Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Concerttips’ Category

De Rode Draad van Kippenvel 541 van 17 april: Abel de Lange, Ricky Koole en de Bayou Mosquitos

dinsdag, april 17th, 2018

Bayou Mosquito’s-voorman Abel de Lange blijkt elke maand een rootsy muziekavond te organiseren in het Amsterdamse Bety Asfalt Complex.

Op woensdag 18 april is Ricky Koole daar vanaf 20:30 uur te gast, een zangeres die de rootsmuziek de rootsmuziek promoot op haar albums en in muzikale theatervoorstellingen, al dan niet met echtgenoot en verklaard popprofessor Leo Blokhuis.

Zij komt daar om songs te zingen van haar recente ‘Ricky Koole with Ocobar’, al nemen de Bayou Mosquitos de uitdaging aan haar begeleiders te zijn.

Haar nieuwe hebben wij (nog) niet, maar wel een paar van haar eerdere albums, terwijl we ook de twee albums van de Bayou Mosquitos hebben.

Daarmee is De Rode Draad van vanavond dus verzekerd, want Koole is ook bij ons de frontvrouw met twee songs. Net als de Bayou Mosquitos reist zij graag af naar New Orleans, maar we draaien ook een van haar mooie, gelaagde ballads.

 

Tot vanavond, tot Kippenvel!

 

Nederlandse tournee Jenee Halstead

dinsdag, april 17th, 2018

De Amerikaanse singer-songwriter Jenee Halstead begint op vrijdag 20 april aan een Nederlandse tournee, die haar langs zeven Nederlandse clubs voert in Den Haag, Nijmegen, Heusden, Ede, Boskoop, Haarlem en Steendam.

Halstead bracht sinds 2009 twee albums en twee ep’s uit, waarvan ‘Edge of the world’ the recentste is, hoewel die ook alweer uit 2015 dateert.
Als die net zo mooi is als ‘The river Grace’, ‘Hollow bones’ en ‘Raised by wolves’ moeten we die alsnog maar kopen, want die andere zijn zonder meer indrukwekkend.

Heaven’s hoofdredacteur Eric van Domburg Scipio is terecht ook zeer over haar te spreken:

(more…)

Abel’s americanana met Ricky Koole

maandag, april 16th, 2018

In het Amsterdamse Betty Asfalt Complex houdt Abel elke maand een bonte rootsavond onder de naam ‘Abel’s americanana’.

Op 18 april is om 20:30 uur Ricky Koole bij hem te gast.

Zij zingt dan songs van haar nieuwe album, Ricky Koole with Ocobar, maar deze keer wordt zij begeleid door The Bayou Mosquitos.

Ook komt schrijver Leendert van der Valk en vertelt verhalen uit zijn nieuwe boek “Voudou”: (more…)

Hans Theessink voor jaarlijkse visite naar Nederland

maandag, april 16th, 2018

Vanaf maandag 23 april treedt bluesman Hans Theesink weer een aantal keren in Nederland op.

Dat is zijn jaarlijkse bezoek eind april, dat dit jaar ook in het teken staat  van het feit dat Theessink benoemd is tot lid van de Dutch Blues Hall of Fame. Dat heeft de Dutch Blues Foundation besloten en in zijn nieuwsbrief schrijf de bluesgigant Theessink dat het dat ‘geweldig nieuws’ vindt.

Misschien heeft dat te maken met het gebrek aan erkenning waarvan hij juist in zijn geboorteland last heeft, want hij is al decennia lang internationaal een gevestigde naam, die opnam en optrad met groten als Bobby Evans en Ry Cooder.

Daarmee schaart hij zich namelijk in het gezelschap van voorgangers als Harry ‘Cuby’ Muskee, Oscar Benton, Rob Hoeke, Barrelhouse, Martin van Olderen, Livin’ Blues, Flavium, Eelco Gelling, Jaap Hindriks en Michael de Jong.

Nu willen wij niets naar zeggen over deze in Nederland zeker ook grote namen, maar dat Theessink nu pas tot dit gezelschap wordt toegelaten, is toch eigenlijk op zijn minst uitermate verwonderlijk.

Hoe het ook zij : dat lidmaatschap wordt op 26 april officieel een feit, als Theessink optreedt in Theatercafé de Buren in Boekelo, dat dan weer in Enschede zit.

Dat geeft extra glans aan die uitverkiezing, want Enschede is Theessink, geboortestad, waar hij als tiener zijn eerste blues-lp’s kocht bij de lokale vestiging van V&D…… (more…)

Jeroen Kant op pad met Sheewawah, of zonder….

zondag, april 15th, 2018

De komende tijd is Jeroen weer regelmatig op podia door heen Nederland te vinden, met zijn bluestrio Sheewawah, solo of met Big Marc & Triple Kingsize, een bluesband doi louter Amerikaanse bluescovers speelt met Kant louter op elektrische gitaar.

Ander goed  nieuws is dat Sheewawah in de finale van de Dutch Blues Challenge staat. Nu is dat pas op 7 oktober, dus er is alle reden om in de tussentijd naar een van die optredens te gaan.

