Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Concerttips’ Category

Europese tournee Jon Cleary

maandag, oktober 15th, 2018

In augustus toerde zanger-pianist Jon Cleary nog door Europa als toetsenist van Bonnie Raitt, maar ook als haar voorprogramma, maar nu maakt hij zelf een Europese tournee.

Dat doet hij van 30 november tot en met 7 december. Hij geeft dan zes concerten, waarvan twee in Nederland: op 4 december staat hij in Paradiso en op 5 december in Vredenburg.

Onduidelijk is, of hij solo komt of met band: op de site van Paradiso staat niets over zijn Absolute Monster Gentlemen, terwijl op de site van Vredenburg minstens wordt gesuggereerd dat zijn begeleiders meekomen.

Dat maakt een hoop uit voor zijn concerten, want tijdens Bonnie Raitt’s concert in het Tilburgse 013 bleek Cleary solo opnieuw enigszins stuurloos, want hij paarde pianistieke virtuositeit aan een even grote dosis stuurloosheid in zijn nummers.

De Absolute Monster Gentlemen zouden hem wat strakker bij de les houden, maar gezien Cleary’s status zullen de minstens twee salarissen wel een hoge kostenpost zijn, al trad Cleary bij Jools Holland op met een band van zes man, onder wie drie blazers…. (more…)

JP den Tex’ Storyteller special: ‘Tom Waits Ontnuchterd’ – update

maandag, oktober 1st, 2018

Op twee juni postten we al de aankondiging dat singer-songwriter en volbloedromanticus JP den Tex op 10 en 11 oktober Tom Waits onder de loep gaat nemen.

Daarbij wil Den Tex wil vragen beantwoorden als: ‘Wat gaat er verscholen achter diens ruige, alcoholische imago en waarom houdt de zanger zijn privé leven zo hermetisch afgeschermd?’ en dat wordt inderdaad ‘een spannende zoektocht’, zoals Den Tex Dat noemde.

Dat doet hij aan de hand van Waits’ songs, al dan niet in vertaling, maar ook belooft hij ‘relevante achtergronden van en sappige anekdotes’ over Waits. Dat is maar goed ook, want Waits’ songs vertellen helemaal niets over hemzelf, of althans niet in een makkelijk te herleiden vorm.

Inmiddels is bekend, wie Den Tex die avonden assisteren het raadsel Waits te ontsluieren.

Dat zijn niet geheel toevallig Kees Prins, Paul de Munnik en Bob Fosko. Met Prins en De Munnik toerde Den Tex ooit door Nederland met de voorstelling ‘Op weg naar huis’ en op het album van die naam stond een hertaling van Waits’ ‘Jersey girl’ onder de speelse benaming ‘Jordanese schat’.

Op 5 juni wijdden wij De Rode Draad dan ook aan deze twee dames in versies van Holly Cole, Waits zelf en hun door Prins, De Munnik en den Tex bij toerbeurt gezongen aanpassing: (more…)

The Eagles: Europese tour en nieuwe boxset

zondag, september 30th, 2018

The Eagles hebben niet alleen een Europese tournee aangekondigd voor de vroege zomer van 2019, maar ook een nieuwe verzamelbox; ‘Legacy’.

Inmiddels bestaat de band uit nog maar een overgebleven oerlid, drummer Don Henley. Gitarist Joe Walsh en bassist Timothy B. Schmit maken ook al weer lang deel uit van het greatest hits-orkest, maar countryster Vince Gill en Deacon Frey, inderdaad de zoon van, zijn relatief nieuw.

De vijf zullen tijdens de veertien concerten in acht landen op het podium ongetwijfeld worden bijgestaan door een klein legertje even bekwame als naamloze huurlingen: (more…)

Jeroen Kant: Sheewawah heeft de blues…..

zondag, september 30th, 2018

Jeoren Kant’s bluestrio Sheewawah heeft een nieuwe drummer: Gino Bombrini kreeg het steeds drukker met zijn eigen band, verschillende muziekproductieklussen en zijn vrijwilligerswerk in vluchtelingenkampen en is vervangen door Yori Olijslagers.

