Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Andere rootsradio’ Category

Sgt. Pepper’s integraal te horen in RTV Katwijks Purple Haze

dinsdag, juni 6th, 2017

Vanavond tussen elf en twaalf is Sgt. Pepper’s lonely hearts club band integraal te horen in Jan Marius Franzens Purple Haze op RTV Katwijk.

Waar radio en tv bol staan van opnieuw gemixte songs van dat klassieke album en overigens prachtige versies van de Nederlandse Analogues, kiest Jan Marius er uiteraard voor de originele lp te draaien en dan nog wel in mono ook.  Vergeet niet, dat de Beatles hun songs ook zo hadden opgenomen end at de stereomix relatief snel door hun producer George Martin en zijn technici in elkaar werd gezet.

Verder draait Jan Marius nog een aantal songs die de Beatles inspireerden en ook nog wat nieuw blueswerk: een bomvol uur!

Luisteren dus……

 

Historische live-opname In your eyes van gast-dj Peter Gabriel

woensdag, oktober 17th, 2012

Peter Gabriel’s muziek lijkt een universum op zich, waarin zijn songs soms hermetische vormen aannemen.

Die theorie wordt ondersteund door het vaak jarenlange wordingsproces van een album, waarbii Gabriel dan ook nog eens langdurig twijfelt, takes toevoegt, mixt en remixt, etc.

Toch is hij uiteraard ook beïnvloed door andere muziek en daarover vertelt hij in een interview met de Amerikaanse publieke omroep, die geen subsidie meer krijgt als Mitt Romney tot president wordt gekozen.

Wij zouden dat wegvallen van die financiering overigens meer dan erg vinden, want Gabriel is meer dan een half uur te gast en draait een aantal favorieten, afgewisseld met een stel eigen songs: (more…)

Radio 6’ Co Live! Met onder anderen Norah Jones live

zondag, september 9th, 2012

Vlak voor de release van Norah Jones’ Little broken hearts was de chanteuse half april in de Alter Wartesaal in Keulen voor een concert voor WDR’s Rockpalast.

Daar zong zij al een heel stel songs van die cd, terwijl ze er met haar band ook een stel bekende nummers tussendoor vlocht.

Radio 6’s Co Live! Zendt dat concert op zondag 9 september uit, al weten wij niet op welk tijdstip precies. Tenslotte duurt het programma van 20:00 tot 01:00 uur: (more…)

Lefties Soul Connection en Dr. John’s nieuwe in JaBo Gumbo Show

vrijdag, maart 23rd, 2012

Jaap Boots houdt van rootsmuziek en schopt en passant liefst ook nog een beetje tegen heilige huisjes, terwijl hij zelf nieuwe opricht.

Aanstaande zaterdag is Lefties Soul Connection te gast, de band die met One Shot Pete recent de derde cd uitbracht.

Bijzonder daaraan was, dat er in tegenstelling tot op Hutspot en Skimming the Skum regelmatig op gezongen wordt.

Dat gaat Lefties Soul Connection ook doen op zaterdag 23 maart a.s. als de band tussen 14:00 en 16:00 uur te gast is in de Jabo Gumbo Show op Radio 6.

Op zondag besteedt Boots aandacht aan de nieuwe cd van Dr. John, Locked Down. Dan draait hij oude en nieuw liveopnamen van de goede dokter, terwijl luisteraars vanaf nu ook hun favoriete Dr. John-track kunnen doormailen: (more…)

Radioshow goed voor Ron Wood

maandag, maart 12th, 2012

Ron Wood geniet op meer dan een manier van zijn wekelijkse radioshow voor Absolute Classic Rock.

Niet alleen geeft hem iets te doen op zaterdagavond, hij kan er blijkbaar ook door van de drank afblijven. Sinds hij in 2010 voor de achtset keer een ontwenningskuur onderging, is hij namelijk nuchter gebleven.

