elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site


Uitzending gemist

Category: Concerttips (Page 1 of 56)

akoestisch optreden Liseth Horsten & the Satellites

Op dinsdag 14 maart as. spelen Liseth & the Satellites akoestisch in de Blue Room Sessions in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Lisette Horsten wordt dan begeleid door gitarist Eric van Dijsseldonk en bassist Lucas Beukers.

Aanvang is 20:30 uur en een kaartje kost achttien euro.

De recensie van Liseth Horstens ep ‘Kites & Traffic Lights’ vind je in de categorie Recensies singer-songwriter en berichten over ‘Miss’ in de categorie Nieuws.

Daniël Lohues ‘allenig’ op tournee

Singer-songwriter Daniël Lohues gaat na een periode van afzondering weer op tournee, al doet hij dat deze keer zonder band.

Hij toert van 1 maart tot half juni door Nederland en veel van zijn 39 optredens zijn inmiddels al uitverkocht.

Dat komt vermoedelijk ook, doordat zijn vele fans weten dat hij solo of met een enkele begeleider op zijn best is, doordat juist dan de nuances in zijn teksten en zijn laconieke humor blijken:

Continue reading

Dieter van der Westen toert met en zonder Band

De Dieter van der Westen Band kreeg goede recensies voor hun recente ‘Honesty of the Hopeful’.

Ik sloot me graag aan bij dat koor, want het door Dieter en Eric van der Westen opgenomen soloalbum ‘The Sun Will Rise Again’ beviel mij ook prima en mijn verwachtingen waren dus hoog gespannen.

Het is dan ook goed te weten, dat Dieter van der Westen uitgebreid door Nederland toert. Dat dat hij met zijn band en met zijn broer. Er is dus alle gelegenheid hem te gaan zien en horen:

Continue reading

songswap JP den Tex en Giulia Milanta

Op dinsdagavond 7 maart doet singer-songwriter JP den Tex in het intieme Mascini Theater op de Zeedijk een ‘songswap’ met de Italiaans-Amerikaanse singer-songwriter Giulia Millanta. 

Zij is dan in Nederland voor optredens en grijpt de kans aan om met Den Tex op te treden, doordat hij in zijn songs duidelijke Europese invloeden verwerkt.

Dat doet de in Italië geboren en getogen Millanta soms ook, hoewel haar songs over het algemeen zeer rootsy zijn.

Niet voor niets emigreerde zij naar Austin, Texas om daar te proberen haar muzikale droom waar te maken.

Ze maakte al een groot aantal goede albums, waarvan ik door de loop van de jaren ook steeds songs draaide, vanaf  haar ‘The Funambulist’ uit 2014

Ook van ‘Moonbeam Parade’(2017), ‘Conversation with a Ghost’ (2019) en ‘Tomorrow is a Bird’ (2020) draaide ik met veel plezier nummers, terwijl ik van haar nieuwe ‘Woman on the Moon’ niet alleen songs draaide, maar die ook reenseerde en goed zo goed vond, dat ik het album vierenhalve van de maximale vijf sterren gaf.

Die recensie vind je in de categorie Recensies roots.

Mijn liefde voor de romantische ziel van singer-songwriter JP den Tex hoeft geen betoog.

De recensies van ‘Bad French’, ‘La Fille au Chewing Gum’, ‘Wolf’, ‘De vertalingen: elf iconische popsongs’ en zijn recente, met toetsenist Rob van Donselaar gemaakte  ‘The Starlight Adventure’ vind je in de categorie Recensies singer-songwriter.

De recensie van ‘Speak Diary’ vind je dan weer in Recensies roots.Dat wordt op 7 maart as. dus een heel interessante avond: twee mooie singer-songwriters in een kleine zaal, zodat ze hun ziel nog meer moeten blootleggen dan anders al.

Daarheen dus, zou ik zeggen:

Continue reading

Hans Theesink: wervelwind

Bluesman Hans Theessink mag dan inmiddels 74 zijn, hij toert nog steeds als een bezetene.

Dat betekent dus dat hij ook weer naar Nederland én België komt voor zijn jaarlijkse optredens, maar komend jaar doet hij dat samen met Big Daddy Wilson, met wie hij in 2021 het duo-album  ‘Pay Day’ uitbracht.

Vanaf 18 maart tot en met 26 maart treden zij acht van de negen avonden op en dat betekent voor de fans dus acht kansen hen te zien en vooral te horen.

Eind april komt Theessink dan weer naar Nederland en Duitsland voor vier solo-optredens in vier dagen:

Continue reading

Beatrice van der Poel: optreden als Electric Lady

Beatrice van der Poel treedt op vrijdag 16 december op in Westlandtheater de Naald in Naaldwijk.

De band die haar begeleidde op haar album ‘Electric Lady’, het eerbetoon aan Jimi Hendrix, is er ook bij: drummer Daniël van Dalen, bassist Thijs Vermeulen en gitarist Tim Eijmaal.

Van der Poel en band kiezen dan haar beste eigen songs, plus nummers van Hendrix én van Brel, want inmiddels maakte ze ook een Brel-ep:

Continue reading

nieuwe Nederlandse tournee Dayna Kurtz

Zangeres Dayna Kurtz komt in januari volgend jaar weer naar Nederland en België met haar gitarist Robert Maché.

Dat heeft ze vaker gedaan, zoals ook blijkt uit de livealbums ‘here vol. 1’en ‘here vol. 2’,

maar nu is het aannemelijk dat ze veel songs zal zingen van haar recente album ‘Lulu and the Broadsides’, waarvan Maché ook deel uitmaakt.

Voorlopig zijn er zes data geboekt vanaf 19 januari:

Continue reading

Hidden Agenda Deluxe weer op kersttournee als Hidden Xmas Deluxe

De Nederlandse rootsformatie Hidden Agenda Deluxe heeft zich inmiddels blijkbaar omgedoopt tot Hidden Xmas Deluxe.

De inmiddels uit vier leden bestaande groep gaat traditiegetrouw dit jaar weer op kersttournee: oudgedienden Sjoerd van Bommel: zang en drums, Gerald van Beuningen: bas, en BJ Baartmans: zang en gitaar plus de in dit gezelschap relatieve nieuwkomer Bart de Win: toetsen/zang.

Ze spelen in december een aantal keren met de Canadese zangeres Shaye Zadravec en haar gitarist Tim Leafcock als gasten.

In het verleden werkte Hidden Agenda Deluxe al samen met zangeressen Carter Sampson, Danni Nicholls, Oh Susanna en Suzanne Jarvie.

Met Sampson maakte de groep in 2016 ook het album ‘Christmas From Amsterdam To Oklahoma’ en met Oh Susanna in 2019 ‘Angels In The Snow’.

Ze hebben een traditie van zeer alternatieve kerstshows, waarbij eigen werk, klassiekers uit het pop- en rootsgenre en songs van hun gasten worden gecombineerd.

Ze spelen vanaf half december een serie concerten:

Continue reading
« Older posts