Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Pop op radio, tv en internet’ Category

eerste single ‘Nu of nou’ van De Dijk uit

donderdag, oktober 17th, 2019

Van het nieuwe album van De Dijk is de eerste single uit, het titelnummer ‘Nu of Nou’.

Tekstueel lijkt het een ode aan het alledaagse geluk én een liefdesverklaring aan een vrouw.

Op basis van een lang interview in NRC-Handelsblad van zaterdag 19 oktober j.l. ligt het voor de hand te concluderen dat de tekst van Huub van der Lubbe autobiografisch is.

Daarin praatte hij onder meer over het feit dat bij zijn vrouw drie keer borstkanker werd geconstateerd en dat zij dochter uit voorzorg haar borsten heeft laten amputeren, maar ook dat zij zwanger is. Dat leidde tot Van der Lubbes verzuchting dat hij weliswaar 66 is, maar dat hij helemaal niet weet hoe het verder gaat: ‘Je wordt grootvader, er komt nog van alles bij.’

Muzikaal is het nummer een goed voorbeeld van de combinatie van enthousiasme en muzikale intelligentie die De Dijk ook op albums als ‘Scherp de zeis’, ‘Allemansplein’ en ‘Groef’ kenmerkt: vanaf het begin swingt de band afgemeten in een aanstekelijk ritme, waarin alle instrumenten ritmische partijen in elkaar vlechten met hoofdrollen voor twee tegen elkaar in spelende gitaren, een gierend orgel en jubelende blazers.

Dat belooft veel voor de andere elf nummers van hun album, dat op 18 oktober verschijnt: (more…)

videoclip van JMF’s ‘There are no angels here’

dinsdag, oktober 15th, 2019

Van JMF’s ‘There are no angels here’ is een videoclip verschenen.

Het in zwart-wit geschoten, stemmige filmpje onderstreept Jean François’ melancholieke song perfect: (more…)

Jeffrey Halford’s ‘West towards South’ in zijn eigen woorden

zondag, oktober 13th, 2019

Jeffrey Halford is een onderschatte zanger-gitarist die ook zijn eigen songs schrijft.

Zijn door blues beïnvloede muziek valt wél in de categorie ‘roots’, maar zeker niet in die van ‘singer-songwriter’.

Wij zijn al een aantal albums fan van de man en draaien met onregelmatige regelmaat songs van ‘Rainmaker’, ‘Lo-fi dreams’ en van die recente ‘West towards South’.

Wij recenseerden dat intrigerende thematische album dan ook met veel plezier, maar stuitten via de facebookpagina van Halford op een YouTube-filmpje dat gemaakt lijkt door Radio Duivenstraat.

Achter die onwaarschijnlijke naam gaat een groepje liefhebbers schuil dat vanuit Hilversum opereert en blijkbaar (?) gaf Halford een interview aan een van de medewerkers daarvan.

Dat leiden wij althans af aan een commentaarstem tussendoor, hoewel in de aftiteling van het filmpje ook Kansas City Online Radio wordt genoemd.

In iets meer dan tweeënhalve minuut becommentarieert Halford een aantal van de songs op zijn album en dat is natuurlijk altijd leuk om te horen: (more…)

Neil Young’s documentaire ‘Mountaintop’ een keer in de bioscoop

zaterdag, oktober 12th, 2019

De documentaire ‘Mountaintop’ over het opnameproces van ‘Colorado’, het nieuwe album van Neil Young & Crazy Horse’, zal een avond in de bioscoop te zien zijn.

De door Young onder zijn filmnaam Bernard Shakey geregisseerde film is in de VS op 22 oktober in een aantal bioscopen te zien en in Europa pas op 18 november.

De trailer laat een als vanouds korzelige Young zien tijdens een zwaar rockende repetitie en koortjes die opieuw ‘Zuma’ in herinnering roepen: (more…)

Stones-accountant doet boekje open.

maandag, oktober 7th, 2019

Wie in de schaduw van de sterren werkt, kan daar blijkbaar later opnieuw een leuke cent aan verdienen.

Dat probeert althans Laurence Myers, in de jaren zestig manager van The Sweet, The Tremoloes en The New Seekers, accountant van onder meer de Rolling Stones en later producer van films en theatervoorstellingen.

Myers bracht op 4 oktober zijn memoires uit, hoewel deze tachtiger nog altijd als producent actief is.

Hij brengt zijn ‘Hunky Dory (Who knew?): The best I can remember from twenty years at the heart of ’60s and ’70s rock and pop’ onder de aandacht met het nieuws dat Mick Jagger een persoonlijk pensioenplan met hem wilde doorspreken.

