Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Concerttips’ Category

Marten de Paepe: ‘Alles naar de stort’

maandag, december 9th, 2019

De Utrechtse singer-songwriter Marten de Paepe maakte tussen 2007 en 2013 drie albums: zijn naamloze debuut, daarna verscheen opvolger ‘Boskoop’ in 2011 en ‘Wait another year’ kwam uit in 2013.

Na deze drie Engelstalige albums verdween De Paepe uit beeld, al trad hij nog sporadisch op en meldde hij af en toe te werken aan een Nederlandstalig album.

‘Alles naar de stort’ is nu af en De Paepe presenteert dat album op zondag 19 januari 2020 in het Utrechtse Theater Aluin. Daarna maakt hij een korte theatertournee met optredens in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen.

‘Alles naar de stort’ is een thematisch album over de opkomst en teloorgang van een liefde, waarop De Paepe naar eigen zeggen ‘schoon schip maakt, het verleden schoon bezemt en gewoon maar weer opnieuw begint’.

De Paepe nam zijn elf nieuwe songs op met Mischa Porte (drums), Jelte Heringa (toetsen), Marlon Penninkhof (diverse instrumenten), Johan Borger (elektrische gitaar), Mathijs Leeuwis (pedalsteel), Anna voor de Wind (klarinet) en Coen Hamelink (trompet).

Alles naar de stort theatertour: (more…)

nieuwe single Malford Milligan & the Southern Aces

zaterdag, december 7th, 2019

Op vrijdag 6 december is ‘Until the rain’ uitgekomen, de nieuwe single van Malford Milligan & the Southern Aces.

De song staat niet op  de in 2018 cd-versie van ‘Life will humble you’, maar staat wel als extraatje op de vinylversie van dat album.

Het is een zinderende ballad, geschreven door zanger en labeleigenaar J.W. Roy en singer-songwriter Connor James Thuotte, maar het past Milligan en zijn band: vanaf het omfloerste en statige intro bouwen  drummer Fokke de Jong, bassist Roelof Klijn, toetsenist Roel Spanjers en gitaristen Jack Hustinx en Eric van Dijsseldonk de spanning op achter de doorleefde zang van Milligan, wiens vocalen worden ondersteund door bezielde koortjes van Spanjers, Hustinx en Dijsseldonk en van achtergrondzangeres Sheree Smith, die samen met Spanjers’ jankende orgel zorgt voor duidelijke gospelinvloeden.

‘Until the rain’ ligt daarmee in de lijn van ‘Yo yo’ en dat is geen geringe prestatie: (more…)

Paul McCartney ook weer naar Nederland

zondag, december 1st, 2019

Paul McCartney heeft nog lang niet genoeg van optreden, want na zijn ‘One on one’- tournee is hij nu bezig is aan het ‘Freshen up’ genoemde vervolg daarop.

Om te voorkomen dat zijn fans denken: hé , daar is die McCartney alweer! maakt de sympathieke slimmerd die shows zo ongeveer een voor een bekend en zo creëert hij dan toch weer een zekere exclusiviteit.

Dat mag ook wel met ticketprijzen vanaf 99,68 euro tot 168,35, zoals die gelden voor zijn concert van 29 mei in het Nijmeegse Goffertpark.

Ondanks die tarieven en het feit dat de kaartverkoop aan het begin daarvan op vrijdag werd bemoeilijkt door technische moeilijkheden zal die wei uiteindelijk toch wel volstromen, want McCartney en zijn band van virtuoze vazallen geven met concerten van een uur of drie wel waar voor dat geld: (more…)

Tipitina’s: ‘A tribute to Dr. John’

dinsdag, november 26th, 2019

Op 20 november j.l. was er in New Orleans al een street parade voor Dr. John, want dat was zijn geboortedag in 1941. Dat is echter niet de enige herdenkingsplechtigheid, als je dat woord al mag gebruiken.

