elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site


Uitzending gemist

Category: Concerttips (Page 1 of 55)

Hidden Agenda Deluxe weer op kersttournee als Hidden Xmas Deluxe

De Nederlandse rootsformatie Hidden Agenda Deluxe heeft zich inmiddels blijkbaar omgedoopt tot Hidden Xmas Deluxe.

De inmiddels uit vier leden bestaande groep gaat traditiegetrouw dit jaar weer op kersttournee: oudgedienden Sjoerd van Bommel: zang en drums, Gerald van Beuningen: bas, en BJ Baartmans: zang en gitaar plus de in dit gezelschap relatieve nieuwkomer Bart de Win: toetsen/zang.

Ze spelen in december een aantal keren met de Canadese zangeres Shaye Zadravec en haar gitarist Tim Leafcock als gasten.

In het verleden werkte Hidden Agenda Deluxe al samen met zangeressen Carter Sampson, Danni Nicholls, Oh Susanna en Suzanne Jarvie.

Met Sampson maakte de groep in 2016 ook het album ‘Christmas From Amsterdam To Oklahoma’ en met Oh Susanna in 2019 ‘Angels In The Snow’.

Ze hebben een traditie van zeer alternatieve kerstshows, waarbij eigen werk, klassiekers uit het pop- en rootsgenre en songs van hun gasten worden gecombineerd.

Ze spelen vanaf half december een serie concerten:

Continue reading

albumpresentatie en optredens Tip Jar

Op vrijdag 2 december as. presenteert Tip Jar hun zesde album: ‘Songs about Love and Life on the Hippie Side of Country’.

Dat doen zanger-toetsenist Bart de Win, zangeres Arianne Knegt, gitarist Harrie Hendriks,  drummer Eric van de Lest en violist Joost van Empel in de Ad van Meurs-zaal van het Eindhovense De Rozenknop.

Daarna spelen ze kriskras door Nederland.

Op de site staan optredens in december, februari, maart, mei juni en september. De meeste daarvan zijn in Nederland, maar de band trekt volgend jaar zomer ook de Duitsland binnen:

https://tipjar.nl/tour-dates

Flip Noorman nog even ‘Love It’ en daarna: de Nederlandse Tom Waits

Singer-songwriter Flip Noorman speelt nog maar een paar voorstelling van ‘Love It’, de voorstelling bij zijn gelijknamige album.

Dat doet hij op 23 en 24 november en op 3 december as in achtereenvolgens Beusichem, Amsterdam en Haarlem.

Vrijwel direct daarna begint hij een voorstelling voor te berieden waarin het werk van Tom Waits centraal staat onder de even prozaïsche als adequate titel ‘Flip Noorman zingt Tom Waits’.

Noorman heeft de rechten gekregen op Nederlandse versies van Waits’ teksten en gaat van 11 januari tot en met 23 april 2023 op tournee met die voorstelling.

Daarbij lijkt het erop, dat Noorman die vertalingen zelf schreef, net als hij eerder al deed met vertalingen van songs van Leonard Cohen.

‘Flip Noorman zingt Tom Waits’ wordt er een met een band, net als ‘Love It’.

Op 13 december spelen Noorman en zangeres-violiste Vera van der Bie een eenmalige ‘leesvoorstelling’ van die voorstelling in wording in het Mascini Theater in Amsterdam.

Kaarten voor ‘Love It’ en voor ‘Flip Noorman zingt Tom Waits’ zijn te krijgen via

www.flipnoorman.nl

Continue reading

Jaap Boots: ‘Bambalam, de show’

Jaap Boots speelt de komende maanden nog enkele malen ‘Bambalam, de show’.

Dat is de voorstelling die hoort bij zijn gelijknamige bundel ‘Bambalam, 30 rockgedichten’.

Dat doet hij op 16 november as. in de Roode Bioscoop in Amsterdam. 

Boots leest daarbij gedichten uit zijn bundel, vertelt verhalen, zingt nummers van hemzelf en van onder anderen David Bowie, Jerry Lee Lewis, Nick Cave en Tom Waits. Daarbij zorgt dj Oscar (Smit) voor de muzikale omlijsting.

Tickets zijn verkrijgbaar via www. roodebioscoop.nl.

Ook speelt hij op 4 februari de voorstelling nogmaals in Theater De Liefde in Haarlem.

Dit optreden is geboekt onder voorbehoud, dus Boots raadt zelf al aan tegen die tijd de site van het theater even te raadplegen.

Daarna vindt hij het tijd voor ‘nieuwe, grote plannen, die hun beslag gaan krijgen in september 2023 (als God het wil en de rivieren niet stijgen)’.

De recensie van ‘Bambalam, 30 rockgedichten’ vind je natuurlijk in de categorie Muziekboeken.

De recensie van ‘Terug naar zee’ vind je in de categorie Recensies roots en Kippenvels liveoptredens.

Andere berichten over Jaap Boots vind je in de categorieën Concerttips, Rootsmuziek op radio, tv en internet, Andere rootsradio en De rode draad.

Gráinne Duffy: korte Nederlandse tournee

De Ierse zangeres en slidegitariste  Gráinne Duffy maakt eind november een korte tournee door Nederland: zij treedt dat welgeteld drie keer in ons land op.

Duffy maakte sinds 2007 vier studioalbums en bracht ook een livealbum uit.

