Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Kippenvel’s Live-optredens’ Category

David Philips in Kippenvel Live: stream

woensdag, maart 18th, 2015

De van origine Engelse, maar in Barcelona wonende singer-songwriter David Philips toerde in april door Nederland om zijn nieuwe album If I had wings te promoten.

Hij deed dat vanaf 13 april tot en met 29 april met negen Nederlandse optredens en ging tussendoor ook nog even twee keer naar België.

Vlak voor zijn laatste Nederlandse optreden kwam hij echter ook nog naar de studio van RTV Katwijk, waarop hij op dinsdag 28 april te gast was in Kippenvel.

Dat werd deze keer een optreden in de studio en dus zonder publiek, maar Philips vulde de twee uur met zijn eigen live gespeelde songs en het draaien van zijn wel zeer uiteenlopende invloeden en favorieten, terwijl hij daarbij ook nog een paar mooie achtergrondverhalen vertelde…..

De uitzending is nog te streamen tot en met maandag 11 mei a.s. via ‘Uitzending gemist’ bovenaan one homepage…..

www.davidphilips.net

Nancy Brick bij RTV Katwijk in Café Boeien

woensdag, december 4th, 2013

Na het in alle opzichten geslaagde optreden van Bart de Win, Arianne Knegt en Baer Traa op 5 november j.l. in de eerste aflevering van Kippenvel Live vanuit Café Boeien is het op 10 december a.s. de beurt aan het Nederlandse duo Nancy Brick.

De net gestarte samenwerking tussen RTV Katwijk en met Jan Haasnoot,  Corleen Schoneveld en Bas de Bruijn krijgt daarmee een logisch vervolg, want Nancy Brick maakte in oktober 2012 grote indruk met het naamloze debuutalbum.

Gitarist Ron Valeri zat eerder al in Corbelijn, maar had na het uiteenvallen van die groep hij eigenlijk genoeg van de muziek. Juist de naamloze cd die die groep had gemaakt, leidde tot een telefoontje van de beginnende zangeres Rieneke Batelaan. Zij vroeg hem, of zij samen konden schrijven. Tijdens dat telefoontje componeerden zij al hun eerste song en voor het uitkomen van hun eigen eerste album traden zij ongeveer een jaar samen op.

Waar Corbelijn de hoofdpersoon was in Willem van Toorns roman Stoom, is Nancy Brick een lied dat in Nescio’s verhaal De uitvreter voorkomt. Dat zingt uitvreter Japi voor de vrienden Bavinck, Hoyer en Koekebakker. Beide verwijzingen karakteriseren deze tien songs, want net als Van Toorn en Nescio verheffen Batelaan en Valeri het weglaten op hun album tot kunst.

In een open decor van mooie, in mineur gezette composities zingt Batelaan soms impressionistische teksten met een glaszuivere, herfstige stem. Valeri creëert daarbij juist door zijn minimalisme een allesbepalende intimiteit, waarin weemoed en verlangen door haar ingetogen zang heen schemeren.

Met incidentele bijdragen als piano, Margreet Mulders hoorn en Batelaans achtergrondzang maakt Nancy Brick zeer intieme, melancholieke muziek, die in het intieme Café Boeien goed tot haar recht zal komen. De songs zijn namelijk volkomen tijdloos en juist door hun fluisterniveau van een overdonderende intensiteit.

Dat de twee met hun eigen beheer uitgebrachte cd niet alleen indruk maakten in Nederland, blijkt wel uit het feit dat hun album ook werd verkocht in Noorwegen, Zweden, Schotland en Nieuw Zeeland. Zo raakte de eerste oplage inmiddels uitverkocht, al is de muziek nog wel op vinyl te koop en als download.

Op 10 december spelen de twee akoestisch een handvol mooie songs, draaien hun eigen invloeden en favorieten en praten met Ruud Heijjer over muziek in Kippenvel Live, maar toch vooral in Café Boeien.

Dat levert ongetwijfeld onverwachte en spannende radio op. Stem dus op 10 december a.s. om 21:00 uur af op kabel 88,1 MHz, op FM 106, 8 MHz en elders op (more…)

Niels van der Gulik en band live bij RTV Katwijks marathonuitzending Kids Say No.

vrijdag, januari 13th, 2012

Tijdens de de grote RTV Katwijk marathonuitzending op radio en TV op 14 januari wordt zoals bekend geld ingezameld voor een goed doel: Stichting Kids Say No.

Tijdens die uitzending van 10:00 tot 22:00 uur voor een stichting die wensen van mishandelde of misbruikte kinderen vervulling laat gaan, treedt tussen 18:00 en 20:00 uur ook een live-band op in de studio van RTV Katwijk.

