Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Pop op radio, tv en internet’ Category

nieuwe single Jodymoon: ‘Sing low’

zondag, april 7th, 2019

Het rootsy Limburgse duo Jodymoon heeft een nieuwe single getrokken van hun prachtige zesde album ‘A love brand new’.

Van ‘Sing low’ hebben ze een live-versie op het internet gezet, die de kenmerkende spanning in hun songs nog maar een overduidelijk voelbaar maakt: (more…)

live-ep Yori Swart uit

donderdag, februari 21st, 2019

Singer-songwriter Yori Swart heeft na haar derde album ‘September’ nu een live-ep uitgebracht.

Daarop staan vier nummers, waarvan de eerste drie werden opgenomen in The Church in Wijdenes en het vierde in Paradiso: ‘How thin’, ‘New green’, ‘Long time gone’ en ‘Sweet summer rain’.

‘How thin’ staat ook op YouTube: (more…)

Little Feat: tweede deel jubileumtournee én vier uur radio

donderdag, februari 21st, 2019

Zoals zoveel bands doet Little Feat een beetje aan geschiedvervalsing, als de groep het vijftigjarig bestaan viert.

Dat gaat immers voorbij aan het feit dat Richie Hayward, Kenney Gradney, Sam Clayton, Bill Payne en Paul Barrére een jaar of acht uit elkaar zijn geweest na de dood van Lowell George. Feit blijft echter, dat 1969 natuurlijk wel het jaar was, waarin de groep werd opgericht met Kenny Gradney, Roy Estrada, Bill Payne en Lowell George als oerleden.

Hoewel de band door de dood van George en later die van Hayward een aantal bezettingswisselingen kende, is de overgrote meerderheid nog hetzelfde als toen.

Alle reden voor jubileumconcerten dus en die geeft Lettle Feat dan ook eind mei en begin juli aan de Amerikaanse westkust: van 24 mei tot en met 7 juni speelt de band tien keer: (more…)

Malford Milligan live bij Veronica Inside

dinsdag, februari 19th, 2019

Nee, inderdaad, wij kijken nooit meer naar voetbalwedstrijden op t.v. en dus ook niet naar al die programma’s waarin mannen praten over voetballen.

‘Veronica Inside’ kennen we dan ook alleen van de rellen die er periodiek zijn rond de uitspraken van René van der Gijp en Johan Derksen.

Toch heeft de onbehouwen Derksen ook nog een onverwacht leuke kant: hij is een liefhebber van rootsy muziek.

Dat is geen reden om hem zijn gekruide uitspraken te vergeven, want het lijkt er vaak op dat hij kwetst ter meerdere eer en glorie van hemzelf: Kijk mij eens!

Dat hij Malford Milligan tot zijn favoriete zangers rekent, is dan weer een pluspunt.

Milligan heeft het dan ook vast aan hem te danken, dat hij twee songs mocht zingen in Veronica Inside: direct na de tune doet hij als openingsnummer Sam Cooke’s ‘A change is gonna come’ met Jack Hustinx en de band van Danny Vera, die gemeen om Milligan’s’s zang heen soleert: (more…)

Jodymoon toert.

woensdag, februari 13th, 2019

Over Jodymoon’s ‘A love brand new’ schreven wij een heel enthousiaste recensie, die je nog kunt terugvinden in de categorie ‘Recensies roots’.

Gelukkig werd dat album niet alleen door ons lovend gerecenseerd en worden ook hun optredens op positieve recensies onthaald.

Dat ze op zaterdag 9 februari optraden op Radio 2 in ‘Muziekcafé’, het liveprogramma van AVROTROS was ons helaas dan weer even ontgaan: (more…)

Gretchen Peters: tournee op de vleugels van haar relatieve succes

vrijdag, februari 1st, 2019

Singer-songwriter Gretchen Peters heeft de wind de laatste jaren mee, maar na ‘Dancing with the beast’ van vorig jaar meer dan ooit.

Dat is vorig zo in het Verenigd Koninkrijk, waarin zij van 1 tot en met 9 februari acht concerten geeft met haar band plus het Southern Fried String Quartet.

Ook verleden jaar gaf zij al een aantal concerten met strijkers, iets waarvan Peters zelf vindt dat het een verrijking is voor haar songs.

