Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Archive for the ‘Nieuws’ Category

‘7 Acts of Mercy’ van de Sunshine Cleaners centraal in PZC

vrijdag, september 24th, 2021

Het derde album van de Sunshine Cleaners wordt uitgebreid voorgesteld in PZC.

Dat doet de Marits Sep van de Provinciaalse Zeeuwse Courant door een uitgebreid interview met Sjef Hermans, de belangrijkste songschrijver van het trio.

Daarin blijkt Hermans een bewust en genuanceerd mens, die en passant ook de verbanden uitlegt tussen hun nieuwe album ‘7 Acts of Mercy’ en voorgangers ‘Silent voices – songs inspired by Bonhoeffer’s prison poems’ of en ‘Sad Songs for Us to Bear’.

Hij, Jacqueline Heijmans en Geert de Heer zingen op hun nieuwe niet alleen over de zeven werken van bermhartigheid, Hermans legt ook uit wat die voor hem niet-gelovig mens in de praktijk betekenen.

Bovendien staan onder het artikel nog twee optredens vermeld en de bestelinformatie voor ‘7 Acts of Mercy’ en dat maakt het artikel op drie manieren lezenswaardig: (more…)

Tori Amos over ‘Ocean To Ocean’

woensdag, september 22nd, 2021

Blijkbaar sloegen het Engelse popblad NME en Tori Amos de handen ineen voor een eerste publiciteitsoffensief rond Amos’ voor 29 oktober aangekondigde album ‘Ocean To Ocean’.

Op de dag van de aankondiging plaatste NME namelijk al een interview met de iconische singer-songwriter op de site, waarin ze praat over haar inspiratie: zo schreef ze voor een heel ander album, maar werd ze ingehaald door de onmogelijkheid nog te toeren en raakte ze daardoor in geestelijk zwaar weer.

Ze wilde daarover schrijven, maar kon dat aanvankelijk niet. Toen de songs eenmaal kwamen, bleken ze tegelijkertijd haar therapie.

Haar teksten uitleggen wil ze niet, maar wel waar haar inspiratie vandaan kwam: (more…)

nieuw album Tori Amos: ‘Ocean To Ocean’

dinsdag, september 21st, 2021

Tori Amos heeft een nieuw album aangekondigd: ‘Ocean To Ocean’. Dat zal verschijnen op 29 oktober as.

Ze schreef de songs ervoor tijdens de lockdown, toen zij in haar huis in Cornwall zat.

In het bijbehorende persbericht schrijft Amos:

‘This is a record about your losses, and how you cope with them. Thankfully when you’ve lived long enough, you can recognise you’re not feeling like the mom you want to be, the wife you want to be, the artist you want to be.

I realised that to shift this, you have to write from the place where you are. I was in my own private hell, so I told myself, then that’s where you write from – you’ve done it before…

Haar normale manier om problemen op te lossen ging niet op: (more…)

voorproefjes ‘Steely Dan – Northeast Corridor: Steely Dan live!’

dinsdag, september 21st, 2021

Ook van ‘Steely Dan – Northeast Corridor: Steely Dan live!’ zijn al songs te horen op het internet.

Daarbij zijn geen beelden te zien, net zo min als bij de drie songs van ‘The Nightfly Live’, maar dat kan onze pret in ieder geval niet drukken.

‘Hey Nineteen’ klinkt live minstens net zo strak als op ‘Gaucho’, al hoeft dat natuurlijk ook weer niet al te erg te verbazen. Donald Fagen selecteert zijn huurlingen onder meer op basis van die eigenschap en kent inmiddels zijn pappenheimers: hij maakt al jaren  gebruik van min of meer dezelfde muzikanten: (more…)

opnieuw snippers Beatles’ ‘Let It Be’-jubileumeditie te horen

dinsdag, september 21st, 2021

Opnieuw zijn er songs van de jubileumeditie van het Beatles-album ‘Let it Be’ online gezet.

Het album komt als geheel pas op 15 oktober uit, maar dit is al de tweede keer dat er lokkertjes uitkomen.

In augustus kwamen al de songs ‘Let It Be (2021 stereo-remix)’, ‘Don’t Let Me down (first rooftop performance’ en ‘For You Blue (Get Back-lp-remix)’ uit.

Nu zij daar vier songs bijgekomen: ‘Get Back (Take 8)’, ‘One After 909 (Take 3)’, ‘I Me Mine (1970 Glyn Johns-mix)’ en ‘Across The Universe (2021 stereo-mix)’: (more…)

geen Kippenvel op dinsdag 21 september

dinsdag, september 21st, 2021

Vanavond is er bij uitzondering geen aflevering van Kippenvel tussen acht en tien.

