Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Nieuws’ Category

Jeroen Kant: muzikale ondernemer…..

vrijdag, augustus 23rd, 2019

Jeroen Kant barst weer van de plannen.

In het najaar brengt hij niet alleen een nieuwe ep uit, ook gaat hij zowel optreden met Sheewawah als solo.

Ook gaat hij in november als begeleider op tournee met de Nederlandse singer-songwriter en producer Femke Weidema, die in Nashville woont, terwijl ook Pieternel Osinga meegaat.

Bovendien speelt hij de komende maanden dan ook nog in de band van Mattanja Joy Bradley. Zij toert door Nederland met haar Outsiders, van wie Kant er dus een is.

 

Eerdere berichten over Jeroen Kant en Sheewawah vind je in de categorieën Nieuws, Concerttips en Recensies blues.

Vrouwen zingen Tom Waits.

vrijdag, augustus 23rd, 2019

Op 22 november verschijnt ‘Come on up tot het house: Women sing Waits’.

Onder hen zijn Aimee Mann, de zussen Shelby Lynne en Allison Moorer samen en Rosanne Cash, maar ook andere grote namen.

Alle songs werden geproduceerd door ex-Del Fuegos-voorman Warren Zanes, maar in de songs van Patti Griffin en Courtney Marie Andrews is te horen dat in zijn visie in ieder geval Tom Waits’ gevoel voor understatement en raadselachtigheid ontbreekt: (more…)

bassist Larry Taylor overleden

donderdag, augustus 22nd, 2019

Bassist Larry Taylor, ooit bekend van Canned Heat en daarna onder meer van zijn baspartijen op albums van en tijdens tournees van Tom Waits, is overleden. ‘The mole’ was 77 jaar oud en leed al twaalf jaar aan kanker.

Taylor kwam in 1967 bij Canned Heat, toen de groep al twee jaar bestond, maar had daarvoor al allerlei sessiewerk gedaan, bijvoorbeeld voor the Monkees, maar ook voor Albert King, Solomon Burke, Buddy Guy, JJ Cale, Ry Cooder, Harvey Mandel en Charlie Musselwhite,

Hij speelde met onderbrekingen tot 2010 in Canned Heat, maar combineerde dat met sessies voor John Lee Hooker, John Mayall, John Hammond Jr. en Tom Waits, bijvoorbeeld op ‘Swordfishtrombones’en ‘Raindogs’, maar ook op diens latere albums: (more…)

trailer Bruce Springsteen’s ‘Western stars’ uit

dinsdag, augustus 20th, 2019

De trailer van het gefilmde optreden van Bruce Springsteen dat zijn soloalbum ‘Western stars’ moet ondersteunen staat online.

In het ongeveer tweeënhalve minuut durende filmpje zijn beelden van Springsteen te zien terwijl hij optreedt met een band in een schuur, maar ook van een peinzende Springsteen, die daarbij opvallend plechtig en langzaam een begeleidende tekst declameert.

Het  ontroerendst zijn de shots waarin hij te zien is samen met Patti Scialfa, zijn vrouw, want daaruit blijkt dat de twee innig met elkaar zijn vergroeid: (more…)

iconische gitaar Duane Allman geveild

dinsdag, augustus 20th, 2019

De gitaar waarop Duane Allman speelde op ‘Layla’ van Derek and the Dominoes is in de VS geveild.

Allman speelde op de Gibson Les Paul Goldtop uit 1957 op het debuut van de Allman Brothers Band (1969) en op opvolger ‘Idlewild’ (1970).

Vrij snel na de sessies met Eric Clapton’s band ruilde hij hem tegen een Les Paul uit 1959 met Rick Stine, de gitarist van Stone Balloon, de groep uit zijn voorprogramma. Die had een gitaar als Eric Clapton en Duane Allman wilde er ook zo een.

In 1977 kocht Scott Lamar de toen zwaar verwaarloosde gitaar voor 475 dollar (430 euro) en repareerde hem volgens het persbericht gedurende ‘de erop volgende decennia’.

Vervolgens stond hij hem af in bruikleen aan het Allman Brothers-museum, Big House, in Macon, Georgia.

Nu heeft hij hem via een veiling verkocht aan een anonieme koper voor 1.250.000 dollar (1.128.000  euro), maar de nieuwe eigenaar heeft toegezegd hem zes maanden per jaar in het museum tentoon te stellen.

Wie de gitaar wil zien, moet wachten tot november, want dan komt de gitaar weer terug naar het Big House Museum voor een half jaar: (more…)

Neil Young & Crazy Horse: eerste song ‘Colorado’ én een hele reeks documentaires

maandag, augustus 19th, 2019

Op zijn website heeft Neil Young een eerste song aangekondigd van ‘Colorado’, het album dat hij met Crazy Horse heeft opgenomen.

‘Rainbow of colors’ komt ergens later deze maand uit, maar een exacte datum geeft Young daarvoor niet.

Ook kondigt hij een documentaire aan over het opnameproces van ‘Colorado’, ‘Mountaintop sessions’ getiteld.

Die gaat in roulatie in dezelfde week van oktober als waarin ‘Colorado’ uitkomt in meer dan honderd bioscopen over de hele wereld, zo schrijft Young.

