Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Concerttips’ Category

tweede tournee Gretchen Peters’ ‘Dancing with the beast’

donderdag, augustus 9th, 2018

Nadat singer-songwriter Gretchen Peters in mei en juni al een uitgebreide Engelse tournee had gemaakt met een totaal van vijftien optredens, komt ze eind augustus opnieuw naar Europa voor een tournee die haar naar Engeland, Duitsland, Nederland, Schotland, Ierland, Noord-Ierland en Frankrijk voert. Dat geeft het succes aan van haar zevende soloalbum, dat direct in de lijn ligt van haar twee vorige, “Hello Cruel world’ en ‘Blackbirds’.

Daarbij zijn 1 en 2 september voor ons het belangrijkst, want dan staat Peters respectievelijk in Paradiso en in Luxor Live in Arnhem.

Voor beide concerten is de voorverkoop inmiddels gestart.

Peters komt bovendien naar Nederland met haar volledige band, zodat haar vaak huiveringwekkende teksten muzikaal ook nog de nodige diepte krijgen. Toetsenist/echtgenoot Barry Walsh, bassist Conor McCreanor en gitarist Colm McClean voegen namelijk heel wat toe.

In Paradiso is Peters onderdeel van ‘Sugar Mountain presents’ en treedt zij op met vier andere acts. Om hoe laat haar optreden begint en hoe lang zij mag spelen, is nergens te vinden. Wie zeker wil weten dat Peters een regulier concert geeft, kan dus kiezen voor de zekerheid van Arnhem, maar wie zich wil laten verrassen door nog onontdekt talent, moet juist naar Amsterdam.

Wie haar schitterende drietal ‘Hello cruel world’, ‘Blackbirds’ en ‘Dancing with the beast’ nog niet zou kennen, kan via Peters’ downloadpagina toch even kort met een liveversie van ‘Dancing with the beast’ kennismaken: (more…)

weer concertreeks Jack Hustinx, Roel Spanjers en Roelof Klijn in de Rozenknop

woensdag, augustus 8th, 2018

Net als tijdens het vorig concertseizoen treden Jack Hustinx, Roel Spanjers en Roelof Klijn vanaf september weer samen op in de Ad van Meurs Theaterzaal van de Eindhovense Rozenknop.

Dat doen ze in tegenstelling tot de vorige ronde maar vier keer vanwege hun volle agenda’s.

Dat is jammer, maar als je weet dat een gedeelte van die agenda’s wordt ingenomen door een tournee met Malford Milligan’s diens nieuwe album eenmaal uit is, weet je dat ze vaak samen op de diverse podia te zien zullen zijn.

Op donderdag 6 september spelen zij vanaf 20:30 uur aan de Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven: (more…)

Jack Hustinx & the Southern Aces ft. Malford Milligan live op Gevarenwinkel Festival

zondag, augustus 5th, 2018

Op 25 augustus a.s. staan Jack Hunstinx & the Southern Aces geboekt op het Gevarenwinkel Festival in Herselt, België.

Als voorproefje voor wat zij in het najaar gaan doen, is zanger soulzanger Malford Milligan van de partij.

De opnamen van zijn komende soloalbum zijn dan gemixt en gemasterd en het feit dat Hustinx de producer ervan is en de Southern Aces de begeleiders zijn, maakt meer dan nieuwsgierig naar hun optreden, dat begint om 20:30 uur: (more…)

JP den Tex’ Storyteller special: ‘Tom Waits Ontnuchterd’ – update

zondag, augustus 5th, 2018

Op twee juni postten we al de aankondiging dat singer-songwriter en volbloedromanticus JP den Tex in oktober Tom Waits onder de loep gaat nemen.

Daarbij wil Den Tex wil vragen beantwoorden als: ‘Wat gaat er verscholen achter diens ruige, alcoholische imago en waarom houdt de zanger zijn privé leven zo hermetisch afgeschermd?’ en dat wordt inderdaad ‘een spannende zoektocht’, zoals Den Tex Dat noemde.

Dat doet hij aan de hand van Waits’ songs, al dan niet in vertaling, maar ook belooft hij ‘relevante achtergronden van en sappige anekdotes’ over Waits. Dat is maar goed ook, want Waits’ songs vertellen helemaal niets over hemzelf, of althans niet in een makkelijk te herleiden vorm.

Inmiddels is bekend, wie Den Tex die avonden assisteren het raadsel Waits te ontsluieren.

Dat zijn niet geheel toevallig Kees Prins, Paul de Munnik en Bob Fosko. Met Prins en De Munnik toerde Den Tex ooit door Nederland met de voorstelling ‘Op weg naar huis’ en op het album van die naam stond een hertaling van Waits’ ‘Jersey girl’ onder de speelse benaming ‘Jordanese schat’.

Op 5 juni wijdden wij De Rode Draad dan ook aan deze twee dames in versies van Holly Cole, Waits zelf en hun door Prins, De Munnik en den Tex bij toerbeurt gezongen aanpassing: (more…)

De Dieter van der Westen Band bij Sunday sounds in Paradiso Noord

woensdag, juli 25th, 2018

De Dieter van der westen Band treedt vanaf 30 augustus een aantal keren op, maar zolang hoef je niet te wachten als je de rootsy songs van hun recente album ‘Me and you’ live wilt horen.

Op zondag 29 juli treedt de Dieter van der Westen Band namelijk op in Paradiso Noord bij Sunday sounds.

Charley Crockett staat in het voorprogramma en de Dieter van der Westen Band is die middag de hoofdact.

