Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Concerttips’ Category

Richard van Bergen en JJ Goossens zijn Richville

donderdag, augustus 22nd, 2019

Gitarist-zanger Richard van Bergen en drummer JJ Goossens vormen het nieuwe rootsy duo Richville.

Van Bergen en Goossens zaten ook samen in de eerste bezetting van Rootbag, toen nog met de in 2011 overleden bassist Dick Wagensveld.

In die bezetting verscheen na het plotselinge overlijden van Wagensveld tijdens een optreden in 2014 alsnog hun eerste album. Dat heette weliswaar ‘Rootbag’, maar leek een soloalbum van Van Bergen.

In 2017 verscheen opvolger ‘Walk on in’ onder de naam Richard van Bergen & Rootbag. Daarop speelde Van Bergen met drummer Jody van Ooijen en bassist Roelof Klijn, die beiden met Van Bergen en Jack Hustinx in de Shiner Twins hadden gespeeld.

Op 22 september a.s. treden Van Bergen en Goossens met zijn tweeën op in The Shack in Oude Meer. Daar presenteren zij hun eerste gezamenlijke album, waarop zij opnieuw deltablues combineren met New Orleans-ritmes.

Dat waren immers op dat eerste Rootbag-album ook de belangrijkste inspiratiebronnen, naast Jimi Hendrix natuurlijk: (more…)

Malford Milligan and the Southern Aces deze zomer op drie festivals

woensdag, juli 17th, 2019

Deze zomer is de Texaanse soulzanger Malford Milligan weer een aantal keren te zien met zijn Southern Aces.

Hij treedt op op een aantal festivals  in juli en augustus.

Vanaf eind september is hij nog een kleine tachtig keer te zien als onderdeel van een nieuwe tournee van Johan Derksen onder de titel ‘The sound of the blues & americana’.

Tijdens die concerten doen de Southern Aces ook mee, al moeten zij het podium delen met Sean Webster, Phil Bee, Hilde Vos en AJ Plug, terwijl ook Erwin Java zijn gitaar zal inpluggen.

Als het je dus om Malford Milligan and the Southern Aces te doen is, zul je een festivalweide moeten opzoeken: (more…)

Haarlems huiskamerconcert Edo Donkers

zaterdag, juli 6th, 2019

Op zondag 7 juli geeft Edo Donkers een huiskamerconcert in Haarlem.

De man van ‘Warning signs’, ‘A sense of home’ en ‘Fortress’ doet dat samen met Francine Postma -zang bij Ingrid Mooijman thuis, maar dat doet hij niet alleen voor haar: er zijn nog stoelen beschikbaar.

Vanaf half twee mag je binnenlopen, terwijl het optreden om half drie begint.

Waar het is en wat het kost? Dat weten wij ook niet, maar als je mailt naar i.mooijman@iqyp.nl kom je het vast te weten…

 

 

Jaaps Boots in De Roode Bioscoop

zondag, juni 16th, 2019

Jaap Boots treedt met enige regelmaat op, al zou dat wat ons betreft vaker mogen.

Wie zijn optredens uit de Terug naar zee-tournee heeft gemist, kan zien hoe jammer dat is, want Boots zette een net iets meer dan vier minuten durende compilatie daarvan op zijn facbookpagina: (more…)

Flip Noorman zingt Leonard Cohen.

maandag, juni 3rd, 2019

Flip Noorman heeft zijn tournee met zijn Noormannen ter promotie van zijn derde album ‘De big one’ voltooid, maar kondigde zijn nieuwe tournee alweer aan.

Vanaf september gaat hij songs van Leonard Cohen spelen, waarvan hij ongeveer de helft zelf gaat vertalen.

Dick Hauser zal zijn voorstelling regisseren en zijn Noormannen zullen hem begeleiden.

Als voorproefje gaf Noorman een eerste song vrij: (more…)

Theo Sieben verovert Zwolle.

zaterdag, juni 1st, 2019

Bluesman Theo Sieben treedt op zaterdag 1 juni op in Zwolle. Dat doet hij op Zwolle Unlimited.

Hij speelt dan twee sets op Podium Storm in de poort: van 16:45 to 17:15 uur en van 18:00 tot 18:30 uur.

Daar zal hij vermoedelijk vooral songs spelen van zijn recente album ‘Market meat’, dat vol staat met blues- en folkcovers: (more…)

Little Feat: deel twee jubileumtournee uitgebreid

donderdag, mei 16th, 2019

Little Feat bestaat dit jaar vijftig jaar, zij het met onderbrekingen, en in een iets andere bezetting door het overlijden van Lowell George en Richie Hayward.

Daardoor niet gehinderd gaan Paul Barrere, Bill Payne, Sam Clayton, Kenny Gradney, Fred Tackett en Gabe Ford uitgebreid op jubileumtournee langs de Amerikaanse westkust.

