Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Nieuws’ Category

Eric Clapton: kerstalbum

zaterdag, augustus 18th, 2018

Bijna alle grote Amerikaanse artiesten doen het, en nu voegt Eric Clapton zich ook in deze rij van ellende: Clapton brengt ergens in oktober zijn eigen kerstalbum uit. Dat heet dan ook nog ‘Happy Xmas’….

Daarop staan kerstliedjes variërend van de inmiddels allang dood gedraaide ‘Have yourself a merry little Christmas’ , ‘White Christmas’, ‘Silent night’ en ‘Jingle bells’, tot minder bekende én een door Clapton zelf geschreven kerstsong: ‘For love on Christmas Day.”

Clapton verwerkte in ‘Jingle bells’ een eerbetoon aan dance-dj Avicii en speelt ook de andere nummers uiteraard op een bluesy manier.

De titels van de tracklist plus het feit dat Clapton het album produceerde met zijn vaste toetsenist Simon Climie doet overigens vermoeden dat het een kamerbreed gladgestreken verzameling dooddoeners gaat worden.

Misschien zou Clapton om Waits’ ‘A Christmas card from a hooker in Minneapolis’ als bonustrack kunnen toevoegen. Dat is ook een smartlap maar wel van een heel ander kaliber.

De songlist: (more…)

Lindsey Buckingham: ook tournee

woensdag, augustus 15th, 2018

Niet alleen Fleetwood Mac gaat binnenkort op tournee, ook Lyndsey Buckingham doet dat.

Net als Fleetwood gaat de net uit de band ontslagen songschrijver en gitarist deze herfst op tournee door de Verenigde Staten en brengt tegelijk daarmee een album uit: Solo anthology – the best of Lyndsey Buckingham.

Buckingham begint op 7 oktober en eindigt 34 optredens later op 9 december, terwijl Fleetwood Mac doorgaat tot half december en daarna de draad weer oppakt in februari 2019 en dan doorgaat tot begin april 2019.

Iedereen die in de voorverkoop een kaartje koopt voor een van Buckinghams concerten, krijgt trouwens zijn album daarbij cadeau als digitale kopie of als cd. Gek genoeg geldt dat aanbod dat weer niet voor de concerten in twee steden.

Wie de driedubbele cd of de zes lp’s tellende box wil, kan die niet cadeau krijgen, maar moet die trouwens kopen.

Op die verzamelaar komen behalve al eerder uitgekomen solonummers ook muziek uit soundtracks, twee niet eerder uitgebrachte songs (‘Hunger’ en ‘Ride this road’) en live-versies van door Buckingham geschreven Fleetwood Mac-nummers ‘Tusk’ en “Go your own way’.

Dat het laatste door hem geschreven is, zal de rest van de groep nu wel spijten, want het is zo’n beetje hun ‘signature song’ geworden….

Wie allerlei weetjes leuk vindt, kan zich onderdompelen in de achtergronden bij de songs op ‘Tusk’. Per nummer kun je daarover allerlei bijzonderheden lezen die uit de eerste hand komen, namelijk die van Mick Fleetwood, Stevie Nicks en Lyndsey Buckingham samen.

Dat alles werd gepubliceerd bij de rerelease van Tusk, maar is ook interessant als je die versie niet hebt gekocht: (more…)

John Lennon’s en Yoko Ono’s Imagine opnieuw in de bioscoop

woensdag, augustus 15th, 2018

De film Imagine van John Lennon en Yoko Ono gaat op 17 september opnieuw in première in veertig Nederlandse bioscopen.

Dat is dan een een digitaal geremasterde versie van de film die in 19872 werd gemaakt bij het album met dezelfde naam.

De door Lennon en Ono geregiseerde film si niet alleen geremasterd, ook het geluid werd onherstelbaar verbeterd in Dolby Atmos en 7.1 Surround.

Bovendien zitten er de nieuwe versie vijftien minuten exclusief bonusmateriaal. Daarin speelt John Lennon twee songs voor aan een stel muzikanten in een studio. Onder hen is  George Harrison.

 

Iain Matthews: memoires ‘Thro’ my eyes’

dinsdag, augustus 14th, 2018

De nog altijd uiterst actieve Iain Matthews maakt met zijn nu geheel Nederlandse bezetting van Matthews Southern Comfort recent niet alleen het album ‘Like a radio’, maar schreef  samen met Ian Clayton ook zijn memoires.

‘Thro’ my eyes’ is het verhaal van een rusteloze muzikant die via het Engelse Fairport Convention de Iain Matthews’ Southern Comfort opricht, daarna naar de VS trekt, ongeveer twintig jaar niets meer uitbrengt, maar daarna de draad weer opvat én uiteindelijk in Nederland terecht komt.

‘Tro’ my eyes’ is uit in twee edities: het boek en het boek plus dubbel-cd met daarop in totaal 23 songs uit zijn hele carrière: (more…)

auto’s Paul McCartney én John Lennon naar de veiling

dinsdag, augustus 14th, 2018

Op 1 september worden auto’s geveild die respectievelijk aan Paul McCartney en John Lennon hebben toebehoord.

McCartney’s Mini Cooper S DeVille uit 1965 was er een van vier stuks die de toenmalige Beatles-manager Brian Epstein in 1965 bestelde: (more…)

Aretha Franklin: laatste fase?

dinsdag, augustus 14th, 2018

Soullegende Aretha Franklin is zo ziek, dat haar overlijden niet lang meer op zich zal laten wachten.

