Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Concerttips’ Category

Jaaps Boots in De Roode Bioscoop

zondag, juni 16th, 2019

Jaap Boots treedt met enige regelmaat op, al zou dat wat ons betreft vaker mogen.

Wie zijn optredens uit de Terug naar zee-tournee heeft gemist, kan zien hoe jammer dat is, want Boots zette een net iets meer dan vier minuten durende compilatie daarvan op zijn facbookpagina: (more…)

Flip Noorman zingt Leonard Cohen.

maandag, juni 3rd, 2019

Flip Noorman heeft zijn tournee met zijn Noormannen ter promotie van zijn derde album ‘De big one’ voltooid, maar kondigde zijn nieuwe tournee alweer aan.

Vanaf september gaat hij songs van Leonard Cohen spelen, waarvan hij ongeveer de helft zelf gaat vertalen.

Dick Hauser zal zijn voorstelling regisseren en zijn Noormannen zullen hem begeleiden.

Als voorproefje gaf Noorman een eerste song vrij: (more…)

Theo Sieben verovert Zwolle.

zaterdag, juni 1st, 2019

Bluesman Theo Sieben treedt op zaterdag 1 juni op in Zwolle. Dat doet hij op Zwolle Unlimited.

Hij speelt dan twee sets op Podium Storm in de poort: van 16:45 to 17:15 uur en van 18:00 tot 18:30 uur.

Daar zal hij vermoedelijk vooral songs spelen van zijn recente album ‘Market meat’, dat vol staat met blues- en folkcovers: (more…)

Little Feat: deel twee jubileumtournee uitgebreid

donderdag, mei 16th, 2019

Little Feat bestaat dit jaar vijftig jaar, zij het met onderbrekingen, en in een iets andere bezetting door het overlijden van Lowell George en Richie Hayward.

Daardoor niet gehinderd gaan Paul Barrere, Bill Payne, Sam Clayton, Kenny Gradney, Fred Tackett en Gabe Ford uitgebreid op jubileumtournee langs de Amerikaanse westkust.

Daarbij doen ze twaalf optredens in achttien dagen, zodat ze zichzelf niet sparen. Eerder was sprake van tien optredens, maar ze hebben er nog twee bij geboekt: een aan het begin en een aan het eind.

Dat is alweer een tweede teken van leven na een lange onderbreking en dat is goed nieuws, doordat het indirect ook iets zegt over de gezondheid van Paul Barrere. Blijkbaar is hij er beter aan toe dan een tijd geleden, toen bekend werd dat Little Feat geen lange reeksen optreden meer zou geven vanwege Barrere’s hepatitis.

We zouden dan ook graag een kaartje kopen voor een van die optredens, want hoewel ze ook weleens door Europa toerden, lijkt de kans daarop ons toch klein: (more…)

Jeffrey Halford & the Healers in Leidse Qbus

woensdag, mei 1st, 2019

De bluesy singer-songwriter Jeffrey Halford bracht half april zijn tiende album uit, ‘West towards South’ samen met Healers Adam Rossi en Bill MacBeath.

 Dat bleek een conceptalbum waarop Halford de levens van twee broers in het Amerika van vandaag bezingt.

Nu is het conceptalbum al voor velen een valkuil gebleken waarin het makkelijk vallen was, maar onmogelijk om er weer uit te klimmen. Halford nam zijn songs echter op met slidegitaar, bas en drums, piano, fiddle en lapsteel. Zo creëert hij met weinig middelen een rijk en evocatief geluid, dat in de verschillende songs een grote samenhang vertoont, al zijn ze erg gevarieerd van toon en sfeer.

Op dinsdag 21 mei komt hij naar Leiden voor een optreden in Qbus, zodat wij hem in ieder geval niet live aan het werk zullen zien…:

dinsdag 21 mei, 20:30 uur, toegang 10 euro

Halford treedt trouwens van 17 mei tot en met 9 juni maar liefst twaalf keer in Nederland op en een keer in België, dus wie weet: (more…)

Europese optredens Kenny White en Jonathan Spottiswoode

woensdag, april 17th, 2019

Zanger-pianist Kenny White is een New Yorker pur sang en Jonathan Spottiswoode doet daarvoor niet veel onder, al werd deze New Yorker in Londen geboren.

Bijzonder is dat de twee naar Europa komen voor dubbeloptredens, al zijn er ook berichten dat Jonathan Spottiswoode teruggekeerd is naar zijn geboorteplaats.

Hoe het ook zij, de twee treden op in Londen op 21 april en in Denemarken, of all places, op 26, 27 en 28 april. Daarna gaat White naar Italië voor drie concerten van 4 tot en met 10 mei.

