elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site


Uitzending gemist

Category: concerttips (Page 1 of 59)

Fréderique Spigt en Roel Spanjers samen op tournee

In 2017 maakten zangeres en songschrijver Fréderique Spigt en toetsenist Roel Spanjers samen de EP ‘The Road’.

Nu gaan ze opnieuw samen op tournee, na op 5 en 6 april jl. an twee try-outs te hebben gedaan in het Est-End Theater op Terschelling.

Vanaf vrijdag 12 april tot en met dinsdag 30 april spelen ze vijf keer samen en dat lijkt me toch een goede reden om ze te gaan zien en horen:

Continue reading

Europese tournee Alice Howe met Freebo

De Amerikaanse rootsy singer-songwriter Alice Howe is bezig aan een Europese tournee.

De vrouw die onder de vleugels van bassist en songwriter Freebo de albums ‘Visions’ (2019) en ‘Circumstance’ (2022) maakte, begon op zaterdag 6 april aan haar eerste Italiaanse optreden in Florence.

Tot en met 5 juni doet ze n totaal vier landen aan, want er staan ook optredens gepland in Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Dat laatste land is met maar liefst tien concerten de afgetekende winnaar op punten, maar Nederland doet het met drie optredens ook niet slecht, want Italië en Frankrijk komen maar tot twee.

Op 12, 13 en 16 april is Howe samen met Freebo te vinden op podia in

Continue reading

instoreconcert Rick treffers in Concerto

Op zondag 7 april geeft Rick Treffers een instoreconcert bij Concerto in de Utrechtsestraat n Amsterdam.

Dat is uiteraard ter promotie van zijn nieuwe album ‘The Opposite of Never’, dat uitkwam op 5 april.

De aanvang is 16:30 uur en de toegang is gratis.

Eerdere berichten over Rick Treffers vind je in de categorieën nieuws, popmuziek op radio, tv en internet, Kippenvels liveoptredens en concerttips.

De recensies van’mara – de soundtrack’,  ‘Het Heeft Niets Met Jou te maken’ en ‘Prettige vooruitzichten’ vind je in de categorie recensies singer-songwriter, die van ‘Looking for  a Place to Stay’ en ‘The Opposite of Never’ in recensies pop en die van het album ‘Period’ van Treffers’ band Mist in recensies rock.

Een recensie van zijn roman ‘Ik wou dat ik jouw leven had’ vind je vanzelfsprekend in de categorie muziekboeken.

boekpresentatie en instore NITS

Op zaterdag 6 april presenteert NITS het boek ‘Iceberg’ bij Concerto in de Utrechtsestraat in Amsterdam. Daarin staan maar  liefst 9000 foto’s uit de vijftigjarige loopbaan van de Amsterdamse groep.

Ter gelegenheid daarvan, maar ook voor hun jubileumtournee ‘NIT50’ en hun nieuwe, mooie EP ‘Tree, House, Fire’ doet het trio een kort optreden in die fameuze muziekwinkel.

Eerdere berichten over NITS vind je in de categorieën Nieuws en Rootsmuziek op radio, tv en internet.

Europese tournee en nieuw album Lynne Hanson

Op 24 mei brengt de Canadese singer-songwriter Lynne Hanson een nieuw album uit.

‘Just A Poet’ werd opnieuw geproduceerd door Jim Bryson, die in 2020 ook al Hanson’s  ‘Just Words’ produceerde. Hij speelde ook akoestische en elektrische gitaren, piano, wurlitzer en mellotron. De rest van de band bestond uit drummer Marshall Bureau, bassist Philippe Charbonneau en gitarist Blair Michael Hogan.

Inmiddels blijken al maar liefst drie singles uit te zijn: ‘Light in Me’ kwam al uit in 2023:

Continue reading

Reverend Shawn Amos: korting in hoofddorp

Het optreden van Reverend Shawn Amos & the Brotherhood op zondag 24 maart in Cpunt in Hoofdorp is in de uitverkoop.

Dat is onverdiend, want Amos is misschien relatief onbekend, maar hij is een interessante bluesman, doordat hij forse scheuten roots door zijn blues mengt.

Toch is de prijs voor de kaartjes door Cpunt gehalveerd met een promotiecode, zodat je voor 7, 50 naar zijn optreden kunt.

Dat is net zo goed een fooi als een buitenkans. Ik hoop dan maar, dat Amos een vaste prijs voor zijn optreden heeft bedongen ongeacht het aantal bezoekers.

De promotiecode voor die korting is zijn achternaam ‘amos’, dus allen daarheen zondagavond:

Continue reading

Reverend Shawn Amos: Nederlandse optredens

Reverend Shawn Amos is vier dagen in Nederland en doet in die tijd drie optredens van zijn ‘Soul Brother No. 1’-tournee.