De zaal gaat open om 13:00 uur en het concert begint om 13:30 uur. In gang van Paradiso Noord is aan de Tolhuisweg 3, 1031 CL Amsterdam.

Op 1 augustus staat Van der Westen met zijn mannen trouwens ook nog op het podium van theaterfestival De Parade in Utrecht: (more…)

Theo Sieben presenteert zijn Market Meat

zondag, juli 22nd, 2018

De opnamen van het vierde soloalbum van Theo Sieben zijn al een tijdje geleden afgerond en op 22 juli a.s. presenteert hij ‘Market meat’ tijdens een optreden in Café De Oceaan in Amsterdam.

‘Market meat’ bevat ruwe opnames van eigen bewerkingen van oude bluesnummers van onder anderen Leadbelly en Skip James en even oude gospelsongs.

Sieben speelde ze solo in in zijn eigen studio op zijn National resonators, maar ook op een oude Oostblokgitaar, die pal na de opnames door Ry Cooder werd gekocht.

Als daar geen mooi verhaal inzit…..

Hopelijk vertelt hij het op (more…)

BJ Baartmans’ jubileum: ‘Verzamelaar’ en tournee

zondag, juli 22nd, 2018

BJ Baartmans is een muzikale duizendpoot: songschrijver, zanger-gitarist en producer. In die rollen werkt hij samen met talloze anderen: hij speelt niet alleen solo en met zijn eigen Wild Verband, maar ook in die nieuwe bezetting van Matthews Southern Comfort hij toerde met allerlei vooral Amerikaanse artiesten als Jenee Halstead en Levi Parham en produceerde daarnaast allerlei Nederlandse rootsartiesten.

Inmiddels is hij al 35 jaar actief en daarom komt er dit najaar een overzichtsalbum uit: ‘Verzamelaar’.

Dat album bevat dertien songs die hij nog niet eerder uitbracht of die hij in opdracht schreef: ‘De Trein’ voor een liedproject over Kamp Vught, ‘Stroom’ en ‘Tiengemeten’ voor een album voor Natuurmonumenten, ‘Rondemiss’ voor een talkshow over wielrennen en ‘Stil geluk’ als soundtrack ‘Klaar’, een boek- en filmdocument over een aangekondigde zelfgekozen dood dat er overigens niet kwam.

Andere speelde Baartmans al wel heel lang live, maar dacht hij niet goed te kunnen opnemen en weer andere waren tot nu toe voor te intiem voor hem om ze op te nemen.

Hij noemt ‘Verzamelaar’  daarom een soort bonte verzameling zwerfkinderen, ‘die bij mij vanzelfsprekend een thuis hebben, waar ik dat net zo goed ook bij hen vind. Verhalen van alledag, van en voor iedereen. Soms prettig licht, soms intens zwaar. Niets uit de weg. Bij het samenstellen van dit album viel ineens zo veel op zijn plek dat het wel al in de lucht moet hebben gehangen in deze vorm, zo persoonlijk maar ook zo deelbaar.’

Bovendien gaat Baartmans op tournee om zijn jubileum kracht bij te zetten: (more…)

David Crosby: Europese tournee langer

zaterdag, juli 7th, 2018

David Crosby heeft zijn Europese tournee nog maar eens uitgebreid met twee Engelse optredens.

Op zich hebben wij daar niet zo heel veel aan, al heb je misschien wel een paar fans die bereid zijn hem achterna te reizen. Wij houden het voorlopig echter toch maar op zijn enige festivaloptreden tijdens die tournee: de eerste editie van het Onze in a blue moon-festival op 25 augustus in het Amsterdamse Bos. Wel hopen we dat hij dan geen concessies doet aan het publiek….

Van zijn albums ‘Croz’, ‘Lighthouse’en ‘Sky Trails’ zijn wij zoals bekend helemaal weg, net als van Crosby’s muzikanten. Sommigen van hen zitten al bijna twintig jaar in zijn band.

Dat geldt voor drummer Steve DiStanislao, guitarist James Pevar en zoon en toetsenist James Raymond, terwijl bassiste Mai Leisz en toetseniste-zangeres Michelle Willis er pas bij zijn sinds ‘Sky trails’.

Crosby doet in drie weken acht Europese landen aan en treedt behalve in Amsterdam ook in Antwerpen op, maar als je toch naar Engeland wilt: (more…)

Paul McCartney: nu ook Engelse optredens

vrijdag, juli 6th, 2018

In wat we gerust een Paul McCartney-week kunnen noemen, heft de energieke bejaarde nu weer Engelse optredens bekend gemaakt.

Die zijn onderdeel van zijn recent aangekondigde Freshen up-tournee, die uiteindelijk ongetwijfeld zal uitgroeien tot een heuse wereldtournee.

Het is de eerste keer in ruim twee jaar dat McCartney in het Groot-Brittannië te zien zal zijn, dus de Britten wrijven zich in hun handen, helemaal doordat hij dan ook naar Liverpool komt.

McCartney blaakt van de zin, want tussen de optredens zit telkens maar een dag, al zal hij na 16 december met kerstreces gaan: (more…)

Met Jeroen Kants Sheewawah de zomer door

vrijdag, juni 29th, 2018

Jeroen Kant is van plan nooit meer te gaan werken voor een baas. Dat is althans een songtitel op ‘Alles in kleur’, het debuut van zijn elektrische bluesband Sheewawah.

Dan moet je dus werken voor jezelf en dat doet hij met drummer Gido Bombrini en bassiste Judith Renkema.

De eerstkomende tijd zijn zij te zien en vooral te horen op: (more…)