Op dinsdag 19 februari komen in Kippenvel twee bijzondere gasten langs: Jaap Boots en Ruud Houweling.

Jaap Boots is van de twee de bekendste en zou geen enkele introductie nodig hoeven hebben, maar voor wie desondanks niet meteen allerlei bellen gaan rinkelen: Jaap Boots is een singer-songwriter met drie albums op zijn naam, waarvan ‘Terug naar Zee’ nog maar verleden jaar uitkwam, hij deed een autobiografische theatervoorstelling ‘Donderweg’, die toch vooral over muziek ging, en baseerde die op zijn eigen, hypnotiserende boek ‘Donderweg, mijn leven in de fastlane van de popmuziek’ en hij was jarenlang een bepalende dj van de VPRO in programma’s als ‘Mister Lee’s Mysterious Washing Machine’, ‘Club Lek’, ‘3VOOR12’, ‘Shouting Boots’ en de ‘JaBo Gumbo Show’:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=HguRDzBxPEo

Ruud Houweling was dan weer de voorman van de groep Cloudmachine, waarmee hij vier albums maakte die wereldwijd indruk maakten op muziekfans, al brak de groep nooit op grote schaal door. Cloudmachine won wél in 2014 de publieksprijs van de Independent Music Awards in de Verenigde Staten in de categorie Best Alternative Album.

Hun mooie song Safe Haven kwam terecht op de verzamelbox ‘Songs we shouldn’t forget’ van Leo Blokhuis en Ricky Koole, terwijl de video van Harrie Geelen inmiddels de collectie van het EYE Filmmuseum in Amsterdam zit;

 https://www.youtube.com/watch?v=54LGzYcCEnA

In 2017 bracht Houweling zijn eerste soloalbum uit, ‘Erasing mountains’.

Boots en Houweling gaan een aantal nummers live spelen, maar brengen ook muziek mee: Boots heeft Tom Waits, Nick Cave, Bob Dylan, Van Morrison, Bruce Springsteen, Wende, David Byrne en Eilen Jewell in zijn tas, maar misschien ook wel iets anders, en Houweling noemde Tom Waits eveneens, maar ook David Bowie, Elliott Smith, Ben Harper, Steve Earle, Talk Talk, C.W. Stoneking en Britse folk als Fara en O’Hooley and Tido.

Op zondag 24 februari treden Boots en Houweling ook samen op, maar dan in Het Badhuis in Haarlem aan het Leidseplein nummer 49.

Het optreden is gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld:

https://badhuisleidsebuurt.nl/agenda/badkamergalm-februari-2019

Eerdere berichten over Jaap Boots vind je in de categorieën Nieuws, Muziekboeken, Pop op radio, tv en internet, Concerttips en Andere rootsradio.