Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Concerttips’ Category

Eric van Dijsseldonk solo: zeldzame kans…

maandag, december 10th, 2018

Onze bewondering voor Eric van Dijsseldonk steken wij nu al jaren niet onder stoelen of banken, want hij vinden zijn soloalbums prachtig.

Op ‘Bijna lente’ en ‘In mijn eigen koninkrijk’ was hij inderdaad heer en meester en dat resulteerde in heel veel superieur gespeelde en gezongen popsongs met mooie melodieën en meestal weemoedige teksten van een man die zich rekenschap geeft. Zijn Engelstalige solodebuut ’33 1/3′ was daar overigens een directe voorloper van.

Op het dit jaar uitgekomen ‘45’ staan vijf songs die daarop het logische vervolg zijn en dus opnieuw bewijzen dat Van Dijsseldonk niet alleen de popgeschiedenis kent, maar er ook een persoonlijke invulling aan geeft.

Door zijn vele klussen bij andere acts treedt hij nauwelijks op onder eigen naam, maar deze maand doet hij dat toch drie keer.

Dat zijn even zoveel kansen om zijn eigen songs te horen. Die hoor je zo ongeveer alleen in Kippenvel en dat vinden wij ook jammer.

Van Dijsseldonk treedt op op: (more…)

Tweede kerstalbum en tournee Hidden Agenda Deluxe met Oh Susanna

maandag, december 10th, 2018

Drummer Sjoerd van Bommel, bassist Gerald van Beuningen, zangers-gitaristen BJ Baartmans en Eric DeVries en de blijkbaar los-vaste toetsenist Rob Geboers en maakten in 2016 het goede ‘Pan Alley fever’ onder eigen naam, maar de vijf rootsy rockers van de Nederlandse topband Hidden Agenda Deluxe maakten al inmiddels al hun tweede kerstalbum.

In 2016 namen ze met de Amerikaanse singer-songwriter Carter Sampson het album ‘Christmas from Amsterdam to Oklahoma’ op, een album dat ook goed klinkt gedurende de rest van het jaar.

In 2017 toerden zij met de goede singer-songwriter Danni Nichols, al resulteerde dat niet in een kerstalbum en dit jaar werkten zij voor hun tweede kerstalbum samen met Suzie Ungerleider, beter bekend als Oh Susanna.

In november verscheen het al midden in de zomer opgenomen ‘Angels in the snow – a Christmas album’, waarop Ungerleider niet alleen de leadzang doet in twee van de tien tracks, maar waarop Hidden Agenda Deluxe ook vooral laat horen waarom The Band als een van hun invloeden geldt: (more…)

Laatste voorstelling van ‘A song journey: love and loss’ van 2018

zondag, december 9th, 2018

Vanmiddag spelen popjournalist en radiomaker Jan Donkers, singer-songwriter Edo Donkers en muzikanten Abel de Lange en Louis ter Burg voor de laatste keer dit jaar hun voorstelling ‘A song journey III – Love and loss’.

Daarin vertelt Jan Donkers de verhalen achter songs van Bruce Springsteen, Tom T. Hall, Dayna Kurtz, Bonnie Raitt, George Jones, Nathan Bell, Greg Trooper, Merle Haggard en Doug Sahm, terwijl Bob Dylan in het rijtje is opgenomen. Edo Donkers, De Lange en Ter Burg spelen die uiteraard.

Als extraatje beloven ze vanmiddag een ‘mystery guest’ die ‘een wel heel directe link heft met het rijtje groten’ van wie ze nummers selecteerden.

Ben je ook gefascineerd door grote liefdes en het geloof in de Amerikaanse Droom, maar ook door het verdriet en de verbittering als die liefde verdwenen is of die droom niet uitkomt?

Dan kun je vanmiddag om half vier het overigens heel toepasselijke weer ontvluchten: (more…)

tournee Malford Milligan and the Southern Aces

dinsdag, december 4th, 2018

Het album ‘Life will humble you’ van Malford Milligan en zijn Southern Aces is in Nederlandse rootskringen juichend ontvangen en wij deden daar in onze recensie overtuigd aan mee.

We wreven ons dan ook al lang in onze handen omdat de soulzanger uit Austin, Texas, met zijn Nederlandse begeleiders zou gaan toeren en inmiddels zijn van die tournee de data en de locaties bekend.

Zijn band bestaat voor tachtig procent uit de muzikanten die hem op ‘Life will humble you’ begeleiden: Roelof Klijn – bas, Roel Spanjers – piano, Hammond en accordeon, Jack Hustinx – akoestische en elektrische gitaar en Eric van Dijsseldonk – sologitaar. Alleen drummer Nicky Hustinx is er niet bij vanwege andere verplichtingen, maar Fokke de Jong is dan wel nieuw in de band, maar is een minstens even gelouterde rootsroffelaar en dus een gedroomde vervanger. Zijn voornaam zou hooguit een probleem kunnen opleveren bij eventuele Amerikaanse optredens……

Er is dan ook alle reden om naar een van die twaalf concerten te gaan: (more…)

Piet van den Heuvel: minitournee

woensdag, november 28th, 2018

Inmiddels heeft de Belgische zanger-gitarist Piet van den Heuvel zijn eerste optreden in een korte serie met band achter de rug.

