Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Pop op radio, tv en internet’ Category

Little Feat tweeënhalf uur op de radio

maandag, september 10th, 2018

Wij mogen graag iets van Little Feat draaien, een van de nog altijd meest onderschatte bands uit de popgeschiedenis. Tenslotte kozen we niet voor niets ‘Lafayette rainroad’ tot tune van ons programma.

Toch draaiden we nooit twee uur lang alleen maar songs van die groep. Verder dan een Rode Draad van een ruim half uur met daarin live-songs van de opeenvolgende bezettingen zijn we nooit gekomen, heowel dat toch ook al een zeldzaamheid is.

‘The kitchen sink’, een programma van de Amerikaanse publieke zender KZFR, doet dat wel.

Op donderdag 13 september a.s. is het programma van het station in de buurt van Sacramento helemaal gewijd aan de muziek van Little Feat. Van 9:00 tot 11:30 a.m. plaatselijke tijd draait  John:D songs van de groep, al staat in de aankondiging dat hij ‘covers and rarities many of you will not have heard’.

Om te horen wat dat betekent, moet je op woensdag vanaf twaalf uur ’s nachts luisteren, want het tijdsverschil is op dit moment negen uur… (more…)

Paul Simon’s: stream ‘In the blue light’

woensdag, september 5th, 2018

Op vrijdag 7 september komt Paul Simon’s ‘In the blue light’ uit, een verzameling oude songs in soms drastisch nieuwe versies.

In het daaraan voorafgaande publiciteitsoffensief heeft de Amerikaanse publieke omroep, de NPR, de stream online mogen zetten van het hele album.

Die is alleen te beluistereren tot de release, dus je moet snel zijn.

Het artikel erover geen allerlei relevante achtergrondinformatie, dus je hebt nog wat te lezen ook: (more…)

Gretchen Peters: download aan vooravond Nederlandse concerten

zaterdag, september 1st, 2018

Op de dag van haar eerste Nederlandse concert van twee komt Gretchen Peters met haar maandelijkse cadeautje aan haar fans: de download van ‘Revival’, een song van haar tweede, overigens naamloze album.

In de aankondiging grapt zei dat niemand dat album kocht, maar dat desondanks veel songs ervan werden opgenomen door anderen.

‘Revival’ kwam bij Jimmy LaFave terecht, met wie zij op haar ‘Blackbirds’ nog een duet zong.

Hier hoor je een versie van 29 juli van dit jaar, opgenomen in de Perth Concert Hall in Perth, Schotland met Barry Walsh op piano en zang en het Southern Fried String Quartet: Patsy Reid op viola, Seonaid Aitken op viool,  Kristan Harvey opviool en Alice Allen op cello.

Haar twee concerten in ons land speelt Peters oveigens met haar tourband: Barry Walsh piano en zang, Conor McCreanor bas en Colm McClean gitaar: (more…)

Jan Terlouw jr. and the Nightclub: het zomerse ‘Just one more day’

dinsdag, augustus 21st, 2018

Alweer een tijdje geleden brachten Jan Terlouw jr en zijn Nightclub een zomerse single uit.

Hoewel de zomer een beetje op zijn retour lijkt te zijn, is er alle reden om die song nog maar eens onder de aandacht te brengen. Het is weliswaar wat langzamer dan veel van de andere nummers op hun debuutalbum, maar er tegelijk toch representatief voor.

In een toelichting schrijft deze Terlouw, helaas inclusief stijlfout waarover zijn grootvader vermoedelijk de wenkbrauwen zou fronsen: ‘Ik schreef het lied voor een onbereikbaar meisje waar ik maandenlang smoorverliefd op was. Als laatste romantische redmiddel bracht ik een muzikale ode aan haar en zo won ik uiteindelijk haar liefde, een filmisch cliché dat werkelijkheid werd.’

Op YouTube staat een blijkbaar ingekorte versie, maar wijn draaien vanavond de lange: (more…)

Bruce Springsteen’s soloshow op Netflix

donderdag, juli 19th, 2018

Sinds oktober vorig jaar treedt Bruce Springsteen op in het Walter Kerr Theater op Broadway.

Dat blijft hij doen tot en met 12 december a.s., waardoor hij er dan 236 soloshows in dat theater op heeft zitten. Op diezelfde dag gaat op Netflix de gefilmde versie van dat optreden in première.

Dat concert is op zich al interessant door het autobiografische en intieme karakter ervan, maar ook doordat Springsteen de politieke actualiteit er niet in schuwt én doordat hij er in juni j.l. een Tony Award voor heeft gekregen, doordat de jury van die toneelprijs het een ‘theaterervaring van buitengewone proporties’ noemde.