Op 27 november is er in Tipitina’s namelijk een concert onder de accurate naam ‘A tribute to Dr. John’.

Bassist van Meters-faam George Porter Jr. brengt daar onder anderen drummer Herlin Riley, percussionist Alfred ‘Uganda’ Roberts,  organist John ‘Papa’ Gros, Lower 911- gitaristen Renard Poché en John Fohl, toetsenist-zanger Ivan Neville, toetsenist-zanger Jon Cleary, gitarist-bandleider Deacon John, gitarist-bandleider Walter Wolfman’ Washington, Big Chief Monk Boudreaux, gitarist-zanger Anders Osborne, pianist David Torkanowsky, James Andrews, harmonicaspeler Johnny Sansone en drummer Stanton Moore bijeen voor een eenmalig eerbetoon.

Als je dan ook nog weet dat een gedeelte van de opbrengst van de avond gaat naar de New Orleans Musicians’ Clinic, die onder anderen door Dr. John werd opgericht, zou je alle reden hebben erheen te gaan, maar dat dachten er wel meer: (more…)

David Crosby en Graham Nash op tournee, maar wel solo…

donderdag, november 21st, 2019

David Crosby en Graham Nash hebben solotournees aangekondigd voor 2020, maar ze gaan inderdaad apart op pad.

Daaruit blijkt eens te meer dat Crosby en Nash zich niet met elkaar verzoend hebben, iets waarop we tegen beter weten in nog altijd hopen.

Nu heeft Nash Crosby muzikaal meer nodig dan andersom, maar toch: de magie van die twee zangstemmen…..

Nash trekt door de VS om zijn verzamelaar ‘Over the years’ nog maar eens in het zonnetje te zetten en misschien ook songs te spelen van zijn in 2016 uitgekomen ‘This path tonight’.

Crosby heeft dan meer om uit te kiezen, want die bracht de afgelopen vijf jaar alleen al vier soloalbums uit en heeft natuurlijk ook een enorme schat aan oude krakers.

Dat hij daar niet alleen op teert, blijkt niet alleen uit die vier sinds 2014 uitbracht, mar ook uit de aankondiging dat hij tijdens zijn tournee van volgend jaar een aantal songs zal spelen van zijn nog naamloze, vast rond die tijd te verschijnen album.

Doordat hij gaat optreden met zijn ‘Skytrails’-band (toetsenist James Raymond, bassist Mai Leisz, drummer Steve DiStanislao, gitarist Jeff Pevar en toetsenist/achtergrondzangeres Michelle Willis), lijkt het logisch dat die nieuwe songs in het verlengde liggen van ‘Skytrails’ en ‘Croz’.

Wij zijn nu al ongeduldig…..

Crosby gaat van 14 mei tot en met 21 juni op tournee, maar ze gaan elkaar onderweg niet tegenkomen, want Nash is hem voor: hij toert van 4 maart tot en met 1 april.

akoestische concerten bij voorheen de kapper

dinsdag, november 19th, 2019

Je moet ervoor naar New Orleans, maar dan kun je in een voormalige kapsalon wekelijks intieme concerten bijwonen van musici bij in New Orleans wonen

In de alweer een aantal jaren in opkomst zijnde wijk Bywater is namelijk de voormalige Keep It Real Barbershop.

Daar organiseert  Rhonda de ‘Luna Libre Live’-avonden, waar muzikanten akoestisch komen spelen en zingen.

Toegang wordt niet geheven, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Het opgehaalde geld gaat in zijn geheel naar de act van de avond.

Findley serveert tegen betaling eten en drankjes.

Helaas is dat wekelijkse concert op dinsdag van zeven tot tien, zodat wij er niet eens heen zouden kunnen en dat is extra jammer, doordat vanavond Dayna Kurtz op het programma staat.

