Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

unieke collectie foto’s vroege Beatles misschien geveild

januari 22nd, 2019 at 22:35

Galeriehouder Ivo de Lange uit Zwolle wil af van zijn grote en unieke collectie foto’s van de vroege Beatles. Die verzameling bestaat uit plusminus 130 foto’s, tussen 1964 en 1966 gemaakt door de Britse fotograaf Robert Whitaker.

Whitaker was in die tijd de huisfotograaf van de Beatles, al waren die zelden thuis te vinden. Als ze daar waren, was Whitaker er ook, maar hij ging ook mee op tournee.

De Lange was bevriend met de fotograaf en kocht door de jaren heen veel foto’s van hem, die vaak door Whitaker werden gesigneerd. Zo bouwde hij een van de grootste privécollecties Beatles-foto’s ter wereld op.

Die exposeerde hij de afgelopen jaren vele keren onder de naam ‘Unseen Beatles’ in binnen- en buitenland, maar hij wil ze nu verkopen doordat hij niet meer met de foto’s wil slepen, nu hij een dagje ouder is.

De Lange hoopt dat iemand de hele verzameling zal kopen, zodat de foto’s bij elkaar blijven. Of dat lukt, staat nog te bezien, want Whitaker schatte de waarde tien jaar geleden al op 1,2 miljoen euro.

Toch kunnen geïnteresseerden in ieder geval een goede indruk krijgen van de foto’s, want op donderdag 24 januari opent de expositie in 5&33 Galery in art’otel amsterdam,.

Op het adres Martelaarsgracht 5, 1012 TN Amsterdam, is bijna de hele collectie te zien.

Alleen als er zich geen koper voor het geheel meldt, worden de foto’s na afloop per stuk geveild:

www.youtube.com/watch?v=XuQJYMcXd5k

Comments zijn gesloten.