Tijdens de Deense concerten is Jonathan Spottiswoode het voorprogramma en is Kenny White de hoofdact, maar Jonathan pottiswoode is daar niet bij, want de Italianen hebben blijkbaar nog niet van Spottiswoode and his enemies gehoord, ongeacht hun zeven albums in 21 jaar…. (more…)

JP den Tex ontsluiert Joni Mitchell.

zondag, april 7th, 2019

Singer-songwriter JP den Tex heeft niet de minste helden: in zijn reeks ‘Storytellers specials’ bouwde hij al voorstellingen rond Lou Reed en Tom Waits, van wie hij niet alleen hun werk, maar ook hun persoonlijkheid probeerde te ontleden.

Hij is minstens net zo in de ban van Joni Mitchell, iets wat wij ook al met hem delen.

Onder de titel ‘Joni Mitchell ontsluierd’ wil hij proberen het geheim van de monumentale Canadese singer-songwriter ontraadselen.

Dat is nog een hele klus, want volgens Den Tex is ondanks al haar ‘kwetsbare en openhartige teksten’ haar persoonlijkheid ‘toch steeds in nevelen gehuld’ en daar heeft hij gelijk in: geen singer-songwriter was zo nietsontziend open over haar eigen karakter, terwijl ze tegelijkertijd de pers zo veel mogelijk op afstand hield.

Den Tex gaat proberen nieuw licht op deze gedoofde ster te werpen door haar songs in vertaling te zingen én die van haar ‘muzikale minnaars’ als David Crosby, Graham Nash, Leonard Cohen en James Taylor, maar ook door ‘relevante achtergrondverhalen en smeuïge anekdotes’ te vertellen.

Dat doet hij samen met oude en nieuwe vrienden, want Kees Prins, Paul de Munnik, Edo Donkers, Marlijn Weerdenburg en Vera van der Poel doen ook mee.

Den Tex en de zijnen spelen niet alleen twee avonden een thuiswedstrijd in het Betty Asfalt Complex, maar zijn op donderdagavond 25 april ook te zien en te horen in de Thiemeloods in Nijmegen: (more…)

nieuwe ep Ruud Houweling

zaterdag, maart 16th, 2019

Op donderdag 28 maart a.s. presenteert singer-songriter Ruud Houweling zijn nieuwe ep ‘The wind just blew a day away’.

Dat doet hij in De Harmonie in Edam om 21:00 uur.

‘The wind just blew a day away’ bevat vier nieuwe versies van songs van Houwelings groep Cloudmachine, waarmee hij van tot vier internationaal geprezen albums maakte en de eerste eigen versie van ‘Dead again’, een song die hij schreef voor Ricky Koole.

Toch is zijn nieuwe ep een logisch vervolg op zijn soloalbum ‘Erasing mountains’ (2017), doordat hij ook daarop al ‘Europese’ popmuziek maakte: een weemoedig en statig mengsel van folk, filmmuziek en klassieke muziek.

Over de reden waarom Houweling zijn eigen songs nog een keer opnam is hij duidelijk:
‘De liedjes bleven er maar om vragen, dus heb ik ze uiteindelijk maar hun zin gegeven.’

Tijdens zijn albumpresentatie wordt Houweling begeleid door contrabassist Egon Kracht en drummer Rob Wijtman:

donderdag 28 maart:

Rob Houweling in De Harmonie om 21:00 uur

Voorhaven 92-94
1135BT Edam
Een kaartje kost 11,50 plus betaalkosten en kan via deze link worden besteld: (more…)

Ethan Johns with the Black Eyed Dogs op tournee door Nederland en België

zaterdag, maart 16th, 2019

Singer-songwriter Ethan Johns gaat met zijn Black Eyed Dogs op tournee door Nederland en België.

De man die begon als producer van onder anderen Emmylou Harris, Tom Jones, Ray LaMontagne en de recent in ongenade gevallen Ryan Adams treedt vanaf woensdag 20 maart tot en met maandag 25 maart vijf keer op in Nederland en een keer in België en daarna van 28 tot en met 31 maart vijf keer in Zweden.

Tijdens die optredens zullen zij ongetwijfeld veel songs spelen van hun recent verschenen dubbelalbum ‘Anamnesis’, waarop in de zeventien songs duidelijke invloeden van Bob Dylan, The Band en The Grateful Dead te horen zijn, al zal Johns hopelijk ook songs op de setlist zetten van eerdere albums ‘If not now, then when” ‘The reckoning’ en ‘Silver liner’: (more…)

Nederlandse tournee Hans Theessink én album ‘70 birthday bash’

vrijdag, maart 15th, 2019

Hans Theesink komt voor zijn jaarlijkse tournee naar Nederland van 23 tot en met 28 april.

In die acht dagen treedt hij vijf keer op, al komen er misschien nog concerten bij.

Voorlopig zijn de volgende data bekend: (more…)