elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site


Uitzending gemist

Category: Nieuws (Page 1 of 600)

Kippenvel 776 van 3 oktober

In Kippenvel 776 draai ik songs van Daniël Lohues en Martha Carter en nieuw of recent werk van Ruud Houweling en Claudia Robbens, Summit of the Big Low en Nienke Dingemans, Philip Kroonenberg en Jodymoon en AJ Plug en Bas Beenackers.

In het Een-tweetje draai ik deze week songs van Poco en de Eagles, maar ook een van JP den Tex en in De rode draad zitten vier songs over New York met heimwee als overeenkomst.

Dat is Kippenvel, deze week weer twee uur muziek om naar te luisteren!

tot vanavond om acht uur dus, tot Kippenvel!

U2 brengt single ‘Attomic City’ uit

U2 heeft de single ‘Atomic City’ uitgebracht, een song over Las Vegas. Daar doet de band een aantal optredens met invaldrummer Bram van den Berg.

Ook de video is in Las Vegas opgenomen, hoewel het nummer zelf in Los Angeles werd vastgelegd.

Het verband tussen de vrijheid die Bono bezingt en gokstad nummer 1 ligt niet direct voor de hand, maar de kenmerkende, energieke gitaarsound maakt veel goed, hoewel  de groep het nummer duidelijk playbackt:

Continue reading

‘Sweet Sounds of Heaven’ van de Rolling Stones uit

‘Sweet Sounds of Heaven’, de nieuwe single van de Rolling Stones, is inmiddels uitgekomen.

Het  nummer is niet alleen meer dan zeven minuten lang, het blijkt ook een ballad te zijn waarin Jagger emotioneel en idealistisch zingt.

Na een minuut of twee maken Jagger en  Lady Gaga er een ‘call and response’-nummer van, waarin Gaga in de beste soultraditie zingt tegen de door majesteitelijke gitaarakkoorden en Stevie Wonder’s orgel in, terwijl er iets over de helft nog een blazerssectie opduikt die met lange lijnen veel sfeer toevoegt.

Jagger haalt flink uit, maar krijgt meer dan mooi weerwerk van Gaga, die ook de laatste twee minuten bepaalt tegen de dan na een break weer aanzwellende muziek.

Het is een totaal andere sound dan we van de Stones van de laatste jaren gewend zijn en maakt opeens dan toch nieuwsgierig naar de rest van ‘Hackney Diamonds’, helemaal doordat Jagger in een interview heeft gezegd, dat dit nummer bijna helemaal live is opgenomen:

Continue reading

Bruce Springsteen dit jaar niet meer op tournee

Bruce Springsteen heeft alle optredens van zijn Amerikaanse tournee voor de rest van dit jaar laten annuleren.

Reden is zijn maagzweer, die blijkbaar ernstiger is dan zijn dokter aanvankelijk dacht,

In een verklaring stat namelijk dat hij daarvan aan het herstellen is, maar op medisch advies de rest van het jaar onder behandeling blijft.

Ook wordt de term ‘an abundance of caution’ gebruikt, maar blijkbaar vinden Springsteen en zijn vertrouwelingen die overvloed niet overdreven.

Wel gaan ze ervan uit, dat hij volgend jaar weer de oude is, want alle concerten zullen volgend jaar worden ingehaald in de zalen en arena’s waar ze ook dit jaar zouden hebben plaatsgevonden.

Springsteen voegt daar nog een korte reactie bij, al is die zo nietszeggend, dat  die ook wel met A.I. gegenereerd zou kunnen zijn: ‘Thanks to all my friends and fans for your good wishes, encouragement, and support. I’m on the mend and can’t wait to see you next year.’

Eerdere berichten over Bruce Springsteen vind je in de categorie Nieuws.

onverwacht nieuw album van Jim White

Van singer-songwriter Jim White is onverwacht een nieuw album verschenen. ‘Permanent stranger’ verschijnt onder de groepsnaam Mama Lucky, want het een samenwerking tussen White en Tucker Martine.

Hoewel het  album nieuw is, gaat het om oude opnamen. Die zijn echter nooit eerder uitgebracht, want White vond zelf destijds al dat ze niet bij de rest van zijn songs pasten en legde ze dus terzijde.

Na zijn debuutplaat  ‘The Mysterious Tale of How I Shouted) Wrong-Eyed Jesus’ kwam White in contact met Tucker, een fan die muzikant, opnametechnicus en producer bleek.

White en Tucker werden vrienden en toen Tucker hoorde van de songs die White had liggen bood hij aan ze gratis op te nemen.

Ze namen ze op met lokale muzikanten, zangeres Linda Delgado zong de meeste nummers in en Marine nam na afloop van de sessie de opnamen mee naar Seatlle en liet daar bevriende muzikanten nog extra partijen invoegen.

