Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Nieuws’ Category

The Who: benefiet Teenage Cancer Trust

dinsdag, februari 18th, 2020

The Who heeft aangekondigd dat de band dit jaar zal spelen tijdens de benefietconcerten voor de Teenage Cancer Trust.

Dat is niet toevallig, want niet alleen is Roger Daltrey een van de bestuursleden van dat goede doel, de The Who was twintig jaar geleden ook een van de acts tijdens de eerste editie van deze jaarlijkse benefietconcerten.

Toen was het het eerste optreden van de band na een onderbreking van meer dan vijftien jaar, nu maakt het eigenlijk deel uit van hun Britse tournee.

Dit jaar vindt de reeks plaats in de Royal Albert Hall van 24 tot en met 29 maart. Andere acts zijn de Stereophonics, Paul Weller, Groove Armada, Noel Gallagher’s Hig Flying Birds en Nile Rogers & Chic.

The Who treedt op op zaterdagavond 28 maart, begeleid door een symfonieorkest.

 

Eerdere berichten over The Who vind je in de categorie Nieuws.

Adele zegt: nieuw album in september

dinsdag, februari 18th, 2020

Dat Adele op zaterdag 15 februari eerst het huwelijk sloot van een goede vriendin en daarna ook optrad op haar huwelijksfeest haalde het wereldnieuws afgelopen zaterdag dankzij de filmpjes van fragmenten van ‘Rolling in the deep’ op het internet.

Dat ze op een van die filmpjes zegt dat haar nieuwe album uitkomt in september baarde dan weer veel minder opzien, hoewel dat in feite toch veel groter nieuws is…..

 

Eerdere berichten over Adele vind je in de categorieën Nieuws, Dossier Crisis in de platenindustrie en Rootsmuziek op radio, tv en internet.

 

Polly Samson en David Gilmour treden samen op.

zondag, februari 16th, 2020

Binnenkort lanceert De Engelse schrijfster Polly Samson haar nieuwe roman ‘A theatre f0r dreamers’.

Samson is niet alleen de vrouw van Pink Floyd’s David Gilmour en co-componist van veel songs die Gilmour uitbracht, haar nieuwe roman speelt zich ook af in de artiestengemeenschap op het Griekse eiland Hydra rond 1960 en bevat dus karakters die zijn gebaseerd op Leonard Cohen en zijn toenmalige geliefde Marianne Ihlen.

Ter gelegenheid van de publicatie op 1 april organiseren Samson en Gilmour drie evenings of words and music’.

Tijdens die voorstellingen wordt Samson geïnterviewd door een journaliste, maar leest ze uiteraard ook fragmenten voor.

Ook is er livemuziek, waaronder een nieuwe song van Samson en Gilmour: ‘Yes, I have ghosts’.

Voor die avonden zou je eind maart en begin april naar Manchester, Birmingham of Londen moeten, maar bij het kaartje krijg je dan wel een gesigneerd exemplaar van die nieuwe roman en een eveneens gesigneerd ‘exclusief portret’ van Samson en Gilmour, genomen op Hydra.

 

Eerdere berichten over David Gilmour en Polly Samson vind je in de categorie Nieuws.

Bill Wyman ruimt op….

zondag, februari 16th, 2020

Bill Wyman gaat een aantal van zijn bassen, onderscheidingen, foto’s, posters, correspondentie en een hoop tourkleding verkopen.

In totaal zijn dat meer dan duizend stuks.

De veiling vindt plaats van 29 mei tot en met 21 mei a.s. bij Julien’s Auctions in Beverly Hills.

Geheel in de traditie van de laatste jaren zijn veel van deze goederen eerst te zien: eerst in het Newbridge silverware visitor’s centre in Ierland (?) van 10 tot 20 april, daarna in het Hard Rock Café in New York van 4 tot 10 mei en bij Julien’s Auctions zelf van 18 tot 28 mei

Daarbij zijn voor fans zeer interessante stukken, zoals de Vox AC30-versterker die Wyman in 1962 had en die volgens verhalen mede de reden was dat Keith Richard Wyman in de Rolling Stones wilde hebben.

