Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Concerttips’ Category

Beatrice van der Poel: ‘Montere weemoed’ uit plus tournee

dinsdag, november 21st, 2017

Beatrice van der Poel is een singer-songwriter, maar dan wel een die alweer zo’n 25 jaar in het Nederlands zingt.

Zij heeft door de jaren een een hele rits indrukwekkende albums gemaakt: Langzaam los, Hard en hoofd, Heelhuids en Electric lady.

Nu is vrij ongemerkt Montere weemoed uitgekomen, een album waarop Van der Poel elf nieuwe songs zette met drummer Daniël van Dalen, bassist Thijs Vermeulen, toetsenist Marcus Olgers en gitarist/producer Tim Eijmaal.

Samen met schrijver Thomas Verbogt is Van der Poel bezig aan een tournee door Nederland, die al op 1 september j.l. begon, maar gelukkig nog tot 21 december a.s. duurt.

Verbogt en Van der Poel noemen het ‘een hartverwarmende collage van prachtige weemoedige liedjes en opgewekte, komische verhalen over tintelend verlangen, alledaagse waanzin en melancholie’. De twee ‘verhalen over kleine belevenissen met grote gevolgen en over het toeval dat geluk heet’, niet toevallig de titel van een luisterboek de  ze eerder gezamenlijk maakten.

Van der Poel zal zich tijdens die voorstellingen ongetwijfeld begeleiden op haar tachtig jaar oude lapsteel.

Denk daarbij niet aan een met rhinestones behangen diva uit het vermaledijde Nashville, maar aan een door oude geesten bezeten toverheks uit de nog altijd onherbergzame Appalachen : (more…)

Laatste concert Steely Dan met Walter Becker te zien

woensdag, september 6th, 2017

Achteraf kregen de beelden die een fan maakte van het Steely Dan-concert in het Roger Sherman Baldwin Park in Greenwich, Connecticut op 27 mei opeens historische betekenis.
Het was het laatste concert van het eerste gedeelte van de zomertoernee van de band, die daarna twee maanden zou passeren voordat ze in het najaar de draad weer zouden oppakken.
Wat begon als de opname van een concert van een favoriete, werd door Walter Becker’s dood de opnamen van zijn laatste concert: (more…)

benefiet voor Ad van Meurs op 6 juli

dinsdag, juli 4th, 2017

Ad van Meurs is niet alleen al heel lang bekend als The Watchman, hij is ook lid van de Arabicana-formatie No Blues. Daarnaast programmeert hij ook optredens bij Mr. Frits in Eindhoven, waarbij hij al doende americana op de Nederlandse kaart heeft helpen zetten.

Van Meurs werd vorig jaar getroffen door een ernstige ziekte die hij overwonnen leek te hebben, zodat hij ook weer kon gaan optreden. Recent werd opnieuw een vorm van dezelfde ziekte geconstateerd en helaas is daardoor een tweede ronde van heftige kuren noodzakelijk.

Een aantal van Ads vrienden heeft daarom besloten een benefiet te organiseren op 6 juli in café Wilhelmina,Wilhelminaplein in Eindhoven.

Drie bekende bands spelen daar om geld voor hem in te zamelen, omdat hij alweer een hele tijd uit de running zal zijn.

Het legendarische Bots, Betty Blue en de Nederlandse rootsveteranen van Hidden Agenda (Sjoerd van Bommel, Gerald van Beunigen, Sjoerd van Bommel en Eric de Vries) zullen die avond vanaf 20.30 een geweldige muzikale show opvoeren, terwijl ook alle Watchman-albums en andere die Ad gemaakt heeft te koop zullen zijn.

De entree voor de benefiet is tien euro. Er zijn tweehonderd kaarten in de voorverkoop en nog vijftig te koop aan de deur. De voorverkoop kan alleen online via www.cafewilhelmina.nl en dan naar Tickets om uit te komen bij www.ikbenaanwezig.nl

De opbrengst van de avond is in zijn geheel voor Van Meurs, maar wie niet kan komen, kan toch bijdragen via NL56INGB0654256349 ten name van S. van Bommel, onder vermelding van ‘de vrienden van Ad’.

