Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Concerttips’ Category

Dayna Kurtz op tournee door Nederland en Spanje

woensdag, februari 22nd, 2017

Met de term ‘singer-songwriter’ doe je Dayna Kurtz te kort.

Ze schijft weliswaar regelmatig eigen songs, maar zet ook die van anderen makkelijk naar haar hand met die omfloerste, relatief lage stem.

Zij is in maart uitvoerig te horen en te zien op allerlei Nederlandse podia, want ze gaat op tournee met giarist Robert Mache.

Vanaf vrijdag 3 maart treedt Kurtz op tot en met dinsdag 14 maart op sallerlei kleine podia: (more…)

VAN ZANDEN live

woensdag, februari 15th, 2017

Op woensdag 15 februari speelt Josje van Zanden VANZANDEN in restaurant/café/brouwerij Troost in het Westerpark om 20:00 uur.

Dat gebeurt ook niet elke dag, terwijl het toch een uiterst swingende band is met een prachtige zangeres als frontvrouw.

Daarheen dus: (more…)

Nieuw album Vera van der Poel

dinsdag, februari 14th, 2017

Vera van der Poel is een veterane in de Nederlandse muziekscene.

Haar laatste wapenfeit was het album Love and taboo, dat zij maakte onder de artiestennaam Divera.

Dat album kreeg mooie recensies en dat was terecht, want het was even intiem als intens.

Wij schreven er dan ook met plezier over:

Love & Taboo – Divera

Dat zorgt voor hooggespannen verwachtingen over Vera van der Poels nieuwe: Time versus time.

Die komt deze week uit en wordt ten doop gehouden op woensdag 15 februari in Club Winston Kingdom, Warmoesstraat 129, 1012 JA Amsterdam om 21:00 uur: (more…)

Europese tournee Randall Bramblett en band

woensdag, november 16th, 2016

De Amerikaanse zanger/toetsenist/saxofonist Randall Bramblett is alweer negen reguliere soloalbums onderweg, al last hij tussen de eerste twee en de andere wel een lange pauze in.

Toch is de man uit Athens, Georgia, nog altijd helaas een goedbewaard geheim, al heeft hij met veel optreden in delen van de VS weleen publiek opgebouwd.

Nu maakt hij geheel onverwacht een eerste Europese tournee met zijn band, die een wezenlijk onderdeel van zijn geluid uitmaakt.

Randall Bramblett verdient veel publiek op:

17 november in De Helling in Vredenburg, Utrecht en 18 november in Porgy & Bess in Terneuzen.

Daarna moet je voor hem naar Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland……. (more…)

Eerbetoon Allen Toussaint in de Melkweg

dinsdag, november 1st, 2016

Op donderdag 10 november wordt Allen Toussaint herdacht en geëerd in de Amsterdamse Melkweg.

Die avond spelen en zingen allerlei muzikanten zijn songs en zijn er ook korte dj-sets van Sjeng Stokkink, de man die het initiatief ervoor nam.

Hopelijk draait hij gewoon een stel van Toussaint’s klassiekers, want Stokking richt ook een expositie in van alle elpeehoezen waarop Toussaint als producer staat.

Grand old man en Toussaint-fan Jan Donkers presenteert het geheel: (more…)

Optreden Zwardsick in The Box

maandag, oktober 3rd, 2016

Katwijks eigenzinnige bluesband Zwardsick treedt zelden op, maar heeft daarvoor nu weer een goede reden gevonden.

De band zat nam in juni een demo op met nieuwe materiaal. Die opnamen moeten leiden tot een nieuw album. Ook heeft de band in Bart van Erkel een nieuwe gitarist gevonden.

Daarom treden zanger/percussionist Paul Eckersley, contrabassist Arie van Duijvenvoorde, drummer/percussionist/klarinettist Rick Potma, saxofonist/klainettist Bill Nagel en gitarist Bas van Erke op in The Box op 8 oktober om 20:30.

