Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Concerttips’ Category

‘Daniël Lohues Elektrisch’

vrijdag, juni 15th, 2018

Daniël Lohues gaat een selectie spelen van de bandnummers uit zijn inmiddels toch omvangrijke oeuvre van de afgelopen vijfentwintig jaar.

Dat doet hij in oktober met een volledige band: Bernard Gepken (gitaar), Reyer Zwart (bas), Bram Hakkens (drums) en Ferry Lagendijk (toetsen), terwijl hij zelf ook nog eens de Fender zal omgorden.

Daarmee gaat het zowaar op rock ‘n’ roll lijken. We hopen maar dat de laconieke filosofieën van Lohues overeind blijven in die geluidsstorm: (more…)

De Dieter van der Westen band treedt op.

donderdag, juni 14th, 2018

De Dieter van der Westen band maakte recent het album ‘Me and you’.

Dat wordt positief gerecenseerd en dat is terecht, want Van der Westen en zijn mannen maken americana met invloeden van singer-songwriter, folk, funk en country(rock). Zijn soms schorre zang roept weidse vlakten en weemoed op die worden onderstreept door evocatieve gitaarsolo’s en soms ook fiddle.

Misschien treedt de band niet zo vaak op, doordat Van den Westen ook nog in KASBA zit, een groep die wereldmuziek speelt, maar dan in letterlijke zin.

Vanaf 30 augustus echter is hij echter een aantal keren op podia te vinden met zijn rootsy songs.

Tot die tijd moet je misschien toch ‘me and you’ een keer luisteren, hoewel de groep al twee eerdere albums uitbracht: (more…)

Rob Lutes: ‘Walk in the dark’ naar Europa

donderdag, juni 14th, 2018

De Canadese singer-songwriter Rob Lutes gaat de hele zomer zijn recente album ‘Walk in the dark’ achterna.

Vanaf 17 juni tot en met 22 september treedt hij met enkele onderbrekingen op in zijn vaderland, maar vanaf 26 september speelt hij zes soloconcerten in Europa.

Daarvan zijn er vier in Nederland en twee in Frankrijk, zodat we moeten concluderen dat Lutes hier populairder is dan in de rest van dit werelddeel. Jammer voor hem, maar fijn voor ons: (more…)

David Crosby naar Europa

zondag, juni 10th, 2018

David Crosby treedt in juni nog zeven keer op in de VS en neemt daarna de zomer vrij, maar vanaf eind augustus toert hij door Europa.

Die Europese tournee trapt hij met zijn band af op 25 in het Amsterdamse Bos op het de eerste editie van het eendaagse festival Once in a blue moon: (more…)

JP den Tex’ Storyteller special: ‘Tom Waits Ontnuchterd’

zaterdag, juni 2nd, 2018

Singer-songwriter JP den Tex ontleedt in het Amsterdamse Betty Asfalt Complex periodiek een van zijn helden of invloeden.

Hij ‘ontrafelde’ al Lou Reed en neemt dit najaar Tom Waits onder de loep, al kon dat nog wel eens een heidense klus worden.

Den Tex wil namelijk vragen beantwoorden als: ‘Wat gaat er verscholen achter diens ruige, alcoholische imago en waarom houdt de zanger zijn privé leven zo hermetisch afgeschermd?’

Dat wordt in Den Tex’ eigen woorden nog ‘een spannende zoektocht’, al was het maar doordat Waits’ gezicht inmiddels wel even doorgroefd is als zijn stem al decennia was, maar eerder het imago heeft van een spreekwoordelijke heremiet in de net zo spreekwoordelijke woestijn of een keuterboer in het Amerikaanse heartland.

Waarvoor deze avonden in ieder geval wél garant staan, zijn Waits’ prachtsongs, al dan niet in vertaling, achtergronden van en anekdotes over Waits en Den Tex’ gasten, die hun held eren.

Wie dat zijn is nog onbekend, maar voorlopig kun je niet dichter bij Waits komen, want de kans dat hij komt optreden is nogal klein en bovendien sloeg hij bij een van zijn vorige tournees Nederland al eens over, doordat hij de keer ervoor onheus was behandeld door de douane…..

Dat soort verhalen dus! (more…)

Nick Mason’s Saucerful of secrets: na vier kroegavonden Europese tournee

zondag, mei 27th, 2018

Pink Floyd-drummer Nick Mason’s nieuwe band Saucerful of Secrets gaat in september op Europese tournee.

Na vier optredens in Londen, waarvan drie in een kroeg in Putney, Londen, gaan Nick Mason, bassist Guy Pratt, guitarist Lee Harris, toetsenist Dom Beken en guitarist/zanger Gary Kemp naar maar liefst elf Europese landen voor optredens in negentien dagen tijd.

Tijdens die optredens spelen ze alleen vroeg werk van Pink Floyd, dat wil zeggen van 1968 tot en met 1972.

In tien van die landen doen ze een concert, maar in Duitsland staan er in twee keer maar liefst zes op het programma.