Van den Heuvel kan bij ons al meer dan tien jaar niet mee r stuk door zijn eerste en enige soloalbum ‘Midnight at the moon parlor’ en elke keer dat wij daar een song van draaien, verzucht ik dat we wachten op zijn ooit beloofde opvolger.

Inmiddels geloof ik ook al lang niet meer dat die er ooit komt, maar je moet soms een droom levend houden, hoe onwaarschijnlijk ook.

De reacties op Van den Heuvels facebookpagina op zijn optreden in Mimuze in Kalmthout op 23 november j.l. wrijven eens te meer in, dat het jammer is dat Vlaanderen zo dichtbij is, maar tegelijk ook zo ver weg.

Wie dichterbij woont, heeft nog drie kansen hem en zijn gezellen aan het werk te zien.

Daarheen dus, daarheen: (more…)

Bob Dylan en Neil Young samen in Hyde Park

woensdag, november 28th, 2018

Bob Dylan en Neil Young zijn de headliners voor het Londense festival met de onmofelijke naam Barclaycard Presents British Summer Time Hyde Park.

De twee giganten treden allebei op op vrijdag 12 juli. Dylan doet dat uiteraard met zijn eigen begeleidingsband en Young met Promise of the Real, de jonge honden aan wie hij inmiddels al een aantal jaren de voorkeur geeft boven Crazy Horse.

Of dat betekent dat beide krasse knarren er een Europese tournee aan vastknopen, is vooralsnog de vraag….

Nederlandse tournee Tom Mank and Sera Smolen halverwege

donderdag, november 22nd, 2018

Het Amerikaanse duo Tom Mank en Sera Smolen is een even interessante als onverwachte combinatie van een bedachtzame singer-songwriter en een celliste.

Het tweetal zit midden in een Nederlandse tournee, maar doen dat deze keer met begeleidende muzikanten.

Zo is Gait Klein Kromhof erbij op vrijdag 23 november in Den Haag. Hij is een van de beste harmonicabespelers van Nederland en is ook in sommige songs op hun albums te horen.

Ook gitaristen Rich DePaolo en Julie Last spelen en zingen daar mee. Zij doen dat ook tijdens twee van de drie andere resterende optredens, terwijl violiste Amy Merrill op twee van de vier podia haar opwachting maakt.

Details over de verschillende bezettingen waarin Tom Mank en Sera Smolen optreden vind je op Mank’s website, maar dit zijn de data en de locaties: (more…)

Lucinda Williams naar het Verenigd Koninkrijk

donderdag, november 22nd, 2018

Country noir-ster Lucinda Williams gaat optreden in het Verenigd Koninkrijk.

Het gaat te ver om dat een tournee te noemen, want voorlopig staat slecht een optreden aangekondigd. Dat is heel verrassend op het Cambridge Folk Festival, dat van 1 tot en met 4 augustus 2019 wordt gehouden in de Cherry Hinton Hall.

Een folkie zouden we door lieven en liefde getekende Williams zeker niet noemen, maar ze staat toch heus geprogrammeerd op 3 augustus als headliner tussen door singer-songwriter Nick Mulvey geselecteerde, folkier acts als Richard Thompson, Ralph McTell, José González, Tunng, Lisa O’Neill, Fisherman’s Friends en Karine Polwart. Ook Lil’ Jimmy Reed is het beluisteren waard, maar ook hij lijkt ons een vreemde eend in deze bijt: (more…)

eerbetoon aan Professor Longhair

woensdag, november 7th, 2018

Op 19 december wordt in New Orleans een eerbetoon gehouden voor Professor Longhair.

Op die dag werd Henry Roeland Byrd namelijk geboren, al was dat in het jaar 1918.

Die honderdste geboortedag is alle reden voor een uitzinnig swingend feestje, want als er iets het pianospel van Professor Longhair kenmerkte was het wel dat.

Fess vernieuwde de rhythm ‘n’ blues met invloeden uit de om de hoek van New Orleans liggende Cariben en werd bijvoorbeeld door Allen Toussaint ‘the Bach of rock ‘n’ roll’ genoemd.

Alle pianisten uit New Orleans na Professor Longhair zijn schatplichtig aan hem, met behalve Toussaint dr. John als bekendste.

Opvallend genoeg ontbreekt de laatste in de rij artiesten die die avond optreden in Tipitina’s, de roemruchte club die werd vernoemd naar een van Professor Longhair’s songs.

Ex-Meters-bassist George Porter jr. heeft die avond de muzikale touwtjes in handen en onder de pianisten zijn Ivan Neville, Jon Cleary, Marcia Ball en David Torkanowsky, terwijl ook allerlei andere muzikanten zullen optreden: (more…)

Fleetwood Mac afsluitende act op Pinkpop 2019

dinsdag, november 6th, 2018

Vandaag is bekend geworden, dat Fleetwood Mac de afsluiter is op Pinkpop.

Pinkpop vindt volgend jaar plaats op 8, 9 en 10 juni. Misschien komt daar nog een vierde dag bij, want het is volgend jaar de vijftigste keer dat het festival wordt georganiseerd.

Fleetwood Mac maakt dan een korte Europese tournee met concerten in Berlijn, Dublin en Londen op 6, 13 en 16 juni. Dat is een rijtje waarin Landgraaf niet misstaat en ook perfect in past.

De vraag of Fleetwood Mac ook op Glastonbury optreedt, is daarmee niet beantwoord, want dat vindt pas plaats van 26 tot en met 30 juni…. (more…)