Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Pop op radio, tv en internet’ Category

kerstsingle Claudia Robbens

vrijdag, december 7th, 2018

Van de rootsy singer-songwriter Claudia Robbens verscheen eind vorig jaar haar debuut ‘Who you want to be’.

Inmiddels heeft zij op 5 december een kerstsingle uitgebracht.

‘Everybody’s blues’ laat haar talent voor het zingen van ballads goed horen en bovendien heeft de Nederlandse daarin iets te zeggen: (more…)

Neil Young’s ‘The losing end’

zondag, december 2nd, 2018

Afgelopen vrijdag kwam Neil Young’s ‘Songs for Judy’ uit, een album met 22 livesongs uit 1976 die Young speelde tijdens akoestische sets als zijn eigen voorprogramma voor hij optrad met Crazy Horse.

Inmiddels staat een daarvan op YouTube, al is dit alleen een audiobestand. Het laat Youmg horen met zijn kenmerkende klagelijke falset en met het voor die jaren kenmerkende liefdesverdriet: (more…)

trailer ‘Springsteen on Broadway’

woensdag, november 28th, 2018

Dat Bruce Springsteen’s soloconcert ‘Springsteen on broadway’ op 16 december a.s. bij Netflix in première gaat, is al lang bekend, net als de Tony Award die hem ervoor werd toegekend en het gedenkwaardige aantal shows dat hij dan in het Walter Kerr Theatre op Broadway zal hebben gespeeld: 236.

Het zou in oktober 2016 een serie van zes weken lang worden, maar Springsteen knoopte er steeds een aantal avonden aan vast en zijn fans bleven toestromen, ook door het autobiografische karakter van deze concerten.

Dat kenmerkt weliswaar al zijn concerten, maar hij vertelde hij meer persoonlijke verhalen dan ooit en was ook sociaal en politiek uitgesprokener dan ooit. Die Tony Award heeft dan ook iets paradoxaals: wat Springsteen hier opvoert is geen toneelstuk, maar niets minder dan een gesproken en gezongen autobiografie.

Vandaag kwam de trailer voor die concertfilm op Netflix uit en die geeft al een even indrukwekkende als ontroerende impressie van hetgeen je vanaf half december kunt zien, misschien wel 236 keer: (more…)

interview met Tip Jar over nieuw album ‘Onward’

zondag, november 25th, 2018

‘Onward’, het nog altijd door country beïnvloede, maar iets steviger klinkende vierde album van Tip Jar moet nog uitkomen, al is er al wel de eerste single ‘Keep on rolling’ sinds 10 oktober.

Eindhoven Dagblad’s Frank van den Muijsenberg ging naar Nuenen voor een interview met Bart de Win en Arianne Knegt over die nieuwe, maar noemt terecht ook de drie mooie albums de De Win daarvoor solo maakte.

De Win vertelt over zijn inspiratie en stipt daarbij ook het overlijden van muzikale vrienden aan, maar de twee vertellen ook over hun liefde voor optreden in tijden van coverbands.

Eens te meer blijkt Knegt in deze introductie tot Tip Jar De Wins muze, zowel artistiek als zakelijk: (more…)

documentaire Maria Muldaur’s nieuwe ‘Don’t you feel my leg”

maandag, november 12th, 2018

Maria Muldaur heeft eind september ‘Don’t you geel my leg’ uitgebracht, haar eerbetoon aan Blue Lu Barker. Die zangeres was populair in de jaren en dertig en veertig en zong net als vrouwelijke tijdgenoten seksueel getinte teksten met een knipoog.

Muldaur zette in 1973 Barker’s gelijknamige nummer al op haar naamloze debuut op aanraden van Dr. John, maar kwam er bij het voorbereiden van een tribute-optreden in New Orleans in 2016 achter dat Barker nog veel meer van dat soort goede songs had.

Dat is een beetje vreemd, want in het persbericht wordt gesproken over het feit dat Muldaur en Barker bevriend waren, maar hoe het ook zij: de twaalf songs op Muldaur’s 41ste (!) album swingen en spetteren, terwijl zij ze sensueel en ironisch zingt, geheel in de traditie van de originelen.

Dat is niet zo gek, want eerder maakte Muldaur al ‘Richland Woman Blues’ ‘Sweet Lovin’ Ol’ Soul’ en ‘Naughty, Bawdy & Blue’. Daarop zong ze al songs van andere vergeten zangeressen als Sippie Wallace, Victoria Spivey, Alberta Hunter, Ma Rainey en anderen.

Muldaur wordt bovendien begeleid door grote namen uit New Orleans: pianist DAvid Torkanowsky, bassist Roland Guerin en drummer Herlin Riley, plus een spetterende zes man sterke blazerssectie.

