Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Nieuws’ Category

Theo Sieben: ‘Market meat’ klaar

zondag, juni 17th, 2018

Theo Sieben heeft zijn vierde soloalbum klaar.

Het heet ‘Market meat’ en bevat covers van invloeden en helden als Leadbelly en Skip James.

De relase is binnenkort, al is Sieben daar op zijn facebookpagina nog niet erg concreet over. Eerder zou de release na de zomer plaatsvinden, maar nu heeft hij het over ‘binnenkort’.

De locatie waar de release plaatsvindt is in ieder geval wél duidelijk. Dat is Café De Oceaan in Amsterdam, R.J.H. Fortuynplein 29, 1019 WL.

Jan Terlouw jr. and the Nightclub te gast bij 3FM

zondag, juni 17th, 2018

Wij draaiden Jan Terlouw jr. and the Nightclub niet alleen in de uitzending van verleden, week, maar al sinds het uitkomen ervan. Wel vroegen we ons weleens af, of het titelloze debuutalbum van de groep ook op grotere zenders wordt gedraaid.

De band zal dan ook blij zijn geweest met de aandacht van 3FM’s Luc Sarneel, die interview met Terlouw deed in de zacht van zaterdag op zondag 9 juni jl.

Terlouw zette het filmpje namelijk op zijn facebookpagina, maar jammer genoeg zijn de vragen nogal oppervlakkig en bovendien wordt het afgebroken op het moment dat een nummer lijkt te worden ingezet: (more…)

Graham Nash-compilatie ‘Over the years….’

vrijdag, juni 15th, 2018

Op 29 juni komt er een verzamelalbum uit van Graham Nash.

‘Over the years….’ bevat dertig songs en daarbij zitten behalve klassiekers ook veel demo’s van die nummers, maar ook niet eerder uitgekomen songs.

Uiteraard is ‘Marakesh express’ er op te vinden, net zoals ‘Our house’ en ‘Teach your children’, maar ook sterke songs van latere CSN-albums en van Nash’ solodebuut ‘Songs for beginners’.

Ook zijn er andere versies op te vinden van nummers van dat album: ‘Better days’ en ‘I used to be a king’, maar in totaal staan er maar liefst twaalf demo’s op ‘Over the years…’ die nooit zijn uitgekomen.

Zo is er een soloversie van ‘Teach your children’ uit 1968, een nummer dat overigens door de Hollies werd geweigerd tijdens de opnamen van Bob Dylan-covers. Dier weigering deed Nash dan weer besluiten die Engelse hitgrope te verlaten en te kiezen voor een Amerikaans avontuur van David Crosby en Stephen Stills. Ook staan er demo’s op van ‘Pre-road downs’, ‘Our House’ en ‘Marakesh express’.

Ondanks het verbreken van zijn decennialange vriendschap met David Crosby kon Nash blijkbaar niet om ‘Immigration man’ en ‘Wind on the water’ heen. Hij stelde het album namelijk zelf samen met Joel Bernstein, met wie hij eerder ook een uitvoerige David Crosby-verzamelaar en een CSN-compilatie maakte.

Overigens bevat de verzamelaar ook enig recent werk, want van Nash’ soloplaat ‘This path tonight’ uit 2016 staat ‘Myself at last’ erop.

‘Over the years’ komt uiteraard uit als dubbel-cd, stream en download. Op 31 augustus komt de lp-versie uit daarbij met een ets.

Twee fragmenten zijn te horen via: (more…)

Solowerk Pink Floyd-drummer Nick Mason als boxje

woensdag, juni 13th, 2018

Pink Floyd-drummer kan zijn geluk dezer dagen vast niet op: zijn nieuwe band Saucerful of secrets gooit hoge ogen in het Verenigd Koninkrijk met vroeg werk van Pink Floyd en gaat daardoor uitgebreid door Europa op tournee.

Nu wordt het nog mooier, want Mason’s solowerk uit de jaren tachtig wordt opnieuw uitgebracht als boxset.

‘Unattended luggage’ komt pas uit op 31 augustus, doordat het in de zomer altijd rustig is met releases, maar daarin zitten dan zijn drie soloplaten: ‘Nick Mason’s Fictitious sports’ uit 1981, ‘Profiles’ uit 1985 en ‘White of the eye’ uit 1987.

