Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Recensies rock’ Category

Skin in the game – Nostoc

maandag, december 24th, 2018

FONS FR051CD

https://www.facebook.com/pages/category/Musician-Band/Nostoc-2048554885458504

uitgestelde urgentie.

Na het caleidoscopische debuut ‘Too big for his boots’ van Nostoc was het zestien jaar stil rond de Belgische groep. De vijfmansgroep met twee extra blazers van broers Stan en Bart Reekmans viel destijds dan ook uiteen.

De twee maakten echter in hun vrije tijd bij vlagen een tweede album waarop ze ongeveer alles zelf speelden. Ook waren ze niet gauw tevreden: ze deden de opnamen zo ongeveer drie keer over tussen 2012 tot 2018. Er is echter een directe lijn met hun eerste, want veel van de elf nummers op dit album schreven ze destijds al voor de opvolger die er toen niet kwam.

Dat verband is er ook muzikaal, want in opener ‘Bobbie wearing blue’ (more…)

The Scene – Liefde Op Doorreis

zaterdag, maart 24th, 2012

Scènes uit een huwelijk.

Elf jaar na het laatste album en twee jaar na de opnieuw opgenomen grootste hits zijn er twaalf nieuwe songs van The Scene plus een cover van Clouseau’s  Sterven op De Planken.

Dertien keer (more…)

Booker T. – Potato Hole

zaterdag, februari 19th, 2011

Grooven.

De namen van organist Booker T. Jones en zijn MG’s (gitarist Steve Cropper, bassist Donald “Duck” Dunn en de door een inbreker doodgeschoten drummer Al Jackson) staan sinds 1992 gebeiteld in de Rock And Roll Hall Of Fame. Ze hadden in de jaren zestig immers een serie grote instrumentale hits, die nog net zo onweerstaanbaar swingen.

Hoewel zij in 1971 uit elkaar gingen, bleven zij regelmatig samenspelen, bijvoorbeeld als tourband voor Neil Young en op diens Are You Passionate?. Ook nu treden zij nog op met Jackson’s neef Steve Potts op drums.

Toch nam Booker T. zijn eerste officiële solo-cd niet met de MG’s op, maar met zuidelijke rootsrockers The Drive-By Truckers, die recent soul queen Bettye LaVette’s begeleidden op The Scene Of The Crime. Ook Neil Young speelt mee in Booker T.’s zeven eigen nummers en drie covers.

Die (more…)

The Scene – Liefde Op Doorreis

dinsdag, maart 16th, 2010

Scènes uit een huwelijk.

Elf jaar na het laatste album en twee jaar na de opnieuw opgenomen grootste hits zijn er twaalf nieuwe songs van The Scene plus een cover van Clouseau’s  Sterven op De Planken.

Dertien keer deint en dendert The Scene opnieuw majestueus achter Thé Lau’s kenmerkend gebarsten stem. De onverbiddelijke maar statige rockritmes bestaan weer uit Jeroen Booij’s drums en Emilie Blom van Assendelfts bas, die swingend tegen elkaar in spelen. Daaroverheen trekken toetsenist Cooymans en gitarist/zanger Lau intelligente, aanvullende lijnen, zodat het soms massieve geluid toch open blijft. Zo is er ruimte voor rock én enkele ingetogener gespeelde ballads.

Ook tekstueel blijken de songs een versmelting van The Scene’s oude cd’s en Lau’s solowerk. (more…)

Rick Treffers – Het Heeft Niets Met Jou Te Maken

zondag, januari 10th, 2010

In de roos.

Rick Treffers is lid van Mist, een groep die ook op het pas verschenen Period ingetogen en melancholieke Engelstalige muziek maakt, en organisator van de intieme huiskamerconcerten Live In the Living.

Daarom komt zijn eerste solo-cd hard aan: niet alleen zijn zijn twaalf songs Nederlandstalig, ze zitten ook vol verlangen, verdriet en venijn. Treffers rekent er onomwonden in af met een ex-geliefde die hem in de steek heeft gelaten. (more…)

Mist – Period

zondag, januari 10th, 2010

Einde periode?

Mist bestaat nu uit Rick Treffers en Ivar Vermeulen, want drummer Jaimee Quite en bassist Bart van Kuijk spelen nog op vijf songs mee, maar maken niet langer deel uit van de band.

Deze in Frankrijk, Spanje en Mexico populaire groep bracht eerder twee cd’s uit met breekbare (f)luisterpop, die hier een undergroundstatus verwierven. Des te verbazender dus dat Treffers deze keer muzikaal in de jaren tachtig belandt. (more…)