elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site


Uitzending gemist

Category: andere rootsradio (Page 1 of 4)

Tip Jar te gast bij Simone’s songlines op Radio 2

Op zaterdag 13 maart was van twee uur tot vier uur ’s nachts Top Jar te gast in Simone’s songlines van Simone Walraven.

Dat was ons te laat, of misschien wel te vroeg, maar gelukkig is hun optreden daar vastgelegd in een podcast.

In zo’n kleine veertig minuten praten Bart de Win en Arianne Knegt met Simone Walraven over hun muziek en hun inspiratiebronnen en spelen ze welgeteld één song van hun nieuwe, vijfde album ‘One lifetime’.

Ook wordt hun aanwezigheid hinderlijk onderbroken door obligate gouwe ouwe die qua sfeer ernstig detoneren met zowel hun muziek als het tijdstip. Gelukkig mochten ze zelf ook nog een paar favorieten uitzoeken: Continue reading

New Orleans Jazz and Heritage Festival ook niet in de herfst, maar op WWOZ

Na uitstel kwam inderdaad afstel: het New Orleans Jazz and Heritage Festival gaat dit jaar definitief niet door, ook niet in de herfst. Dat is na precies vijftig edities niet alleen een klap voor de toeristenindustrie van New Orleans, maar ook voor de muziekliefhebbers in en buitend die stad.

Als doekje voor het bloeden zendt WWOZ, de rootszender van New Orleans, opnamen uit van artiesten die daar in het verleden hebben opgetreden.

Dat doet het radiostation op de dagen en de uren dat JazzFest zou plaatsvinden, dus van 23 tot en met 26 april en van 30 april tot en met 3 mei a.s. van elf tot zeven plaatselijke tijd.

Bij ons is dat van zeven uur ’s avonds tot drie uur ’s nachts.

Verwacht dus optredens van de ‘usual suspects’, want WWOZ concentreert zich terecht op de acts uit New Orleans, de rest van Louisiana en enkele sterk verwante geesten, maar laat de grote namen uit de rest van de wereld terecht links liggen: onder anderen Dr. John, Fats Domino, The Neville Brothers, Irma Thomas, The Meters, Allen Toussaint, Henry Butler, Marcia Ball, Trombone Shorty, Ernie K-Doe en Bo Dollis and the Wild Magnolias zullen te horen zijn.

 

Ook zal WWWOZ het optreden uitzenden van Professor Longhair, The Wild Magnolias en Dr. John dat in 1974 onder de naam ‘The Fire Benefit’werd georganiseerd.

 

In die zin zou navrant genoeg het weleens het muzikaal meest authentieke JazzFest sinds lang kunnen worden…….

Ani DiFranco-radio

Singer-songwriter Ani DiFranco bevalt het thuiszitten maar matig.

Net als veel andere artiesten zoekt zij daarvoor een alternatief en dat heeft zij gevonden ook: zij begint hier eigen radiostation vanuit haar huis in New Orleans.

Vanaf 15 april zendt zij via het internet op Righteous Babe Radio uit in een mix van livemuziek, bootlegs en interviews met artiesten op haar gelijknamige label, maar ook met anderen.

Zo maakt ze van de nood een deugd, al leefde dat vage verlangen al lang bij haar; ooit werd ze benaderd met de vraag of ze geen radioshow wilde presenteren, maar gaandeweg de besprekingen daarover voelde ze zich ingeperkt worden door de commercie en het hoeft niemand te verbazen dat dat ook direct het einde van die gesprekken was.

Op woensdag, vrijdag en zaterdag gaat ze de opnamen van een aantal van haar eigen concerten uitzenden. Die zijn niet eerder uitgebracht, maar ook niet gemixt voor deze gelegenheid, dus je krijgt ze te horen ‘As is’, schrijft DiFranco, zo refererend aan een song van haar tegelijk toegankelijke en gelaagde album ‘Plastic castle’.

Die opnamen worden uitgezonden om 9 uur Central Daylight Time en worden voorafgegaan door een uur muziek van artiesten met wie DiFranco op het podium heeft gestaan.

Ook belooft ze interviews op maandag, woensdag en vrijdag om twaalf uur ’s middags CDT. Die worden dan om vijf uur ’s middags herhaald.

Voor onze tijd moet je daar zeven uur bij optellen.

Nu is 24 uur Ani DiFranco achter elkaar ook voor ons wat te veel, maar ze is een volstrekt unieke singer-songwriter, doordat ze haar maatschappelijke idealen al dertig jaar koestert zonder daaraan concessies te doen, muzikaal uitermate veelzijdig is en ook nog een aantal van de allermooiste songs over de liefde heeft geschreven: Continue reading

Sgt. Pepper’s integraal te horen in RTV Katwijks Purple Haze

Vanavond tussen elf en twaalf is Sgt. Pepper’s lonely hearts club band integraal te horen in Jan Marius Franzens Purple Haze op RTV Katwijk.

