Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Concerttips’ Category

Henk & Melle worden rockstars!

dinsdag, oktober 15th, 2019

Henk & Melle vieren hun nieuwe album ‘We are all rockstars’ met een korte serie optredens.

Voorlopig zijn dat er vier, al kunnen er natuurlijk altijd nog data bijkomen.

Aan een van die optredens zit een wel heel bijzonder tintje, want tijdens een optreden in het Paard in Den Haag laten de twee zich bewieroken door hun ‘Haagse vrienden’.

Tijdens de Haagse Popweek zingen op 22 oktober Pat Smith (Splendid), Camiel Meiresonne (Son Mieux), Remco Prins, Dyzack, Anna Lotte Peperkamp, Janneke Nijhuijs, Suzanne Ypma, Arie Spaans (Suburbs), Tino en Nicko Christansen (Livin’ Blues) de songs van het album, terwijl Henk & Melle daar het achtergrondkoortje vormen.

Ook van de partij zijn drummer Taco Gorter en bassist Carlos Lake, die op het album hebben meegespeeld, en Smutfish-gitarist Dick Zuilhof.

Tijdens het eerste optreden en het voorlopig laatste zijn Henk & Melle dan weer het voorprogramma van Tim Knol: (more…)

Leonard Cohen-tournee Flip Noorman van start

vrijdag, oktober 11th, 2019

Vanaf 12 oktober treedt Flip Noorman op met een concert vol songs van Leonard Cohen, waarvan hij ongeveer de helft zelf heeft vertaald.

Dick Hauser heeft zijn voorstelling geregisseerd en zijn Noormannen zullen hem dertig voorstellingen lang begeleiden.

Noorman is een zeer interessante singer-songwriter, hoewel dat woord net zo goed wél als níét op hem van toepassing is: hij verkende de grenzen van dat genres heel duidelijk op ‘De big one’, zijn derde album, terwijl daar ook een song op staat die de geest van Jacques Brel ademt. Tegelijkertijd moet hij ook het latere werk van Tom Waits goed kennen.

Dat bleek trouwens ook al op ‘Make-up’ en op zijn debuut ‘Bellse parese’. Daarop stonden ook door Boudewijn de Groot beïnvloede songs op én twee nummers die Leonard Cohen echoën.

Als voorproefje gaf Noorman een eerste song vrij: (more…)

Richville toert door Nederland.

vrijdag, oktober 11th, 2019

Drummer JJ Goossens en gitarist-zanger Richard van Bergen zijn Richville en toeren hun naamloze debuut achterna.

Zij hebben inmiddels een aantal optredens op Franse bluesfestivals achter de rug, hoewel hun muziek gelukkig vol zit met referenties naar gospel en New Orleans-funk.

Deze maand zijn zij dan weer vijf keer te zien en te horen op Nederlandse podia en als die optredens net zo zijn als dat album, moet je er toch echt heen: (more…)

‘Bullhorn’ van Wouter Planteijdt uit – albumpresentatie op 8 oktober

dinsdag, oktober 8th, 2019

Het derde soloalbum van gitarist-zanger Wouter Planteijdt is uit.

Vanavond presenteert hij dat album om 20:15 uur in de Kleine Komedie in Amsterdam samen met drummer Mischa Porte en bassist Gerco Aeerts, met wie hij de vijftien songs ervan ook nam.

Op zondagavond 12 mei waren de drie te gast al in het radioprogramma van Leo Blokhuis op Radio 2.

Ze speelden toen in het eerste uur en in het tweede al een nummer dat op ‘Bullhorn’ terecht zou komen.

Doordat het album ook live is opgenomen, zij het in de studio, geven die twee songs er een goede indruk van: (more…)

Richard Shindell op tournee in Nederland

dinsdag, oktober 8th, 2019

Singer-songwriter Richard Shindell komt van eind november tot begin december naar Nederland voor een hele reeks optredens.

Hijl is daarmee gelukkig populairder dan wij dachten, want zeven optredens en een huiskamerconcert is niet iedereen gegeven.

Shindell maakt al albums sinds 1992 en bracht sindsdien acht studioalbums uit, waarvan ‘Careless’ het meest recente is.

Dat dateert uit 2016, maar bevat tijdloze songs met als huiveringwekkende uitschieter het met schuld doordrenkte titelnummer.

Voor wie snel een goede indruk wil krijgen van zijn vroegere werk, is ‘Thirteen songs you may or may not have heard before’ (2011) de perfecte kennismaking.

Als je vaker naar Kippenvel luistert, heb je in ieder geval het titelnummer van ‘Careless’ regelmatig gehoord, net als het al even indringende ‘Fishing’ van ‘Thirteen songs you may or may not have heard’, waarin Shindell zich vereenzelvigt met de anonieme kwaad van de al te plichtgetrouwe immigratieambtenaar.

