Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Nieuws’ Category

Kippenvel 515 alleen van 22:00 tot 23:00 uur

dinsdag, september 19th, 2017

Vanavond zijn er voetbalwedstrijden in het toernooi om de KNVB-beker.

Quick Boys en Rijnsburgse Boys spelen tegen respectievelijk FC Volendam en Heracles Almelo.

Doordat beide wedstrijden om 19:30 uur beginnen, eindigen zij pas ver na negen uur.

Dat betekent dat Kippenvel zendtijd moet inleveren en dus dat wij pas om 22:00 uur kunnen beginnen voor één uur in plaats van twee.

In dat uur proppen we zo veel mogelijk goede muziek, al spannen we deze week geen Rode Draad. Die is er volgende week weer….

Tot 22:00 uur, tot Kippenvel!

Nieuw album Kris Delmhorst

woensdag, september 13th, 2017

De Amerikaanse singer-songwriter Kris Delmhorst is al jaren een vaste waarde die kan rekenen op goede recensies, maar in het versplinterde muzieklandschap van vandaag is zij geen grote naam geworden.

Dat is jammer, want zij heeft al een hele reeks goede albums uitgebracht.

We gaan er daarbij even vanuit, dat zij op The wild haar normale niveau haalt. Dat is vast zo, want niet alleen is zij een ervaren muzikante, zij heeft ook nog een klankbord waar je u tegen moet zeggen. Delmhorst is namelijk getrouwd met singer-songwriter Jeffrey Foucault.

De twee gaan dan ook samen op tournee, waarbij ze de begeleidingsband delen en meespelen in elkaars songs.

Jammer dat die optredens all in Amerika zijn….. (more…)

Nieuwe Amerikaanse mini-tournee Steely Dan

woensdag, september 13th, 2017

Donald Fagen heeft een serie optredens bekendgemaakt die Steely Dan gaat geven voordat de oversteek naar Ierland en Engeland wordt gemaakt.

Vanaf 13 oktober treedt de band acht keer in de VS op in twaalf dagen, om daarna drie keer vlakbij op te treden, maar toch zo ver weg.

De oversteek naar het Europese vasteland staat namelijk nog altijd niet gepland……

Nieuw album Mavis Staples in november

woensdag, september 13th, 2017

Op 17 november a.s. komt Mavis Staples’album If all I was was black uit.

Voor die plaat herstelde Staples de samenwerking met Wilco’s Jeff Tweedy, die eerder haar You are not alone en One true vine produceerde, voordat Staples Living on a high note liet produceren door Michael Ward.

In de songs spreekt Mavis Staples zich uit over de in de VS opnieuw opgelaaide rassenkwestie, b.v. in het door haar geschreven titelnummer: ‘If all I was was black/Don’t you wanna know me more than that?’

Tweedy’s rol is groot, want hij produceerde niet alleen, hij schreef ook zeven songs voor Staples, terwijl hi drie andere samen met haar componeerde.

In het persbericht laten de twee geen twijfel bestaan over hun inspiratie. Staples schreef onder meer: ‘We’re not loving one another the way we should.’…..’Some people are saying they want to make the world great again, but we never lost our greatness. We just strayed into division.’

Tweedy is zo mogelijk nog duidelijker: ‘I’ve always thought of art as a political statement in and of itself – that it was enough to be on the side of creation and not destruction. But there is something that feels complicit at this moment in time about not facing what is happening in this country head on.’ (more…)

Helende Engelse kunsthandelaar veroordeeld

woensdag, september 13th, 2017

De Engelse kunstahndelaar Jonathan Poole is veroordeeld tot vier jaar gevangenis, omdat hij schilderijen stal van zijn cliënten.

Onder hen waren Rolling Stone Ron Wood en de erven van Miles Davis en van John Lennon.

Tussen 1986 en 2013 stal hij minstens 26 schilderijen en verkocht hij die, waarmee hij 664.000 dollar verdiende (euro).