Dat deden de twee op Kennedy Airport, terwijl de Stones-zanger wachtte op een vliegtuig.

Jagger was er namelijk van overtuigd dat hij op zijn zestigste al lang geen zanger meer zou zijn. Bij die belachelijke gedachte schaterden de twee het volgend hem uit: (more…)

duet Mavis Staples en Norah Jones

zondag, oktober 6th, 2019

Mavis Staples en Norah Jones hebben samen een nummer opgenomen.

‘I’ll be gone’ is een soulballad met een duidelijke verwijzing naar gospel in de tekst, maar mist het vuur dat Staples normaal gesproken in haar zang legt.

Ze zingt mee met de als altijd tamelijk lethargisch zingende Jones, die het ongetwijfeld een hele eer vindt om met Staples samen te kunnen zingen. Waarom Staples dan weer met Jones zingt, weten wij ook niet: misschien is ze een ietsje te aardig.

Opvallend is, dat het filmpje opent met ‘Norah + Mavis’, waaruit je helaas moet afleiden dat de altijd futloze zangeres een grotere ster is dan de gospellegende: (more…)

Neil Young & Crazy Horse: ‘Thanks for being our home’

dinsdag, oktober 1st, 2019

Neil Young & Crazy Horse hebben een derde nummer vrijgegeven van hun album ‘Colorado’.

Het is net aan 1 minuut en zeventien seconden lange instrumental, die bestaat uit een dromerige, vermoedelijk door Young solo op een akoestische gitaar gespeelde melodie.

In het erbij horende filmpje verschijnt in het handschrift van Young de ene na de andere reden waarom we de aarde moeten koesteren.

Het filmpje heet dan ook: ‘A love letter from us – thanks for being our home’: (more…)

rerelease Gene Clark’s ‘No other’

maandag, september 16th, 2019

Op 8 november komt Gene Clark’s soloplaat ‘No other’ opnieuw uit ter gelegenheid van wat zijn 75e verjaardag zou zijn.

Dat gebeurt zoals gebruikelijk in verschillende versies, waarvan de precieze inhoud te lezen is via de link onderaan.

Mooi extraatje is een versie van ‘Train leaves here this morning’, een song die Clark schreef samen met Bernie Leadon en die een van de hoogtepunten was op het naamloze debuut van de Eagles.

Wij hebben ooit hard geprobeerd ex-Byrd Clark’s album goed te vinden, maar bleven aanhikken tegen de overvloedige arrangementen. Die ontnamen ons het zicht op zijn songs en op zijn emoties, om het zo maar samen te vatten.

Daarom zou de box met de twee cd’s met extra takes van de opnamesessies voor ons interessant zijn, want de meer dan zes minuten lange versie van ‘Silver raven’ laat een rootsy en open swingend geluid horen waarin Clark’s stem goed tot zijn recht komt: (more…)

Neil Young & Crazy Horse’s ‘Rainbow of colors’ uit

maandag, september 16th, 2019

Neil Young heeft een tweede song vrijgegeven van het album ‘Colorado’, dat hij opnam met Crazy Horse.

‘Rainbow of colors’ werd door Young op de wereld losgelaten met de even naïeve als prangende woorden:  ‘ ‘Rainbow of Colors’ is a song about the USA and the whole world. The idea of this song is that we all belong together. Separating us into races and colors is an old idea whose time has passed. With the Earth under the direct influence of Climate Chance, we are in crisis together needing to realize we are all one. Our leaders continually fail to make this point. Preoccupied with their own agendas, they don’t see the forest for the trees.’

Gek genoeg roeit de man die ooit zei hippies te verafschuwen met deze woorden nog altijd tegen de stroom ban het establishment in.

Muzikaal is deze korte song een direct vervolg op de songs van ‘Zuma’, net als het al eerder uitgekomen ‘Milky way’, inclusief het charmant rammelend getimede ritme, de zoekende gitaren van Young en Nils Lofgren en de blijkbaar door Ralph Molina, Billy Talbot, Lofgren en Young gezamenlijk gezongen, slepende koortjes: (more…)

derde song Robbie Robertson’s ‘Sinematic’

vrijdag, september 13th, 2019

Van Robbie Robbertson’s voor 20 september aangekondigde album ‘Sinematic’ is een derde song uitgekomen.

In ‘Dead end kid’ zingt Robertson over zijn jeugd in Toronto en vooral ook over de mensen die niet in hem geloofden.

Glen Hansard zingt de achtergrondvocalen in dit onheilspellende nummer: (more…)