Die zou tussen de 80.000 en 100.000 dollar (74.000 tot 92.000 euro) moeten opbrengen, dus dat wordt ongetwijfeld een veelvoud daarvan.

Andere topstukken zijn (more…)

Stephen Stills met Neil Young op één podium: ‘Light Up the Blues VI — concert to benefit Autism Speaks’

woensdag, februari 12th, 2020

Op 30 mei a.s. staan Stephen Stills en Neil Young voor het eerst in jaren weer eens samen op het podium.

Dat doen ze in het Greek Theater Los Angeles, want daar organiseren Stephen Stills en zijn vrouw Kristen hun benefietconcert voor ‘Autism Speaks’. Ze raakten bij deze organisatie betrokken doordat hun zoon Henry autistisch is.

Behalve Stephen Stills en zijn zoons Chris en Oliver speelt ook Neil Young mee. Hij stimuleerde Stephen en Kristen Stills hun benefiet ook dit jaar weer te organiseren en zorgde er ook voor dat zijn begeleiders Promise of the Real ook die avond de huisband zijn. Daarmee werd de komst van Willie Nelson bijna vanzelfsprekend, want zijn zoons Micah en Lucas zitten dan weer in die groep.

Het vriendenclubje wordt gecompleteerd door Jack White, die de avond presenteert. Hij is er al bij sinds de eerste editie in 2013, want hij is op zijn beurt weer bevriend met Chris Stills.

Verder staan de veel minder bekende bands Lucius en Fantastic Negrito op het programma.

 

Eerdere berichten over Stephen Stills en Neil Young vind je in de categorie Nieuws.

 

‘Gravel & dust’ van Ilse DeLange: Edison voor beste album

dinsdag, februari 11th, 2020

Ilse DeLange heeft op maandag 10 februari een Edison gekregen voor haar ‘Gravel & dust’ in de categorie Beste album.

De jury noemt het ‘haar meest pure en oprechte album’ en voegt eraan toe dat ‘dit is wat Ilse DeLange moet doen: countryliedjes maken.  Ze ademt het genre, dit is waarmee ze op haar best is en dat is te horen in elke track.’ en ‘Ilse DeLange ging met ‘Gravel & dust’ terug naar haar eigen begin, maar maakte het met de ervaring die ze in de tussentijd heeft opgedaan, met als resultaat een album dat bekroond moet worden met een Edison.’

Overigens is DeLange abonnementhouder, want vorig jaar kreeg ze nog de Edison-oeuvreprijs voor haar uit zeer afwisselende muziek bestaande loopbaan, of is het woord ’wisselvallig’ meer op zijn plaats?

Daarvoor won ze al Edisons in 1999, 2001 (twee keer), 2004, 2009 en 2011 en met The Common Linnets kreeg ze er een in 2015.

 

Eerdere berichten over Ilse DeLange vind je in de categorieën Nieuws, Concerttips, Rootsmuziek op radio, tv en internet en Dossier Crisis in de platenindustrie.  De recensie van haar album ‘Gravel & dust’ vind je in de categorie Recensies roots.

 

Randy Newman: geen tournee, wel bij de Grammy’s

dinsdag, februari 11th, 2020

Eind januari kondigde het management van Randy Newman nog aan, dat de singer-songwriter niet op tournee kon door vanwege heupproblemen.

Newman gaf dan weer wel acte de présence tijdens de Grammy-uitreiking op zondag 9 februari, waar hij ‘I can’t let you throw yourself away’ speelde en zong, een door hem geschreven, genomineerde song uit ‘Toy story 4’.

Of Newman sneller herstelt dan gepland, of de commerciële belangen te groot waren en hij het podium werd opgetakeld? Wie het weet, mag het zeggen…

Newman is trouwens voor alle vierde ‘Toy story’-films genomineerd in de categorie Best original song: voor ‘You’ve got a friend in me” uit ‘Toy story (1995), voor  ‘When she loved me’ uit deel 2 (1999), voor ‘We belong together’ uit deel 3 (2010) en nu dus voor deze.

