Het worden drukke tijden voor Little Feat-fans, want na de aankondigingen van het uitkomen van het nieuwe vluesalbum ‘Sam’s Place’ op 17 mei en de release van de Deluxe Edition van ‘Feats Don’t Fail Me Now’ op 14 juni, verschijnt op 17 mei as. verschijnt een tribute-album met songs van Lowell George, de even begenadigde als tragische componist, zanger en slide-gitarist van Little Feat, die al in 1979 overleed.

‘Long Distance Love, a Sweet Relief tribute to Lowell George’ komt uit op Flat Iron Records en zal 25 van zijn songs bevatten.

De opbrengst komt ten goed aan Sweet Relief, de Amerikaanse organisatie die in 1994 werd opgericht door singer-songwriter Victoria Williams.

Sweet Relief ondersteunt muzikanten en werknemers uit de muziekindustrie financieel als zij kampen met lichamelijke of geestelijke gezondheidsproblemen, handicaps en problemen tijdens hun oude dag.

Aan dat album werkt daardoor een bont scala artiesten mee, variërend van groten tot volkomen onbekende: Elvis Costello, Dave Alvin en Ben Harper zijn namen van de eerste orde, Chris Stills, Joachim Cooder, Miles Tackett en Inara George zijn kinderen van die hun eigen sporen ook verdienden, maar veel van de anderen zijn onbeschreven bladen.

Of dit album net zo goed wordt als het 1997 verschenen ‘Rock and Roll Doctor, a tribute to Lowell George’ op CMC International/BMG is dan ook nog maar de vraag, net zoals het de vraag is wat toetsenist Larry Goldings  gaat doen met het door Lowell George’ lome slide-gitaar bepaalde ‘Lafayette Railroad’…

cd 1 kant 1:

1.   Trouble – Mike Viola

2.   Cold, Cold, Cold – Joachim Cooder

3.   Long Distance Love – Elvis Costello

4.   Heartache – Bedouine

5.   I’ve Been The One – Bhi Bhiman

6.   Rock ‘n’ Roll Doctor – Miles Tackett

7.   Be One Now – Lady Blackbird

cd 1 kant 2:

8.   Love Needs A Heart – Madison Cunningham

9.   Easy To Slip – Jonah Tolchin

10. Dixie Chicken – Eleni Mandell and Milo Jones

11. Roll ‘Um Easy – Ben Harper

12. Lafayette Railroad – Larry Goldings

13. 6 Feet Of Snow – Jack Shit

cd 2 kant 1:

14. Cheek To Cheek – Gaby Moreno

15. Two Trains Running – Chris Seefried

16. China White – Chris Stills

17. A Apolitical Blues – Dave Alvin

18. Feats Don’t Fail Me Now – Sugaray Rayford

19. Sailin’ Shoes – Taylor Goldsmith

cd 2 kant 2: 

20. Spanish Moon – Inara George

21. Rocket In My Pocket – Sam Morrow

22. Willin’ – Jonathan Wilson

23. Teenage Nervous Breakdown – The Bird and the Bee

24. Crazy Captain Gunboat Willie – Andras Jones

25. 20 Million Things To Do – Gus Seyffert

Eerdere berichten over Little Feat vind je in de categorieën  Nieuws, Concerttips, Rootsmuziek op radio, tv en internet en Dossier: Ook al dood….

Recensies van ‘Electrif Lycantrophe’, ‘Waiting for Columbus Live Deluxe’, ‘Rooster Rag’, ‘Kickin’ it at the Barn’, ‘Live at the Ram’s Head’, ‘Raw Tomatos Vol. One’, ‘Ripe Tomatos Vol. One’, ‘Waiting for Columbus 2CD’ en ‘Barnstormin’Volume One’ vind je in de categorie Recensies roots.