Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Nieuws’ Category

erven Prince dagen Donald Trump

maandag, oktober 15th, 2018

De erven van Prince hebben Donald Trump voor het blok gezet: hij moet met onmiddellijke ingang stoppen met het gebruik van Prince’s ‘Purple rain’ tijdens verkiezingsbijeenkomsten.

Dat deed hij verleden week in Mississippi tijdens een bijeenkomst in het kader van de tussentijdse verkiezingen van november a.s.

Bij monde van de halfbroer van Prince stellen zij hiervoor nooit toestemming te hebben gegeven.

Het is lang niet de eerste keer dat artiesten eisten, dat hun muziek niet langer wordt gebruikt voor politieke doeleinden zonder hun toestemming. Eerder waren dat onder anderen al Adele, Aerosmith, R.E.M, de Rolling Stones, Queen en Neil Young. Het betrof dan opvallend genoeg meestal Republikeinse politici…..

Sgt. Pepper’s lonely hearts club band populairste Britse album aller tijden

zondag, oktober 14th, 2018

Sgt. Pepper’s lonely hearts club band van de Beatles is uitgeroepen tot het populairste Britse album aller tijden.

Het staat bovenaan een top veertig gebaseerd op het aantal verkochte albums, downloads en streams samen. Het komt in totaal op 5.340.000 miljoen verkopen.

Dat meldde de Britse Official Charts Company gisteren op National Album Day op BBC.

Adele is tweede met ‘21’ uit 2011 en Beatles-klonen Oasis derde met (‘What’s the story) Morning glory?’ (1995). Overigens staat Adele ook op nummer tien met opvolger ‘25’en is de lijst een combinatie van ‘usual suspects’ en eendagsvliegen: zo zijn Michael Jackson, U2, Radiohead en Coldplay in gezelschap van  de Spice Girls en de Scissor Sisters……

National Album Day is trouwens niet alleen een dag te herdenking van het zeventigjarig bestaan van de lp, maar ook het begin van een week vol optredens, interviews en BBC-muziekprogramma’s: (more…)

Spotify en Netflix geblokkeerd voor Britten in Europa na Brexit?

zaterdag, oktober 13th, 2018

Nadat het Verenigd Koninkrijk uit de EU is getreden kunnen Spotify en Netflix geblokkeerd zijn voor Britten in Europa.

Als er geen akkoord komt tussen de EU en het VK, zijn de regels namelijk niet meer van kracht die er nu voor zorgen dat streamingdiensten geen onderscheid mogen maken tussen een Britse gebruiker thuis of op reis door het vasteland van Europa.

In dat geval zijn streamingdienstendan niet langer verplicht Britten op het vasteland van Europa toegang te verlenen tot hun diensten, zoals ze dat nu wel moeten volgens Europese wetgeving.

Een woordvoerder van Netflix zegt dat Britste toeristen nog altijd toegang zullen hebben tot de zender, maar alleen tot de programma’s die worden gestreamd in het land waar ze zich bevinden. Impliciet geeft het bedrijf “The Independent’ dus gelijk: (more…)

Neil Young: dubbel-lp ‘Songs for Judy’

zaterdag, oktober 13th, 2018

Neil Young’s producer John Hanlon is bijna klaar met de voorbereiding van de release van de dubbel-lp ‘Songs for Judy’, waarop live-opnamen van Neil Young uit 1976 staan.

Het gaat om 23 songs die in November 1976 zijn opgenomen door fotograaf Joel Bernstein tijdens concerten van Young, die zich destijds begeleidde op akoestische gitaar, banjo of piano en een enkele keer op twaalfsnarige gitaar of een Stringman-synthesizer.

In een bericht op Neil Young’s Archives-websites zijn wel veel details te lezen over het productieproces van de lp, maar geen releasedatum.

Ook is er nergens sprake van het uitbrengen van de opnamen op cd: (more…)

Lindsey Buckingham: ‘See you in court!’

zaterdag, oktober 13th, 2018

Een tijdje geleden mochten Mick Fleetwood, John McVie, Stevie Nicks en Christine McVie op de website van Rolling Stone hun hart luchten over ‘het ontslag’ van Lindsey Buckingham uit Fleetwood Mac, maar nu geeft het tijdschrift Buckingham alle ruimte om zijn kant van het verhaal te belichten.

Dat kun je journalistieke hoor en wederhoor noemen, maar Rolling Stone spint zelf ook goed garen bij de berichtgeving: op de eerste dag met Fleetwood Mac-nieuws deze week ventileerde Buckingham zijn onbegrip over het isolement waarin hij plotseling terecht gekomen was en de aangevoerde redenen voor de blijkbaar niet op te lossen vete, op de tweede had het blad de primeur van het door Buckingham tegen de band aangespannen proces.

Blijkbaar had Stevie Nicks aanstoot genomen aan zijn gedrag tijdens de uitreiking van de MusiCares-onderscheiding, waar hij tijdens haar acceptatietoespraak letterlijk achter haar rug meesmuilend had gedaan. Zij voelde zich daardoor blijkbaar in haar hemd gezet. Daarbij kwam nog, dat Buckingham ook boos was geweest over de muziek die werd gespeeld tijdens hun opkomst: dat was het iconische ‘Rhiannon’.

