Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Pop op radio, tv en internet’ Category

toch Woodstock!

vrijdag, augustus 16th, 2019

Nadat organisator Michael Lang op 31 juli jongstleden eindelijk ook publiekelijk de moed had opgegeven een nieuwe editie ven Woodstock te kunnen laten plaatsvinden en de al van te voren betaalde artiesten opriep hun gages over te maken aan HeadCount, een organisatie die Amerikanen overhaalt zich als kiezers te registreren, leek het Bethel Woods Music and Culture Festival de eigentijdse vlaggendrager van de gedachte van ‘peace and love’ te zijn.

In dat gat duikt nu echter een radiostation in Philadelphia, WXPN.

Dat gaat namelijk het hele originele Woodstock-festival uitzenden en doet dat bovendien ook op de tijdens waarop de optredens destijds plaatsvonden.

Dat betekent dus geduchte concurrentie voor Bethel Woods, want WXPN heeft de complete originele line-up sinds in augustus de 38 cd’s tellende ‘Woodstock 50: Back To The Garden: The Definitive Anniversary Archive’  verscheen.

Op donderdag 15 augustus begint om zeven over vijf ’s middags lokale tijd de eerst dag van het festival met het optreden van Richie Havens en daarna volgen de andere optredens van die dag van inmiddels in minstens drie gevallen allang vergeten artiesten.

De volgende dag begint de thema-uitzending om vijf voor een ’s middags en ook op zaterdag en zondag wordt de oorspronkelijke planning aangehouden.

Zo kunnen ook wij daar met terugwerkende kracht toch in ieder geval een beetje bij zijn, want WXPN zendt ook uit via internet: (more…)

David Crosby’s Lighthouse Band live bij NPR’s Tiny Desk Concerts

dinsdag, augustus 13th, 2019

De Tiny Desk Concerts van de Amerikaanse publieke omroep NPR genieten een grote faam, niet alleen doordat artiesten daar akoestisch spelen, maar ook doordat ze dat letterlijk tussen de archiefkasten en bureaus van de redactie doen.

Dat doen David Crosby, Michael League, Becca Stevens en Michelle Willis dus ook in een video die op 7 augustus op de NPR-site werd gezet.

In een krap kwartier spelen de vier vier songs, beginnend met een korte a capella-versie van Crosby’s politiek geladen, nog altijd actuele ‘What are their names’ van ‘If I could only remember my name’ uit 1971.

Dat zijn politieke standpunten niet veranderd zijn, blijkt later in de set tijdens zijn introductie van ‘Other half rule’, afkomstig van het door de vier opgenomen ‘Here if you listen’ (2018).

Ook ‘Look at their eyes’ van ‘Lighthouse’(2016) heeft een politieke, sociaal betrokken ondertoon, terwijl de geest van de jaren zestig nog maar eens wordt opgeroepen in Joni Mitchell’s ‘Woodstock’.

Dat de vier zeldzaam mooi zingen blijkt ook eens te meer: (more…)

heimwee naar Bruce Springsteen?

zondag, augustus 11th, 2019

Fans van Bruce Springsteen hebben het zwaar te verduren: niet alleen bracht hij ‘Western stars’ uit, een album waarop hij zichzelf vrijaf lijkt te geven de muzikale speeltuin van de late jaren zestig tot decor kiest voor gladde songs, nu heeft hij ook nog een song vrijgegeven die hij schreef voor een film uit de Harry Potter-cyclus, maar daarvoor nooit werd gebruikt.

Dat nummer sluit naadloos aan bij ‘Western stars’ en bevat behalve dus kwijnende dames in de achtergrond ook heel veel lusteloos zagende strijkers.

Het staat op de soundtrack van de door Springsteensongs geïnspireerde comedy ‘Blinded by the light’.

In een interview met de BBC met Simon Mayo in 2016 zei hij dat hij de ‘big ballad’ schreef voor zijn oudste zoon en dat het nummer helemaal niet karakteristiek voor het soort nummers was dat hij zelf zou zingen, maar blijkbaar is hij van mening veranderd: (more…)

eerste songs Marc Cohn met de Blind Boys of Alabama op YouTube

zondag, juli 21st, 2019

Inmiddels is de publiciteit begonnen rond het voor 9 augustus aangekondigde album van Marc Cohn en de Blind Boys of Alabama.

‘Work to do’ is de eerste song die daarvan uitkomt in de versie zoals die op het gelijknamige album terug te vinden is.

