Beg, steel and borrow, het nieuwe album van Engelse New Orlenian Jon Cleary, zou verschijnen tijdens het New Orleeans Jazz and Heritage festival van 24 april tot en met 3 mei.

Dat wisten wij vrijwel zeker, want dan zijn immers die enorme aantallen muziekliefhebbers in de stad en die zijn goed voor omzet.

We hadden het mis, want Beg, steel and borrow komt pas uit in augustus en dan is het New Orleans te heet om zelfs maar adem te halen….

Het goede nieuws is echter dat hij opnieuw opnam met bassist Cornell C. Williams en gitarist Cornell ‘Big D’ Perkins, beiden Absolute Monster Gentlemen van het eerste uur, en drummer Eddie Christmas, die ook alweer een paar jaar met Cleary speelt. Bovendien spelen andere lokale azen mee als drummer Terence Higgins en de Dirty Dozen Brass Band, van wie de partijen dan weer werden gearrangeerd door Allen Toussaint.

We wachten dus ongeduldig en draaien ondertussen nog maar iets van Cleary’s derde, Jon Cleary and the Absolute Monster Gentlemen, of opvolger Pin your spin…..