Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Pop op radio, tv en internet’ Category

Video Bob Bradshaw’s ’Call it what you will’

woensdag, oktober 18th, 2017

Gisteravond draaiden we Call it what you will van Bob Bradshaw. Die song komt van zijn nieuwe album American echoes. Het is daarvan zelfs de single, al is het de vraag welke radiostations zo’n nummer nog draaien in het tot het uiterste gefragmenteerde radiolandschap, waarin doelgroepen heilig zijn verklaard.

Dat zo’n introspectief swingende song daardoor nooit kan worden gehoord, is treurig genoeg.

Nou ja …. nooit? Wél bij ons, dus.

Er is zelfs een video van gemaakt: (more…)

Randy Newman live en solo in NPR’s Tiny desk-concerts

woensdag, oktober 11th, 2017

De publieke radio in de VS mag dan niet zo prominent aanwezig zijn, als over de samerikaanse omroepen gaat, de National Public Radio bestaat nog altijd en doet mooie dingen.
Zo is er nog altijd de Tiny desk-serie: een eindeloze serie korte live-concerten in de redactievertrekken van de NPR.
Daar komen allerlei artiesten akoestisch spelen, nieuwe acts net zo goed als gerenommeerde namen, omdat ze dat leuk vinden waarschijnlijk en misschien doordat ze zo toch hun doelgroep bereiken, al zal dat een minderheid zijn.
De NPR stelt namelijk de inhoud centraal, of het nu om muziek gaat of over politiek en schreeuwt daarbij niet van de daken.
Dat Randy Newman zich ook naar de burelen van NPR begaf, verbaast ons desondanks.
Newman heeft weliswaar zijn beste jaren achter zich, maar is een zo grote dinosaurus in de popwereld van gisteren, dat hij de status van monument allang heeft bereikt.
Newman zette zich desondanks achter de naar binnen gereden piano voor vier songs, die hij traditiegetrouw in zijn eentje deed. Waar hij dat bij concerten uit kostenoverwegingen doet, is er nu gewoonweg geen plaats voor begeleiders: (more…)

Little Feat’s Rockpalast-optreden opnieuw uitgezonden

woensdag, juli 26th, 2017

In de nacht van 23 op 24 juli werd door de WDR de eerste Rockpalast-nacht uitgezonden. Er zouden er nog vele volgen, maar die eerste werd legendarisch door het spetterende optreden van Little Feat, destijds op Europese tournee.

Hoewel Rory Gallagher destijds ook niet tot de minsten behoorde en Roger Mcguinn’s Thunderbyrd althans kon bogen op een grote reputatie, vielen zij in het niet bij het destijds door het componist/zanger/slide-gitarist Lowell George aangevoerde sextet.

Hoewel hij en de anderen achter de schermen al lang niet meer met elkaar konden opschieten door George’s onvoorspelbare, door drugs en drank bepaalde gedrag, klopte het tijdens de optredens al nooit tevoren.

De live-plaat Waiting for Columbus laat dat horen, helemaal in de uitvoering die in 2002 uitkwam: dat was een dubbel-cd, waarop minstens tien nummers meer stonden dan op de originele release uit 1978.

Zaterdagnacht 29 juli a.s. zendt de WDR opnieuw die eerste Rockpalast-nacht uit, al moet je wachte tot tien voor half vier voordat die uitzendig begint: (more…)

Voorproefje Sting’s 57th & 9th

donderdag, september 1st, 2016

Hoewel Sting’s aangekondigde 57th & 9th pas op 11 november verschijnt, is de publiciteit rond dat album al begonnen.

De bassist/zanger heeft namelijk een eerste nummer uitgebracht via videokanaal SAPO.

I Can’t Stop Thinking about You rockt inderdaad, zoals Sting al aankondigde in recentie interviews over zijn nieuwe plaat.

Helaas is de melodie echter weing fantasievol en kunnen begeleiders als drummer Vinnie Colaiuta en gitarist nergens een stempel op het nummer drukken.

Nu maar hopen dat de rest beter is: (more…)

Nieuw verzamelalbum Gretchen Peters

donderdag, september 1st, 2016

Dat singer-songwriter Gretchen Peters tot de beste in haar genre hoort, zal niemand ontkennen die Hello Cruel World en Blackbirds kent.

Die twee albums vestigden haar naam definitief, hoewel ze haar sporen ook daarvoor allang verdiend had, eerst met composities voor anderen, later met haar eigen platen, hoewel we daarbij voor het gemak haar overgeproduceerde debuut The Secret of Life maar overslaan.

Recent is weer een verzamelaar van haar songs uitgekomen. The Essential Gretchen Peters bevat in totaal 27 nummers, waarvan er in ieder geval negen niet eerder uitkwamen.

Het totaal schept een mooi beeld van Peters, waarbij opvalt hoe ze zich door de jaren heen aan de panklare wetten van een veronderstelde hit heeft ontworsteld. Dat valt hier des te meer op, doordat de songs chronologisch zijn gerangschikt.

Tegelijk zal het voor haar fans tandenknarsen zijn: waarom staan Love and Texaco, Eddie’s First wife en Waiting for Amelia van haar naamloze tweede er niet op, Imogene en If Heaven van Halycon of This Town en Breakfast at our House van Burnt toast and Offerings?