Wij zullen aan hem denken op dinsdagavond tussen 21:00 en 23:00 uur: (more…)

Radio 6 Presents: Jaap Boots in New Orleans

vrijdag, februari 24th, 2012

Radiomaker Jaap Boots heeft blijkbaar recent pas New Orleans ontdekt.

Dat is jammer voor hem, maar ook fijn: er valt nog heel wat in te halen.

Dat weten wij als geen ander, want wij zijn al jaren aan die stad verslingerd en willen liefst nooit ophouden met ontdekken.

Op vrijdagavond 24 februari leeft hij die nieuwe voorliefde twee uur lang uit zonder enige reserve: (more…)

Wilson Pickett in Radio 6 live

dinsdag, januari 18th, 2011

Op woensdag 19 januari staat soullegende Wilson Pickett centraal in Radio 6 live.

Pickett was een van de grote soulzangers uit de jaren zestig. Van ongeveer 1962 tot 1972 had hij vele hits en bepaalde hij met zijn rauwe zangstijl mede de sound van de soul.

Hij was een typische singles-artiest en nam op in de Muscle Shoals- en de Stax-studio’s, maar kwam na 1972 nauwelijks meer tot goed werk.

Radio 6 live zendt op woensdag 19 januari live-opnamen uit van het North Sea Jazz Festival uit 1995.

Woensdag 19 januari 23:00 – 01:00, Radio 6.

Mavis Staples live te horen op Radio 6

dinsdag, januari 11th, 2011

Radio 6 houdt op de voor radio slechtst mogelijke uren de rootsmuziek nog een beetje bij.

Nu kan Kippenvel bits opmerken, dat er om 23:00 toch écht bijna niemand naar de radio luistert, maar we kunnen ook reclame maken voor bijzondere live-opnamen.

We doen dus toch liever dat laatste, want Radio 6 zendt op woensdag 12 januari van 23:00 tot 01:00 een concert uit van Mavis Staples met the Staple Singers.

Het is alweer even geleden dat ze met die groep optrad, want ze is de laatste jaren helemaal terug met zeer goede solo-cd’s als Down In Mississippi, Live!- Hope At The Hide-Out  en het zeer recente You Are Not Alone.

The Staple Singers is echter de omgeving waarin zij muzikaal werd opgevoed door haar vader, Roscoe ‘Pops’ Staples.

Alle reden dus om die opnamen te willen horen: (more…)

Tampa Red en Thomas A. Dorsey op de radio

zondag, januari 9th, 2011

Het gebeurt niet alle dagen dat je bluesgitarist Tampa Red en gospelicoon Thomas A. Dorsey op de radio kunt horen. Sterker nog: dat gebert vrijwel nooit.

Of het een geval van wiedergutmachung is dat de Duitse radiozender WDR 3 ruim een uur zendtijd aan deze twee mannen wijdt, is een vraag die Kippenvel niet kan beantwoorden. Wel kunnen wij erop wijzen dat die uitzending op maandagavond 10 januari gepland staat van 22:00 tot 23:05.

De website van WDR3 rept trouwens wél over Tampa Red en zijn pianist Georgia Tom, maar niet over Thomas A. Dorsey. Er zit dus maar een ding op: luisteren.

In de gemeente Katwijk zit WDR 3 op de kabel op 92,9 kHZ.

Meer info? (more…)

vpro’s ovt over Keith Richards’ Life

zaterdag, januari 1st, 2011

Afgelopen jaar verscheen Life, de langverwachte en vermoedelijk hilarisch eerlijke autobiografie van Rolling Stoen Keith Richards.

Dat is voor vpro’s geschiedenisprogramma ovt aanleiding voor een gesprek over de Stones, de rock and roll en het Londen van de jaren vijftig en zestig.

Popschrijver en vertaler Erik Bindervoet, voormalig gitarist van Normaal Alan Gascoine en pop- en cultuurhistoricus Rob van Scheers praten op (more…)