Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Nieuws’ Category

Nieuwe overzichtsbox 10cc: Before during after – the story of 10cc

zondag, mei 28th, 2017

Van 10cc komt een overzichtsbox uit met vier cd’s.

Hoewel er al veel eerder verzamelaars werden uitgebracht, lijkt deze gezien de titel meer te bieden: slechts During: the best of 10cc 1972 – 1978 beslaat de nummers van de groep zelf.

Before: the early years bevat opnamen van Graham Gouldman, Eric Stewart, Lol Crème en Kevin Godley voordat de vier de groep vormden die hen een tijdlang wereldberoemd zou maken, terwijl Before: the Strawberry Hit factory een selectie van de vroege studioproducties bevat.

After: the post 10cc years is uiteraard een collectie van nummers van na het uiteenvallen van het viertal: Godley and Creme, Graham Gouldman’s Wax, de combinatie Eric Stewart en Paul McCartney en nummers van The Art of Noise ten tijde van Lol Crème.

Niet alleen is deze compilatie door Gouldman, Stewart, Godley en Crème zelf samengesteld, de cover van de box is een nieuw ontwerp van Kevin Godley, terwijl bovendien een boek van veertig pagina’s deel uitmaakt van het geheel. Daarin staan nieuwe interviews met de vier bandleden.

 

 

Gregg Allman overleden

zondag, mei 28th, 2017

Toetsenist-zanger Gregg Allman is zaterdag 27 mei overleden in zijn huis in Savannah, Georgia, 69 jaar oud.

Ne als zijn al in 1971 bij een motorongeluk overleden broer Duane is Gregg beroemd als een van de oprichters van de Allmans Brothers Band, een van de bekendste southern rock-groepen uit de jaren zeventig.

De Allman Brothers Band scoorden na de dood van Duane enkele radiohits, zoals met Ramblin’ man en het instrumentale Jessica, een nummer dat ook werd gebruikt als intro bij het dwarse autoprogramma Top Gear van de BBC. Beide songs kwamen van het album Brothers and sisters.

Dat en Live at the Fillmore East zijn ongetwijfeld de beroemdste albums van de groep, die later werd omgedoopt tot de Gregg Allman Band.

Die bestond in wisselende samenstellingen tot 2014, al was Gregg Allman al sinds 2004 ziek. Zijn als gevolg van een even uitbundig als uit de hand gelopen rockleven opgelopen hepatitis C leidde onder meer tot een levertransplantatie in 2010.

De laatste jaren kwam Gregg Allman regelmatig in de pers met zijn autobiografie My cross to bear en vooral met de complicaties rond de verfilming ervan onder de naam Midnight rider, inclusief een dodelijk ongeluk tijdens de opnamen, zijn poging die verfilming daarna via een proces te stoppen en processen die de nabestaanden van het slachtoffer vervolgens tegen hem aanspanden.

 

In september zal postuum nog Southern blood verschijnen, een album geproduceerd door Don Was.

 

Roy Orbison: van gene zijde…..

vrijdag, mei 26th, 2017

In november komt er een nieuw album van de al in 1999 overleden zanger extraordinaire Roy Orbison.

Let wel: het gaat hierbij niet om teruggevonden oude opnamen, want op A love so beautiful combineren de nabestaanden en het Royal Philharmonic Orchestra de oorspronnkelijke zang met nieuw opgenomen begeleiding.

Wat die behandeling toevoegt aan klassieke songs als Only the lonely, Oh pretty woman, Crying en andere is ons een raadsel, ondanks dat Orbison’s zoons Wesley en Roy meespelen op gitaar en Alex op drums. Ook het feit dat de volgens de officiële website tien maanden oude kleinzoon Roy III tamboerijn en gitaar op het album zal spelen, lijkt ons geen meerwaarde.

Op www.royorbison.com rept de familie trouwens ook over de bescherming van de erfenis
van de zanger, een onvervalste gotspe.

Van echte samenwerking is trouwens geen sprake, want de nazaten namen hun takes op in de Black River Studio in Nashville, die ooit eigendom was van Roy Orbison, terwijl het Royal Philharmonic de orkestbanden in Londen inspeelde.

Behalve deze vorm van audiolijkenpikkerij bereidt de familie nog een biografie voor en een biopic……

Lyndsey Buckingham en Christine McVie: Behind the scenes

vrijdag, mei 26th, 2017

In het pr-offensief in de aanloop naar de release van hun simpelweg Buckingham McVie genoemde duoalbum hebben Lyndsey Buckingham en Christine McVie een lange video uitgebracht met daarin de gebruikelijke interviewfragmenten en songsnippers.

Daarbij moetsen wij dan direct weer denken aan de eveneens titelloze lp Buckingham Nicks, die al een blauwdruk vormde voor hoe het geluid van Fleetwood Mac zou gaan klinken na de toetreding van Lyndsey Buckingham en Stevie Nicks tot die op dat moment zieltogende Britse bluesband en die helaas noot opniew werd uitgebracht.

In de semi-documentaire van zeventien minuten zingen ze vanzelfsprekend elkaars lof en beschrijft McVie haar herontdekking van het plezier dat muziek maken veroorzaakt.

De fragmenten van de nummers klinken weliswaar vertrouwd, maar tegelijkertijd een stuk minder intens dan vroeger: (more…)

Nieuw album Randy Newman aangekondigd

vrijdag, mei 26th, 2017

Op 4 augustus verschijnt Randy Newman’s elfde reguliere album: Dark matter.

Dat is de opvolger van het al in 2009 verschenen Harps and angels.