Daarbij doen ze twaalf optredens in achttien dagen, zodat ze zichzelf niet sparen. Eerder was sprake van tien optredens, maar ze hebben er nog twee bij geboekt: een aan het begin en een aan het eind.

Dat is alweer een tweede teken van leven na een lange onderbreking en dat is goed nieuws, doordat het indirect ook iets zegt over de gezondheid van Paul Barrere. Blijkbaar is hij er beter aan toe dan een tijd geleden, toen bekend werd dat Little Feat geen lange reeksen optreden meer zou geven vanwege Barrere’s hepatitis.

We zouden dan ook graag een kaartje kopen voor een van die optredens, want hoewel ze ook weleens door Europa toerden, lijkt de kans daarop ons toch klein: (more…)

Jeffrey Halford & the Healers in Leidse Qbus

woensdag, mei 1st, 2019

De bluesy singer-songwriter Jeffrey Halford bracht half april zijn tiende album uit, ‘West towards South’ samen met Healers Adam Rossi en Bill MacBeath.

 Dat bleek een conceptalbum waarop Halford de levens van twee broers in het Amerika van vandaag bezingt.

Nu is het conceptalbum al voor velen een valkuil gebleken waarin het makkelijk vallen was, maar onmogelijk om er weer uit te klimmen. Halford nam zijn songs echter op met slidegitaar, bas en drums, piano, fiddle en lapsteel. Zo creëert hij met weinig middelen een rijk en evocatief geluid, dat in de verschillende songs een grote samenhang vertoont, al zijn ze erg gevarieerd van toon en sfeer.

Op dinsdag 21 mei komt hij naar Leiden voor een optreden in Qbus, zodat wij hem in ieder geval niet live aan het werk zullen zien…:

dinsdag 21 mei, 20:30 uur, toegang 10 euro

Halford treedt trouwens van 17 mei tot en met 9 juni maar liefst twaalf keer in Nederland op en een keer in België, dus wie weet: (more…)

Europese optredens Kenny White en Jonathan Spottiswoode

woensdag, april 17th, 2019

Zanger-pianist Kenny White is een New Yorker pur sang en Jonathan Spottiswoode doet daarvoor niet veel onder, al werd deze New Yorker in Londen geboren.

Bijzonder is dat de twee naar Europa komen voor dubbeloptredens, al zijn er ook berichten dat Jonathan Spottiswoode teruggekeerd is naar zijn geboorteplaats.

Hoe het ook zij, de twee treden op in Londen op 21 april en in Denemarken, of all places, op 26, 27 en 28 april. Daarna gaat White naar Italië voor drie concerten van 4 tot en met 10 mei.

Tijdens de Deense concerten is Jonathan Spottiswoode het voorprogramma en is Kenny White de hoofdact, maar Jonathan pottiswoode is daar niet bij, want de Italianen hebben blijkbaar nog niet van Spottiswoode and his enemies gehoord, ongeacht hun zeven albums in 21 jaar…. (more…)

JP den Tex ontsluiert Joni Mitchell.

zondag, april 7th, 2019

Singer-songwriter JP den Tex heeft niet de minste helden: in zijn reeks ‘Storytellers specials’ bouwde hij al voorstellingen rond Lou Reed en Tom Waits, van wie hij niet alleen hun werk, maar ook hun persoonlijkheid probeerde te ontleden.

Hij is minstens net zo in de ban van Joni Mitchell, iets wat wij ook al met hem delen.

Onder de titel ‘Joni Mitchell ontsluierd’ wil hij proberen het geheim van de monumentale Canadese singer-songwriter ontraadselen.

Dat is nog een hele klus, want volgens Den Tex is ondanks al haar ‘kwetsbare en openhartige teksten’ haar persoonlijkheid ‘toch steeds in nevelen gehuld’ en daar heeft hij gelijk in: geen singer-songwriter was zo nietsontziend open over haar eigen karakter, terwijl ze tegelijkertijd de pers zo veel mogelijk op afstand hield.

Den Tex gaat proberen nieuw licht op deze gedoofde ster te werpen door haar songs in vertaling te zingen én die van haar ‘muzikale minnaars’ als David Crosby, Graham Nash, Leonard Cohen en James Taylor, maar ook door ‘relevante achtergrondverhalen en smeuïge anekdotes’ te vertellen.

Dat doet hij samen met oude en nieuwe vrienden, want Kees Prins, Paul de Munnik, Edo Donkers, Marlijn Weerdenburg en Vera van der Poel doen ook mee.

Den Tex en de zijnen spelen niet alleen twee avonden een thuiswedstrijd in het Betty Asfalt Complex, maar zijn op donderdagavond 25 april ook te zien en te horen in de Thiemeloods in Nijmegen: (more…)