Het is zeer de vraag of Piet van den Heuvel ooit nog een tweede solo-cd maakt.

De Vlaamse muzikant speelt immers vooral in dienst van anderen: zo speelde hij in de tourband van de wel bekende Vlaming Bart Peters, is hij sessiemuzikant en componeert hij muziek en teksten voor andere artiesten, radio- en t.v.-programma’s, film en theater.

Toch maakte hij in 2007 een soloplaat, Meanwhile At The Moon Parlor. In veertien vaak prachtige songs schetst hij zijn muzikale smaak en droomlandschap. Zo laat de cd je niet meer los, als je hem eenmaal gehoord hebt.

Het is dus zeer de vraag of Piet van den Heuvel ooit nog een tweede solo-cd maakt, want hoeveel mensen zullen die plaat dan gehoord hebben, laat staan gekocht? Elke rootsliefhebber die hem niet heeft, mist iets, want de cd verdraagt veel draaibeurten door de tijd heen. Mij boeit hij nog altijd.

Een recensie van Meanwhile At The Moon Parlor vind je elders op deze site.