elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site


Uitzending gemist

Category: kleine podia (Page 1 of 2)

Leidse geluiden: nieuw podium

Onder de naam ‘Leidse geluiden’ heeft een groot aantal Leidse muzikanten zich verenigd om optredens te kunnen organiseren en zo musici uit allerlei genres letterlijk een podium te geven.

Dat doen ze op donderdagavond en op 9 jl. vond het eerste optreden al plaats in Grand Café ‘Van ’t Huis’ aan de Catharinatuin van de Leidse Stadsgehoorzaal., waarbij initiatiefnemers  Sven Rozier en Cedric Glans met Kurt Schwab en Frans Heemskerk op het podium stonden.

Komende donderdagavond staat het optreden in het teken van americana en treden Baer Traa, Marc Jansen, Arto Boyadjian en Sven Rozier op.

De agenda tot en met donderdag 27 augustus staat op: Continue reading

Nijmegen’s Norwegian wood nieuw muziekpodium

Vanaf oktober is Nijmegen een klein muziekpodium rijker. Het luistert, vast niet toevallig, naar de naam Norwegian wood.

Elke derde vrijdag van de maand gaan daar muzikanten akoestisch optreden op de zolder van de ThiemeLoods in Bottendaal.

Op vrijdag 16 oktober bijten daar de dwarse Nederlandse singer-songwriters Jeroen Kant en Mathijs Leeuwis het spits af.

Op 13 november is het dan d ebeurt aan Stevie Ann, terwijl op 18 december Bertolf komt spelen.

Presentatie en inleiding worden verzorgd door Dirk-Wim in ’t Hof en Erik van Dijsseldonk: Continue reading

Programma 2011-2012 De Amer

De Amer programmeert al jaren elk seizoen een groot aantal muzikale optredens waar wij ook naartoe zouden willen.

Nu hebben Jan de Haan, Harry de Jong en Gerrie van Barneveld het seizoen 2011-2012 rond en kun je reserveren. Dat is zeer de moeite waard, want de lijst is lang en interessant.

Op zaterdag 20 augustus start De Amer met inschrijven en reserveren voor de concerten. Vanaf die datum kan elke dag worden gereserveerd, met uitzondering van woensdag. Dan is De Amer gesloten.

De ererste weken kan alleen in De Amer zelf worden gereserveerd en zul je dus daarheen moeten. Dat komt doordat De Amer een organisatie van vrijwilligers is en geen modern reserveringssysteem heeft.

Na de eerste weken mag bellen of mailen met Harry de Jong via Continue reading

Inschrijven voor het programma 2010-2011 van café De Amer

Het programma met live-optredens in café De Amer voor het volgend seizoen is klaar.

Vrienden van De Amer krijgen het programmaoverzicht thuisgestuurd op ongeveer 14 augustus a.s.

Reserveren kan dan van 21 augustus om 10:00.

Het eerste weekeinde zijn er vrijwilligers aanwezig om een vlotte inschrijving te garanderen.

Omdat de eerste weken vaak 4000 tot 5000 reserveringen worden verwerkt en De Amer draait op vrijwilligers, kunnen reserveringen de eerste weken alleen ter plekke worden gedaan.

Hieronder volgt een greep uit de vele namen die zijn gecontracteerd voor volgend seizoen: Rory Block, Spinvis, Harry Muskee, JP den Tex & Yvonne Ebbers, Hans Theesink, Egbert Meyers, Matt Andersen, The Little Louis Band, Boris McCutcheon, Ad Vanderveen, Rickie Koole, Roel Spanjers en Wouter Planteijdt.

Een beschrijving van Van De Amer vind je in de categorie Kleine podia.

De Amsterdamse voetbalclub WV-HEDW

De Amsterdamse voetbalclub WV-HEDW heeft een heel bijzonder extraatje.

Muziek speelt een belangrijke rol door de hele historie van de club, zelfs al toen Wilhelmina Vooruit, Hortus en Eendracht Doet Winnen nog drie aparte clubs waren: er werden revues geschreven en opgevoerd en operettes ingestudeerd.

In de jaren zeventig speelde Ben Cramer nog bij de club en er waren allerlei semi-professionele bands van clubleden. Hun liefde voor muziek leidde er bij toeval toe, dat  sinds 1999 in de kantine van deze voetbalclub met onregelmatige tussenpozen allerlei vooral Amerikaanse rootsacts optreden.

De Texaan Calvin Russell gaf het eerste concert van een reeks die tot nu toe voortduurt.. Door de jaren heen volgden allerlei groten als David Olney, BJ Baartmans, Greg Trooper, JP den Tex, Steve Earle en Arthur Ebeling. Continue reading

Taverne De Waag

De Waag is een klein café is gevestigd in de monumentale Waag in Haarlem, op de hoek van het Spaarne en de Damstraataan.

Op zondagmiddag worden er vanaf eind oktober tot eind maart wekelijks semi-akoestische concerten georganiseerd. De kroeg wordt dan omgebouwd tot een theatertje: de tafeltjes gaan eruit en de stoelen worden neergezet in de vorm van een mini-arena.

Dat levert een heuse concertsfeer op voor de vijftig tot zestig muziekliefhebbers die komen luisteren, jong en oud. Het is ook heel prettig voor de muzikanten die hier allemaal graag komen spelen. Dit seizoen traden onder meer al op:Ben Reel, Ma Rain met o.a. Wouter Planteijdt en Marcel de Groot, Ad Vanderveen en de Paul Curreri.
Continue reading

Acoustic Alley

Acoustic Alley – Den Haag

Sinds het najaar van 2003 organiseren Frank Bukkems en Marlies Willemsen ongeveer een keer per maand een concert in Theater in de Steeg.

Als liefhebbers van singer/songwriters en Americana misten zij dat soort optredens van artiesten uit die genres in Den Haag en daarom besloten zij die zelf maar te gaan boeken. Continue reading

In The Woods

Concerten  van  In The Woods vinden plaats in het Dorpshuis De Furs in Lage Vuursche, meestal op vrijdagavond of zaterdagavond.

Tijdens de optredens is de bar gesloten, daarvoor, in de pauze en erna is hij open, omdat de bezoekers komen om te luisteren. Continue reading

Café De Amer

Café De Amer organiseert al negentien jaar luisterconcerten voor maximaal 100 bezoekers.

Die optredens vinden plaats op vrijdagavond, zaterdagavond of zondagmiddag, al zijn uitzonderingen bespreekbaar.

De optredens bestaan uit drie sets van 30 minuten ieder. Tijdens de sets is de bar gesloten, zodat de aandacht volledig voor de optredende act is. Continue reading

Café Het Keerpunt, Spijkerboor (Drente)

Café Het Keerpunt in Spijkerboor (Drente) is behalve een café met feestzaal en vergaderfaciliteiten ook vooral een interessant klein podium voor rootsartiesten van allerlei slag: daarbij zitten ook grote namen uit blues, folk en singer-songwriter. In het verleden traden onder meer Fred Eaglesmith, Jeffrey Foucault, Chris Smither, Jeff Talmadge, Rod Picot & Amanda Shires, Rob Lutes en Signe Tollefsen er al op. Continue reading

« Older posts