Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Recensies New Orleans’ Category

Beth McKee – Next To Nowhere

dinsdag, mei 8th, 2012

Swampgirl Music

Funky rootszangeres met NOLA-trekken

Beth McKee debuteerde in 2010 met I’m That Way, een cd waarop ze eer bewees aan songschrijver Bobby Charles. Ze beschouwde het ook meteen als een opleiding in songschrijven en trok de lijn door in de elf eigen composities op deze tweede.

Opener/titelnummer Next to Nowhere is nog opzwepende cajun, bepaald door McKee’s enthousiaste, stijlvast gespeeld accordeon en zang en voorzien van een swingend ritme door drummer/echtgenoot Juan Perez.

Vanaf de tweede song verbreedt zij haar muzikale horizon met een reeks mediumtempo songs, waarin ze (more…)

Dr. John – Locked Down

maandag, april 2nd, 2012

Nieuw evenwicht.

Op zijn nieuwe cd verbindt de 71 jaar jonge Mac Rebennack zichzelf met zijn alter ego, Dr. John. Tenslotte debuteerde Rebennack in de jaren vijftig al als gitarist/producer. Pas aan het eind van de jaren zestig voegde hij aan zijn rhythm ‘n’ blues een forse portie funk en voodoo toe, het  Afrikaanse geloof waarmee hij opgroeide in New Orleans.

In deze tien door Black Keyes-lid Dan Auerbach geproduceerde songs zitten die genres nog steeds, maar is (more…)

Eric Lindell – West Country Drifter

dinsdag, februari 14th, 2012

Honkvaste zwerver.

Lindell’s nieuwe dubbel-cd komt uit op blueslabel MC Records, maar is in feite een rerelease van twee door Lindell in eigen beheer uitgebrachte cd’s na het inleveren van zijn contract bij Alligator Records.

Ook dat is een gerenommeerd blueslabel, maar Lindell is onder meer door blues geïnspireerd, want hij speelt net zo enthousiast (more…)

Eric Lindell – West Country Drifter

dinsdag, februari 14th, 2012

Stay-at-home wanderer.

Lindell’s new double CD is released on blues label MC Records, but is in fact a rerelease of two CDs released independently by Lindell after he handed in his contract with Alligator Records.

That is a renowned blues label too, but Lindell is inspired by blues at most, because he plays (more…)

Dr.John – dvd’s Right Place, Right Time: Live at Tipitina’s –Mardi Gras ‘89 en Live At Montreux 1995

zondag, januari 8th, 2012

Right Place, Right Time: Live at Tipitina’s –Mardi Gras ‘89                               ***

Live At Montreux 1995                                                                                                    ***1/2

Let The Good Times Roll!

In de tijd van deze recent uitgekomen live-opnames was Dr. John’s carrière verzand. Zijn cd’s verkochten niet goed, maar Mac Rebennack en zijn gezellen maken op deze podia een vastbesloten swingende indruk.

In 1989 trad zijn band op tijdens het New Orleans-carnaval in het legendarische Tipitina’s, (more…)

Eric Lindell – Low On Cash, Rich In Love

maandag, januari 2nd, 2012

Doorbraak?

In twaalf songs combineert zanger/gitarist Eric Lindell opnieuw rhythm ’n’ blues met funk en soul. Dat mengsel bepaalde ook de eveneens door Alligator uitgebrachte voorganger Change In The Weather.

Lindell versmelt bovengenoemde genres natuurlijk met (more…)

Katarina Boudreaux – Mistral

dinsdag, november 15th, 2011

http://katarinaboudreaux.com

Expat singer-songwriter uit New Orleans.

Katarina Boudreaux noemt haar pianostijl zydeco-piano, maar doet zichzelf zo tekort. De in zuidelijk Louisiana opgegroeide, naar het noordoostelijke Connecticut verhuisde singer-songwriter staat eerder in de traditie van (more…)

Marcia Ball – Roadside Attraction

dinsdag, juli 12th, 2011

Geïnspireerde, swampy pianoblues.

Ook dit jaar stond Marcia Ball weer op het New Orleans Jazz and Heritage Festival, want de op de grens van Texas en Louisiana geboren zangeres/pianiste verloor haar hart lang geleden aan rhythm ‘n’ blues en aan professor Longhair in het bijzonder.

Daarvan getuigt ze (more…)

Marcia Ball – Peace, Love & BBQ

dinsdag, juli 12th, 2011

Intelligente boogie.

Ooit werd de in Austin wonende pianiste/zangeres Marcia Ball beïnvloed door Irma Thomas en Professor Longhair. Haar eigen geluid is dan ook een combinatie van emotionele zang en swingende piano.

Op haar twaalfde cd overtuigt de in de zuidelijke staten van de VS populaire Ball in een  swingende, rootsy combinatie van dertien door haar (mee)gecomponeerde songs en covers van onder anderen Bobby Charles en Bill Whithers.

Ook in ballads als de met Dr. John gezongen klassieker (more…)

Marcia Ball – Live! Down The Road

dinsdag, juli 12th, 2011

Als een huis.

Zangeres/pianiste Marcia Ball is in Louisiana een constante factor in kwantiteit én kwaliteit, zowel op plaat als live. Hoewel buiten die staat en Texas niet erg bekend, bracht zij sinds 1978  veel door (Amerikaanse) critici bejubelde platen uit. Haar eerste live-cd bevat een optreden voor de Public Broadcast Service, de Amerikaanse NPS.

Ball start met swingende rhythm ‘n’ blues, gevolgd door een funkende shuffle, beide van eigen hand. Zelf kondigt ze nummer twee zo aan: ‘Í hope we can get you dancing, ‘cause that’s what we’re here for’, al doet ze zichzelf daarmee tekort.

De veertien songs op haar live-cd laten namelijk de combinatie van haar invloeden horen: (more…)