De hele uitzending kunnen luisteraars natuurlijk tegen betaling verzoeknummers aanvragen, een actie op touw zetten om geld in te zamelen of bieden op de artikelen in de marathonveiling. Niels vander Gulik brengt zijn nummers echter gratis in de tv-studio van het complex van de Rahusenstraat.

Van der Gulik bracht onlangs zijn debuut-cd In Goed Gezelschap uit. Op die plaat zingt hij eigenlijk over zijn eigen leven, want veel van zijn nummers zijn in feite autobiografisch.

Hij gaf zijn baan namelijk op toen Ramses Shaffy hem een aantal jaren geleden toestemming gaf zijn nummers te zingen. Zo kreeg Van der Gulik naam, terwijl hij intussen eigen songs schreef en langzaam zijn focus verlegde.

Hij blijkt in zijn teksten een compromisloze romanticus, voortgejaagd door heimwee naar wat was èn naar wat nog komen moet.

Invloeden van Shaffy, Boudewijn de Groot en Bram Vermeulen, maar ook uit jazz en vooral rootsrock en pop versmelten in de handen van Van der Guliks klasseband:  Richard Heijerman – drums, Auke Haaksma – bas,contrabas en zang,  Erik Bogers – piano, Hammond, Wurlitzer, accordeon, mondharmonica en zang en Jos Kolenberg – akoestische en elektrische gitaar.

Bij RTV Katwijk marathonuitzending spelen ze in een iets andere bezetting: (more…)

Nog twee video’s liveoptreden Theo Sieben en Judith Kolen

zaterdag, december 24th, 2011

Inmiddels zijn nog twee door Jan Marius Franzen gemaakte filmpjes beschikbaar va nummers die Theo Sieben en Judith Kolen speelden in Kippenvel Live van 20 december j.l.

Het splinternieuwe Old Into New en het op Siebens cd Until Grass staande Sound of the Stone zijn te zien via deze links en ook het al eerder op YouTube gezette Late Will I Know en Franzens foto’s zijn er te zien: (more…)

Eerste foto’s en video liveoptreden Theo Sieben & Judith Kolen bij Kippenvel Live

woensdag, december 21st, 2011

Net zoals vorige keer bij Kirsten Thien en band, maakte Purple Haze’s Jan Marius Franzen foto’s en filmopnamen van het intieme optreden van TheoSieben en Judith Kolen bij Kippenvel Live.

Er komen nog meer filmpjes aan, maar nu al vallen er (mooie) foto’s en een filmpje van Late Will I Know You te zien: (more…)

Verslag optreden Kirsten Thien en band Bluescafé Apeldoorn

dinsdag, december 13th, 2011

Wij wisten het al zeker tijdens het optreden van Kirsten Thien en haar band op dinsdag 6 december jl. in Kippenvel live, maar ze maakte het een avond later in Apeldoorn inderdaad helemaal waar.

Bluesmagazine was erbij en maakte er een mooi verslag van. Inclusief foto’s en een filmpje van een kwartier.

Daarin zingt Thien twee eigen songs en een nummer van Aretha Franklin: (more…)

Meer live-songs Kirsten Thien met band uit Kippenvel Live

zaterdag, december 10th, 2011

We zijn nog altijd trots op het optreden van de jammer genoeg veel te onbekende New Yorkse Kisten Thien en haar band bij Kippenvel Live op dinsdag 6 december.

Tenslotte was het het enige radio-optreden dat ze in Nederland deed, terwijl ze hier alleen optrad in het Bluescafé in Apeldoorn.

Wie de filmpjes hieronder bekijkt, zal in ieder geval spijt hebben dat hij haar optreden niet heeft bezocht. Gelukkig kun je Kippenvel Live nog in zijn geheel streamen tot en met maandag 19 december a.s.

Dan hoor je ook haar favorieten en haar verhalen.

De filmpjes van Jan Marius Franzen: (more…)

Eerste video Kirsten Thien + band live bij RTV Katwijks Kippenvel

woensdag, december 7th, 2011

Kirsten Thien en haar band maakten gisteravond live veel indruk tijdens Kippenvel Live.

Ze speelden en zongen alsof hun leven er vanaf hing en misschien was dat ook wel zo.

Als je het gemist hebt, kun je uitzending nog streamen tot en met maandag 19 december a.s. (more…)

Rick Treffers live bij RTV Katwijk

dinsdag, maart 16th, 2010

Kippenvel Live én voetbalflitsen op dinsdag 23 maart

In de rootsradioshow ‘Kippenvel’ ontvangen samensteller/presentator Ruud Heijjer en technici Gerhard Kraaijenoord en Aart Rietveld regelmatig muzikale gasten in de studio op dinsdag tussen 21:00 en 23:00.

