Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Nieuws’ Category

David Crosby erelid van Steely Dan?

donderdag, oktober 17th, 2019

Nadat David Crosby op 25 september j.l. al in Santa Barbara meezong met ‘Home at last’ en slaggitaar speelde tijdens ‘Reelin’in the years’ was hij er opnieuw bij tijdens het concert van Steely Dan in het Beacon Theatre in New York op dinsdag 15 oktober.

Daar speelden ze samen tegen het eind van de set  ‘Wooden ships’, een van Crosby’s klassiekers, al schreef hij het samen met Stephen Stills en Grateful Dead’s Paul Kantner.

Tijdens de toegift deed hij opnieuw mee in ‘Reelin’in the years’.

Van David Crosby was het al langer bekend dat Steely Dan een van zijn favoriete bands was, maar Donald Fagen heft zich in het verleden vaak laatdunkend uitgelaten over veel popacts, al heeft hij Crosby daarbij nooit bij naam genoemd.

Blijkbaar vindt Fagen dat Crosby genoeg jazzinvloeden in zijn songs stopt om serieus genomen te worden.

Ze hadden er dan ook werk van gemaakt, want voor de blazers was ook een arrangement geschreven.

 

Eerdere berichten over David Crosby en over Steely Dan vind je in de categorie Nieuws

Ron Wood: bunsenbrander mee naar feestjes

donderdag, oktober 17th, 2019

Rolling Stone Ron Wood nam een bunsenbrander mee naar feestjes om daarmee cocaïne te kunnen freebasen.

Dat vertelt hij in de documentaire ‘Somebody up there likes me’, die gaat over zijn status van beroemdheid en in zijn geval dus ook over zijn verslavingen.

Die ging op 13 oktober in première op het 63rd BFI London Film Festival at the BFI Southbank.

In de film legt Wood uit hoe hij van het freebasen genoot, maar dat het hem de baas was in plaats van andersom en dat het he drie jaar kostte ervan af te komen.

Ook vertelt hij hoe het gevaar van terugvallen op de loer ligt: (more…)

singles-box The Beatles uit

donderdag, oktober 17th, 2019

Op 22 november a.s. komt de box ‘The Singles Collection’ uit.

Dat is een box met 22 seven inch-singles van de Beatles: dat zijn alle singles die tijdens het bestaan van de groep uitkwamen plus ‘Free as a bird’/‘Real life’ uit de jaren negentig.

Van de 44 nummers kwamen er 29 niet voor op de albums van de groep.

Voor de nieuwe persing zijn de originele mastertapes gebruikt en voor de hoesjes zijn de originele hoezen uit diverse landen gebruikt.

Bovendien zit er in de box een veertig pagina’s tellend boekje met foto’s en essays van Beatles-historicus Kevin Howlett.

de tracklist: (more…)

Eric Clapton brengt ‘Crossroads revisited: selections from the Crossroads Guitar Festival’ uit.

woensdag, oktober 16th, 2019

Eric Clapton rganiseerde al een aantal malen het Crossroads Festival, een meerdaags festival waarop vooral gitaristen spelen en waarvan de opbrengst ten goede komt aan Clapton’s afkickkliniek Crossroads Centre.

In september vond dat festival opnieuw plaats, al was het de eerste keer in zes jaar tijd.

Op 6 september komt voor het een live-album uit met maar liefst veertig tracks van acts die er door de jaren heen optraden: er zitten artiesten tussen uit de edities van 2004, 2007, 2010 en 2013.

In de aankondiging is alleen sprake van een lp-set en worden cd en download niet genoemd.

Onder anderen Clapton zelf, Jeff Beck, Gary Clark jr. staan erop, maar ook John Mayer, CArlos Santana, ZZ Top, Joe Walsh, , Keith Urban, Buddy Guy en de Derek Trucks Band en nog ongeveer twintig andere gitaristen.

Sheryl Crow, James Taylor, Steve Windwood en Willie Nelson zijn de bekendste relatief vreemde eenden in deze bijt.

Dat het dringen was op het podium bewijst de tracklist wel want in sommige songs speelden drie tot vijf gitaristen mee. Of dat de kwaliteit van de muziek ten goede komt of dat hier sprake was van een uit de hand gelopen reünie, mag je zal bepalen: (more…)

lijst genomineerden Rock & Roll Hall of Fame 2020 bekend

woensdag, oktober 16th, 2019

De Rock & Rl Hall of Fame heeft de genomineerden voor 2020 bekend gemaakt.

Daarin zitten uiteraard veel grote namen, maar ook enkele wat mindere goden en helemaal niemand van onze favorieten: (more…)

Paul Barrere niet mee op tournee met Little Feat

dinsdag, oktober 15th, 2019

Paul Barrere speelt niet mee tijdens de optredens van het derde deel van de tournee die Little Feat maakt om het vijftigjarig jubileum van de band te vieren.