Het is een bijna jaarlijks terugkerende traditie dat wij moeten wijken voor RTV Sport en dat is ook vanavond zo: dan spelen Rijnsburgse Boys en Quick Boys tegen elkaar in de voorronde van de KNVB-beker en die derby wordt uitgezonden.

Wij troosten ons met de gedachte dat we er volgende week in ieder geval weer wél zijn met Kippenvel 690, met daarin in ieder geval nieuwe werk van de Sunshine Cleaners en Flip Noorman.

Als je vanavond een gat in je avond hebt, kun je natuurlijk altijd Kippenvel 689 nog terugluisteren. Die aflevering is nog online tot en met maandag 27 september a.s., dus dan is het gat naar volgende week dinsdag niet zo groot….

 

tot volgende week, tot Kippenvel!

Donald Fagen The Nightfly Live

maandag, september 20th, 2021

Van Donald Fagen’s voor 24 september in de planning staande ‘The Nightfly Live’ blijken inmiddels maar liefst drie tracks te horen te zijn via het internet.

Dat was ons even ontgaan, maar gelukkig is in alle drie de nummers een rol weggelegd voor blazers, waar dat op het origineel van deze drie alleen voor ‘I.G.Y.’ het geval was.

Dat ze er nu wél bij zijn, voegt zoveel toe, dat we inmiddels zijn begonnen met sparen voor deze en voor ‘Steely Dan – Northeast Corridor: Steely Dan live!’, al bevat ook de laatste maar weinig nummers die al niet eerder uitkwamen in een live-versie.

Voor wie zich ook al verkneukelt: (more…)

Brian Wilson: piano-album…

maandag, september 20th, 2021

Opper-Beach Boy Brian Wilson heeft een album opgenomen waarop hij een aantal van de klassiekers van de Beach Boys speelt op piano.

Het staat aangekondigd voor 19 oktober.

Op ‘At My Piano’ zullen dus pianoversies staan van ‘Wouldn’t It Be Nice’, ‘In My Room’, ‘Don’t Worry Baby’, ‘California Girls’, ‘Surf’s Up’, ‘Good Vibrations’ en ‘God Only Knows’.

In het persbericht schrijft Wilson onder meer:

“We had an upright piano in our living room and from the time I was 12 years old I played it each and every day. I never had a lesson, I was completely self-taught.

“I can’t express how much the piano has played such an important part in my life. It has bought me comfort, joy and security. It has fuelled my creativity as well as my competitive nature.

“I play it when I’m happy or feeling sad. I love playing for people and I love playing alone when no one is listening. Honestly, the piano and the music I create on it has probably saved my life.”

In de clip van ‘God Ony Knows’ speelt Wilson weliswaar piano, maar hij houdt zijn kaken stijf op elkaar en dat is toch op zijn minst wennen: (more…)

Adele: nieuw album ‘4’

maandag, september 20th, 2021

Het vierde album van Adele is opnieuw aangekondigd.

Platenmaatschappij Sony zou het ergens in november uitbrengen, ruim op tijd voor de kerstcadeaus dus.

Dan kan het in de aanloop naar de geschenkmaand vast een flinke aanval doen op het totaal aantal exemplaren dat ze van haar derde verkocht, meer dan 23 miljoen.

Het nieuwe album zou weinig opzienbarend ‘Adele 4’ gaan heten, al is het opvallend dat na haar ‘19’, ‘21’ en ‘25’ het cijfer deze keer niet op haar leeftijd slaat.

Ook zou ze concerten gaan geven in Las Vegas na het uitkomen van haar nieuwe. Daarvan was ook in augustus al sprake op gezag van de Engelse Mail on Sunday.

De geruchten willen ook, dat Adeles concert van 10 december (more…)

Kippenvel aflevering 689

dinsdag, september 14th, 2021

In Kippenvel 689 van 14 september hoor je songs van Little Feat en Big Daddy Wilson, Eva Almagor en Beverly Jo Scott en nieuw of recent werk van Liseth Horsten en Ani DiFranco, Robert Finley en Malford Milligan and the Southern Aces en Loes Swinkels.

In ons Een-tweetje hebben Pat Mears en de Beatles allebei een gevoel en in De rode draad zijn de ogen de spiegel van de ziel in songs van Crosby, Stills and Nash, Jackson Browne, de Eagles én Tom Waits. Dat is vanavond opnieuw weer twee uur muziek voor wie wil luisteren!

 

tot vanavond om acht uur, tot Kippenvel!