Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Nieuws’ Category

Neil Young kondigt nieuw boek aan.

woensdag, april 17th, 2019

Van Neil Young komt een nieuw boek uit. Het heet ‘To feel the music: a songwriter’s mission to save high-quality audio’ en verschijnt pas na de zomer.

Of het op 10 september verschijnende boek strandlectuur zou zijn geweest, is nog maar de vraag, want het samen met technologiejournalist Phil Baker geschreven werk gaat het inderdaad over hetgeen de lange titel belooft.

Het beschrijft immers Young’s met veel bombarie aangekondigde Pono player, een apparaat waarmee audio in een ongekend hoge resolutie kan worden afgespeeld. Ondanks het succes van de Kijkcstrter-campagne, slaagde Young er niet in dat apparaat de markt te laten veroveren.

Of dat interessant leesvoer oplevert? Volgens de aankondiging in ieder geval wel: (more…)

Aretha Franklin: postume toekenning Pulitzer Prize Special Citation for the arts

woensdag, april 17th, 2019

Soullegende Aretha Franklin heeft de Pulitzer Prize Special Citation for the arts toegekend gekregen.

Reden was uiteraard voor haar ‘onuitwisbare bijdrage aan de Amerikaanse muziek en cultuur gedurende meer dan vijdf decennia’, zoals de organisatie het omschreef.

Franklin is de eerste zangeres die deze eer te beurt valt en bovendien een van de weinige muzikanten tout court: musicalcomponisten Rodgers & Hammerstein, componist George Gershwin, orkestleider Duke Ellington, jazzpianist Thelonious Monk, jazzsaxofonist John Coltrane, Bob Dylan en Hank Williams gingen haar voor.

 

David Byrne: steen voor steen

donderdag, april 11th, 2019

David Byrne, die voor altijd zal worden geassocieerd met zijn band Talking Heads, is door de Schotse voetbalcub Dumbarton FC gevraagd een baksteen te kopen voor de symbolische prijs van twintig pond. Zo zou hij de bouw van het stadion kunnen sponsoren van de in de Scottish League One spelende club, de derde Schotse divisie.

Reden van dit alles is dat Byrne in dat stadje werd geboren, voordat zijn ouders naar Canada emigreerden toen hij twee was.

Of Byrne dat idee denkt dat het ‘Once in a lifetime’ is? Tot nu toe schijnt hij niet te hebben gereageerd, maar hij zal in ieder geval weinig herinneringen hebben aan het ongeveer twintigduizend inwoners tellende stadje aan de noordelijke oever van de rivier Clyde……

 

Eerdere berichten over David Byrne vind je in de categorie Nieuws.

Dylan: de smaak te pakken…..

woensdag, april 10th, 2019

Bob Dylan heeft de smaak duidelijk te pakken.

Nadat hij verleden jaar al de whiskey ‘Heaven’s door’ op de markt bracht, heeft hij nu plannen onthuld voor een vervolgstap. In de herfst van 2020 opent hij in Nashville de ‘Heaven’s door Distillery and Center for the arts’.

Zijn plannen zijn heel concreet, want het adres van zijn nieuwe speeltje zijn al bekend gemaakt: 616 5th Avenue.

In de 160 jaar oude Elm Street-kerk komen een ‘whiskeybibliotheek’, een restaurant en een zaal voor 360 toeschouwers, terwijl ook Dylan’s schilderijen en metalen beelden er tentongesteld zullen worden.

Niet toevallig kwam de bekendmaking van dit plan vijftig jaar na het uitkomen van Dylan’s ‘Nashville skyline’.

nieuw album Neil Young & Crazy Horse zeker

woensdag, april 10th, 2019

Bij Neil Young weet je het nooit, maar het is zo goed als zeker, want hij heeft het zelf gezegd: er komt een nieuw album van Neil Young & Crazy Horse.

Ze zouden binnenkort een keer de studio ingaan om elf nieuwe songs op te nemen, al is onduidelijk wanneer precies.

Dat komt niet alleen doordat Young zelf uitgebreid op tournee gaat in mei en juni, maar dat doet Nils Lofgren in mei ook.

Opvallend genoeg speelt Young daarbij een aantal soloconcerten en een aantal elektrische met Promise of the Real, zowel in de VS als in Europa.

Lofgren vervangt in Crazy Horse opnieuw Frank ‘Poncho’ Sampedro, de tweede gitarist van de groep sinds 1975, die eerst tijdelijk afwezig leek vanwege een gebroken hand, maar zichzelf blijkbaar met pensioen heeft gestuurd, omdat hij niet meer wil toeren.

Lofgren wil dat nog wel, maar hij is dan ook wat jonger dan Young, Ralph Molina en Billy Talbot, al kreeg hij al eens een nieuwe heup. Tenslotte was hij nog maar een broekje van zeventien toen hij meespeelde in 1970 op Young’s ‘After the goldrush’.