Degenen die de lp-versie van het nieuwe album kopen, krijgen daarbij nog een seven inch-single met twee nummers die niet op de cd-versie staan: (more…)

Led Zeppelin: steun van het Amerikaanse Openbaar Ministerie

maandag, augustus 19th, 2019

In de zich almaar voortslepende zaak tussen de ervan van gitarist Randy California en Led Zeppelin over de al dan niet opvallende overeenkomsten tussen het instrumentale Spirit-nummer ‘Taurus’ en ‘Stairway to heaven’ krijgt Led Zeppelin nu wel zeer welkome steun.

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie in San Franciso heeft namelijk schriftelijk meegedeeld dat alleen de bladmuziek van ‘Taurus’ beschermd was door copyright, doordat het nummer geschreven werd voor een wet van kracht werd die opnames beschermde. Dat gebeurde pas in 1972 en ‘Taurus’ dateert van 1968.

Bovendien zouden passages uit een song pas beschermd moeten worden als ze identiek waren aan die uit een andere song en hoewel de overeenkomsten veel groter zijn dan de verschillen, is dat hier nu net niet het geval.

Dit is de zoveelste ontwikkeling in een al jaren aanslepende plagiaatzaak, want in 2016 sprak een jury in Los Angeles zich nog uit in het voordeel van Led Zeppelin. Daarbij baseerde die zich uitsluitend op de bladmuziek en dat was dan weer de reden dat de zaak in hoger beroep werd heropend in San Francisco, toen een rechtbank daar besloot dat in dat eerdere proces de twee songs zouden moeten zijn afgespeeld.

Hoe deze nieuwe juridische spitsvondigheid de zaak beïnvloedt moeten we nog even afwachten, want die die pas in de laatste week van september, maar op het eerste gehoor zijn de overeenkomsten wel heel toevallig…..

Veel eerdere berichten over dit vermeende plagiaat vind je in de categorie Nieuws.

nieuw soloalbum Robbie Robertson op komst

vrijdag, augustus 16th, 2019

Van Robbie Robertson is een nieuwe soloalbum op komst.

De man die sinds 1977 het predicaat ‘ex-voorman van The Band’ met zich meedraagt en die nooit deel uitmaakte van een van de bezettingen van de groep nadien, bracht in de veertig jaar nadien tot nu toe slechts vijf albums op, terwijl hij tussen 1998 en 2011 helemaal zweeg.

Het uitkomen van ‘Sinematic’ op 20 september na een stilte van vijf jaar is daarmee dus sowieso nieuws, helemaal doordat Robertson voor het eerst min of meer autobiografische teksten schrijft.

Hoe dat komt, legt de 76 jaar jonge Robertson uit in een interview met Rolling Stone’s David Browne.

Daar is ook het samen met zijn vriend Van Morrison gezongen ‘I hear you paint houses’ te horen: (more…)

Guns ‘N Roses schikt rechtszaak met brouwerij.

donderdag, augustus 15th, 2019

De macho’s van Guns ‘n’ Roses hebben hun proces tegen de Oskar Blues Brewery gestaakt.

De twee partijen zijn op 31 juli tot een schikking gekomen nadat de groep de brouwrij ervan had beschuldigd inbreuk op hun merknaam te hebben gepleegd door de verkoop van een bier dat ‘Guns ‘N Rosé’ heet hoeden, t-shirts, bierglazen, stickers, speldjes en bandana’s met dat opschrift. Bovendien zou de brouwerij ook hebben geprobeerd de merknaam te deponeren.

Advocaten van beide partijen werken nu aan en gemeenschappelijke verklaring waarmee het conflict wordt beëindigd.

Eerder was de Oskar Blues Brewery alleen bereid met de verkoop van al die smakeloze producten te stoppen met de verkoop daarvan in maart 2020, maar nu lijkt het erop dat Guns ‘n’ Roses niet alleen zijn zin krijgt, maar ook een schadevergoeding…

Het eerdere bericht over Guns ‘n’ Roses en de Oskar Blues Brewerey vind je in de categorie Nieuws.

 

Marc Cohn: wél album met de Blind Boys of Alabama, maar voorlopig nog niet zonder…

donderdag, augustus 15th, 2019

Uit de Amerikaanse publiciteit rond ‘Work to do’, het nieuwe album van Marc Cohn en de Blind Boys of Alabama, werd ook iets duidelijk over Marc Cohn’s volgende soloalbum.

Dat is voorlopig nog niet af: Cohn heeft hooguit aanzetten voor drie of  vier songs, maar niet meer dan dat.

Door zijn werk met de Blind Boys heeft hij het schrijven van nieuwe songs niet de aandacht gegeven die dat verdient. Dat zegt hij in een interview met Billboard.

Hij neemt echter september vrij om bij zijn kinderen te zijn als het nieuwe schooljaar begint en gaat dan ook proberen te meer songs te schrijven.

Hij gaat daarna echter weer op tournee en dat betekent dat zijn vijfde reguliere album op zijn vroegst in 2020 gaat uitkomen en inderdaad misschien nog wel later dan dat.

Cohn is namelijk wel een goede songschrijver en een soulful zanger, maar een vlotte pen heeft hij niet, zo zegt hij in datzelfde interview: (more…)