Wij houden meer van kaalheid, maar kunnen geen definitief oordeel vellen, simpelweg doordat ze die strijkers ook tijdens haar komende tournee niet meeneemt naar het vasteland van Europa.

Peters toert namelijk vanaf 27 april tot en met 4 mei door Europa en doet daarbij Denemarken, Zweden en Nederland aan voor een serie van zeven optredens, terwijl data van Franse en Italiaanse optredens nog zouden volgen.

Van die zeven zijn er vier in Nederland, wat iets zegt over haar reputatie onder Nederlandse rootsliefhebbers.

Van 1 tot en met 4 mei treedt Peters met haar volledige band, bestaande uit echtgenoot, bandleider en pianist Barry Walsh, bassist Conor McCreanor en gitarist Colm McClean op in Rotterdam, Hengelo, Nijmegen en Amsterdam: (more…)

achtergronden Leonard Cohen’s ‘You want it darker’

donderdag, januari 17th, 2019

Toegegeven, het is niet het hele interview, maar toch werpt het nieuw licht op Leonard Cohen’s album ‘You want it darker’.

Het kwam net uit voor zijn dood en is dus in zekere zin zijn muzikale testament, al schijnen er nog niet uitgebrachte opnamen te zijn die zoon Adam in de toekomst gaat voltooien en uitbrengen.

Het Engelse blad Uncut wijdt het nieuwe nummer aan Cohen’s werk, maar zette als lokkertje interviewfragmenten met producer/co-componist Patrick Leonard en andere bij het opnameproces betrokkenen op de site.

Daarin werpen zij licht op Cohen’s steeds verder afnemende gezondheid, maar ook op zijn niet aflatende werklust: (more…)

akoestische versie Gretchen Peters’ ‘Hello cruel world’

donderdag, januari 3rd, 2019

Dat singer-songwriter extraordinaire Gretchen Peters elke maand een download ter beschikking stelt aan de abonnees op haar nieuwsbrief, zullen haar fans wel weten.

Wie dat niet weet, mist een kans om kennis te maken met een van de beste singer-songwriters van de laatste jaren.

Deze keer is dat niet een song van ‘Dancing with the beast’, haar album van verleden jaar dat door recensenten unaniem werd geprezen en daardoor in veel jaarlijstjes opdook, maar van een van die al even mooie voorgangers.

Het is het titelnummer van ‘Blackbirds’ uit, met Peters’ pianist/echtgenoot deze keer op accordeon.

Ze namen het op op 28 juni 2012 voor een podcast voor label Proper Records in Londen: (more…)

Rich DePaolo: wat een gelukkig toeval!

zondag, december 23rd, 2018

Dat ‘Killed for kings’, het tweede album van Rich DePaolo, bij ons terechtkwam, is te danken aan het toeval. Ere wie ere toekomt: dat is te danken aan Gait Klein Kromhof, mondharmonicaspeler pur sang bij de Zeeuwse rootsacts Champagne Charlie, die ook het podium wel eens deelt met anderen.

Hij trad dit najaar op met het folky duo Tom Mank and Sera Smolen en zij hadden DePaolo bij zich als gitarist.

Klein Kromhof hoorde DePaolo’s eerder dit jaar verschenen ‘Killed for kings’ en was onder de indruk en terecht: DePaolo is niet alleen een zanger met een mooie hese stem en een veelzijdig en origineel gitarist, hij schrijft ook nog eens prachtige en intense songs.

Bovendien blijkt zijn al in 2003 verschenen eerste soloalbum even goede nummers te bevatten én zijn beide te streamen via zijn website.

Daar zijn ze gelukkig ook te koop, want ernaar luisteren heeft een verslavende werking: (more…)

kerstsingle Claudia Robbens

zondag, december 23rd, 2018

Van de rootsy singer-songwriter Claudia Robbens verscheen eind vorig jaar haar debuut ‘Who you want to be’.

Inmiddels heeft zij op 5 december een kerstsingle uitgebracht.

‘Everybody’s blues’ laat haar talent voor het zingen van ballads goed horen en bovendien heeft de Nederlandse daarin iets te zeggen: (more…)