Waar radio en tv bol staan van opnieuw gemixte songs van dat klassieke album en overigens prachtige versies van de Nederlandse Analogues, kiest Jan Marius er uiteraard voor de originele lp te draaien en dan nog wel in mono ook.  Vergeet niet, dat de Beatles hun songs ook zo hadden opgenomen end at de stereomix relatief snel door hun producer George Martin en zijn technici in elkaar werd gezet.

Verder draait Jan Marius nog een aantal songs die de Beatles inspireerden en ook nog wat nieuw blueswerk: een bomvol uur!

Luisteren dus……

 

Historische live-opname In your eyes van gast-dj Peter Gabriel

Peter Gabriel’s muziek lijkt een universum op zich, waarin zijn songs soms hermetische vormen aannemen.

Die theorie wordt ondersteund door het vaak jarenlange wordingsproces van een album, waarbii Gabriel dan ook nog eens langdurig twijfelt, takes toevoegt, mixt en remixt, etc.

Toch is hij uiteraard ook beïnvloed door andere muziek en daarover vertelt hij in een interview met de Amerikaanse publieke omroep, die geen subsidie meer krijgt als Mitt Romney tot president wordt gekozen.

Wij zouden dat wegvallen van die financiering overigens meer dan erg vinden, want Gabriel is meer dan een half uur te gast en draait een aantal favorieten, afgewisseld met een stel eigen songs: Continue reading

Radio 6’ Co Live! Met onder anderen Norah Jones live

Vlak voor de release van Norah Jones’ Little broken hearts was de chanteuse half april in de Alter Wartesaal in Keulen voor een concert voor WDR’s Rockpalast.

Daar zong zij al een heel stel songs van die cd, terwijl ze er met haar band ook een stel bekende nummers tussendoor vlocht.

Radio 6’s Co Live! Zendt dat concert op zondag 9 september uit, al weten wij niet op welk tijdstip precies. Tenslotte duurt het programma van 20:00 tot 01:00 uur: Continue reading

Lefties Soul Connection en Dr. John’s nieuwe in JaBo Gumbo Show

Jaap Boots houdt van rootsmuziek en schopt en passant liefst ook nog een beetje tegen heilige huisjes, terwijl hij zelf nieuwe opricht.

Aanstaande zaterdag is Lefties Soul Connection te gast, de band die met One Shot Pete recent de derde cd uitbracht.

Bijzonder daaraan was, dat er in tegenstelling tot op Hutspot en Skimming the Skum regelmatig op gezongen wordt.

Dat gaat Lefties Soul Connection ook doen op zaterdag 23 maart a.s. als de band tussen 14:00 en 16:00 uur te gast is in de Jabo Gumbo Show op Radio 6.

Op zondag besteedt Boots aandacht aan de nieuwe cd van Dr. John, Locked Down. Dan draait hij oude en nieuw liveopnamen van de goede dokter, terwijl luisteraars vanaf nu ook hun favoriete Dr. John-track kunnen doormailen: Continue reading

Radioshow goed voor Ron Wood

Ron Wood geniet op meer dan een manier van zijn wekelijkse radioshow voor Absolute Classic Rock.

Niet alleen geeft hem iets te doen op zaterdagavond, hij kan er blijkbaar ook door van de drank afblijven. Sinds hij in 2010 voor de achtset keer een ontwenningskuur onderging, is hij namelijk nuchter gebleven.

Wij zullen aan hem denken op dinsdagavond tussen 21:00 en 23:00 uur: Continue reading

Radio 6 Presents: Jaap Boots in New Orleans

Radiomaker Jaap Boots heeft blijkbaar recent pas New Orleans ontdekt.

Dat is jammer voor hem, maar ook fijn: er valt nog heel wat in te halen.

Dat weten wij als geen ander, want wij zijn al jaren aan die stad verslingerd en willen liefst nooit ophouden met ontdekken.

Op vrijdagavond 24 februari leeft hij die nieuwe voorliefde twee uur lang uit zonder enige reserve: Continue reading

Wilson Pickett in Radio 6 live

Op woensdag 19 januari staat soullegende Wilson Pickett centraal in Radio 6 live.

Pickett was een van de grote soulzangers uit de jaren zestig. Van ongeveer 1962 tot 1972 had hij vele hits en bepaalde hij met zijn rauwe zangstijl mede de sound van de soul.

Hij was een typische singles-artiest en nam op in de Muscle Shoals- en de Stax-studio’s, maar kwam na 1972 nauwelijks meer tot goed werk.

Radio 6 live zendt op woensdag 19 januari live-opnamen uit van het North Sea Jazz Festival uit 1995.

Woensdag 19 januari 23:00 – 01:00, Radio 6.

« Older posts