elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site


Uitzending gemist

Category: Nieuws (Page 1 of 584)

nieuw album Yusuf/Cat Stevens onderweg

Singer-songwriter Yusuf/Cat Stevens heeft een nieuw album opgenomen. Dat staat gepland voor 16 juni as.

Hij deed lang over de opnamen voor ‘King of a Land’, want die begonnen al in 2011 in Berlijn.

In een interview met NME zegt hij dat hij daar niet tevreden over was en dat hij ze door de jaren heen in zijn eigen studio heeft afgemaakt. Hij heeft het album gemixt in de studio in het huis va George Harrison, Het komt ook uit op het label van de overleden Beatle, Dark Horse Records:

Continue reading

trailer Little Richard-documentaire ‘I Am everything’

Over rock-‘n-roll-pionier Little Richard is een documentaire aangekondigd.

‘I Am Everything’ brengt Little Richrad’s leven in beeld, dat gedomineerd werd door woeste rock-‘n-roll enenerzijds en genderoverstijgende outfits anderzijds.

In de film zal origineel beeldmateriaal te zien zijn van optredens van Little Richard, maar ook uit zijn persoonlijk leven.

Bovendien zijn interviews met Richard en met zijn muzikanten opgenomen, maar ook met familieleden en vrienden. Ook komen zwarte en homoseksuele wetenschappers aan het woord om zijn culturele invloed te duiden, al ontkende hij zijn seksuele identiteit lang na zijn bekering:

Continue reading

‘Stop Making Sense’ opnieuw uit

Het Talking Heads-album ‘Stop Making sense’ uit 1983 wordt opnieuw uitgebracht.

Het livealbum was een strak gechoreografeerd verslag van de tournee na het uitkomen van het album ‘Speaking in Tongues’.

Het ging hand in hand met de concertfilm van Jonathan Demme en dat is nu weer het geval: de film is in zijn geheel gerestaureerd en het album wordt uitgebreid met twee niet eerder uitgekomen liveversies: ‘Cities’ en ‘Big Business/I Zimbra’.

Het steeds swingender wordende album komt medio augustus uit. Wanneer de als een ballet gechoreografeerde film weer in roulatie komt, is niet bekend.

David Byrne deed zelf de aankondiging:

Continue reading

Kippenvel 752 van 14 maart

In Kippenvel 752 draai ik vanavond songs van Kenny White en  Rachel Garlin, Eric van Dijsseldonk en Hans Theessink samen met Big Daddy Wilson, Snooks Eaglin en John Findlay en nieuw of recent werk van Beatrice van der Poel, Matt Andersen and the Big Bottle of Joy, Ilse Penning en KB Bayley én van Jean François en Peter Wessel.

In het een-tweetje zitten twee songs van het nieuwe, zeer goede dubbelalbum van Ad Vanderveen, Heart of Every Town.

In De rode draad staat deze week de door mij gekoesterde singer-songwriter Toby Uffindell-Philips, centraal, ofwel Summit of the Big Low centraal én hoe hij dat werd in vijf songs voer een periode van meer dan twintig jaar. Dat is dus ook vanavond weer twee uur muziek voor wie wil luisteren: dit is Kippenvel!

derde song Peter Gabriel’s ‘i/o’

Peter Gabriel heeft weer een song uitgebracht van zijn voor later dat jaar aangekondigde album ‘i/o’.

‘Playing for Time’ is een verstilde, georkestreerde ballad waarin hij volgens een persverklaring zingt over ‘time, mortality and memories and the idea that each of us has a planet full of memories, which get stashed inside the brain.’

Gabriel schrijft daarin ook dat hij erg lang aan het nummer heeft gewerkt en het ook al live speelde zonder tekst: ‘It is more of a personal song about how you assemble memories and whether we are prisoners of time or whether that is something that can actually free us. I do think it’s good to push yourself towards more bold or interesting experiences because then you will have richer memories to feed you when you get to my age. You also get taught by every meaningful experience that you go through.’

Van het nummer komen verschillende versies uit.

De nu uitgebrachte heeft als onder titel ‘Dark-Side Mix’, maar er komen ook een ‘Bright-Side Mix’ en een ‘Atmos In-Side Mix’. De laatste refereert overigens aan een systeem van Dolby.

Een releasedatum is nog niet bekend, maar Gabriel gaat wel in mei op tournee door Europa, dus dan is een en een toch weer twee:

Continue reading

weer twee delen in Neil Young’s Original Bootleg Series

Neil Young heeft twee volgende delen aangekondigd in zijn Original Bootleg Series:  ‘Somewhere Under The Rainbow’ van Neil Young & The Santa Monica Flyers en ‘High Flyin’ van The Ducks’.

Beide albums komen uit op 14 april as.