‘Permanent Stranger’ bevat tien songs.

De tracklist:

Continue reading

De Rolling Stones warmen ons op voor ‘Sweet Sounds of Heaven’

De Rolling Stones hebben een zeventien seconden durend fragment vrijgegeven van het nummer ‘Sweet Sounds of Heaven’.

Ook dat staat op ‘Hackney Diamonds’, het album dat op 20 oktober uitkomt.

Verrassend is, dat op dat nummer zowel Lady Gaga als Stevie Wonder meedoen, maar dat kan voor het zelfde geld ook rampzalig uitpakken.

‘Sweet Sounds of Heaven’ komt uit op 28 september, heel toepasselijk om vijf uur Britse tijd.

Dat is daar vast ook het begin van het weekeinde, maar bij ons is het dan vier uur:

Continue reading

Kippenvel 775

In Kippenvel 775 van 26 september draai ik songs van JD Souther en Japan, The Weepies en Sonny Axell en nieuw of recent werk van Buddy en Julie Miller en Jan Olsen, Beth Bombara en Vera van der Poel, Bywater Call en Arlan Feiles.

In het Een-tweetje draai ik drie songs over Youngblood van Rickie Lee Jones, de Coasters en Norah Jones en in De rode draad zitten songs van de Byrds, Gene Clark én My Blue Van-zanger Bas Beenackers, want die laatste brengt aan het eind van deze week zijne eerste soloalbum uit. Daarop zijn invloeden te horen van het intieme solowerk van Gene Clark en van Talk Talk’s latere werk en van Mark Hollis’ soloalbum.

Dat is dus Kippenvel, ook deze week dus weer twee uur muziek om naar te luisteren!

tot vanavond om acht uur, tot Kippenvel.

tournee rond eerste solo album Bas Beenackers

Op vrijdag 29 september komt het eerste soloalbum van Bas Beenackers uit.

Beenackers is de zanger van My Blue Van, maar bracht al in 2021 de ep ‘Man’ uit, met daarop vijf intieme, kale solonummers. Vier daarvan schreef hij zelf, terwijl hij ook ‘Polly’ opnam, een nummer van Gene Cark toen die in bluegrassformatie Dillard & Clark speelde.

Die vijf songs vulde Beenackers aan met vijf al even intieme, stemming georkestreerde songs. Daarin spelen onvoorspelbare, breekbare melodieën en blazers hoofdrollen.

Ter gelegenheid van de release gaat hij solo promotieoptredens doen en bovendien geeft hij op 8 oktober een releaseconcert om 17:00 uur in het Utrechtse Tivoli.

Beenackers speelt daar songs van dat naamloze album samen met de blazers die daarop ook meededen.

Hij is vanaf eind september een week lang elke dag ergens in Nederland te horen, terwijl hij ook daarna nog optreedt:

Continue reading

Rolling Stone: afstand van Jann Wenner

Rolling Stone neemt afstand van Jann Wenner, een van de oprichters van het blad.

Hoewel Wenner al lang niet meer in de hoofdredactie zit, is het blad blijkbaar bang dat zijn uitspraken over zijn boek ‘The Masters’ erop afstralen.

De huidige hoofdredacteur is Gus Wenner, inderdaad de zoon van. Ook die heeft publiekelijk afstand genomen van de door zijn vader geuite mening over vrouwelijke en zwarte popsterren.

Op X publiceerde het blad de volgende verklaring:

‘Jann Wenner’s recent statements to the New York Times do not represent the values and practices of today’s Rolling Stone.

Jann Wenner has not been directly involved in our operations since 2019. Our purpose, especially since his departure, has been to tell stories that reflect the diversity of voices and experiences that shape our world. At Rolling Stone’s core is the understanding that music above all can bring us together, not divide us.’

Continue reading

documentaire bij het Rolling Stones-album ‘Hackney Diamonds’

Er komt een documentaire over de opnames voor ‘Hackney Diamonds’, het voor 20 oktober aangekondigde album van de Rolling Stones.

Daarin worden Mick Jagger, Keith Richards en Ron Wood gevolgd terwijl ze de songs voor de album schrijven en opnemen.

Wonderlijk genoeg wordt de film gemaakt door Fulwell 73, de productiemaatschappij van de realitysoap ‘The Kardashians’.

Nu zijn er inderdaad overeenkomsten tussen die eindeloze serie en de levens van vooral Jagger en Richards, maar toch…

In de documentaire zou ook een eerbetoon zitten aan Charlie Watts, de in 2021 overleden oerdrummer van de Stones.

Of oerbassist Bil Wyman er ook in te zien is, of Paul McCartney, Stevie wonder, Elton John of Lady Gaga. Niemand die dat weet, net zo min als de titel trouwens…

Continue reading
« Older posts