Hij was er opnieuw bij in 1975 op Young’s in drank gedrenkte ‘Tonight’s the night’ en verleende daarna door de jaren heen ook regelmatig zijn diensten aan Young.

 

Eerdere berichten over Neil Young, Crazy Horse, Promise of the Real, Frank Sampedro en Nils Lofgren vind je in de categorie Nieuws.

 

 

 

Fleetwood Mac: zomergriepje?

dinsdag, april 9th, 2019

Fleetwood Mac heeft de rest van zijn Amerikaanse concerten geannuleerd.

Die bekendmaking komt een paar dagen na het bericht dat de groep de Rolling Stones zou vervangen op het New Orleans Jazz and Heritage Festival, dat traditioneel tijdens het laatste weekeinde van april en het eerste van mei plaatsvindt.

Waar de Stones het moesten laten afweten vanwege de vervanging van Mick Jagger’s defecte hartklep, heeft Fleetwood Mac relatief met minder zwaar weer te kampen: zangeres Stevie Nicks heeft griep en heeft de tijd nodig om uit te zieken. Het zou deze keer dus niet gaan om divagedrag

Doordat de band daarna naar Europa en Australië speelt, wordt het oktober voor de afgezegde concerten kunnen worden gegeven.

documentaire Bill Wyman geschrapt van festival

dinsdag, april 9th, 2019

Op het Sheffield Documentary Festival zou op 7 juni ‘The quiet one’ in première gaan, een documentaire over Rolling Stones-bassist Bill wyman.

Bovendien zou daarna een Q&A-sessie plaatsvinden waar zowel Wyman als regisseur Oliver Murray zou deelnemen.

‘zou plaatsvinden’ inderdaad, want de organisatie heeft beide gebeurtenissen geschrapt na oplaaiende protesten via de facebookpagina van de festival.

Die gingen over het discutabele gedrag van Wyman toen hij 1984 zijn tweede vrouw Mandy Smith ontmoette: Wyman was toen 47 en Smith dertien. De twee trouwden toen Smith achttien was, vijf jaar later, maar Smith beweerde dat ze al voor de eerste keer seks hadden toen zij veertien was.

Dat baarde destijds al enig opzien, maar nu opnieuw in het kader van de #metoo-beweging.

Wyman stelt daartegenover dat hij nooit gearresteerd is in het verleden ook al zelf naar de politie en het Openbaar Ministarie is gegaan om te vragen of ze over zijn relatie met Smith wilden praten, maar dat ze daarin niet waren geïnteresseerd.

Overigens duurde dat huwelijk ook nog eens extreem kort: de twee scheidden in 1991….

Sheryl Crow: van je vrienden moet je het hebben

maandag, april 8th, 2019

Dat Sheryl Crow een Tesla heeft, verbaast ons niet zozeer. Het is tenslotte het gewone standaardmodel, schreef zij onlangs op Twitter, die goedkoper was dan haar kampeerbus.

Nu weten wij natuurlijk niet wat voor kampeerbus dat is, maar misschien rijdt ze ermee naar optredens en dan heb je uiteraard bepaalde voorzieningen nodig.

Wat we wél weten, is dat die Tesla het laatst helemaal niet meer deed en dat ze haar volgers vroeg om advies, toen haar dashboard zwart werd en het resetten ook niets opleverde.

Of Tesla-CEO Elon Musk een van haar volgers is, weten we ook al niet, waar wél dat hij haar in twee tweets raad gaf: (more…)

nieuwe single Jodymoon: ‘Sing low’

zondag, april 7th, 2019

Het rootsy Limburgse duo Jodymoon heeft een nieuwe single getrokken van hun prachtige zesde album ‘A love brand new’.

Van ‘Sing low’ hebben ze een live-versie op het internet gezet, die de kenmerkende spanning in hun songs nog maar een overduidelijk voelbaar maakt: (more…)

Mick Jagger: alweer praatjes

zaterdag, april 6th, 2019

Mick Jagger heeft de operatie waarbij hij een nieuwe hartklep kreeg succesvol volstaan.

Het persbericht meldt dat het heel goed gaat met de Rolling Stones-zanger en dat de verwachting is, dat hij volledig zal herstellen.

Dat denkt Jagger zelf ook, want met zijn gebruikelijke bravoure tweette hij: ‘Ik voel me nu veel beter en aan de beterende had – ook al het ziekenhuispersoneel ontzettend bedankt voor een geweldige behandeling.’

Dat vrijwel tegelijkertijd de Stones-concertfilm ‘Bridges to Bremen’ uitkwam, waarin een optreden uit 1988 te zien is, moet dan ook toeval zijn…..

Eerdere berichten over Mick Jagger en de Rolling Stones vind je in de categorie Nieuws.