Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Concerttips’ Category

Steely Dan in oktober naar Ierland en Engeland

woensdag, mei 10th, 2017

Steely Dan doet eind oktober zowel Ierland als Engeland aan voor concerten.

Op zaterdag 28 oktober staan Donald Fagen en Walter Becker met hun vazallen in Dublin in een stadion en een dag later, zondag 29 oktober, doen ze datzelfde in Londen. Daar zijn ze de slotact van festival Bluesfest.

Weliswaar trekken ze zich min of meer terug in het oldies-circuit door zich te laten vergezellen door de Doobie Brothers, maar misschien is deze aankondiging toch het begin van een Europese tournee…. (more…)

Swamp chicken-afsplitsing eert The Band.

woensdag, april 26th, 2017

De Amerikaans-Utrechtse formatie Swamp Chicken rekent onder meer The Band tot zijn inspiratiebronnen.

Dat zanger-bassist Eric Kerns, gitarist Andre Stevens, drummer DirkJan van der Hoeven en toetsenist/accordeonist dus Le Band begonnen, een tributeband inderdaad, is daarop een logisch vervolg.

Le Band treedt binnenkort drie keer op en dat zijn daarmee drie niet alledaagse kansen de muziek van The Band nog eens levensgetrouw te horen: (more…)

Bettysoo toert door Nederland.

woensdag, april 19th, 2017

Bettysoo is een van die vele goede vrouwelijke singer-songwriters die al jaren bezig is en ondanks haar moeilijk verkrijgbare albums een publiek in Nederland heeft opgebouwd.

Dat valt althans af te leiden uit het feit dat zij de komende dagen maar liefst vier keer in Nederland optreedt met Michael Fracasso: (more…)

Dayna Kurtz op tournee door Nederland en Spanje

woensdag, februari 22nd, 2017

Met de term ‘singer-songwriter’ doe je Dayna Kurtz te kort.

Ze schijft weliswaar regelmatig eigen songs, maar zet ook die van anderen makkelijk naar haar hand met die omfloerste, relatief lage stem.

Zij is in maart uitvoerig te horen en te zien op allerlei Nederlandse podia, want ze gaat op tournee met giarist Robert Mache.

Vanaf vrijdag 3 maart treedt Kurtz op tot en met dinsdag 14 maart op sallerlei kleine podia: (more…)

VAN ZANDEN live

woensdag, februari 15th, 2017

Op woensdag 15 februari speelt Josje van Zanden VANZANDEN in restaurant/café/brouwerij Troost in het Westerpark om 20:00 uur.

Dat gebeurt ook niet elke dag, terwijl het toch een uiterst swingende band is met een prachtige zangeres als frontvrouw.

Daarheen dus: (more…)

Nieuw album Vera van der Poel

dinsdag, februari 14th, 2017

Vera van der Poel is een veterane in de Nederlandse muziekscene.

Haar laatste wapenfeit was het album Love and taboo, dat zij maakte onder de artiestennaam Divera.

Dat album kreeg mooie recensies en dat was terecht, want het was even intiem als intens.

Wij schreven er dan ook met plezier over:

Love & Taboo – Divera

Dat zorgt voor hooggespannen verwachtingen over Vera van der Poels nieuwe: Time versus time.

Die komt deze week uit en wordt ten doop gehouden op woensdag 15 februari in Club Winston Kingdom, Warmoesstraat 129, 1012 JA Amsterdam om 21:00 uur: (more…)

Europese tournee Randall Bramblett en band

woensdag, november 16th, 2016

De Amerikaanse zanger/toetsenist/saxofonist Randall Bramblett is alweer negen reguliere soloalbums onderweg, al last hij tussen de eerste twee en de andere wel een lange pauze in.

Toch is de man uit Athens, Georgia, nog altijd helaas een goedbewaard geheim, al heeft hij met veel optreden in delen van de VS weleen publiek opgebouwd.

Nu maakt hij geheel onverwacht een eerste Europese tournee met zijn band, die een wezenlijk onderdeel van zijn geluid uitmaakt.

Randall Bramblett verdient veel publiek op:

17 november in De Helling in Vredenburg, Utrecht en 18 november in Porgy & Bess in Terneuzen.

Daarna moet je voor hem naar Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland……. (more…)

Eerbetoon Allen Toussaint in de Melkweg

dinsdag, november 1st, 2016

Op donderdag 10 november wordt Allen Toussaint herdacht en geëerd in de Amsterdamse Melkweg.

Die avond spelen en zingen allerlei muzikanten zijn songs en zijn er ook korte dj-sets van Sjeng Stokkink, de man die het initiatief ervoor nam.

Hopelijk draait hij gewoon een stel van Toussaint’s klassiekers, want Stokking richt ook een expositie in van alle elpeehoezen waarop Toussaint als producer staat.

Grand old man en Toussaint-fan Jan Donkers presenteert het geheel: (more…)

Optreden Zwardsick in The Box

maandag, oktober 3rd, 2016

Katwijks eigenzinnige bluesband Zwardsick treedt zelden op, maar heeft daarvoor nu weer een goede reden gevonden.

De band zat nam in juni een demo op met nieuwe materiaal. Die opnamen moeten leiden tot een nieuw album. Ook heeft de band in Bart van Erkel een nieuwe gitarist gevonden.

Daarom treden zanger/percussionist Paul Eckersley, contrabassist Arie van Duijvenvoorde, drummer/percussionist/klarinettist Rick Potma, saxofonist/klainettist Bill Nagel en gitarist Bas van Erke op in The Box op 8 oktober om 20:30.

Zij worden voorafgegaan door het Bad Luck, de akoestische versie van het ons geheel onbekende Noad: zanger/gitarist Joost Freke en bassist Casper Nagtegaal, Bas.

Vijf nieuwe songs zijn te beluisteren via (more…)

David Philips: the Rooftop recordings vol. 2

woensdag, augustus 24th, 2016

Singer-songwriter David Philips heeft de opnames voor zijn vijfde album afgerond.

De vanuit Barcelona opererende Engelsman nam dat nieuwe album opnieuw weer op zijn dakterras, net als zijn tweede, The rooftop recordings uit 2011.

Op 5 september a.s. komt van die nieuwe al een eerst single uit en het album volgt dan in oktober.

Natuurlijk komt Philips daarna ook naar Nederland om op te treden: er staan al optredens op zijn website voor 25 en 27 november in het Groningse Steendam en Harderwijk, maar ook voor 26 december in Geldrop.

Ongetwijfeld komen daar nog data bij, want Philips heeft voor Nederlandse optredens de laatste week van november en de eerste van december vrijgehouden: (more…)