Geen van die drie is trouwens een echt solowerk, want op de eerste werkte hij intensief  samen met toetseniste Carla Bley en zanger Robert Wyatt en op de andere twee met 10cc-gitarist Rick Fenn.

Die laatste twee platen ontstonden uit de muziek die het duo opnam voor reclamefilmpjes en documentaires. ‘Profiles’ is dan ook bijna helemaal instrumentaal, al zongen Maggy Reilly en David Gilmour in ‘Lie for a lie’ en UFO-toetsenist Danny Peyronel ‘Israel’.

 

Eerdere berichten over Nick Mason vind je in de categorie Nieuws.

 

Of de wereld op deze box zit te wachten, is de vraag, maar misschien helpt het dat ‘White of the eye’ al twintig jaar niet meer te krijgen is en ook nog nooit op cd is uitgebracht.

 

Behalve als cd’s en lp’s komt de box uiteraard ook op de markt als stream en download.

Fleetwood Mac’s Danny Kirwan overleden

zondag, juni 10th, 2018

Danny Kirwan, een van Fleetwood Mac’s vroege leden, is overladen. Hij was 68 jaar oud.

Kirwan speelde gitaar bij Fleetwood Mac van 1968 tot 1972 en was te horen op  ‘Then play on’, ‘Blues jam at Chess’, ‘Kiln House’, ‘Future games’ en ‘Bare Trees’.

Hij werd lid van de band toen hij pas achttien jaar was en werd in 1972 ontslagen vanwege zijn alcoholverslaving en zijn daardoor steeds slechter wordende relatie met de rest van de groep.

Hij maakte  nog vier soloplaten, maar verdween uit het zicht aan het eind van de jaren zeventig vanwege geestelijke problemen.

Daarna was er nog sporadisch nieuws over hem en dat was zonder uitzondering slecht: zo publiceerde The Independent in 1993 het nieuws dat hij al vier jaar in een tehuis voor daklozen woonde: (more…)

JP den Tex: Nacht van de vluchteling

zondag, juni 10th, 2018

JP den Tex’ hart slaat nog altijd links.

Dat blijkt bijvoorbeeld niet alleen uit de tekst van “On days like this’ op zijn recente, thematische album ‘Wolf!’, waar hij zingt: ‘Some folks have a lot/(That’s about 1 % of the people)/Some folks have enough/(That’s about 39% of the people)/Put together they possess/99% of the world’s riches/Which leaves the rest of us fighting/Over the remaining 1 percent/You know what I’m saying?’

Het blijkt ook uit zijn deelname aan de wandeltocht in de nacht van 16 op 17 juni: De nacht van de vluchteling en dat doet Den Tex ook niet voor het eerst.

Net als vorige keren wil hij daarmee geld ophalen voor het verlenen van noodhulp aan 65 miljoen vluchtelingen wereldwijd via Stichting Vluchteling, die in vluchtelingenkampen zorgt voor voedsel, medische zorg, schoon drinkwater en onderwijs.

Hij vraagt je hem te sponsoren: (more…)

Dagvaarding Paul McCartney te koop

zaterdag, juni 9th, 2018

Op 14 juni veilt Christie’s de dagvaarding die Paul McCartney liet opstellen om het zakelijk uiteengaan van de Beatles te bewerkstelligen.

Op het exemplaar staan uitvoerige aantekeningen van John Lennon, die daarin zijn commentaar geeft op de redenen die McCartney aanvoert voor de noodzaak van de ontbinding van de contracten.

Een van de maar liefst 25 redenen is de beslissing te stoppen met tournees, want: ‘Whilst we had been touring the relationship between us was very close.’ Lennon voorziet dat van het puntige commentaar:’many fights on tour about leadership.’

Ook in de studio was het al lang niet meer koek en ei, zoals we allen weten. McCartney claimt, dat Lennon niet meer geïnteresseerd was ‘in the performance of songs which he had not written himself.’ Of dit een geval is van de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet? Volgens Lennon in ieder geval wel: ‘Paul was guilty of this for years.’