Zij namen hun mix van oude jazz, vaudeville en rhythm ‘n’ blues live op in de studio: (more…)

download Gretchen Peters’ demo ‘Blackbirds’

zondag, november 11th, 2018

Maandelijks stuurt singer-songwriter Gretchen Peters haar nieuwsbrief naar iedereen die hem maar wil hebben.

Daarin schrijft zij uiteraard over de recensies van haar indrukwekkende album ‘Dancing with the beast’, haar optredens en wat haar verder bezighoudt.

Ook voegt ze daar elke maand een download aan toe.

Deze maand is dat een demo van het titelnummer van haar vorige album, ‘Blackbirds’, een song die ze samen schreef met Ben Glover.

Ze vond zijn gitaarpartij zo mooi, dat ze hem vroeg die nog een keer in zijn geheel te spelen, maar dan in haar toonsoort, zodat zij de tekst erbij kon zingen.

Nu staan er al twee prachtige versies van die song op haar album, maar deze is minstens net zo mooi: (more…)

nieuwe single Marike Jager

zondag, november 11th, 2018

Na een stilte van vijf jaar duikt singer-songwriter Marike Jager weer op.

Misschien is het woord comeback’ een beetje te sterk, maar de stilte na haar album ‘The silent  song’ was toch wel erg groot.

Nu is Jagers single ‘Wasted’ uitgebracht. Die nam ze op met producer Paul Willemsen (Michelle David and the Gospel Sessions), terwijl Tchad Blake (inderdaad: niemand minder dan…) de mix deed.

‘Wasted’ is inderdaad een nieuw begin, want Jager slaat een heel andere weg in: niet alleen is het nummer zeer geproduceerd, het heeft een dwingende beat en er zitten ‘synths, samples en snaren’, zoals het persbericht succesvol allitereert.

Alles bij elkaar doet het nummer een beetje denken aan de jonge Sheryl Crow, maar ook aan een aantal songs van haar eigen ‘Celia trigger’ uit 2008.

(more…)

weer nieuwe soundtracksong Sade

zondag, november 11th, 2018

Eerder dit jaar was er opeens een nieuwe song van Sade. Zij nam ‘Flower of the universe’ op voor regisseuse Ava DuVernay’s film ‘A wrinkle in time’

Dat was het eerste nieuwe nummer van de stoïcijnse ogende, maar altijd onderkoeld emotioneel zingende Engelse van Nigeriaanse afkomst sinds 2011 en daardoor alleen al nieuws.

Nu is daar dan weer ‘The big unknown’, dat ze opnam voor Steve McQueen’s film ‘Widows’.

Het is weer zo’n even stijlvolle als melancholieke ballad, waarop ook Sade het patent heeft. Net als in ‘Flowers in the universe’ ontbreken de jazzy blazers van haar begeleiders van ooit en toch smelten wij bij het horen van haar breekbare zang.

Misschien is zij een van onze ‘guilty pleasures’, maar dit soort ballads is haar natuurlijke omgeving. De stelling dat zij in de beste daarvan het gat met de natuurlijk veel spontanere en dus benaderbare Adele dicht, durven wij wel aan: (more…)

Marianne Faithfull op haar praatstoel

donderdag, november 8th, 2018

In plaats van vooraf doet Marianne Faithfull de promotie voor haar nieuwe album ’Negative capability’ achteraf.

Zij doet een lang vraag-en-antwoordspel met Nick Cave, met wie zij op die nieuwe ook ‘The gypsy faerie queen’ schreef en zong.

Ook zijn er in het achttien minute durende filmpje beelden te zien van de opnamesessies voor haar nieuwe.

Faithfull kan in die tijdsduur natuurlijk niet haar hele carrière bespreken, maar heeft het toch onder meer ook over haar debuut in de muziek aan de hand van Andrew Loog Oldham, haar ontdekker en de manager van de Rolling Stones.

Uiteraard komt ook de inspirarie voor ‘Negative capability’ ter sprake, net als de opnamesessies: (more…)

Marianne Faithfull’s ‘Negative capability’ uit

maandag, november 5th, 2018

Van Marianne Faitlfull kwam in relatieve stilte haar inmiddels 21ste album uit.

Op ‘Negative capability’ werkt de Engelse rockchick die al lang geleden veranderde in een chanteuse samen met onder anderen Nick Cave in ‘The gypsy faerie queen’.

In het met Cave geschreven en gezongen nummer leeft ze zich in in Williams Shakespeare’s Puck uit zijn ‘A midsummer night’s dream’: (more…)