Singer-songwriter Ani DiFranco bevalt het thuiszitten maar matig.

Net als veel andere artiesten zoekt zij daarvoor een alternatief en dat heeft zij gevonden ook: zij begint hier eigen radiostation vanuit haar huis in New Orleans.

Vanaf 15 april zendt zij via het internet op Righteous Babe Radio uit in een mix van livemuziek, bootlegs en interviews met artiesten op haar gelijknamige label, maar ook met anderen.

Zo maakt ze van de nood een deugd, al leefde dat vage verlangen al lang bij haar; ooit werd ze benaderd met de vraag of ze geen radioshow wilde presenteren, maar gaandeweg de besprekingen daarover voelde ze zich ingeperkt worden door de commercie en het hoeft niemand te verbazen dat dat ook direct het einde van die gesprekken was.

Op woensdag, vrijdag en zaterdag gaat ze de opnamen van een aantal van haar eigen concerten uitzenden. Die zijn niet eerder uitgebracht, maar ook niet gemixt voor deze gelegenheid, dus je krijgt ze te horen ‘As is’, schrijft DiFranco, zo refererend aan een song van haar tegelijk toegankelijke en gelaagde album ‘Plastic castle’.

Die opnamen worden uitgezonden om 9 uur Central Daylight Time en worden voorafgegaan door een uur muziek van artiesten met wie DiFranco op het podium heeft gestaan.

Ook belooft ze interviews op maandag, woensdag en vrijdag om twaalf uur ’s middags CDT. Die worden dan om vijf uur ’s middags herhaald.

Voor onze tijd moet je daar zeven uur bij optellen.

Nu is 24 uur Ani DiFranco achter elkaar ook voor ons wat te veel, maar ze is een volstrekt unieke singer-songwriter, doordat ze haar maatschappelijke idealen al dertig jaar koestert zonder daaraan concessies te doen, muzikaal uitermate veelzijdig is en ook nog een aantal van de allermooiste songs over de liefde heeft geschreven:

https://radio5.citrus3.com:2199/start/rbrradio

 

Eerdere berichten over Ani DiFranco vind je in de categorieën Nieuws, Dossier popmuziek en politiek, Muziekboeken en De Rode Draad.