Ook voert McCartney het uitstellen aan van zijn eerste soloplaat door Apple, de werkmaatschappij van de Beatles in de dagen dat niemand zelfs nog maar van een mobiele telefoon had gehoord. Daarnaast schreef Lennon dat de band (lees uiteraard: hijzelf, George Harrison en Ringo Starr) ‘resented the high handed way in which his record ‘suddenly’ appeared, and demanding release dates with no consideration whatever for other Apple Products.’
De verwachte opbrengst van de op oudjaarsdag 1970 uitgevaardigde dagvaarding ligt tussen de 100.000 en 150.000 dollar ( 85.000 tot euro 127.000), maar zal vast veel meer opleveren: (more…)

Muzikale verlamming: help!

zaterdag, juni 9th, 2018

Muziekstreamers bestaan bij de gratie van onderzoek en dat Deezer dat ook doet, is eerder gaapverwekkend dan nieuwsgierig makend.

Toch leverde recent onderzoek van de Franse muziekstremaer een interessant weetje op, namelijk wanneer we gaan lijden aan wat Deezer voor het gemak ‘muzikale verlamming’ noemt.

Uiteraard is dat niet meer dan het moment dat we stoppen met het actief zoeken naar nieuwe muziek, maar ook dat vinden wij een handicap.

Daarmee worden mensen gemiddeld geïnfecteerd als we dertig jaar en zes maanden zijn en de redenen zijn zo alledaags, dat ze daardoor weer slechte excuses worden.

Dan heeft de gemiddelde mens kinderen, om nog maar niet te spreken over een oorzaak die de muziekstreamers zelf veroorzaken: het overstelpende aanbod aan muziek.

Dat resulteert erin, dat maar liefst zestig procent van de geënquêteerden zegt alleen nog maar muziek te luisteren van al bekende acts.

Doordat het om een onderzoek gaat dat in het Verenigd Koninkrijk werd uitgevoerd, volgen hier nog enkele volkomen irrelevante, maar o zo interessante weetjes: in Wales en het noordwesten van Engeland zijn muziekfans het vroegst besmet met deze ziekte.

In Wales ligt het gemiddelde namelijk op 24 jaar en acht maanden, terwijl in noordwest Engeland het virus al toeslaat als muziekluisteraars 23 jaar en negen maanden zijn.

Dat Schotten niet makkelijk opgeven, wisten we natuurlijk al, maar dat die openstaan voor nieuwe muziek tot ze veertig jaar en zeven maanden zijn, doet ons om een of andere reden deugd.

Of wij de Welshmen van Europa zijn of de Schotten? Wie het weet, mag het zeggen.

Prince: nieuw album

zaterdag, juni 9th, 2018

Van Prince komt een nieuw album uit, zo hebben zijn erven bekend gemaakt.

Op ‘Piano and a microphone 1983’ komen demo’s te staan die Prince in zijn huisstudio maakte in zijn huis in Minnesota en opname op cassettes.

Niet geheel toevallig kwam die mededeling al afgelopen donderdag, op de dag dat Prince zestig geworden zou zijn.

Om de fans ongeduldig te maken, werd zijn versie van de spiritual ‘Mary don’t you weep’ al vrijgegeven, een nummer dat ook aan het eind zal zitten van pike Lee’s nieuwe film, ‘BlackkKlansman’: (more…)

Heel popminnend Nederland binnenkort naar de tandarts?

vrijdag, juni 8th, 2018

Het Haagse poppodium Paard kwam in februari van dit jaar met het idee van de zogenaamde ‘lul-niet-lolly’, een ultieme poging concertbezoekers hun mond te laten houden tijdens het optreden waarvoor zij kwamen.

Deze ‘Dutch disease’ gaat nu veel massaler worden bestreden, wnt 22 andere poppodia gaan dit lekkers ook uitdelen.

Dat blijkt een goed idee, want nu gaan 22 andere poppodia na dit weekend het snoepgoed ook invoeren.

Onder meer de Oosterpoort in Groningen, Doornroosje in Nijmegen, Rotown in Rotterdam, 013 in Tilburg en de Effenaar in Eindhoven doen mee.

Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer onderscheidt zich in ieder geval op dit punt van de andere, want daar krijgen muziekliefhebbers de houd-je-bek-spek.

Wij verwachten stijgende ziektekostenpremies, want behalve de optredende artiesten zullen vooral tandartsen en mondhygiënisten hiervan profiteren……..

Eerder nieuws over de ‘lul-niet-lolly’ vind je in de rubriek Nieuws.