In totaal was het trouwens Newmans dertiende nominatie in deze categorie en dat is een record. Hij won overigens maar twee keer.

Ook ‘I can’t let you throw yourself away’ bleek geen prijswinnaar: (more…)

Elton John: Grammy voor beste originele song

dinsdag, februari 11th, 2020

Elton John heeft samen met zijn vaste tekstschrijver Bernie Taupin de Grammy gekregen in de categorie Best original song.

Ze kregen hem voor ‘(I’m gonna) Love me again’ uit Elton John’ semi-autobiografische biopic ‘Rocketman’.

In 1995 won John die ook al voor ‘Can you feel the love tonight’ uit de film ‘Lion king’, maar toen schreef Tim Rice de tekst.

 

Eerdere berichten over Elton John en over Bernie Taupin vind je in de categorie Nieuws.

hoogtepunten uit ‘Break shot’ van James Taylor

zondag, februari 9th, 2020

De autobiografie van James Taylor is inmiddels te beluisteren via Audible.

Rolling Stone zette vijf hoogtepunten daaruit op de website, ongetwijfeld om zo nog meer luisteraars te lokken, die daarvoor een abonnement moeten afsluiten met de luisterboekservice.

In ‘Break shot’ vertelt de inmiddels 71 jaar oude singer-songwriter een hoop, maar ook een hoop niet. Zo mokt Rolling Stone’s Angie Martoccio dat Taylor de naam Carly Simon maar een keer noemt, terwijl ze toch ook schrijft dat de ondertitel van zijn autobiografie ‘the first 21 years’ is.

Dat maakt het bijna ontbreken van de tumultueuze, tien jaar durende relatie van de twee singer-songwriters logisch, want Taylor ontmoette Simon voor het eerst toen hij veertien was, maar kreeg pas na 1969 een relatie met haar.

Toch gebeurde er meer dan genoeg ellende voor een mensenleven in die eerste 21 jaar: een vader die letterlijk twee jaar afwezig is, doordat hij ervoor kiest arts te zijn bij de bouw van een legerbasis op de Zuidpool om zijn slechte huwelijk te ontvluchten, en die alcoholist blijkt als hij dan uiteindelijk terugkomt.

Ook vat Rolling Stone samen hoe hij erin slaagde te ontsnappen aan uitzending als militair naar Vietnam, hoe hij John Lennon ooit voorzag van een enorme overdosis methadon, hoe hij jaren later een dag voor de moord op Lennon op straat werd staande gehouden door Mark David Chapman in de buurt van zijn eigen appartement en hoe hij ‘Fire and rain’ schreef na het voltooien van de opnames voor zijn debuut ‘Sweet baby James’in Londen: (more…)

biopic Marianne Faithfull

zaterdag, februari 8th, 2020

Van het leven van de Engelse zangeres Marianne Faithfull wordt een biopic gemaakt.

In Engeland is het groot nieuws dat Lucy Boynton daarin de hoofdrol speelt want Boynton is een ster sinds haar rol in de Queen-biopic ‘Bohemian Rhapsody’.

Ook zijn er geruchten dat regisseur Ian Bonhote zich zal concentreren op de jaren zestig en vroege jaren zeventig, want zijn casting director zou op zoek zijn naar een acteur die lijkt op de jonge Mick Jagger.

Dat zou dus een hoop ‘As tears goes by’ opleveren, want de in 1964 bij een optreden van de Rolling Stones door Jagger en Keith Richard ontdekte Faithfull werd niet alleen Jaggers geliefde, maar ook een ster die een paar jaar later alweer viel, tot zijn begin jaren zeventig niet alleen verslaafd was, maar ook dakloos.

Eind jaren zeventig kwam zij terug met het album ‘Broken English’ en sindsdien verschijnen soms met grote tussenpozen albums met nieuw werk.

Eerdere berichten over de Marianne Faithfull vind je in de categorie Nieuws en Rootsmuziek op radio, tv en internet..