Overigens kan iedereen voor zichzelf uitmaken of er iets mist op deze compilatie, want die is in zijn geheel te streamen van Peters’ website: (more…)

Tweede aflevering Soundbreaking op NPO3

zaterdag, april 16th, 2016

Vanavond is alweer de twee aflevering van de achtdelige serie Soundbreaking.

Die serie schetst de ontwikkeling van de popmuziek door de steeds grotere mogelijkheden die de studiotechniek bood.

n de aflevering Painting with sound staat de  studio als instrument centraal, want veel songs konden in ieder geval tot voor kort live nooit gereproduceerd worden.

In de serie zijn interviewfragmenten te zien met onder anderen Eric Clapton en Joni Mitchell, maar ook met Chuck D en Mark Ronson.

In de aflevering van vanavond zitten dan weer bijvoorbeeld George Martin, Paul McCartney en Ringo Starr, Brian Eno, Nigel Godrich, Rick Rubin, Hal Blaine, Dave Steward en Annie Lennox, Beck en Bon Iver: (more…)

Nieuwe eindverantwoordelijke rockserie Vinyl

donderdag, april 14th, 2016

Na een seizoen van bescheiden kijkcijfers op HBO is de eindverantwoordelijke producer en co-schrijver Terence Winter op kennelijk hardhandige manier bedankt voor bewezen diensten.

Winter is de deur gewezen, terwijl hij toch al twintig jaar series maakt voor HBO, bijvoorbeeld The Sopranos en Boardwalk Empire, en dus ook al vaak met Martin Scorcese samenwerkte.

Enige lichtpunt voor Winter is dat hij is vervangen door twee mensen, waardoor zijn waarde misschien achteraf toch nog wordt bewezen…. (more…)

Spotify: een miljard dollar van investeerders

donderdag, maart 31st, 2016

Spotify heeft in een nieuwe financieringsronde investeerders overgehaald een miljard dollar te investeren.

Het geld is bedoeld om marktleider te blijven in de markt van muziekstreamers, want het zal volgens investeringsmaatschappij TPG worden gebruikt voor groei.

De investeerders hebben een kans op grote winst, want ze krijgen een converteerbare lening met een rente van vijf procent.

Dat is niet alleen een ongewoon hoog percentage in een tijd dat geld lenen bijna niets kost, maar de lening kan ook worden omgeruild voor aandelen Spotify met een korting op de prijs van twintig procent.

Bovendien zit er nog een bonus op, al zou je dat ook als een boete voor Spotify kunnen zien: als het bedrijf niet binnen een jaar naar de beurs gaat, wordt die korting per halfjaar nog tweeënhalf procent hoger……

 

Bonnie Raitt’s Dig in deep streamt.

donderdag, februari 25th, 2016

Bonnie Raitt’s zeventiende studio-album Dig in deep verschijnt normaal gesproken morgen, maar blijkt al een week te streamen via de site van NPR, de Amerikaanse publieke zender. Helaas kwamen wij daar ook vandaag pas achter…..

In de twaalf songs staan namelijk net als op Slipstream haar sensuele, emotionele zang en melodieuze, zinderende slidegitaar centraal.

Begeleid door haar vaste band van de even dienstbaar als stuwend spelende Ricky Fataar – drums, James ‘ Hutch’ Hutchington – bas, Mike Finnigan – toetsen en George Marinelli – gitaar keert Raitt in de vijf door haar meegeschreven songs haar hart net zo binnenstebuiten als in de zeven covers.

Liever dan haar leeftijd en levenservaring te ontkennen, zocht ze songs van songschrijvers die dat onderwerp als uitgangspunt nemen en verwerkte ze gebeurtenissen uit haar eigen leven in de songs die ze zelf schreef.

Dat resulteert in een geïnspireerde verzameling medio-temposongs en ballads, waarin het rechttoe-rechtaan rockende Los Lobos-nummer Shakin’ shakin’ shakes en het door Raitt en Marinelli geschreven The comin’ round is going through uit de toon vallen. Het zijn voorbeelden van Raitt’s bijna traditionele vergissing dat de opwinding van live opzwepend klinkende riffs ook stand houdt op een album. Die laat zich door de muzikale eenvormigheid van die melodieën echter slecht vertalen naar de huiskamer, ondanks de felle politieke stellingname in de tekst van het tweede.

Het contrast tussen die twee nummers en de andere valt des te meer op door (more…)

Daniël Lohues’ Aosem streamt

woensdag, februari 24th, 2016

Twee jaar geleden lanceerde de Drente singer-songwriter zijn album D via de website van het Dagblad van het Noorden.

Dat beviel beide partijen blijkbaar uitstekend, want nu doet hij dat opnieuw met Aosem.

Dat album komt op vrijdag 26 februari uit, maar je kunt het nu al in zijn geheel beluisteren. Sterker nog, dat blijkt al te kunnen sinds 19 februari jl. Als excuus voeren we dan maar (overigens naar waarheid) aan, dat we niet in het Noorden wonen……

Bij een eerste beluistering valt zelfs via de computer het verzorgde hifigeluid op, al zijn Lohues’ teksten weer traditioneel introspectief.

Wel lijken er meer gitaarsolo’s in de songs te zitten: (more…)