Olijslagers drumde onder meer in The Kyteman Orchestra, maar zat jaren geleden blijkbaar al Dr. Zilch, de eerste band van Jeroen Kant.

Olijslagers kan meteen aan de bak, want op zondag 7 oktober speelt Sheewawah in de finale van de Dutch Blues Challenge: daar moet de band, net als de andere finalisten, binnen twintig minuten laten zien waarom uitzending naar de International Blues Challenge in Memphis en de de European Blues Challenge op de Azoren gerechtvaardigd is.

Er is een jury die blijkbaar let op ‘muzikale vaardigheden, uitstraling, uitspraak en niet in de minste plaats bluesinhoud’.

Wil je ook oordelen? (more…)

Richard van Bergen met Rootbag in The Shack

donderdag, september 27th, 2018

Op zondag 30 september treedt gitarist Richard van Bergen met zijn band Rootbag op in The Shack.

Ze spelen deltablues en swampblues in de weinig gebruikte, maar toch klassieke triobezetting van drums, bas en gitaar.

Van Bergen is een van Nederlands beste gitaristen en een meer dan adequaat zanger. Hij verdiende zijn sporen al lang geleden in de bluesscene, maar was ook tien jaar een van de leden van de Shiner Twins, zonder twijfel de beste rootsband die ons lande kende.

Van Bergen laat zich nog steeds wel inspireren door de muziek uit het zuiden van de VS, maar de blues is op zijn soloalbums ‘Rootbag’ en ‘Walk on in’ wel veel overheersender dan op de drie albums van de Shiner Twins.

Drummer Jody van Ooijen en bassist Roelof Klijn zijn medebepalend voor de sound van Van Bergen, want met hun duidelijke stijl is hun inbreng groot.

Alle kans dus op een zinderend optreden in de rootsclub aan de ringvaart in het gehucht Oude Meer vlak onder de rook van Aalsmeer, Schiphol (maar dan letterlijk) en Amsterdam: (more…)

Chastity Brown op Nederlandse podia

donderdag, september 27th, 2018

Chastity Brown is een Amerikaanse singer-songwriter, geboren uit een zwarte Amerikaanse vader en een witte Ierse moeder.

Brown laat folk, pop/rock en soul versmelten, terwijl country en blues nooit ver weg zijn.

Zij nam van 2007 tot en met 2012 vier albums op, maar daarna duurde het tot 2017 voordat ‘Silhouettes of sirens’ uitkwam.

Dat album werd in de VS opgepikt door onder meer de publieke radionetwerk NPR, terwijl het ook in diverse Europese landen positief werd gerecenseerd.

In het Verenigd Koninkrijk schopte ze het tot een optreden bij ‘Later….With Jools Holland’.

Inmiddels is Brown begonnen aan een Europese tournee van 26 september tot en met 20 oktober die haar voor zestien optredens naar Engeland, Duitsland, Zwitserland, België en Nederlands brengt.

Tijdens die optredens wordt Brown begeleid door gitarist Luke Enyeart, zodat haar soulvolle zang goed tot zijn recht kan komen.

Negen van die concerten zijn in Engeland, maar wij zijn met drie optredens ook goed bedeeld.

Haar grootste podium bij ons is ongetwijfeld ‘Ramblin’ Roots’ in Tivoli op 20 oktober, maar ze speelt ook in Oude Bildtzijl en Wageningen: (more…)

Nick Mason’s Saucerful Of Secrets: meer Engelse optredens en misschien ook Amerikaanse…..

woensdag, september 26th, 2018

Pink Floyd-drummer Nick Mason’s bijproject Saucerful of Secrets maakt al vanaf 2 september een Europese tournee. Aan het eind daarvan treden Nick Mason, bassist Guy Pratt, gitarist Lee Harris, toetsenist Dom Beken en gitarist/zanger Gary Kemp van 23 tot en met 29 september zes keer op in het Verenigd Koninkrijk, maar zij kunnen geen genoeg  krijgen van het vroege werk van Pink Floyd en de fans blijkbaar ook niet.