Dat kun je opmaken uit de formulering van het persbericht dat gisteren werd gepubliceerd. Daarin staat dat vrienden en familie zich in Detroit rond het ziekbed van de 76 jaar oude souldiva hebben verzameld.

Franklin lijdt sinds 2010 aan kanker en heeft de laatste tijd veel optredens moeten afzeggen.

Deze columnist kondigt haar overlijden maar vast aan: (more…)

Paul Simon: nieuwe versie ‘One man’s ceiling is another man’s floor’

vrijdag, augustus 10th, 2018

Op het op 7 september uitkomende ‘In the blue light’ komen nieuwe versies van tien Paul Simon-songs die hij zelf uitkoos om ze drastisch opnieuw te bewerken met muzikanten als trompettist Wynton Marsalis, gitarist Bill Frisell, bassist John Patitucci and drummers Jack DeJohnette and Steve Gadd.

Daarvan staat een korte ‘making of’ op YouTube die in ieder geval bewijst dat het een album wordt vol uiteenlopende stijlen: (more…)

Kara Grainger stelt zich voor.

donderdag, augustus 9th, 2018

Hoewel zangeres en slidegitariste Kara Grainger al vanaf 2008 albums maakt, leidden haar debuut ‘Grand and green river’ en opvolgers ‘LA blues’ en ‘Shiver and sigh’ niet tot een doorbraak, al hield ze er wel optredens aan over in bijvoorbeeld Indonesië en Japan.

Daarvan zal de naar de VS verhuisde, geboren Australische toch niet van gedroomd hebben, toen zij de rootsy, vaak zelf geschreven songs van haar eerste album opnam.

Zij sluit muzikaal aan bij een stijlicoon als Bonnie Raitt, maar moest haar nieuwe, eind juni uitgekomen album  ‘Living with your ghost’ uitbrengen op een door haar opgericht label.

Het tekent zowel de malaise in de platenindustrie dat geen label meer interesse in haar toonde als Graingers vastbeslotenheid door te gaan.

Misschien is de combinatie van blues, americana en singer-songwriter met een zangerige slide ook moeilijk te vermarkten, zoals het in dat gruwelijke marketingjargon heet.

Bij Kippenvel draaien we al sinds die eerste songs van haar, maar ze is nog altijd een grote onbekende in Nederland.

In deze twee op zijn zachtst gezegd vriendelijke gevoerde interviews krijgt Grainger alle gelegenheid zichzelf voor te stellen, want de eerste vooral Amerikaanse recensies van ‘Living with your ghost’ zijn juichend: (more…)

Ilse DeLange bereidt ‘Ilse DeLange’ voor.

donderdag, augustus 9th, 2018

Op 31 augustus komt Ilse DeLanges nieuwe, naamloze album uit.

Via de sociale media en haar nieuwsbrief stoomt zij haar fans klaar voor die release, die in verschillende versies gaat uitkomen.

Het Limited edition-album bevat naast de elf songs nog drie akoestische versies van ‘OK’, ‘Runaway’ en ‘Violet & blue’.

Uiteraard komt het album ook op lp uit, waarbij als extraatje het afdrukken van de songteksten wordt genoemd, een onzes inziens vrij normale zaak als teksten ertoe doen.

Verder verschijnt het album als stream en download. Tenslotte verschijnt het album eenmalig in combinatie met een magazine. Op de standaard-cd staan de elf songs, maar in het magazine staan ‘allerlei leuke verhalen, zoals een interview door Paul de Leeuw, mijn favoriete plekjes in Nashville en de kans om mijn gitaar te winnen.’

Nu heeft DeLange een grote en trouwe schare fans, maar de vraag rijst voor wie de modieuze en dus morgen alweer achterhaalde muziek nu eigenlijk bedoeld is die te horen valt op haar eerste twee singles van die nieuwe plaat.

Haar enthousiaste glimlach tijdens een optreden in ‘De Wereld Draait Door’ is bijna pijnlijk om aan te zien bij het horen van de dreutelende synthipop van ‘OK’, terwijl ‘Lay you arms down’ daar helaas nog voor onderdoet door het muzikaal rampzalige refrein: (more…)

debuut Glenn Frey en JD Souther opnieuw uit

woensdag, augustus 8th, 2018

Voordat Glenn Frey wereldberoemd werd en zijn vriend J.D. Souther ervoor koos dat niet te worden door in de eerste plaats songschijver te zijn en pas als gevolg daarvan muzikant, maakten zij in 1969 het album ‘Longbranch/Pennywhistle’.

Dat album zat vreemd genoeg al in de box met solowerk van Glenn Frey ‘Above the clouds; the collection’, die eerder dit jaar uitkwam, maar komt op 28 september voor het eerst uit op cd en opnieuw op vinyl.

Daarvoor werden de opnamen geremasterd en geremixt door Elliot Scheiner (Eagles, Steely Dan, Toto) in samenwerking met Souther.

Het album werd destijds geproduceerd door Tom Thacker en in de songs zijn  grote namen te horen als gitarist James Burton, slidegitarist Ry Cooder, pedal-steelgitarist Buddy Emmons, pianist Larry Knechtel, drummer Jim Gordon, bassist Joe Osborn en fiddelaar Doug Kershaw.

De songlijst: (more…)