Dat aantal wordt alleen geëvenaard door de zes shows die ze aan het eind van die tournee doen in Engeland en Schotland, want ook dat wordt een ware triomftocht met maar liefst zes optredens.

Bovendien zijn de zalen waar Saucerful of Secrets speelt dan allang geen kroegen meer. Zo staat de band in Amsterdam in Carré geboekt: (more…)

Meschiya Lake in het Leidse Qbus

donderdag, mei 24th, 2018

Hoewel haar website in juni nog helemaal geen optredens aangeeft, weet het Muziekhuis in leiden het zeker: op dinsdag 5 juni treedt daar Meschiya Lake op.

Deze uitbundig getatoeëerde zangeres maakte indruk met albums ‘Lucky devil’, haar debuut met de Little Big Horns in 2010, ‘Foolers gold’ in 2013 en ‘Bad kids club’ in 2016. Daarop zingt zij een mix van ragtime, jazz, blues en dixieland, stammend uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Het is muziek die weleens wordt samengevat onder de noemer ‘old-timey music’, maar die doet geen recht aan de uitbundigheid van de door blazers gedomineerde muziek die regelrecht uit New Orleans stamt.

Bijzonder is dan weer wel, dat Lake dit optreden doet met een nieuwe begeleidingsband: de Dizzy Birds stammen bovendien uit Berlijn, de stad waar Lake ook naartoe verhuist.

Bovendien is dinsdagavond traditioneel de avond waarop wij Kippenvel doen, dus wij zijn niet bij: (more…)

tweede concert Jack Hustinx, Roelof Klijn, Roel Spanjers en Malford Milligan

woensdag, mei 23rd, 2018

Begin mei werd bekend, dat de Amerikaanse soulzanger Malford Milligan en gitarist-zanger Jack Hustinx werken aan een  rootsy soloalbum voor Milligan.

Dat is een nieuw hoofdstuk in de jarenlange vriendschap van Hustinx en Milligan, die al in 2002 het album ‘Sweet cherry soul’ maakten met als kern van de begeleidingsband muzikanten die iets later de Shiner Twins zouden vormen: drummer Nicky Hustinx, bassist Dick Wagensveld en gitaristen Richard van Bergen en Jack Hunstinx.

Ook op Hustinx’ soloalbum ‘Over yonder’ zong Milligan als een van de Southern Aces drie nummers. Daarna gingen de twee met band op tournee door Nederland en Texas.

Na de opnamen voor dat soloalbum blijft Milligan nog even in Nederland en op 28 juni treedt hij op met Hiustinx, Roelof Klijn en Roel Spanjers in Ad van Meurs Theaterzaal van de Eindhovense Rozenknop.

Daar is nu een datum bijgekomen: ook op 5 juli geven Hustinx en Milligan samen met Klijn en Spanjers een concert in Het Rozenknopje.

De voorverkoop daarvoor is inmiddels gestart: (more…)

Ad Vanderveen op zaterdag 12 mei live bij Sounds Venlo

zaterdag, mei 12th, 2018

Van singer-songwriter Ad Vanderveen verscheen deze maand zijn nieuwe album ‘Denver Nevada, Still life’. Die stad bestaat niet in die staat, maar wel in Colorado.

‘Denver Nevada’ is dan ook een anagram van Ad Vanderveen, terwijl de ondertitel zowel kan slaan op zijn volharding als zijn introspectieve songs.

Vanderveen treedt op zaterdag 12 mei op om 12>00 uur bij Sounds Venlo aan de Parade. (more…)

Gretchen Peters’ tournee voor ‘Dancing with the beast’ aanstaande.

woensdag, mei 9th, 2018

Op 18 mei a.s. komt singer-songwriter Gretchen Peters’ nieuwe album uit: ‘Dancing with the beast’ en Peters begint de dag erna aan een tournee door het Verenigd Koninkrijk.

Daarbij doet ze een reeks van maar liefst vijftien optredens en dat geeft nog maar eens aan, dat ze in ons onwillige buurland terecht een grote naam is.

Ze gaf haar reputatie een forse impuls met haar twee vorige platen: ‘Hello cruel world’ en ‘Blackbirds’, die nog beter en persoonlijker waren dan haar overigens ook goede vorige.

Dat kwam doordat haar  in haar privéleven een aantal gebeurtenissen overkwam die haar ermee confronteerden dat ze zich nergens tekstueel meer door moest laten tegenhouden.

Het feit dat ze een tijdje geleden schreef, dat het solo-optreden van Bruce Springsteen haar er weer eens op wees, dat eerlijkheid in teksten boven alles gaat, doet nog een schepje op onze verwachtingen over ‘Dancing with the beast’.

Wie haar en toetsenist/echtgenoot Barry Walsh, bassist Conor McCreanor en gitarist Colm McClean live wil zien, moet naar het Verenigd Koninkrijk. Het voorprogramma van Kim Richey is dan het extraatje, behalve tijdens de festivals: (more…)