News Corporation, het mediaconcern van Rupert Murdoch, doet MySpace in de verkoop. Voor 1 juli zou MySpace verkocht moeten zijn.

Dat die verkoopplannen serieus zijn, blijkt wel uit het feit dat potentiële kopers de boekhouding van de site mogen inzien.

Geïnteresseerden staan echter niet te dringen voor de deur, want geruchten willen dat alleen een dochteronderneming van Sony en Universal belangstelling zou hebben. Het zou gaan om Vevo, een bedrijf dat die videoclips aanbiedt.

Eerder dit jaar ontsloeg News Corporation al de helft van het Myspace-personeel. Ook de advertentie-inkomsten bleken toen gehalveerd te zijn. In maart van dit jaar verminderde het aantal unieke bezoekers met tien miljoen. Het lijkt een teken aan de and voor het feit dat Facebook en SoundCloud aan de winnende hand zijn. Die sites zijn volgens velen veel functioneler en gebruiksvriendelijker.

Myspace had in 2006, drie jaar na de oprichting, al zijn honderd miljoenste bezoeker. De waarde was dan ook navenant: die werd in 2007 op 12 miljard dollar geschat.

News Corporation leek dan ook een goede investering te hebben gedaan, want het bedrijf had MySpace in 2005 gekocht voor….. 580 miljoen dollar.

Vorig jaar verloor Myspace echter al 50 miljoen unieke bezoekers. Of News Corporation een koper vindt, is voorlopig dan ook zeer de vraag.