Cahrmant detail: hoewel de kapsalon is gevestigd op  3600 St. Claude Avenue, wordt het publiek gevraagd via de achtertuin aan Congress Street naar binnen te komen…. (more…)

Paul McCartey headliner op Gastonbury 2020

dinsdag, november 19th, 2019

Paul McCartney is een van de headliners op Glastonbury 2020.

Hij is aangekondigd als de hoofdact op de Pyramid Stage op zaterdagavond 27 juni: (more…)

Hidden Agenda Deluxe wordt Hidden Xmas Deluxe & Suzanne Jarvie

zondag, november 17th, 2019

Zanger-gitarist BJ Baartmans, zanger-gitarist Eric Devries, bassist Gerald van Beuningen en drummer Sjoerd van Bommel vormen normaal gesproken Hidden Agenda Deluxe, maar de groep heeft ieder jaar in december een zangeres met wie zij kerstoptredens doen.

Verleden jaar was dat de Canadese Suzie Ungerleider, beter bekend als Oh Susanna, met wie zij ‘Angels in the snow – a Christmas album’ opnamen.

Dit jaar spelen zij samen met de Canadese advocate en singer-songwriter Suzanne Jarvie, die twee geprezen albums maakte: ‘Spiral road’ en ‘In the clear’.

Van 13 tot en met 21 december treden zij als Hidden Xmas Deluxe & Suzanne Jarvie zes keer op: (more…)

Jeroen Kant weer verder onder eigen naam

zaterdag, november 16th, 2019

Jeroen Kant heeft zijn trio Sheewawah opgedoekt en gaat weer verder onder zijn eigen naam.

Hij blijft overigens opnemen en optreden met bassiste Judith Renkema en drummer Jan Holt, dus inhoudelijk verandert er vermoedelijk niet veel.

Dat kunnen we begin volgend jaar testen, als van Kant de ep ‘Diesel’ verschijnt met daarop vijf nieuwe songs.

De presentatie ervan vindt plaats op vijf januari a.s. in  Kim’s Kroeg in Tilburg.

Op dit moment speelt Kant in dienst van anderen. Hij staat als gitarist op het podium bij Femke Weidema, een singer-songwriter die deelnam aan de Grote Prijs van Nederland en die tegenwoordig vanuit Nashville opereert.

Ze schreef een song van de tv-serie ‘Nashville’, waarin Ilse DeLange een rol speelde, heeft er een eigen studio waar ze anderen produceert en schrijft er songs voor zichzelf en voor anderen.

Door optredens in Nederland probeert ze paradoxaal genoeg ook in eigen land voet aan de grond te krijgen. Behalve Kant is ook Pieternel Osinga erbij.

Weidema, Kant en Osinga spelen tot en met 1 december alle drie songs van elkaar en met elkaar: (more…)

Richard Shindell op tournee in Nederland

woensdag, november 13th, 2019

Singer-songwriter Richard Shindell komt van eind november tot begin december naar Nederland voor een hele reeks optredens.

Hijl is daarmee gelukkig populairder dan wij dachten, want zeven optredens en een huiskamerconcert is niet iedereen gegeven.

Shindell maakt al albums sinds 1992 en bracht sindsdien acht studioalbums uit, waarvan ‘Careless’ het meest recente is.

Dat dateert uit 2016, maar bevat tijdloze songs met als huiveringwekkende uitschieter het met schuld doordrenkte titelnummer.

Voor wie snel een goede indruk wil krijgen van zijn vroegere werk, is ‘Thirteen songs you may or may not have heard before’ (2011) de perfecte kennismaking.

Als je vaker naar Kippenvel luistert, heb je in ieder geval het titelnummer van ‘Careless’ regelmatig gehoord, net als het al even indringende ‘Fishing’van ‘Thirteen songs you may or may not have heard’, waarin Shindell zich vereenzelvigt met de anonieme kwaad van de al te plichtgetrouwe immigratieambtenaar.

Shindell is vanaf 22 november op de volgende kleine podia te zien en te horen: (more…)