Op 23 maart j.l. zong en speelde Rick Treffers er songs van zijn nieuwe cd Prettige Vooruitzichten en praatte hij over zijn gelijknamige theatervoorstelling, terwijl er in het eerste uur ook nog flitsen zijn van V.V. Katwijk – Ter Leede, Quick Boys – barendrecht en Scheveningen – Rijnsburgse Boys.

Prettige Vooruitzichten is Treffers’ tweede Nederlandstalige solo-cd. In 2007 maakte hij al Het Heeft Niets Met Jou Te Maken, terwijl hij tussendoor samen met Nits-drummer Rob Kloet zes songs uitbracht voor Mara van theatergroep De Maan. Daarnaast is hij frontman van de gitaarpopgroep Mist en organiseert hij huiskamerconcerten onder de titel Live In The Living (www.liveintheliving.nl)

Met Mist maakt Treffers meestal relatief zachte, weemoedige muziek, maar zijn twaalf Nederlandstalige songs op Het Heeft Niets Met Jou Te Maken zaten vol verlangen, verdriet en venijn. Treffers rekende er onomwonden in af met een ex-geliefde die hem in de steek liet. In zijn songs spuide hij zijn gal ongefilterd. Dat toen verse verdriet leidde tot heftige verwijten, waaraan zijn directe woordkeus regelmatig ondergeschikt was. Soms deed hij pogingen afstand te nemen van de gebeurtenissen en bezong hij zijn emoties poëtischer, á la Spinvis.

Treffers zong hoorbaar over zijn rouwproces, maar kon daar nog geen moment afstand van nemen. Juist daardoor was dit debuut een beklemmende, emotionele roetsjbaan. Op Mara stond de voorbije en de onbereikbare liefde centraal in organisch gespeelde, open nummers.

Treffers’nieuwe cd Prettige Vooruitzichten is op die platen in zekere zin het directe vervolg. In dertien songs combineert hij de liefde met zijn voorliefde voor Spanje, waar zijn Engelstalige band Mist redelijk succesvol is.

Treffers maakt de balans op van leven en land en bezingt ook zijn twijfels over de Nederlandse mentaliteit. (more…)

Sfeervolle live-set van Bart de Win en band bij RTV Katwijk

zondag, februari 28th, 2010

“Kippenvel – Live!” verplaatst de radiostudio naar het Amerikaanse zuiden

Dinsdagavond 23 februari stond radiostudio 1 al rond zeven uur vol met flightcases met allerhande apparatuur. Zanger/toetsenist Bart de Win, bassist Rinus Raaijmakers en gitarist Harry Hendriks hadden hun spullen daar samen met zangeres Arianne Kegt en presentator Ruud Heijjer heen gesjouwd, terwijl drummer Arthur Lijten pas later zou arriveren met zijn drumstel.

Diens grote drumset leverde wat later een uiterst volle studioruimte op, waar tussen instrumenten, apparatuur en kabels nog net ruimte was voor studiotechnicus Gerhard Kraaienoord en Heijjer. Live-technicus Aart Rietveld moest vanwege plaatsgebrek met zijn mengtafel echter uitwijken naar de aangrenzende spreekcel.

Tussen acht en negen waren de muzikanten en Rietveld bezig met het neerzetten en aansluiten van alle instrumenten en het afstellen van de geluidsniveaus, wat al diverse keren uitmondde in het spontaan invallen in songs van De Wins cd The Simple Life.

Hoewel het mixen van het geluid van een complete band plus drie zangmicrofoons voor een radio-optreden complex is, lukte het Rietveld opnieuw om voor negen uur een kristalhelder geluid neer te zetten.

Na de tune begon Heijjer met De Win en zijn band muzikaal te introduceren met een nummer van zijn cd, The Beauty Within. Daarna kwam op verzoek van De Win Randy Newman’s Birmingham. Vanaf het begin van die song bleek de zin “Get them Dan!” favoriet, iets wat ook bleek uit het gezamenlijk meezingen van zowel coupletten als refreinen.

Hoewel dat met dichte microfoons nog niet helemaal zuiver klonk, bleek in het eerste live-nummer dat De Win weet wie van zijn bandleden mee mogen zingen: het ingetogen titelnummer The Simple Life kreeg een weemoedige uitvoering, compleet met accordeonsolo van de Win zelf. Die had dat instrument al omgegord voor hij het nummer op piano opende. (more…)