Zij speelt blues en bluesrock met een driemansband achter zich.

Wij zijn haar een beetje uit het oog verloren, maar draaiden ooit wel songs van haar tweede album ‘Test of Time’(2010) en van haar livealbum uit 2015.

Hoewel bij elke vrouw die slidegitaar speelt en zingt de vergelijking met Bonnie Raitt zich onvermijdelijk opdringt, kon zij op die albums heel goed op eigen benen staan.

‘Where I Belong’en ‘Voodoo Blues’ kennen we echter niet, maar is een mooie reden om nog eens een nummer van haar te draaien én om nieuwsgierig te zijn naar wat zij tegenwoordig speelt…

de data:

Continue reading

Boaz op festival Meziek mit Bus: ga dat zien!

Boaz Roelevink en zijn band treden op tijdens het festival Meziek mit Bus.

Boaz is een jonge zanger en songschrijver, maar hij heeft niet alleen een stem om u tegen te zeggen, hij schrijft ook nog heel goede songs, die tegelijkertijd in de grote traditie van de Amerikaanse rootmuziek passen.

Zijn debuut ‘Keep It Simple’ is net uit en bovendien uitzonderlijk goed, maar het is de vraag of dat album wordt opgemerkt in de zee van releases.

Dat doen ze in het dorpshuis van Ruischerbrug op zondag 30 oktober om 13:00 uur.

Om je daarheen te krijgen, publiceer ik de recensie die ik voor het huidige nummer van Heaven schreef, het nummer van november/december.

Fragmenten van die recensie kwamen terecht in de rubriek ‘Ook verschenen’ bij de recensies roots/folk, maar Boaz verdient een zetje in de rug:

Continue reading

Jeffey Halford and the Healers: tournee door Duitsland, België en Nederland voor ‘Soul Crusade’

De Californische rootsformatie Jeffrey Halford and the Healers is op tournee door Duitsland, België en Nederland ter promotie van ‘Soul Crusade’, hun nieuwe album.

Halford en de zijn hebben ze op een reeks albums meer dan afdoende bewezen als een band die uiterst rootsy songs speelt, waarin zij blues, rock ‘n’roll, soul en soms een vleugje country combineren.

Wij draaien al jaren songs van de meer dan uitstekende albums ‘Rainmaker’ , ‘Lofi Dreams’ en ‘West Towards South’ terwijl op de verzamelaar ‘Beware of Worthless Imitations, Volume I (1999-2019)’ ook songs van vroegere albums staan.

In totaal treden ze acht keer op en ze hadden hun eerste optreden op woensdag 19 oktober in Duitsland.

Daar treden ze ook op donderdag 20 oktober nog een keer op en daarna staan tot en met 30 oktober twee optredens geboekt in België en vier in Nederland.

Zaterdag 22 oktober staan ze op het Ramblin’ Roots Festival in Utrecht, maar ze zien ook te zien en vooral te horen in Lint en Herselt en in Leiden, Venray en Zuidwolde:

Continue reading

Malford Milligan and the Southern Aces nog op tournee

Malford Milligan en zijn Southern Aces zijn gelukkig weer op tournee door Nederland, al hebben we een paar concertdata gemist, doordat de site eruit lag.

De eerste drie optredens zijn inmiddels dan ook achter de rug, maar er blijven er nog dertien over.

Wie zijn eerdere optredens heeft bijgewoond, weet dat hij de kans niet mag missen Milligan en zijn meer dan goede groep weer te zien, en wie hem tot nu toe heeft gemist ondanks zijn twee eigen uitstekende soloalbums “I was a Witness’ en ‘Life Will Humble You’en daarvoor zijn samenwerking Jack Hustinx op diens soloalbum ‘Over Yonder’  en met de Shiner Twins, heeft iets in te halen:

Continue reading

albumpresentatie ‘The Starlight Adventure’ – JP den Tex

Op zondag 23 oktober presenteert singer-songwriter JP den Tex eenmalig zijn op 30 september uitgekomen album ‘The Starlight Adventure’ ’s middags in het Patronaat in  Haarlem.

Tijdens dat concert wordt Den Tex begeleid door gitarist Martijn van Agt, bassist Hein Offermans, drummer Martijn Bosman en producer Rob van Donselaar aan de piano. Dat zijn Nederlandse sessiekanonnen van de eerste orde.

Zangeres Denise van Donselaar is die middag bovendien Den Tex’ speciale gast. Net als die andere muzikanten deed zij ook mee speelde zij mee op het album.

 neemt JP den Tex het publiek mee naar de uithoeken van Europa, in die optimistische jaren na de val van de Berlijnse muur.. In afwisselend songs en storytelling stelt JP ons voor aan de wonderlijke personages in ‘The Starlight Adventure’.

Het concert is voorlopig het enige. Een uitgebreidere theatertour langs Nederlandse zalen staat voor het seizoen 2023-2024 in de planning. 

Eerdere berichten over JP den Tex in Nieuws en Concerttips.

Recensies van JP’s ‘The Starlight Adventure – song cycle’, maar ook van ‘Bad French’, ‘La Jeune Fille au Chewing Gum’, ‘Speak Diary’ en ‘Wolf!’ vind je in de categorie Recensies Singer-songwriter.

« Older posts