elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site


Uitzending gemist

Category: Concerttips (Page 1 of 57)

onverwacht nieuw album van Jim White

Van singer-songwriter Jim White is onverwacht een nieuw album verschenen. ‘Permanent stranger’ verschijnt onder de groepsnaam Mama Lucky, want het een samenwerking tussen White en Tucker Martine.

Hoewel het  album nieuw is, gaat het om oude opnamen. Die zijn echter nooit eerder uitgebracht, want White vond zelf destijds al dat ze niet bij de rest van zijn songs pasten en legde ze dus terzijde.

Na zijn debuutplaat  ‘The Mysterious Tale of How I Shouted) Wrong-Eyed Jesus’ kwam White in contact met Tucker, een fan die muzikant, opnametechnicus en producer bleek.

White en Tucker werden vrienden en toen Tucker hoorde van de songs die White had liggen bood hij aan ze gratis op te nemen.

Ze namen ze op met lokale muzikanten, zangeres Linda Delgado zong de meeste nummers in en Marine nam na afloop van de sessie de opnamen mee naar Seatlle en liet daar bevriende muzikanten nog extra partijen invoegen.

‘Permanent Stranger’ bevat tien songs.

De tracklist:

Continue reading

nieuwe single én tournee Bywater Call

De Canadese groep Bywater Call maakte in in 2022 indruk met ‘Remain’, hun tweede album.

De groep rond zangeres Meghan Parnell en gitarist Dave Barnes heeft een nieuwe single uit die niet op dat album staat.

‘For All We Know’ is een ballad waarin Parnell haar indrukwekkende stem etaleert en de andere instrumenten meer dan de helft van het nummer ingehouden begeleiden: Barnes voegt accenten toe op zijn elektrische gitaar en een blazerssectie voegt  weemoedig sfeer toe samen met orgel en piano.

Pas daarna vindt het nummer zijn uptempo cadans en wordt het opzwepend en uitbundig.   

De groep komt eind september naar Nederland en België voor een zeven optredens. Ook doen ze Frankrijk, Duitsland en het Vereningd Koninkrijk aan.

Ze zijn min of meer in de buurt te zien en te horen op:

Continue reading

Jim Keller toert door Nederland

De dwarse Amerikaanse singer-songwriter Jim Keller toert al vanaf 16 september door Nederland.

Keller was een zo goed bewaard geheim, dat bijna niemand zijn naam kende. Daar had hij zelf ook in grote mate aan bijgedragen door vanaf 2014 geen enkel album meer te maken, hoewel hij er tot dat jaar drie maakte in vier jaar.

In 2021 verscheen zijn verrassend goede, maar verbrokkelde comeback-album ‘By No Means’ en iets meer dan een jaar later het ook al goede en eveneens verbrokkelde ‘Spark & Flame’.

Die twee albums sloegen in Nederland aan bij veel recensenten en blijkbaar ook bij fans van rootsmuziek, want Keller is inmiddels halverwege vijf optredens doen en een privéconcert:

Continue reading

nieuw album en tournee Big Daddy Wilson

Van de Amerikaanse blueszanger Big Daddy Wilson komt op 1 september een nieuw album uit.

Dat is verrassend, doordat zijn ‘Hard Time Blues eind 2021 uitkwam, ongeveer tegelijkertijd met zijn duo-album met Hans Theessink, ‘Pay Day’.

De negen songs op ‘Plan B’ nam Wilson op in de Fireplace Room, een Italiaanse studio met de Goosebump Brothers’, de mannen die zijn live-band vormen.

Dat zijn dan ook drie Italianen: drummer Nik Taccori, bassist Paolo Legramandi en gitarist Cesare Nolli.

Met hen gaat hij ook vanaf 9 september op tournee door Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Polen en Nederland, terwijl hij ook nog een aantal keren optreddt met Theessink.

Inmiddels zijn van ‘Plan B’ wee songs te horen via zijn website: ‘Faith’en ‘I Need You’.

Die lijken aan te geven dat Wilson weliswaar nog altijd vertrekt vanuit blues en roots, maar toch een iets poppier koers vaart.

We wachten dus maar even af, hoe dat allemaal uitpakt:

Continue reading

Remmelt, Muus en Femke treden op

Op 17 juli treedt het Haagse rootsy singer-songwritertrio Remmelt, Muus en Femke op. Uiteraard doen ze dat in Den Haag, in café De oude mol in de Oude Molsteeg 61 2513 BA, inderdaad.

Remmelt, Muus en Femke zijn als trio duidelijk beïnvloed door C, S,N & Y en andere singer-songwriters uit de jaren zeventig, terwijl Japing die invloeden op haar soloalbum ‘Ready As I’ll Ever Be’ combineerde met die uit de rootsrock.

Het optreden begint om 20:30 uur en duurt tot 22:30 uur.

