Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Nieuws’ Category

Brian May: lichte hartaanval

dinsdag, mei 26th, 2020

Queen-gitarist heeft enige tijd na zijn ziekenhuisopname vanwege een afgescheurde grote bilspier een ‘lichte hartaanval’ gehad. Dat vertelt hij in een filmpje op Twitter.

Hij was alweer thuis, maar bleef pijn houden. Eerst constateerden artsen een beklemde zenuw in zijn rug, wellicht veroorzaakt doordat May al vijftig jaar een gitaar over zijn schouder rondloopt.

Daarna kreeg hij de bekende verschijnselen als een beklemming op de borst.

Toen hij door zijn huisarts naar het ziekenhuis gereden was, constateerden de doctoren daar dat hij drie verstopte aderen had en werden evenzoveel stents geplaatst.

Gelukkig maakt hij zelf dat grapje al over de titel van het derde Queen-album, ‘Sheer heart attack’….

May is inmiddels weer thuis en maakt het goed, zo zegt hij.

 

Eerdere berichten over Brian May vind je in de categorie Nieuws.

Abba: dit jaar misschien nieuwe nummers…

zondag, mei 24th, 2020

Wees niet bang: in Kippenvel zullen we nooit iets van Abba draaien, maar toonbeelden van vakmanschap zijn de nummers van Björn Ulvaeus en Bennie Andersson natuurlijk wel en daarom berichten wij zo af en toe over die hitmachine met pensioen.

In een recent interview met CNBC spreekt Abba’s  Ulvaeus zich stelliger uit over het Zweedse beleid inzake corona dan over Abba’s nieuwe nummers.

Dat is wonderlijk, want Ulvaeus is wél een doorgewinterde muzikant, maar geen expert in medische zaken, maar misschien gaf hij alleen beleefd antwoord op aan hem gestelde vragen.

Hij heeft het ook nog even de Zweedse economie in relatie tot een tweede en eventueel derde opleving van het virus en heeft het over de gevolgen van de anderhalvemetersamenleving op concerten, maar uiteindelijk zegt hij ook iets heel vaags over het opnemen en misschien uitkomen die twee al in 2018 opgenomen singles van Abba: (more…)

Eric Clapton en B.B. King’s ‘Riding with the king’ opnieuw uit

vrijdag, mei 22nd, 2020

Op 26 komt ