Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Pop op radio, tv en internet’ Category

Bruce Springsteen’s soloshow op Netflix

donderdag, juli 19th, 2018

Sinds oktober vorig jaar treedt Bruce Springsteen op in het Walter Kerr Theater op Broadway.

Dat blijft hij doen tot en met 12 december a.s., waardoor hij er dan 236 soloshows in dat theater op heeft zitten. Op diezelfde dag gaat op Netflix de gefilmde versie van dat optreden in première.

Dat concert is op zich al interessant door het autobiografische en intieme karakter ervan, maar ook doordat Springsteen de politieke actualiteit er niet in schuwt én doordat hij er in juni j.l. een Tony Award voor heeft gekregen, doordat de jury van die toneelprijs het een ‘theaterervaring van buitengewone proporties’ noemde.

Dat doet verlangen naar de donkere dagen voor Kerstmis, want dat moet wel op de inhoud van Springsteen’s optreden slaan, want aan een man met een gitaar op een podium is niet veel af te zien.

Randall Bramblett live

dinsdag, juli 17th, 2018

Bij Kippenvel draaien we regelmatig songs van de zanger-toetsenist-saxofonist Randall Bramblett, die zo’n twintig jaar geleden even aan bekendheid mocht ruiken toen Bonnie Raitt op haar album ‘Souls alike’ zijn ‘God was in the water’ coverde.

Verder dan dat kwam Bramblett niet, hoewel hij daarna dat sterke comeback-album ‘No more Mr. Lucky’ nog zes geïnspireerde, minstens even goede albums maakte.

In en rond Athens, Georgia is hij al jaren wereldberoemd, maar veel verder reikt die beroemdheid niet.

Dat maakt hem en zijn muzikanten echter niet veel uit, want zij spelen als de duivel hun op de hielen zit, inclusief lange jams.

(more…)

Graham Nash: een overzicht door de jaren heen in veertien video’s

woensdag, juli 4th, 2018

Rolling Stone wilde Graham Nash graag eren na het uitkomen van zijn carrièreoverzicht ‘Over the years’ en dus stelde het tijdschrift een serie van veertien video’s samen die met tussenpozen Nash’ hele loopbaan in beeld brengen, van de dagen van de Hollies tot en met reünieoptredens van Crosby, Stills & Nash (& sometimes Young, inderdaad).

Ze geven een goed, maar toch incompleet beeld van de man die zeker in zijn songs het eenvoudigst blief van de vier die niet met elkaar konden, maar ook niet zonder elkaar.

Ondanks Nash’ vele solowerk zit er in die videoverzameling maar een solosong, het recente ‘This path tonight’. Van zijn intense, langdurige samenwerking met David Crosby is geen snipper te zien, al zal dat niet toevallig zijn: (more…)

Neil Young: parelduiker……

dinsdag, juli 3rd, 2018

Neil Young is nu weer solo op tournee door de VS na recente optredens met zowel Promise of the Real als Crazy Horse.

De rusteloze Young vernieuwt zich de laatste jaren zo constant dat hij het zijn fans niet makkelijk maakt, maar graaft ook in zijn muzikale verleden.

Zo speelde hij op zondag 1 juli in het Chicago’s Auditorium Theatre ‘One More Sign’, een song uit de dagen van Buffalo Springfield die bovendien alleen als demo is uitgekomen.

Young’s optreden in het Fox Theatre in Detroit zal worden gestreamd via zijn eigen: (more…)

Paul McCartney’s optreden in ‘Carpool karaoke’

vrijdag, juni 22nd, 2018

Een paar dagen geleden was al het eerste fragment te zien van de aflevering van ‘Carpool karaoke’ waarin Paul McCartney James Corben door Liverpool leidt. Inmiddels staat het in zijn geheel op YouTube.

Hoewel het programma een uiterst spontane indruk wekt, zit er veel voorbereiding aan vast. Dat bewijzen niet alleen de koddige verkleedpartijen van Corben in de taxi, maar ook het uitbundige, elektrische jukeboxoptreden dat McCartney doet met zijn vaste band in een café waar hij ook in begindagen wel optrad.

Natuurlijk staan eigenlijk zijn nieuwe dubbelsingle ‘I don’t know/Come on to me’ en zijn aangekondigde album ‘Egypt Station’ centraal in het ongeveer 24 minuten durende programma, maar hij en zijn band sparen zichzelf niet in korte versies van klassieke Beatles-songs. Verder blijkt vooral opnieuw hoe leuk Paul McCartney het nog altijd vindt Paul McCartney te zijn: (more…)

Livesessie Gretchen Peters voor Folk Alley

woensdag, juni 13th, 2018

Op de site van Folk Alley staat een sessie die singer-songwriter extraordinaire Gretchen Peters en echtgenoot Barry Walsh in januari deden tijdens het 30A Songwriters Festival.

Peters en Walsh deden daar ‘The boy form Rye’, ‘Wichita’, ‘Truck stop angel’ en ’Disappearing act’ van haar nieuwe album ‘Dancing with the beast’.

Dat zijn stuk voor stuk even klassieke als tijdloze songs, maar als ze nu toevallig nog niet kent, zijn ze hier teruggebracht tot hun kale essentie: (more…)

Matthews Southern Comfort live bij ‘Blokhuis’

maandag, juni 11th, 2018

Op zondagavond 3 juni was de Matthews Southern Comfort te gast in ‘Blokhuis’, uiteraard het programma van Leo Blokhuis op NPO 2.

Daar speelden Iain Matthews, BJ Baartmans, EricDevries en Bart de Win ‘Like a radio’ en ‘The age of isolation’.

Opvallend is het gemak waarmee de vier het geluid van hun recente album ‘Live a radio’ live waarmaken, met de op blote voeten spelende en zingende Iain Matthews als uitermate overtuigend middelpunt.

‘Blokhuis’ wordt overigens wekelijks uitgezonden op zondagavond tussen tien en twaalf uur ’s avonds en Leo blokhuis heeft elke week live spelende gasten: (more…)

Jaap Boots met ‘Terug naar zee’ in VPRO’s ‘Vrije geluiden’

zondag, juni 10th, 2018

Jaap Boots keert met songs van zijn recente, derde album ‘Terug naar zee’ ook terug naar de VPRO, de omroep die zo lang zijn speeltuin was, maar die hem in 2012 op de keien zette.

Op 10 juni a.s. is hij te gast in ‘Vrije geluiden’ het muziekprogramma waarin zeer uiteenlopende gasten voor een korte liveset en een nog korter, vriendelijk interview naar de studio komen.

Boots neemt bassist Ton Nieuwenhuizen en gitarist Micha den Haring mee, de man die zijn nieuwe plaat ook produceerde.

Daarmee zullen zij het geluid daarvan in ieder geval benaderen, terwijl die akoestische, uitgeklede vorm ook interessant is om te zien en vooral om te horen, want daarmee liggen de emoties altijd meer aan het oppervlak.

zondag 10 juni, Vrije geluiden, NPO 1, 10:30 – 11:20

Tegen welke andere musici Boots en de zijn mogen aanschuren, vertelt ‘Vrije geluiden’ nog niet: (more…)

Ray LaMontagne’s ‘Part of the light’ in voorpremière

donderdag, mei 17th, 2018

Eind maart was er al een eerste single van Ray LaMontagne’s zevende album ‘Part of the light’.

‘Such a simple thing’ is wat de titel belooft, maar LaMontagne bewees er gelukkig weer eens mee dat het cliché waar is, dat zich in de beperking de meester toont: (more…)

‘Later…. with Jools Holland’: 52e jaargang

zaterdag, mei 5th, 2018

Toegegeven, de titel boven dit nieuws is misleidend, want bandleider-pianist Jools Holland presenteert ‘Later …with’ nog geen 52 seizoenen.

Toch doet hij dat al wel heel lang en ook komend tv-seizoen is dat zo, want de BBC zet het programma voort.

Op 8 mei is de eerste aflevering en dat is dan wel weer een beetje jammer, want ‘Later with…’ wordt dus op dinsdagavond geprogrammeerd en dan ook nog eens om negen uur Nederlandse tijd.

Het lijkt wel of ze bij de BBC nog nooit van Kippenvel hebben gehoord….. Gelukkig wordt dezelfde aflevering de vrijdag daarna herhaald in langere vorm, dus met extra songs en interviews.

Kracht en zwakte van het programma is de wel zeer bonte schakering van de optredende acts. Dat verandert niet, want a.s. dinsdag spelt het redelijk saaie Snow Patrol songs van hun nieuwe album ‘Wildness’, doet het ons geheel onbekende Shame nummers van hun debuut ‘Songs of praise’, maar komt ook Bettye LaVette Dylan-songs zingen van haar nieuwe ‘Things have changed’ en zijn ook de honkende blazers van Tower of Power onder de gasten, terwijl de opkomende singer-songwrtier Jade Bird haar tv-debuut mag maken.

Kijk zelf maar….