Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

De Amsterdamse voetbalclub WV-HEDW

maart 19th, 2010 at 6:56

De Amsterdamse voetbalclub WV-HEDW heeft een heel bijzonder extraatje.

Muziek speelt een belangrijke rol door de hele historie van de club, zelfs al toen Wilhelmina Vooruit, Hortus en Eendracht Doet Winnen nog drie aparte clubs waren: er werden revues geschreven en opgevoerd en operettes ingestudeerd.

In de jaren zeventig speelde Ben Cramer nog bij de club en er waren allerlei semi-professionele bands van clubleden. Hun liefde voor muziek leidde er bij toeval toe, dat  sinds 1999 in de kantine van deze voetbalclub met onregelmatige tussenpozen allerlei vooral Amerikaanse rootsacts optreden.

De Texaan Calvin Russell gaf het eerste concert van een reeks die tot nu toe voortduurt.. Door de jaren heen volgden allerlei groten als David Olney, BJ Baartmans, Greg Trooper, JP den Tex, Steve Earle en Arthur Ebeling.

Het bijzondere is niet alleen de locatie, maar ook het feit dat de toegang gratis is en de inkomsten van zo’n concert louter uit de baromzet komen.

Op vrijdag 9 april a.s. is er weer zo’n concert, een dubbelconcert deze keer.

Uit Texas komt singer-songwriter Josie Kuhn en uit Nederland de toprootsband The Shiner Twins.

Josie Kuhn maakt al meer dan twintig jaar muziek en heeft vier cd’s op haar naam: Paradise, Walks With Lions, La Luna Loca en Zihuatanejo.

De Shiner Twins maakten indruk met hun twee cd’s: All In Store en opvolger Southern Belles

Je vindt WV-HEDW op:

Sportpark Middenmeer

Radioweg 86
1098NJ Amsterdam

www.wvhedw.nl

Comments zijn gesloten.