Somewhere Undert The Rainbow’ werd opgenomen op 5 november 1973 tijdens de  ‘Tonight’s The Night’-tournee. Tijdens die optredens werd Young begeleid door drummer Billy Talbot, bassist Ralph Molina, steelgitarist Ben Keith en gitarist Nils Lofgren.

Op ‘High Flyin’ speelde Young samen met een gelegenheidsgroep bestaande uit drummer Johnny Craviotto, bassist Bob Mosley en Moby Grape-gitarist Jeff Blackburn.

The Ducks traden op in de zomer van 1977 in clubs als The Back Room, The Crossroads Club en The Catalyst.

Young speelde tijdens die optredens onder meer ‘Mr. Soul’, ‘Little Wing’, ‘Human Highway’,  ‘Long May You Run’ en ‘Little Wing’:

De songlists beloven veel goeds:

Continue reading

Roger Daltrey: geen nieuw album The Who

The Who-zanger Roger Daltrey heeft duidelijk aangegeven dat er geen nieuw album komt.

In een interview met NME zei hij, dat ‘Who’, het vorige album uit 2019, uitstekend was, maar desondanks helemaal niet heeft verkocht: er is geen belangstelling meer voor nieuwe muziek.

Mensen willen tegenwoordig alleen oud werk horen, zo zei hij, al weet hij ook niet waarom.

Aan de fans kan het niet liggen, denkt hij, want die variëren in leeftijd van tachtig tot acht jaar.

Wel noemde hij nog een mogelijke oorzaak, zonder daar verder specifiek in te worden: Platenmaatschappijen spelen tegenwoordig niet meerde rol die ze vroeger speelden.

Deze zomer zal The Who tijdens een tournee dan ook vooral oud werk spelen en wel met een symfonieorkest.

Hij heeft de arrangeur gezegd dat hij niet wil dat het orkest partijen speelt die ook op keyboards gespeeld kunnen worden: hij wil een ‘big, bold and sexy’ geluid, een geluid dus war je kippenvel van krijgt…

Continue reading

Eric Clapton: herdenkingsconcerten voor Jeff Beck

Eric Clapton heeft aangekondigd twee herdenkingsconcerten voor de overleden gitarist Jeff Beck tee organiseren.

Die zullen plaatsvinden op 22 en 23 mei in de Londense Royal Albert Hall.

Clapton heeft een grote hoeveelheid ‘collega’s en vrienden’ in het vooruitzicht gesteld van zeer verschillende pluimage: Johnny Depp, Rod Steward, Gary Clark, Joss Stone en Imelda May.

Ook zullen meerdere leden van Beck’s liveband acte de présence geven: Rhonda Smith, Anika Nilles en Robert Stevenson.

Komen er dan geen andere serieuze gitaristen langs om Beck’s lof te zingen?

Dat is niet zeker, maar Doyle Bramhall, Billy Gibbons, John McLaughlin, Robert Randolph en Derek Trucks hebben in ieder geval de wens uitgesproken erbij te zijn.

De opbrengst van beide avonden gaat overigens in zijn geheel naar Folly Wildlife Rescue in Tunbridge Wells.

Eerdere berichten over Jeff Beck en over Eric Clapton vind je in de categorieën Nieuws en dossier: Politiek en popmuziek.

Neil Young: verrassingsoptreden

Neil Young heeft een verrassingsoptreden gegeven op 25 februari jl.

Hij stond voor het eerst in vier jaar tijd op het podium, al was dat een podiumpje.

Young speelde namelijk tijdens een protestbijeenkomst tegen het kappen van oude bossen, de Canadese  United for Old Growth-campagne.

Young speelde ‘Heart of Gold’en ‘Comes a Time’ en zei: ‘I’m only here for those trees up there. It’s a precious, sacred thing, these old trees. They show us the power of nature when we are being threatened. They show us the past. They show us our future. That’s something that I hope our Canadian government and business section will recognise. These trees have lasted so long. They deserve Canada’s respect.’

Daarvan staan schokkerige, door fans gemaakte beelden, maar die sluiten goed aan bij Young’s al even schokkerige optreden:

Continue reading

Kippenvel 751 van 28 februari

In Kippenvel 751 draai ik in het eerste uur songs van Piet Vandenheuvel en Swamp Chicken, James Govan en Jon Cleary and the Absolute Monster Gentlemen, Candi Staton en Michael Franks en nieuw of recent werk van Spinvis en Alice Howe samen met Freebo, Loes Swinkels en AJ Plug.

In het een-tweetje zitten opnieuw twee songs van Toby Uffindell-Philips, een van zijn debuut en een van zijn recente spectaculaire album Thin Air, gemaakt als Summit of the Big Low.

 In De rode draad staat dan weer het intrigerende optreden centraal van Giulia Millanta en JP den Tex in Theater Mascini in Amsterdam op 7 maart as. centraal: volgende week dinsdag inderdaad.

Dat is dus ook vanavond weer twee uur muziek voor wie wil luisteren: dit is Kippenvel!

« Older posts