Cohn schreef het vanuit het perspectief van Blind Boys-leadzanger Jimmy Carter, het enige oorspronkelijke lid van de in 1939 opgerichte groep: (more…)

Mavis Staples – geloof in eigen kunnen

dinsdag, juni 18th, 2019

Mavis Staples mag dan tachtig zijn, ze bewees bij de ‘Morning sessions’ van CBS This morning op zaterdag 15 juni j.l. nog hetzelfde geloof te hebben als toen zij als achtjarige debuteerde in de Holy Trinity Baptist Church met ‘If I could hear my mother pray again’ samen met haar zusters Cleotha en Yvonne, haar broer Pervis en haar vader Roebuck ‘Pops’ Staples.

Haar drummer Stephen Hodges, bassist Jeff Turmes en stergitarist Rick Holmstrom zwepen haar op, daarbij geholpen door Donny Gerrard en C. C. White.

Staples bewijst daar nog maar eens, dat haar boodschap nog altijd even relevant is als ten tijde van de grote marsen van de zwarte burgerrechtenbeweging in de jaren zestig: (more…)

nieuw album Keb Mo: ‘Oklahoma’

maandag, juni 17th, 2019

Blueszanger-gitarist Keb Mo heeft een nieuw album uitgebracht.

‘Oklahoma’ is Mo’s dertiende studioalbum sinds 1994 en is geproduceerd door collega-gitarist Colin Linden, terwijl zangeres Rosanna Cash en bluesgrootheid Taj Mahal erop meedoen.

Cash zingt mee op ‘Put a woman in charge’, dat eerst alleen als single was bedoeld, maar zo goed uitpakte dat Mo het op zijn album zette.

Verder doet steelgitarist Robert Randalph in een song mee en zingt de ons helemaal onbekende christelijke latinster Jaci Velasques een keer mee.

Of dat een sterrenparade wordt, staat te bezien, want tegelijkertijd blijft Mo een familieman: hij zingt niet alleen een duet met zijn vrouw Robbie Brooks Moore, maar droeg het album op aan zijn in september 2018 overleden moeder Lavella Cole.

In een interview legt hij uit hoe de plaat tot stand kwam en níét het akoestische soloalbum werd dat hij in gedachten had: (more…)

Keb Mo tegen eenmalig plastic in ‘Don’t throw it away’

maandag, juni 17th, 2019

 

Keb Mo spreekt zich op zijn nieuwe album ‘Oklahoma’ uit tegen het gebruik van eenmalig plastic.

Dat doet hij in een uptemposong met sterkte bluesinvloeden, ook door de spookachtige achtergrondzang van Taj Mahal. Die is overigens in het uit zeer overtuigende beelden bestaande filmpje niet te zien.

Keb Mo toont zich een praktische idealist, want hij zingt: ‘I use it all the time, Í must confess/but if I care, I’ll use it a little less.’

Op die manier heft hij niet het vingertje en is het voor zijn fans misschien makkelijker het met hem eens te zijn.

Dat laatste kost overigens niet zoveel moeite, maar het in de praktijk brengen ervan misschien wél….. (more…)

Jaaps Boots in De Roode Bioscoop

zondag, juni 16th, 2019

Jaap Boots treedt met enige regelmaat op, al zou dat wat ons betreft vaker mogen.

Wie zijn optredens uit de Terug naar zee-tournee heeft gemist, kan zien hoe jammer dat is, want Boots zette een net iets meer dan vier minuten durende compilatie daarvan op zijn facbookpagina: (more…)

vierde single Bruce Springsteen’s ‘Western stars’ uit

zondag, juni 16th, 2019

Bruce Springsteen houdt de druk behoorlijk op de ketel met het uitbrengen van alweer de vierde video in de reeks songs van ‘Western stars’.

Dit keer is het het titelnummer, dat nog wel lekker kaal en open begint, zodat er veel ruimte is voor Springsteen’s melancholieke handelsmerk, maar ook deze song wordt helaas een epos vol aanzwellende strijkers na een minuut en 53 seconden, terwijl daarvoor een echoënde steelgitaar die blijkbaar onafwendbare ontwikkeling al heeft aangekondigd: (more…)

Bruce Springsteen: ‘Tucson train’

vrijdag, mei 31st, 2019

Bruce Springsteen genereert in een hoog tempo aandacht voor zijn vijfde soloalbum ‘Western skies’.

Het filmpje voor ‘Tucson train’ is opgenomen met een band, die net als Springsteen ijverig doet of het nummer live wordt gespeeld.

Waar de overvloedige strijkers dan vandaan komen, blijft de vraag want er zijn er maar een paar te zien en het dicht geplamuurde geluid klinkt alsof een hele strijkerssectie werd ingehuurd.

Op die manier versterkt de song zowel het persbericht als ons beeld op basis van de twee eerdere filmpjes: glad geproduceerde pop, helaas.

Prominent op de achtergrond is Patti Scialfa, die dienstig akoestische gitaar speelt en weemoedig glimlacht, maar wat een glimlach is dat…… (more…)