Hij heeft te veel last van complicaties van zijn hepatitis en kreeg van zijn specialist het advies thuis te blijven, zodat zijn behandeling precies kon worden afgestemd.

Dat maakte hij al begin oktober bekend op de website van de band, waar hij ook Larry Campbell en Scott Sharrard aankondigt als zijn vervangers tijdens die optredens: (more…)

de veertig bestverkochte albums van de laatste twintig jaar in het VK

maandag, oktober 14th, 2019

Op 12 oktober was het in het Verenigd Koninkrijk National Album Day, hoewel in sommige berichten ook sprake is van 13 oktober.

Dat zal wel afhankelijk zijn van waar de muziekwinkels open waren, want misschien zijn die ergens in het VK op zondag nog dicht.

Hoe dat ook zij, het was de eerste National Album Day, ingesteld vanwege het zeventigjarig jubileum van het album als muziekdrager.

Sinds 1948 ( 71 jaar gelden dus….) zouden volgens het British Phonographic Institute zo’n 5 miljard albums zijn verkocht, als je lp’s, cd’s, downloads streams bij elkaar optelt.

Ter ere daarvan publiceerde de BBC ook een lijst van de veertig populairste albums van de laatste twintig jaar. Een discutabele keuze, uiteraard, want dat sluit de groten van de jaren zestig en zeventig uit.

Als je die beperking voor lief neemt, valt op hoeveel middle-of-the-road nog altijd populair is.

De enige acts die onze goedkeuring nog wel kunnen wegdragen zijn Addele en Duffy, de vrouw die even beter leek dan Amy Winehouse, maar te eigenzinnig bleek voor het grote succes.

Dat lijkt heel paradoxaal, want Winehouse deed voortdurend haar eigen zin, maar Duffy had geen zin in de publiciteitsmachine en verdween daarmee al snel uit beeld.

De hele lijst met veel Adele, Coldplay, Take That en Ed Sheeran én inclusief een soundtrack (?!) vind je hier: (more…)

Jeffrey Halford’s ‘West towards South’ in zijn eigen woorden

zondag, oktober 13th, 2019

Jeffrey Halford is een onderschatte zanger-gitarist die ook zijn eigen songs schrijft.

Zijn door blues beïnvloede muziek valt wél in de categorie ‘roots’, maar zeker niet in die van ‘singer-songwriter’.

Wij zijn al een aantal albums fan van de man en draaien met onregelmatige regelmaat songs van ‘Rainmaker’, ‘Lo-fi dreams’ en van die recente ‘West towards South’.

Wij recenseerden dat intrigerende thematische album dan ook met veel plezier, maar stuitten via de facebookpagina van Halford op een YouTube-filmpje dat gemaakt lijkt door Radio Duivenstraat.

Achter die onwaarschijnlijke naam gaat een groepje liefhebbers schuil dat vanuit Hilversum opereert en blijkbaar (?) gaf Halford een interview aan een van de medewerkers daarvan.

Dat leiden wij althans af aan een commentaarstem tussendoor, hoewel in de aftiteling van het filmpje ook Kansas City Online Radio wordt genoemd.

In iets meer dan tweeënhalve minuut becommentarieert Halford een aantal van de songs op zijn album en dat is natuurlijk altijd leuk om te horen: (more…)

Gene Clark’s ‘No other’: weer twee songs te horen

zondag, oktober 13th, 2019

Van de voor 8 november aangekondigde rerelease van Gene Clark’s ‘No other’ zijn opnieuw twee songs op YouTube gezet.

Eerder kwamen al ‘From a silver phial’ en het rootsy swingende ‘Silver raven’ uit, maar nu zijn het het titelnummer en ‘Some misunderstanding’.

Waar de versies op het oorspronkelijke album loodzwaar waren door alle toegevoegde instrumenten en koortjes, zijn dit kale versies.

Daardoor wordt ‘Some misunderstanding’ een degelijke countryrockballad waarin Clark’s klaagzang op de voorgrond staat, maar vooral ‘No other’ wordt een bijna funky swingend geheel door de ruimte die het nummer ademt: (more…)

Mosterd na de maaltijd: Lennon’s minste song

zaterdag, oktober 12th, 2019

Het heeft even geduurd, maar nu weten we het dan eindelijk, al wisten we niet dat we het wilden weten: elke door hem geschreven Beatles-songs vond Lennon het minst?

In een nu opgedoken interview uit Rolling Stone uit 1970 zegt Lennon dat dat ‘Run for your life is”. Dat is het laatste nummer van ‘Rubber soul’.

Dat is dan ondanks het feit dat hij daarin een regel uit Elvis’ ‘Let’s play house’ uit 1955 stopte: ‘I’d rather see you dead, little girl, than to be with another man.’

Lennon hield ervan favoriete regels uit andere songs in die van hem te stoppen, maar toch vond hij het nummer achteraf maar niets, juist door die ‘gestolen regel’: (more…)