Inmiddels zijn namelijk alweer vijf Engelse optredens aangekondigd voor eind april en begin mei van volgend jaar: (more…)

JP den Tex met Old, New, Borrowed & Blue in het Amsterdamse Torpedo Theater

donderdag, september 13th, 2018

Op donderdag 20 september treedt singer-songwriter en volbloedromanticus JP den Tex op met een voorstelling waarin hij verhalen vertelt, daarvoor puttend uit zijn rijke voorraad muzikantenverhalen. Ook zingt hij een aantal ‘publiekslievelingen’ uit vorige shows.

‘Old, new, borrowed and blue’ is een nieuwe voorstelling, dat die avond in première gat.

Als extraatje onthult JP den Tex de afloop van het verhaal van ‘Wolf’, zijn thematische laatste album over een diep gevallen producer: (more…)

tweede tournee Gretchen Peters’ ‘Dancing with the beast’

donderdag, augustus 9th, 2018

Nadat singer-songwriter Gretchen Peters in mei en juni al een uitgebreide Engelse tournee had gemaakt met een totaal van vijftien optredens, komt ze eind augustus opnieuw naar Europa voor een tournee die haar naar Engeland, Duitsland, Nederland, Schotland, Ierland, Noord-Ierland en Frankrijk voert. Dat geeft het succes aan van haar zevende soloalbum, dat direct in de lijn ligt van haar twee vorige, “Hello Cruel world’ en ‘Blackbirds’.

Daarbij zijn 1 en 2 september voor ons het belangrijkst, want dan staat Peters respectievelijk in Paradiso en in Luxor Live in Arnhem.

Voor beide concerten is de voorverkoop inmiddels gestart.

Peters komt bovendien naar Nederland met haar volledige band, zodat haar vaak huiveringwekkende teksten muzikaal ook nog de nodige diepte krijgen. Toetsenist/echtgenoot Barry Walsh, bassist Conor McCreanor en gitarist Colm McClean voegen namelijk heel wat toe.

In Paradiso is Peters onderdeel van ‘Sugar Mountain presents’ en treedt zij op met vier andere acts. Om hoe laat haar optreden begint en hoe lang zij mag spelen, is nergens te vinden. Wie zeker wil weten dat Peters een regulier concert geeft, kan dus kiezen voor de zekerheid van Arnhem, maar wie zich wil laten verrassen door nog onontdekt talent, moet juist naar Amsterdam.

Wie haar schitterende drietal ‘Hello cruel world’, ‘Blackbirds’ en ‘Dancing with the beast’ nog niet zou kennen, kan via Peters’ downloadpagina toch even kort met een liveversie van ‘Dancing with the beast’ kennismaken: (more…)

weer concertreeks Jack Hustinx, Roel Spanjers en Roelof Klijn in de Rozenknop

woensdag, augustus 8th, 2018

Net als tijdens het vorig concertseizoen treden Jack Hustinx, Roel Spanjers en Roelof Klijn vanaf september weer samen op in de Ad van Meurs Theaterzaal van de Eindhovense Rozenknop.

Dat doen ze in tegenstelling tot de vorige ronde maar vier keer vanwege hun volle agenda’s.

Dat is jammer, maar als je weet dat een gedeelte van die agenda’s wordt ingenomen door een tournee met Malford Milligan’s diens nieuwe album eenmaal uit is, weet je dat ze vaak samen op de diverse podia te zien zullen zijn.

Op donderdag 6 september spelen zij vanaf 20:30 uur aan de Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven: (more…)