Als voorloper van Dark matter werd vorig jaar al het tekstueel bijtende en muzikaal rijke, maar daardoor ook verbrokkelde Putin uitgebracht, waarop Newman in zijn bekende, sardonische stijl aan omgekeerde heldenverering doet.

Ondanks dat zijn vorige dus acht jaar geleden uitkwam, staan er maar negen songs op Dark matter.

We moeten dus maar hopen dat Newman zijn talenten daarin nog eens uitstort, al spreekt hij in het persbericht over ‘meerdere stemmen’ in veel songs. Of we daarbij moeten denken aan zijn onzes inziens mislukte album Faust , weten we nog niet zeker.

Dat hij de songs opnieuw opnam met producers Lenny Waronker en Mitchell Froom duidt in ieder geval op een continuering van zijn stijl, net als zijn onderwerpskeuze: de gebroeders Kennedy, bluesmuzikant Sonny Boy Williamson, wetenschap, religie, liefde en verlies.

De playlist: (more…)

Stone Ron Wood: longoperatie

vrijdag, mei 26th, 2017

Ron Wood van de Stones heeft een longoperatie ondergaan.

Bij een routinecontrole bleek dat hij een gezwel in een van zijn longen had, dat direct verwijderd moest worden.

Hoewel Wood op 1 juni zeventig wordt, verwachten zijn artsen dat Wood volledig zal herstellen. Het gezwel werd namelijk in een vroeg stadium ontdekt.

Dat is maar goed ook, want niet alleen gaan de Stones in september maar weer eens op tournee door Europa, ook beviel Wood’s 38-jarige vrouw Sally Humphreys verleden jaar van hun tweeling Gracie Jane en Alice Rose.

Twee nieuwe soundtracks van Twin Peaks aangekondigd en twee rereleases

woensdag, mei 24th, 2017

De soundtracks Twin Peaks (music from the limited event series) en Twin Peaks (limited event series original soundtrack) komen op 8 september a.s. uit als cd en dubbel-lp.

De tracklists worden bekendgemaakt naarmate de serie wordt uitgezonden. Of dat misschien betekent dat David Lynch nu nog niet weet, wat erop komt….

De soundtrack Music from Twin Peaks en die van de prequel, Twin Peaks: fire walk with me zijn inmiddels al heruitgebracht..

Alleen Kippenvel van tien tot elf in Kippenvel 503 van 23 mei

dinsdag, mei 23rd, 2017

Terwijl er met het kampioenschap van Feijenoord en de plaats in de finale van de Europa League van Ajax een milde vorm van voetbaleuforie in Nederland hangt, zijn er blijkbaar nog meer voetbalwedstrijden die ertoe doen.

Dat geldt bijvoorbeeld voor de finalewedstrijd om promotie naar of degradatie uit de tweede divisie tussen Rijnsburge Boys en Spakenburg om half acht, terwijl om acht uur vanavond ook nog Valken ’68  uit speelt tegen Nieuwenhoorn in de nacompetitie voor promotie de eerste klasse.

Dat zou dus betekenen, dat de voetballers allemaal weer in de kleedkamers zitten om tien uur en wij in ieder geval tussen tien en elf voor een mooie derde helft kunnen zorgen, complete met incidentele vreugde-uitbarsting, maar toch vooral vol weemoed en verlangen.

Die mooie Rode Draad die we hebben voorbereid, blijft nog wel een weekje goed: traditioneel doen we die min of meer aan het einde van het tweede uur en een uitzending van slechts een uur heeft toch onbedoeld een ander, jachtiger ritme…..

Nieuwe mix van ‘de dubbele witte’ van The Beatles op komst

donderdag, mei 18th, 2017

In een interview heeft Giles Martin gezegd, date r een nieuwe mix komt van ‘de dubbele witte’ van de Beatles.

De zoon van George Martin heeft net de titanenklus van het opnieuw mixen van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band achter de rug, maar heeft blijkbaar van dat soort monnikenwerk nog niet genoeg.

Dat zei hij in een vraaggesprek met BBC’s Radio 6.

Hij voegde eraan toe, dat er bijvoorbeeld een heleboel versies waren van Sexy Sadie: ‘Dat was de tijd dat ze echt makkelijk werden. De efficiency werd toen een beetje overboord gezet.’

Martin legde uit, dat zijn fascinatie voor het werk van de Beatles tweeledig was: de verzamelaars iets geven wat ze opwindt en het aantrekkelijkheid van de groep opvijzelen: ‘Als ik mijn kinderen of kleinkinderen vertel over het album dat de popmuziek veranderde, wil ik dat ze dat begrijpen in plaats van dat ze het ouderwets vinden klinken.’

Wel vindt hij dat het zoeken is naar een evenwicht tussen wat de mensen willen en de totale hoeveelheid materiaal……….

 

Jeroen Kant: crowdfundactie ‘Alles in kleur’

woensdag, mei 17th, 2017

Jeroen Kant heeft de elektrische gitaar herontdekt en heeft zich als gevolg daarvan op zijn oude blueshelden gestort.
Als gevolg daarvan schreef hij naar eigen zeggen nog nauwelijks ‘liedjes’, maar juist daardoor ontstonden vervolgens weer heel veel nummers én een nieuwe band. Dat is een ‘feelgoodblues-rootsrock-powertrio’ met Judith Renkema op bas en Gino Bombrini op drums: SHEEWAWAH.
De eerste try-outs zijn achter de rug en Kant wil met die band een nieuw album gaan opnemen dat hij wil uitbrengen op cd en lp, maar, inderdaad, geld is het probleem.
Daarom is hij een crowdfundactie gestart: (more…)