Die staan uiteraard op: (more…)

Ellen Shae toert

woensdag, april 4th, 2018

De Zeeuwse singer-songwriter Ellen Shae bracht kort geleden haar tweede ep uit.

‘Clouds’ bevat slecht vijf songs, maar die ademen klasse en bezieling, net als de songs op haar debuut ep ‘Windows’ dat deden.

Onze recensies van die ep’s in de categorie ‘Recensies singer-songwriter’ bewijzen dat.

Begin maart deed zij een instore bij Concerto in Amsterdam met haar gitarist James Denton en haar bassist Frank Faber en dat beviel blijkbaar zo goed, dat Shae ook bij andere vestigingen van Plato gaat optreden.

Haar intieme songs komen op dergelijke kleine podia stellig tot hun recht.

Ook Haef is klein met de onverwachte combinatie van een gitaaratelier, winkel en café: (more…)

Jaap Boots promoot album ‘Terug naar zee’

woensdag, april 4th, 2018

Pas geleden bracht muziekdier Jaap Boots zijn derde album uit.

Dat heet niet alleen ‘Terug naar zee’, dat is ook wat hij doet, want in veel songs gaat hij terug naar Bergen, het dorp waar hij opgroeide.

Tegelijk neemt hij Nederland de maat, bezingt zijn gedroomde paradijs en neemt weemoedig opnieuw afscheid van zijn moeder.

De twaalf songs vormen dat ook een bont geheel, ook wat betreft muzikale invloeden, maar altijd staat Amerika centraal.

Boots promoot zijn derde met optredens her en der: (more…)

Little Feat: scheiding der geesten?

dinsdag, april 3rd, 2018

Het was lang rustig rond Little Feat, al traden Paul Barrére en Fred Tackett wel op als akoestisch duo, maar dat deden ze tenslotte al jaren. De band zelf leek op non-actief te staan, bijvoorbeeld doordat Barrére grote tournees te inspannend vond vanwege zijn gezondheid en ook percussionist Sam Clayton kampte met gezondheidsklachten.

Nu staan er op de website van de band echter optredens gepland met Barrére, Tackett, bassist Kenny Gradney en drummer Gabe Ford, terwijl van Clayton noch van toetsenist Bill Payne sprake is.

Dat de vier op 6 en 7 april en 28 en 29 juni akoestisch zullen spelen lijkt uitgesloten en dus rijst de vraag of hier sprake is van gelegenheidsoptredens of van eens serieuze poging de band in afgeslankte vorm nieuwe leven in te blazen.

Het antwoord op die vraag weten wij niet, maar wel dat Clayton’s percussie én de Payne’s toetsen zullen worden gemist, al hebben de kopers van de twee inmiddels uitverkochte concerten van begin april volkomen gelijk: (more…)

Ilse DeLange: clubtour

zaterdag, maart 31st, 2018

Ilse DeLange gaat door Nederland toeren met een mix van nieuwe en oude songs.

Daarbij speelt ze ongetwijfeld niet alleen het in onze ogen rampzalige modieuze en daardoor direct al achterhaalde  ‘Ok’: (more…)

Steely Dan: albumconcerten in het najaar

dinsdag, maart 27th, 2018

Dat Steely Dan onder leiding van Donald Fagen samen met de Doobie Brothers op tournee gaat door de VS voor 37 concerten van 10 mei tot en met 14 juli onder de noemer de lichtelijk gestolen titel ‘The summer of living dangerously’ was al eerder bekend. De steengoede film ‘The year of living dangerously’ was er immers al heel lang en of Fagen c.s. inderdaad risico’s gaan nemen tijdens het spelen van oude nummers is immers nog maar de vraag.

Nu is bekend gemaakt, dat de band tijdens de twee helft van oktober een serie concerten geeft in Donald Fagen’s thuishaven, het Beacon Theatre in New York.

Daar zal zijn groep negen concerten geven, waarvan zeven in het teken zullen staan van risicoloze klassiekers ‘Countdown to ecstacy’, ‘The royal scam’, ‘Aja’ en ‘Gaucho’. Gemene deler daarbij zijn vermoedelijk de jazzinvloeden op die albums, hoewel ‘Katy lied’ daar ook niet vrij van was.

Ook staan er een in het teken van Donald Fagen’s ‘The nightfly’ , zijn eerste soloalbum, een in het teken van verzoeknummers en een in het teken van de grootste hits. Daarbij kunnen wij er maar een paar bedenken, al zal het desondanks geen pauzeoptreden worden….

Zoals altijd sinds Steely Dan weer aan het toeren begon, bestaat de bezetting uit drummer Keith Carlock, bassist Freddie Washington, toetsenist toetsenist Jim Beard, gitarist Jon Herington, drie achtergrondzangeressen en vier blazers.

Vanaf 2 oktober speelt dat gezelschap zich even warm tijdens vijf concerten in Richmond, Pittsburgh, Buffalo, Baltimore en Bethlehem: (more…)