Wie informatie wil, kan mailen naar: vanbom@tele2.nl.

Ad Vanderveen live in Den Haag op vrijdag 9 juni

woensdag, juni 7th, 2017

Veteraan Ad Vanderveen maakte net Worlds within, een even ambitieus als persoonlijk album vol invloeden uit folk en jazz met bespiegelende teksten.

Op vrijdag 9 juni aanstaande treedt hij met band op in de Musemix Concertreeks in Sociëteit Engels, als er althans voldoende kaarten worden verkocht.

Dat laatste is nu nog niet het geval en dat is eigenlijk een schande.

Van Morrison schijnt er namelijk op gestaan te hebben dat Ad Vanderveen in zijn voorprogramma optreedt tijdens zijn optreden op Paleis Soestdijk op 8 juli: (more…)

Steely Dan in oktober naar Ierland en Engeland

woensdag, mei 10th, 2017

Steely Dan doet eind oktober zowel Ierland als Engeland aan voor concerten.

Op zaterdag 28 oktober staan Donald Fagen en Walter Becker met hun vazallen in Dublin in een stadion en een dag later, zondag 29 oktober, doen ze datzelfde in Londen. Daar zijn ze de slotact van festival Bluesfest.

Weliswaar trekken ze zich min of meer terug in het oldies-circuit door zich te laten vergezellen door de Doobie Brothers, maar misschien is deze aankondiging toch het begin van een Europese tournee…. (more…)

Swamp chicken-afsplitsing eert The Band.

woensdag, april 26th, 2017

De Amerikaans-Utrechtse formatie Swamp Chicken rekent onder meer The Band tot zijn inspiratiebronnen.

Dat zanger-bassist Eric Kerns, gitarist Andre Stevens, drummer DirkJan van der Hoeven en toetsenist/accordeonist dus Le Band begonnen, een tributeband inderdaad, is daarop een logisch vervolg.

Le Band treedt binnenkort drie keer op en dat zijn daarmee drie niet alledaagse kansen de muziek van The Band nog eens levensgetrouw te horen: (more…)

Bettysoo toert door Nederland.

woensdag, april 19th, 2017

Bettysoo is een van die vele goede vrouwelijke singer-songwriters die al jaren bezig is en ondanks haar moeilijk verkrijgbare albums een publiek in Nederland heeft opgebouwd.

Dat valt althans af te leiden uit het feit dat zij de komende dagen maar liefst vier keer in Nederland optreedt met Michael Fracasso: (more…)

Dayna Kurtz op tournee door Nederland en Spanje

woensdag, februari 22nd, 2017

Met de term ‘singer-songwriter’ doe je Dayna Kurtz te kort.

Ze schijft weliswaar regelmatig eigen songs, maar zet ook die van anderen makkelijk naar haar hand met die omfloerste, relatief lage stem.

Zij is in maart uitvoerig te horen en te zien op allerlei Nederlandse podia, want ze gaat op tournee met giarist Robert Mache.

Vanaf vrijdag 3 maart treedt Kurtz op tot en met dinsdag 14 maart op sallerlei kleine podia: (more…)

VAN ZANDEN live

woensdag, februari 15th, 2017

Op woensdag 15 februari speelt Josje van Zanden VANZANDEN in restaurant/café/brouwerij Troost in het Westerpark om 20:00 uur.

Dat gebeurt ook niet elke dag, terwijl het toch een uiterst swingende band is met een prachtige zangeres als frontvrouw.

Daarheen dus: (more…)

Nieuw album Vera van der Poel

dinsdag, februari 14th, 2017

Vera van der Poel is een veterane in de Nederlandse muziekscene.

Haar laatste wapenfeit was het album Love and taboo, dat zij maakte onder de artiestennaam Divera.

Dat album kreeg mooie recensies en dat was terecht, want het was even intiem als intens.

Wij schreven er dan ook met plezier over:

Love & Taboo – Divera

Dat zorgt voor hooggespannen verwachtingen over Vera van der Poels nieuwe: Time versus time.

Die komt deze week uit en wordt ten doop gehouden op woensdag 15 februari in Club Winston Kingdom, Warmoesstraat 129, 1012 JA Amsterdam om 21:00 uur: (more…)