De man die via allerlei muzikale omzwervingen de  blues vond, maakte niet alleen veel indruk met zijn recentste albums ‘Blue Sky’, ‘The Cause of it All’ (2021) en ‘Hollywood Blues: Songs and Stories from the Family Tree (1997-2022)’, maar heeft ook een heel goede single uit die hij maakte samen met de McCrary Sisters: in ‘Back tot he Beginning’ verwerkt hij en passant swingend de klassieker ‘Amazing Grace’ op een even vanzelfsprekende als originele manier:

Continue reading

albumpresentatie Rick Treffers’ The Opposite of Never’

‘The Opposite of Never’, het dertiende album van singer-songwriter Rick Treffers, verschijnt op 29 maart.

Op 30 maart is dan de officiële albumpresentatie in De Roode Bioscoop, Haarlemmerplein 7, 1013 HP Amsterdam.

Daar speelt Treffers met onder anderen Ivar Vermeulen en Jeroen Luttikhuis, die beiden ook meespeelden op dat nieuwe album en ooit ook leden waren van Treffers’ groep Mist.

Ook de Spaanse multi-instrumentalist Alberto Amar doet mee.

De albumpresentatie begint om 20:00 uur en een kaartje kost achttien euro:

Continue reading

Nederlandse tournee singer-songwriter Martyn Joseph

De Engelse singer-songwriter Martyn Joseph komt begin maart naar het Europese vasteland voor een aantal optredens.

Vanaf 7 maart treedt hij solo op in België, Nederland en Duitsland tot en met 19 maart.

Van de tien optredens doet hij er acht in Nederland, wat iets zegt over zijn populariteit onder zijn fans.

Joseph is namelijk een veteraan met rond de 25 albums op zijn naam, maar is ondanks zijn trouwe schare fans toch relatief onbekend. Dat is onterecht, want zijn songs zijn muzikaal doortimmerd en zijn teksten zijn beschouwend en fel tegelijk, want hij is niet alleen sociaal bewogen in zijn teksten, hij probeert ook via zijn liefdadigheidsorganisatie ‘Let Yourself Trust’ het leve van mensen te verbeteren:

http://letyourself.net/

Live treedt hij solo op, maar dat compenseert hij met intensiteit.

Wie dat wil zien, kan naar het Ketelhuis in Oisterwijk op 10 maart, naar Qbus Club in Leiden op 12 maart, naar Mystiek Theater in Enschede op 14 maart, naar Acoustic Alley in Den Haag op 15 maart, naar De Amer in Amen op 16 maart en naar Walhalla in Rotterdam op 17 maart.

Zijn optredens op 8 maart in Bob’s Vinyl Sessions in Aarle-Rixtel en 19 maart in Blue Room Sessions Den Bosch zijn al uitverkocht en ook dat is een veelzeggend teken:

Continue reading

Zwardsick duikt op

Zwardsick en Kippenvel kwamen elkaar in een ver verleden al regelmatig tegen, want van de albums ‘Burdock Bubbles’ en ‘Zwardsick Jam – Skin’ draaide ik regelmatig songs en die waren zo goed dat de groep op 29 november 2011 live in Kippenvel speelde.

Dat deed de groep in de oude RTV Katwijk-studio’s, waar het opreden ook werd opgenomen door de collega’s van de tv-afdeling, zodat dat vanaf 9 januari 2012 een aantal te keren op RTV Katwijk te zien was.

De groep met leden uit Katwijk en Leiden bleef in de jaren erna een te goed bewaard geheim, al trad de groep met enige regelmaat op.

Zwardsick bestaat gelukkig nog steeds in een bezetting met veel oudgedienden: drummer en percussionist Rick Potma, bassist en organist Arie van Duijvenvoorde, gitarist Aad Zuiderduijn, saxofonist Bill Nagel en zanger Philip Hayden maakten niet alleen verleden jaar de EP ‘Big Love Virus’, ze spelen op vrijdag 1 maart ook op het Leidse festival ‘Peel Slowly And See’ in de Resistor om 20:00 uur.

Het adres is: Middelstegracht 36, 2312 TX Leiden.

Bovendien hebben de mannen ook plannen voor een nieuw album.

Zwardsick speelt nog steeds eigen songs die bestaan uit een mix van rock, jazz, funk en blues met veel ruimte voor improvisatie, waarnaar in ieder geval Captain Beefheart, Frank Zappa, Pere Ubu en Tom Waits met veel genoegen zouden luisteren.

Dat kun jij trouwens ook, want de groep heeft een goed gevulde bandcamp-pagina:

Continue reading
« Older posts