De recensies van ‘The Long Way around’, ‘Evensong (live)’ en van Femke Japings ‘Ready As I’ll Ever Be’ vind je in de categorieën

Nederlands-Belgische tournee The Deslondes

De Amerikaanse groep The Deslondes komt voor een tournee naar Nederland en België.

Vanaf zaterdag 27 mei spelen ze vijf keer in Nederland en twee keer in België.

De groep schoolvrienden die zich vernoemde naar een straat in New Orleans bracht verleden jaar na een lange pauze een derde album uit.

‘Ways and Means’ bevat veertien songs met invloeden uit soul, gospel en countryfolk in een sfeer die bij vlagen zeker doet denken aan de weemoed die The Band kenmerkte, ook doordat de leden afwisselend de leadzang doen en de koortjes meerstemmig zijn.

Ze spelen op:

Continue reading

ook Europese tournee Graham Nash

Graham Nash brengt zoals bekend op 19 mei as. zijn soloalbum ‘Now’ uit, de opvolger van het zowel tekstueel als muzikaal uitstekende ‘This Path Tonight’ uit 2016.

Ruim een maand eerder gaat hij al uitgebreid op tournee door de VS, nl. vanaf 12 april tot en met 17 mei en dan weer van17 juni tot en met 16 juli.

In totaal geeft hij dan 42 concerten, al zit er een maand vakantie tussen.

Ook daarna neemt hij ruim een maand vrij, maar op 29 augustus begint hij aan een Europese tournee die hem door Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, België én Nederland voert.

Tot en met 1 oktober geeft hij dan 22 concerten, waarvan er twaalf in het VK zijn. Dat hoeft niet te verbazen, want al woont Nash al decennia in de VS, hij komt tenslotte uit Blackpool en veel Engelser dan dat kun je tenslotte niet zijn.

Deense, Zwitserse, Franse en Belgische fans moeten het doen met slechts een concert, maar Duitse én Nederlandse liefhebbers komen er een stuk beter vanaf: Nash treedt daar drie keer op.

Dat doet hij niet met een volledige band, maar ook niet helemaal solo. Twee van zijn vaste musici begeleiden hem: gitarist Shane Fontayne, die ook ‘This Path Tonight’ produceerde, en toetsenist Todd Caldwell, die de productie deed van Nash’ aankomende ‘Now’.

Daarmee komt de kern van Nash’ begeleidingsgroep dus wél mee en ook dat is een reden om uit te zien naar de concerten in TivoliVredenburg op 24 september, Muziekgebouw Eindhoven op 29 september en De Oosterpoort op 1 oktober.

De naam van de tournee is Sixty Years of Songs and Stories, maar ik hoop toch vooral op veel nummers van ‘Songs for Survivors’, ‘This Path Tonight’ en ‘Now’, want ook op die nog niet uitgebrachte nieuwe bewijst Nash vast opnieuw veel meer te zijn dan een icoon uit het verleden:

Continue reading

JP den Tex: Songbook

Op zondag 2 april as. speelt JP de Tex zijn programma SONGBOOK aanstaande zondag 2 in de Nieuwe KHL in Amsterdam. Hij wordt daar begeleid door gitarist Michiel Jansen.

de aanvang is om 15.30 uur en de entree bedraagt twintig euro.


Het is de laatste voorstelling van SONGBOOK voor de zomer. In de herfst van dit jaar zal de reeks dan weer worden voortgezet.

Den Tex bladert door kriskras door zijn inmiddels dikke songboek en zingt daaruit een naantal nummers. Zichzelf begeleidend op zijn akoestische gitaar.

Tussendoor vertelt hij anekdotes uit zijn ‘artistieke zwerversbestaan’.

Michiel Jansen was ooit lid van het roemruchte new-wave bandje Oh Boy en deelde in de jaren tachtig een woning met JP.

Samen maakten ze ook enkele albums als JP & Private Life.

Het adres is:

Nieuwe KHL,

Oosterdokskade 44

1019 BN Amsterdam

Eerdere berichten over JP den Tex in Nieuws en Concerttips.

De recensies van ‘Bad French’, ‘La Fille au Chewing Gum’, ‘Wolf’, ‘De vertalingen: elf iconische popsongs’ en zijn recente, met toetsenist Rob van Donselaar gemaakte  ‘The Starlight Adventure’ vind je in de categorie Recensies singer-songwriter.

De recensie van ‘Speak Diary’ vind je dan weer in Recensies roots.

akoestisch optreden Liseth Horsten & the Satellites

Op dinsdag 14 maart as. spelen Liseth & the Satellites akoestisch in de Blue Room Sessions in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Lisette Horsten wordt dan begeleid door gitarist Eric van Dijsseldonk en bassist Lucas Beukers.

Aanvang is 20:30 uur en een kaartje kost achttien euro.

De recensie van Liseth Horstens ep ‘Kites & Traffic Lights’ vind je in de categorie Recensies singer-songwriter en berichten over ‘Miss’ in de categorie Nieuws.

« Older posts