Dat doet verlangen naar de donkere dagen voor Kerstmis, want dat moet wel op de inhoud van Springsteen’s optreden slaan, want aan een man met een gitaar op een podium is niet veel af te zien.

Randall Bramblett live

dinsdag, juli 17th, 2018

Bij Kippenvel draaien we regelmatig songs van de zanger-toetsenist-saxofonist Randall Bramblett, die zo’n twintig jaar geleden even aan bekendheid mocht ruiken toen Bonnie Raitt op haar album ‘Souls alike’ zijn ‘God was in the water’ coverde.

Verder dan dat kwam Bramblett niet, hoewel hij daarna dat sterke comeback-album ‘No more Mr. Lucky’ nog zes geïnspireerde, minstens even goede albums maakte.

In en rond Athens, Georgia is hij al jaren wereldberoemd, maar veel verder reikt die beroemdheid niet.

Dat maakt hem en zijn muzikanten echter niet veel uit, want zij spelen als de duivel hun op de hielen zit, inclusief lange jams.

(more…)

Graham Nash: een overzicht door de jaren heen in veertien video’s

woensdag, juli 4th, 2018

Rolling Stone wilde Graham Nash graag eren na het uitkomen van zijn carrièreoverzicht ‘Over the years’ en dus stelde het tijdschrift een serie van veertien video’s samen die met tussenpozen Nash’ hele loopbaan in beeld brengen, van de dagen van de Hollies tot en met reünieoptredens van Crosby, Stills & Nash (& sometimes Young, inderdaad).

Ze geven een goed, maar toch incompleet beeld van de man die zeker in zijn songs het eenvoudigst blief van de vier die niet met elkaar konden, maar ook niet zonder elkaar.

Ondanks Nash’ vele solowerk zit er in die videoverzameling maar een solosong, het recente ‘This path tonight’. Van zijn intense, langdurige samenwerking met David Crosby is geen snipper te zien, al zal dat niet toevallig zijn: (more…)

Neil Young: parelduiker……

dinsdag, juli 3rd, 2018

Neil Young is nu weer solo op tournee door de VS na recente optredens met zowel Promise of the Real als Crazy Horse.

De rusteloze Young vernieuwt zich de laatste jaren zo constant dat hij het zijn fans niet makkelijk maakt, maar graaft ook in zijn muzikale verleden.

Zo speelde hij op zondag 1 juli in het Chicago’s Auditorium Theatre ‘One More Sign’, een song uit de dagen van Buffalo Springfield die bovendien alleen als demo is uitgekomen.

Young’s optreden in het Fox Theatre in Detroit zal worden gestreamd via zijn eigen: (more…)

Paul McCartney’s optreden in ‘Carpool karaoke’

vrijdag, juni 22nd, 2018

Een paar dagen geleden was al het eerste fragment te zien van de aflevering van ‘Carpool karaoke’ waarin Paul McCartney James Corben door Liverpool leidt. Inmiddels staat het in zijn geheel op YouTube.

Hoewel het programma een uiterst spontane indruk wekt, zit er veel voorbereiding aan vast. Dat bewijzen niet alleen de koddige verkleedpartijen van Corben in de taxi, maar ook het uitbundige, elektrische jukeboxoptreden dat McCartney doet met zijn vaste band in een café waar hij ook in begindagen wel optrad.

Natuurlijk staan eigenlijk zijn nieuwe dubbelsingle ‘I don’t know/Come on to me’ en zijn aangekondigde album ‘Egypt Station’ centraal in het ongeveer 24 minuten durende programma, maar hij en zijn band sparen zichzelf niet in korte versies van klassieke Beatles-songs. Verder blijkt vooral opnieuw hoe leuk Paul McCartney het nog altijd vindt Paul McCartney te zijn: (more…)

Livesessie Gretchen Peters voor Folk Alley

woensdag, juni 13th, 2018

Op de site van Folk Alley staat een sessie die singer-songwriter extraordinaire Gretchen Peters en echtgenoot Barry Walsh in januari deden tijdens het 30A Songwriters Festival.

Peters en Walsh deden daar ‘The boy form Rye’, ‘Wichita’, ‘Truck stop angel’ en ’Disappearing act’ van haar nieuwe album ‘Dancing with the beast’.

Dat zijn stuk voor stuk even klassieke als tijdloze songs, maar als ze nu toevallig nog niet kent, zijn ze hier teruggebracht tot hun kale essentie: (more…)