Randall Bramblett draaien wij al zo lang Kippenvel bestaat.

De zanger/toetsenist/gitarist/saxofonist uit Athens, Georgia, leek in 2001 even door te breken met No more Mr. Lucky, maar het kwam er ondanks goede kritieken toch niet van, ook niet toen Bonnie Raitt in 2005 zijn ronduit magistrale God was in the water coverde op haar Souls alike.

Daarna bleef hij overigens in hoog tempo albums maken, want last van een writer’s Block heeft hij niet en het gebrek aan erkenning lijkt hem ook niet te deren.

Af en toe krijgt hij nog een steuntje in de rug, opnieuw van Bonnie Raitt op haar album Slipstream, waarop ze weer een songs van hem coverde en er een samen met hem schreef. Daarop speelde hij ook mee, al haalden ze bij lange na niet het niveau van God was in the water.

Ook Bettye LaVette koos een song van Bramblett voor haar recente Worthy. Ze koos voor where a life goes van Now it’s tomorrow uit 2008.

Die covers en de originelen draaien we vanavond, plus Shine, een song van Bramblett’s min of meer recente The bright spots.

Voor zijn carrière zal dat niet veel uitmaken, maar het levert in ieder geval wel mooie muziek op….www.randallbramblett.com