Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

concurrentie voor Woodstock-festival op Bethel Woods

januari 22nd, 2019 at 14:49

Een tijdje geleden schreven we al over het jubileumfestival dat van 16 tot en met 18 augustus zal plaatsvinden op de locatie waar het Woodstock-festival plaatsvond in 1969.

Dat heet het Bethel Woods Music and Culture Festival en daarvoor is een profane reden: het festival heeft niet het recht de naam ‘Woodstock’ te gebruiken, want die rechten horen toe aan Michael Lang.

Nu heeft Lang op zich ook wel recht op die naam, want hij was destijds een van de organisatoren van de ultieme hippiedroom, maar dat recht gebruikt hij dan ook wel: hij organiseert namelijk in hetzelfde weekeinde in augustus ook een festival bij wijze van viering van de vijftigste verjaardag van het origineel. Dat noemde hij inderdaad ‘Woodstock 50’.

Dat vindt dan echter weer plaats in Watkins Glen in de staat New York, doordat Lang op zoek moest naar een groot open terrein. Bethel Green heeft slechts een overdekte hal voor 15.000 bezoekers en dat is hem te weinig.

Hij heeft al meer dan veertig acts gecontracteerd, maar geeft geen namen vrij totdat de kaartverkoop start in februari.

Zijn festival telt drie podia en een door hem ‘eclectisch’ genoemd programma, waar hip-hop, rock, pop én een paar bands van het originele festival te horen zullen zijn. Welke dat zijn is onduidelijk, want zoveel daarvan zijn er ook niet meer…..

Lang was trouwens ook betrokken bij de weinig succesvolle Woodstock-festivals in 1994 en 1999.

Comments zijn gesloten.