Zij worden voorafgegaan door het Bad Luck, de akoestische versie van het ons geheel onbekende Noad: zanger/gitarist Joost Freke en bassist Casper Nagtegaal, Bas.

Vijf nieuwe songs zijn te beluisteren via (more…)

David Philips: the Rooftop recordings vol. 2

woensdag, augustus 24th, 2016

Singer-songwriter David Philips heeft de opnames voor zijn vijfde album afgerond.

De vanuit Barcelona opererende Engelsman nam dat nieuwe album opnieuw weer op zijn dakterras, net als zijn tweede, The rooftop recordings uit 2011.

Op 5 september a.s. komt van die nieuwe al een eerst single uit en het album volgt dan in oktober.

Natuurlijk komt Philips daarna ook naar Nederland om op te treden: er staan al optredens op zijn website voor 25 en 27 november in het Groningse Steendam en Harderwijk, maar ook voor 26 december in Geldrop.

Ongetwijfeld komen daar nog data bij, want Philips heeft voor Nederlandse optredens de laatste week van november en de eerste van december vrijgehouden: (more…)

Tournee Richard Shindell

vrijdag, augustus 19th, 2016

De Amerikaanse singer-songwriter Richard Shindell is zo’n goedbewaard geheim, dat bijna niemand hem kent.

Wij hebben ook maar een fragmentarisch beeld, maar zijn bijvoorbeeld diep onder de indruk van zijn ‘13 songs you may or may not have heard before’ uit 2011.

Dat is een soort alternatief verzamelalbum, want Shindell nam daarvoor een aantal van zijn songs opnieuw op met onder anderen Victor Krauss en Larry Campbell in open gespeelde versies die zijn indringende teksten sfeervol ondersteunen.

Op 9 september komt zijn album ‘Careless’ uit en ter gelegenheid daarvan gaat Shindell op tournee door Engeland en Nederland, hoewel hij er ook een Duits optreden aan vastknoopt.

Als je een reden zoekt om naar een van die optredens te gaan, is het goed te weten dat popmagazine Heaven alvast twee van de elf nieuwe songs online heeft gezet: het titelnummer met een huiveringwekkend zoekende, jazzy trompet en het even sterke Satellites, waarin Shindell’s opnieuw emotionele zang wordt ondersteund door al even evocatieve gitaren: (more…)

Live-cd én Nederlands optreden Keb’ Mo’

dinsdag, juni 28th, 2016

Van de Amerikaanse blueszanger Keb’ Mo’ verscheen vrij geruisloos de live-cd That hot pink blues album.

Het is een dubbelaar met daarop zestien songs.

Intussen is Keb’ Mo’ ook bezig aan een Europese tournee en dat is een zeldzame kans de man op het podium aan het werk te zien.

Op 2 juli doet hij een optreden op het Utrechtse Roots in the park-festival, maar dat is het enige Nederlandse optreden in een reeks van twaalf Europese.

Ook het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië moeten het met een optreden doen, terwijl  blijkbaar meer  Spanjaarden, Zwitsers en Duitsers van Keb’ Mo’ hebben gehoord….

Fragmenten van zijn nieuwe zijn intussen te horen via zijn website en die bewijzen hoezeer de benaming ‘blueszanger’ Keb’ Mo’ tekort doet, al zullen puristen misschien juist daardoor hun wenkbrauwen fronsen: (more…)

Jeroen Kant speelt

woensdag, juni 22nd, 2016

Jeroen Kant gaat met zijn begeleiders De Sheriffs op trektocht door Nederland.

De eigenzinnige singer-songwriter heeft alweer eens stuk of vijf optredens gedaan sinds 12 juni jl., maar is ook in juli en augusdtus regelmatig live te zien, zowel in de open lucht als in zalen.

Wat je daar precies kunt verwachten? Dit is een voorproefje: (more…)