Rootsy songstress bij Kippenvel Live

In het rootspopprogramma “Kippenvel” ontvangen samensteller/presentator Ruud Heijjer en technici Gerhard Kraaijenoord en Aart Rietveld op dinsdagavond tussen 21:00 en 23:00 al ruim drieënhalf jaar met onregelmatige tussenpozen muzikale gasten in de studio.

Op 12 april is een oude bekende opnieuw te gast. Singer-songwriter Krista Detor was in november 2007 de eerste live-artiest en wilde graag nog eens terugkomen.

Detor is namelijk bezig aan een uitgebreide tournee door Nederland met o.a. optredens in het Haagse Transvaria op 17 april en het Leidse Q-bus op 19 april. Daarmee promoot zij haar recente cd Chocolate Paper Suites, haar derde op het Nederlandse Corazong uitgebrachte cd.

Blijkbaar heeft zij goede herinneringen aan haar vorige live-set aan Kippenvel, net als wij trouwens. Haar destijds gespeelde nummers van de cd’s Mudshow en Cover Their Eyes bleken ook live even melancholiek als overtuigend.

Met Chocolate Paper Suites vergroot ze haar reputatie als singer-songwriter nog op een indrukwekkende manier, want ze groepeerde haar songs ambitieus in suites van telkens drie. Daarbij liet ze zich onder meer liet inspireren door Frederico Garcia Lorca, Dylan Thomas en Charles Darwin. De laatste suite van in totaal vijf nam zij in Engeland op, toen ze door de BBC was uitgenodigd voor de Darwin Song House workshop.

Detor heerst op die nieuwe plaat met haar pianospel en haar slepende, omfloerste stem in  vijftien sfeervolle, gelaagde songs. Die werden ook door haar partner en gitarist/producer David Weber gekneed tot een zeldzaam intrigerende en emotionele songcyclus.

Dit keert toert Detor niet alleen met Weber, maar ook met bassist Mike Lindauer. Beiden komen mee naar de RTV Katwijk-studio’s, wat zeker zal zorgen voor een sfeervol geluid.

Wie haar werk inmiddels kent, zal zeker tijd willen maken op dinsdag 12 april a.s. tussen 21:00 en 23:00. Ook wie nog niet van haar heeft gehoord, doet bijna zeker een ontdekking door te luisteren naar de combinatie van live gespeelde songs, Detors favoriete tracks en gesprekjes over muziek.

Publiek is bij haar optreden in ‘Kippenvel’ helaas nog altijd niet welkom vanwege de afmetingen van de kleine radiostudio. Dat is echter juist een goede reden om op dinsdag 12 april af te stemmen op de kabel op 88,1 MHz, op FM 106,8 MHz en elders in Nederland te luisteren via www.rtvkatwijk.nl. Met het intieme live-optreden van Krista Detor belooft dat namelijk alweer een gedenkwaardige radioavond te worden.

Een recensie van Krista Detor’s Chocolate Paper Suites vind je elders op deze site.

Alle resterende optredens op een rij:

zaterdag 16 april: In The Woods, Lage Vuursche, 20:30

zondag 17 april: Acoustic Alley, Den Haag, 15:00 uur

dinsdag 19 april, Q-Bus, Leiden 20:00 uur

zaterdag 23 april: Café ’t Keerpunt, Spijkerboor, 21:00 uur

zondag 24 april: Cambrinus Muziekpodium, Horst 20:20 uur

Ook is Detor nog twee keer te beluisteren via andere lokale zenders: op maandag 18 april op RTV Eemland en op vrijdag 22 april op RTV Radio Emmen.