Buckingham stelt dat ook andere bandleden melig deden tijdens Nicks’ speech en dat ‘Rhiannon’ afbreuk deed aan hun opkomst voor de uitreiking.

Twee dagen later bleek hem, dat Nicks de band een ultimatum had gesteld: ze wilde nooit meer het podium met hem delen, dus het was een kwestie van hij eruit of ik eruit! Het lijkt een mooi voorbeeld van puberaal gedrag van de twee ex-geliefden.

Ook Buckingham’s verzoek om de Fleetwood Mac-tournee een paar maanden uit stellen, zodat hij met zijn eigen band op tournee kon ter promotie van zijn nieuwe album, werd met ijzige afwijzing begroet.

Toch kan dat volgens hem ook niet de reden voor die onoverbrugbare kloof zijn, want hij besloot de release ervan uit te stellen.

Buckingham daagt Fleetwood Mac dan ook voor de rechter daagt vanwege ‘vertrouwensbreuk, het verbreken van een mondeling contract en de moedwillige verstoring van economisch gewin’, of woorden van die strekking.

Een woordvoerder van de band zei dat de leden geen commentaar konden geven, doordat ze de dagvaarding niet hadden ontvangen, zoals de juridische gewoonte is, maar de pers wél….

foto’s tijdens opnamen film ‘Help!’ naar de veiling

zaterdag, oktober 13th, 2018

Negatieven voor foto’s die zijn gemaakt tijdens de opnamen van de Beatles-film ‘Help’ worden op 16 oktober geveild.

De 124 opnamen zijn in 1965 in Oostenrijk gemaakt door de Duitse fotograaf Bernd Kappelmeyer.

Verwacht wordt dat ze tot 15.000 pond opbrengen (zo’n 17.000 euro): (more…)

genomineerden Rock ‘n’ Roll Hall of Fame 2019 bekend

woensdag, oktober 10th, 2018

Het is weer een bonte stoet, die genomineerden voor een plaatsje in de immer uitdijende Rock ‘n’ Roll Hall of Fame: Devo, Roxy Music, Stevie Nicks, Todd Rundgren, John Prine en Def Leppard zijn voor het eerst genomineerd en Radiohead, Rage Against the Machine, Janet Jackson, the Cure, Kraftwerk, MC5, Rufus & Chaka Khan, LL Cool J en the Zombies zijn dat opnieuw.

Wat deze nogal uiteenlopende acts in ieder geval wél gemeen hebben, is dat hun eerste album minstens 25 jaar geleden verscheen: (more…)

Creedence Clearwater Revival: what’s in a name

woensdag, oktober 10th, 2018

Op 30 november komt de lp-box ‘The studio albums collection’ van Creedence Clearwater Revival uit.

Daarin zitten alle geremasterde studioabums van de band die ten onder ging aan John Fogerty’s poging de groep bijeen te houden door ook de kwalitatief mindere songs van de andere leden op te nemen, oen zij dat eisten.

In de doos zitten de zeven studioalbums die de groep in vier jaar tijd uitbracht: ‘Creedence Clearwater Revival’, ‘Bayou Country’, ‘Green River’, ‘Willy and the poor boys’, ‘Cosmo’s factory’, ‘Pendulum’ en ‘Mardi gras’ plus een boek van tachtig pagina’s met archieffoto’s en nieuwe liner notes van Roy Trakin.

 

Yoko Ono: nieuwe versie ‘Imagine’

woensdag, oktober 10th, 2018

Yoko Ono heeft haar nieuwe versie van ‘Imagine’ uitgebracht via YouTube op de dag dat John Lennon 78 zou zijn geworden.

Natuurlijk heeft Ono daartoe alle recht, want ze is al sinds 1980 Lennon’s weduwe, is verleden jaar officieel erkend als co-componist van de klassieker en kondigt zo bovendien naar maar eens de aanstaande release aan van haar album ‘Warzones’ Dat verschijnt op 19 oktober en staat vol nieuwe versies van oude, door haar geschreven songs.

Het is alleen zo pijnlijk haar te moeten aanhoren: dat ze meer declameert is dan zingt is niet het bezwaar, want op zingzeggen zijn hele reputaties gebouwd, maar wat Ono hier doet, durven wij nog niet eens in de badkamer: (more…)

‘David Bowie: The first five years’ volgend jaar bij BBC

woensdag, oktober 10th, 2018

Het derde deel van Francis Whately’s documentairereeks over David Bowie wordt volgend jaar uitgezonden op BBC2.

Dat is dus eigenlijk het eerste deel, want de film start in 1966, kort nadat hij zijn veranderd had van David Jones in David Bowie.

Volgens het persbericht toont het Bowie’s interesse in al die zaken die zouden leiden tot Ziggy Stardust.

Ook heeft Whately de hand gelegd op een beoordeling van een auditie die David Bowie and the Lower Third deden op 2 november 1965 bij de BBC.

Dat dat een dinsdag was, is het niet het allerbelangrijkste feit eruit. Ook staat er namelijk dat Bowie een heel ander geluid had, maar verkeerde noten zong en vals bovendien, dat hij geen persoonlijkheid had, niet erg opwindend was en dat de groep ook niet beter zou worden door te oefenen.

Vijf juryleden oordeelden negatief over het optreden en slechts twee positief.

NME heeft een foto van het juryrapport: (more…)