Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Nieuws’ Category

nieuwe versie Little Feat’s ‘Long distance love’

maandag, september 21st, 2020

Sinds een paar dagen staat op YouTube een nieuwe versie van de Little Feat-klassieker ‘Long distance love’.

 

Die hebben Kenney Gradney, Sam Clayton, Bill Payne en Fred Tackett opgenomen met gitarist Scott Sharrard, die ook al Paul Barrere verving tijdens twee optredens on oktober, drummer Tony Leone en achtergrondzangeres Amy Helm.

Qua sfeer benadert die het origineel heel aardig, al kan niemand zo zingen als Lowell George kon.

https://www.youtube.com/watch?v=UkXTqkXL9d0

Bill Payne schrijft in een toelichting dat het nummer de perfecte metafoor is voor de tijd waarin get coronavirus alles anders maakt, maar het grote nieuws zit hem erin, dat Little Feat weer muziek maakt en dat hey experiment doorgaat. Woorden van die strekking sluiten ook het filmpje af: ‘The Little Feat legacy continues. Join us fort he ongoing journey.’

Geen woord in dat lange stuk overigens over Gabe Ford, de drummer die Richie Hayward na diens door verving, al zou een antwoord op die vraag veel eenvoudiger te geven zijn dan op die vraag of het wel zo’n goed idee is om de groep nieuw leven in te blazen nu met Paul Barrere al het derde bepalende lid is weggevallen: (more…)

Neil Young kondigt ‘Archives volume 2: 1972-1976’ aan

maandag, september 21st, 2020

Neil Young heeft op zijn site de datum van de release van ‘Archives volume 2: 1972-1976’ aangekondigd.

Die box gaat uitkomen op 20 november en bestaat uit tien cd’s met daarop twaalf niet eerder uitgebrachte songs en vijftig alternatieve versies van wel al uitgebrachte nummers.

Zo staat er een cover op van Joni Mitchell’s ‘Raised on robbery’ van ‘Court and spark’ uit 1974 en nummers met titels als ‘Goodbye Christmas on the shore’, ‘Frozen man’ and ‘Born to run’.

Dat zou om een Springsteen-cover kunnen gaan gezien de jaartallen, maar Young geeft dat niet aan.

Ook zal een livealbum deel uitmaken van het imposante geheel. Daarvoor werden destijds opnamen gemaakt in Londen en Tokyo en daarom heet dat dan ook ‘Odeon Budokan’. Daarop staat zowel een akoestische als een elektrische set, zoals Young zijn optredens vaak indeelde.

De box zou alleen te krijgen zijn via Young’s eigen website, iets waarvan wij helemaal niets geloven, al lijkt het gezien de releasedatum logisch, dat die tot en met Kerstmis daar exclusief wordt verkocht en pas in 2021 via de reguliere detailhandel.

De tracklist vind je hier: (more…)

derde album Ellen Shae aangekondigd: ‘Caged bird’

zondag, september 20th, 2020

De Zeeuwse singer-songwriter Ellen Shae brengt op 1 november a.s. haar derde album uit.

Voor ‘Caged bird’ heeft ze samengewerkt met de onbegrijpelijk onderschatte singer-songwriter en gitarist Rich DePaolo, die meespeelde en  produceerde.

Van dat album is inmiddels een eerste single uit: ‘Open road’.

Daarop is in Shae’s kenmerkende geluid ook opnieuw Champagne Charlie-harmonicaspeler Gait Klein Kromhof te horen, terwijl DePaolo’s banjo en gitaren zorgen voor een dreigende lagen: (more…)

vroege opnamen Joni Mitchell uit

vrijdag, september 11th, 2020

Van Joni Mitchell komen binnenkort vroege opnamen uit. Die dateren van voor haar debuutalbum ‘Song to a seagull’ uit 1968.

‘Joni Mitchell archives vol. 1: the early years (1963-1967)’ zal vijf cd’s tellen met een totaal van zes uur aan opnamen. Daarvan zijn 29 songs niet eerder uitgekomen.

Daarbij zit ook een veertig pagina’s tellend boekje waarin Mitchell de songs bespreekt met Cameron Crowe, een van de    ex-boegbeelden van ‘Rolling Stone’. Crowe is een Mitchell-volger en heeft haar door haar hele carrière heen regelmatig geïnterviewd.

Ook aan latere delen van de aangekondigde archives-serie zal Crowe meewerken.

Intussen is de oudste opname van Mitchell vast uitgekomen,

De destijds negentien jaar oude Mitchell zong de klassieker ‘Houe of the Riing Sun’ live bij CFQC Am, een radiostation in haar toenmalige woonplaats Saskatoon.

Opvallend genoeg ontbreekt de voor haar vroege jaren kenmerkende, snerpende zang ontbreekt en blijkt ze op dat moment een traditionele folkie met bijbehorende zangstijl.

Dat realiseert ze zich nu zelf ook, zo blijkt uit het persbericht: ‘The early stuff, I shouldn’t be such a snob against it.

A lot of these songs, I just lost them. They fell away. They only exist in these recordings.

For so long I rebelled against the term, ‘I was never a folk-singer.’ I would get pissed off if they put that label on me. I didn’t think it was a good description of what I was. And then I listened and … it was beautiful. It made me forgive my beginnings. And I had this realization … I was a folk singer!’: (more…)

Erven Leonard Cohen overwegen juridische stappen tegen Donald Trump.

zaterdag, augustus 29th, 2020

Ook de erven van Leonard Cohen hebben zich geschaard in de lange rij artiesten die niet willen dat hun muziek wordt gedraaid tijdens verkiezingsbijeenkomsten van Donald Trump.