Shindell is vanaf 22 november op de volgende kleine podia te zien en te horen: (more…)

JP den Tex: ‘Neil Young ontsloten’

maandag, oktober 7th, 2019

In zijn reeks ‘Storyteller specials’ gaat JP den Tex deze keer op zoek naar ‘de sleutel tot de tobberige lyriek van Neil Young. Is hij nog steeds “a miner for a heart of gold”, speurend naar zuiverheid en ware liefde? Of zingt hij tegenwoordig – sadder but wiser  – “Young man, take a look at my life, I was just like you are?” ’

Zijn inmiddels vaste gasten Kees Prins, Paul de Munnik, Edo Donkers, Vera van der Poel, violist Diederik van Wassenaer en gitariste/mandolinespeelster Yvonne Ebbers ‘volgen de singer/songwriter op zijn eenzame tocht over de snelweg van het leven. Daarnaast onderzoeken ze de creatieve coöperaties van deze onverbeterlijke romanticus in illustere bands als Buffalo Springfield, Crazy Horse & CSNY. En vanzelfsprekend zijn er ook deze keer weer mooie Nederlandse vertalingen, relevante achtergrondverhalen en smeuïge anekdotes!’

woensdag 9 en donderdag 10 oktober

Betty Asfalt Theater, Amsterdam

 

donderdag 17 oktober

Thiemeloods, Nijmegen

 

aanvang 20.30 uur en de entree is 19,50 euro.

Jon Cleary op tournee met John Scofield

maandag, oktober 7th, 2019

De in New Orleans wonende songschrijver-pianist-zanger Jon Ceary zal altijd wel een goed bewaard geheim blijven, want aan carrièreplanning lijkt de talentvolle Engelsman niet te doen: zijn albums brengt hij meestal zelf uit, zijn optredens lijken vaak van toeval aan elkaar te gangen en hij is zelden in Nederland te zien en te horen.

Op maandag 28 oktober  speelt hij echter met jazzgitarist John Scofield in het Bimhuis in Amsterdam om 20:15 uur.

Dat is het begin van een uitgebreide Europese tournee die de twee maken en die duurt tot 23 november.

Daarin doen ze tien landen aan en geven ze twintig optredens, want met name in Duitsland en Spanje blijken de twee populair.

Blijkbaar herinneren concertbezoekers zich daar beter dan hier, dat Scofield zo’n tien jaar geleden het album ‘Piety Street’ opnam in New Orleans met Cleary op toetsen en drummers Ricky Fataar en Shannon Powell en bassist George Porter Jr.

Deze keer komen Scofield en Cleary echter als duo langs en dat blijft jammer, doordat Cleary dan net een tournee heeft afgesloten met zijn Absolute Monster Gentlemen van vijftien optredens in Australië.

Juist doordat de site van het Bimhuis belooft dat de twee gaan putten uit het tijdloze repertoire van R & B, roots en funk en uit New Orleans, hadden ze wel baat gehad bij een opzwepende ritmesectie: (more…)

theatertour Ilse DeLange van start

woensdag, oktober 2nd, 2019

Vandaag start de theatertournee van Ilse DeLange, die net het rootsy ‘Gravel & dust’uitbracht.

Zij gaat 41 concerten geven, verdeeld in twee series. Eerst speelt zij tot en met 4 december en daarna pakt zij 5 maart de draad weer op voor de rest.

Wij schatten dat ze in januari wel weer naar Nashville zal afreizen en als dat weer songs oplevert zoals die staan op ‘Gravel & dust’, heeft zij onze zegen.

Wij zijn er benieuwd naar hoe die concerten gaan klinken, want DeLange heeft inmiddels niet alleen een enorm repertoire, het is ook nogal breed. Dat ze veel songs van die nieuwe zal spelen, lijkt een voor de hand liggende vaststelling.

Wij hopen daar in ieder geval op: (more…)

theatertournee Malford Milligan & the Southern Aces begonnen

woensdag, oktober 2nd, 2019

Soulzanger Malford Milligan en zijn Nederlandse Southern Aces zijn ingelijfd door voetbalbrompot en bluesliefhebber Johan Derksen, die al heel lang fan is van Milligan.

In een avondvullend concert dat ‘The sound of blues and americana’ heet is, Milligan de hoofdact, terwijl de drummer Fokke de Jong, bassist Roelof Klijn, toetsenist Roel Spanjers  en gitaristen Jack Hustinx en Eric van Dijsseldonk alle zangers begeleiden: Sean Webster, Phil Bee, Hilde Vos en misschien AJ Plug.

Ze zijn al begonnen aan hun veldtocht door Nederland, want met 78 concerten mag je dat toch wel zo nemen. Het is dan ook onmogelijk dat ze niet bij jou in de buurt komen: (more…)

releaseparty ‘Richville’ van Richard van Bergen en JJ Goosens

zaterdag, september 21st, 2019

Op zondag 22 september spelen gitarist-zanger Richard van Bergen en drummer JJ Goossens songs van hun album ‘Richville’ in The Shack in Oude Meer.

Ze brengen ook exemplaren van het album mee, want het is ook de releaseparty ervan.

Afgaande op de elf songs ervan, kon dat weleens een zinderend optreden worden: (more…)