Drummer Gerry Conway is overleden op 29 maart. Hij was 76 jaar oud en leed aan MND: motorneuronziekte. Bij die ziekte worden de motorische zenuwen in de hersenstam of in het ruggenmerg aangetast.

Conway was vooral bekend als drummer voor de Engelse Folkgroep Fairport Convention, de trendstetters van de Engelse folk aan het eind van de jaren zestig.

Hij zette samen met Trevor Lucas in 1967 Eclection op, maar  stond met Lucas en Sandy Denny in 1970 ook aan de wieg Fotheringay, de groep die zij oprichtten nadat zangeres Sandy Denny Fairport Convention had verlaten..

In de jaren zeventig was hij sessiedrummer voor vooral veel grote Engelse namen van toen: hij speelde op albums van Iain Matthews, John Cale, Steeleye Span, Al Stewart, Sandy Denny en Cat Stewart vanaf ‘Teaser and the Fire Cat’ (1971) totdat Stevens er eind jaren zeventig de brui aan gaf.

In de jaren tachtig speelde hij bij Richard Thompson, Jethro Tull en Pentangle. In 1998 werd weer hij lid van het heropgerichte Fairport Convention tot zijn ziekte verder spelen verhinderde in 2022.