Deze keer gaat het om Cohen’s ‘Hallelujah’, dat inmiddels een iconische status heeft.

Dat nummer werd op donderdag 27 augustus twee keer gedraaid tijdens de Republikeinse conventie tjdens het vuurwerk na de speech van Trump.

In een verklaring laat de advocaat van de erven weten dat zij toestemming daarvoor al vooraf hebben geweigerd.

Met de voor Cohen kenmerkende zwarte humor staat ook in het persbericht dat als om toestemming was gevraagd om ‘You want it darker’ te draaien, dat overwogen had kunnen worden: (more…)

nieuwe box solowerk John Lennon: ‘Gimme some truth: the ultimate mixes’

zaterdag, augustus 29th, 2020

Op 9 oktober komt een nieuwe box uit met een selectie uit het solowerk van John Lennon.

‘Gimme some truth: the ultimate mixes’ komt uit op de dag dat Lennon tachtig geworden zou zijn.

Uiteraard gebeurt dat in allerlei verschillende versies: een enkele cd, een dubbelaar, een dubbel-lp, een set van 4 lp’s, een Deluxe Edition Box en als stream of download.

Alle songs zijn voor de gelegenheid opnieuw gemixt.

In DeLuxe Box Set zit een boek van 124 pagina’s met interviews, de spreekwoordelijke niet eerder gepubliceerde foto’s, brieven, een poster, ansichtkaarten en een blijkbaarniet te versmaden bumpersticker.

De 36 nummers staan niet alleen op een dubbel-cd, maar ook op een Blu-ray-schijfje diverse nog betere geluidskwaliteiten.

De tracklist: (more…)

Neil Young: nieuwe ep via Amazon Music

zaterdag, augustus 29th, 2020

Op 18 september brengt Neil Young een nieuwe ep uit.

Dat gaat hij doen via de streamingdienst Amazon Music, zodat vooral Amerikaanse fans de zeven songs kunnen horen.

Hij gaat exclusief met Amazon in zee, doordat die de beste geluidskwaliteit biedt.

Een titel is nog niet bekend, maar de songs zijn allemaal politiek geladen. Young speelde ze recent nog tijdens zijn zesde Campfire session begin juli. Nu zet hij ze in in zijn strijd om Donald Trump uit het Witte Huis te verdrijven.

Behalve zes van zijn eigen songs zette Young ook een versie van Bob Dylan’s ‘The times they are a-changin’’ op zijn ep.

Doordat de volgorde van de songs identiek is aan zijn soloset in en rond zijn huis, zou het zomaar eens kunnen dat het om die opnamen gaat : (more…)

memoires Chris Hillman aangekondigd

maandag, augustus 24th, 2020

Chris Hillman heeft zijn memoires aangekondigd.

Hillman werd nooit een grote ster, hoewel dat laat in zijn loopbaan nog wel geprobeerd werd.

Desondanks is het lijstje groepen waarin hij zat indrukwekkend. Slechts weinigen kunnen namelijk zeggen dat ze een van de oorspronkelijke leden waren van The Byrds, The Flying Burrito Brothers, Manassas, The Souther-Hillman-Furay Band, Desert Rose en andere.

Vermoedelijk dacht hij dat veel mensen hem toch niet meer direct zouden kunnen plaatsen, want zijn memoires gaan ‘Time in between – My Life as a Byrd, Flying Burrito Brother and beyond’ heten en verschijnt al op 19 november: (more…)

Jeff Tweedy: zelfhulpboek songschrijven

maandag, augustus 24th, 2020

Jeff Tweedy heeft na zijn in 2019 gepubliceerde memoires ‘Let’s go (So we can get back)’ weer een boek geschreven.

Deze keer spitste hij zich toe op een onderwerp waarover hij inderdaad veel weet van heeft, namelijk het songschrijven.

De vooraankondiging van ‘How to write one song’ belooft zowel het proces van het songschrijven als de lol ervan uit de doeken te doen.

Tweedy voegt daar in een persbericht aan toe dat de belangrijkste reden voor het schrijven van dit boek erin zit dat hij wile beschrijven hoe de tijd zich tegelijkertijd lijkt uit te breiden als te verdwijnen tijdens het componeren en dat hij meer en meer zichzelf wordt, terwijl hij ook los van zichzelf komt.

‘How to write one song’ komt uit op 13 oktober: (more…)

de Rolling Stones: middenstanders…

maandag, augustus 24th, 2020

De Rolling Stones hebben blijkbaar nóg een nieuwe markt ontdekt, want ze gaan een winkel openen.

Nu doen ze dat niet op zomaar een plek, want het Londense Carnaby Street is nog altijd roemrucht.

Het gaat dan ook om een zogenaamde ‘flagship store’, waar ‘exclusive collaborations, new fashion and merchandise’ te koop zullen zijn, maar ook al hun muziek.

De winkel gaat RS No. 9 heten en is niet alleen gevestigd op nummer 9, maar gaat ook op 9 september open.

Hoe symbolisch dit ook allemaal moge zijn, consequent kiezen voor de fysieke verkoop doen de vier modieuze bejaarden niet, want er is ook een website: (more…)