De meeste schilderijen waren portretten of karikaturen van beroemdheden. Zo stal hij van Wood zo te zien niet bijzonder goed geschilderde portretten van Mick Jagger, Bob Dylan, Ringo Starr, Marilyn Monroe en Kate Moss.

Ook verduisterde Poole portretten van de hand van Lennon en werk van Auguste Rodin: (more…)

De Rode Draad van Kippenvel 513 van 5 september: Steely Dan’s Walter Becker

zondag, september 3rd, 2017

Van sommige nieuws wil je niet dat het waar is. Het telefoontje van mijn zoon vervulde mij dan ook met ongeloof: teletekst meldde de dood van Walter Becker op zondagnamiddag 3 september.

Het stond er overigens echt, op pagina 126, en ook de website van Rolling Stone meldde het, compleet met een even korte als liefdevolle boodschap van Becker’s partner in crime Donald Fagen: (more…)

Nieuwe John Lee Hooker-box

woensdag, augustus 30th, 2017

Op 29 september a.s. verschijnt de box John Lee Hooker: King of the boogiemet vijf cd’s met songs van de bluespionier .

Van de honderd songs zijn er acht niet eerder uitgebracht.

Onder de songs zijn vijftien liveopnamen en ook vijftien duetten met onder anderen Joe Cocker, Bonnie Raitt (het sensuele I’m in the mood)
Van Morrison en Eric Clapton.

Voor wie daaraan niet genoeg heeft, is er onder dezelfde naam een tentoonstelling met de outfits waarin Hooker optrad en zijn gitaren, mar ook foto’s en onderscheidingen.

Daarvoor moet je dan wel naar het GRAMMY Museum in Mississippi.

Daarvoor heb je de tijd tot februari volgend jaar.

De setlist: (more…)

bladmuziek Eleanor Rigby en begrafenispapieren naar de veiling

woensdag, augustus 23rd, 2017

De originele bladmuziek voor Eleanor Rigby, met de hand uitgeschreven door producer George Martin, wordt op 11 september geveild.

Naar verwachting zal die 20.000 pond (22.000 euro) opbrengen, misschien ook vanwege de handtekening van Paul McCartney en de aantekeningen van Martin dat de muziek moest worden gespeeld door vier violen, twee viola’s en twee cello’s.

Op dezelfde veiling komen een aankoopbewijs en een kwitantie voor het graf van de vrouw die werd begraven op St Peter’s churchyard in Woolton, Liverpool.

Die worden geveild samen met een miniatuurbijbel uit 1899, waarin Eleanor Rigby’s naam geschreven staat.

De opbrengst van deze drie curieuze stukken gezamenlijk zou kunnen liggen tussen de 2000 en 4000 pond (2200 tot 4400 euro): (more…)

Rerelease Lucinda Williams’ This sweet old world

woensdag, augustus 23rd, 2017

Lucinda Williams brengt op 20 oktober haar album This sweet old world opnieuw uit, omdat de oorspronkelijke release dan 25 jaar geleden is.

Dat is tegenwoordig op zich al bijna geen nieuws meer, want de ene na de andere oude titel wordt heruitgegeven.

Williams maakt er echter toch iets bijzonders van door het hele album opnieuw op te nemen met haar huidige band: gitarist Stuart Mathis, bassist David Sutton, en drummer Butch Norton, terwijl Williams het produceerde met Tom Overby, haar manager en echtgenoot.

Daarbovenop nam Williams nog vier songs extra op: Factory blues, Dark side of life, Wild and blue van John Anderson en What you don’t know van John Leventhal en Jim Lauderdale.
De songlist: (more…)

Kippenvel terug van vakantie

dinsdag, augustus 22nd, 2017

Eindelijk mogen we dan weer. Tenminste: zo voelt het.

Vakantie is leuk, maar je zou de studio mee moeten kunnen nemen.

Doordat dat niet kan, staan we te trappelen om Kippenvel 511 te maken vanavond, zoals altijd tussen 21:00 en 23:00 uur via RTV Katwijk én via deze website.

Tot vanavond, tot Kippenvel!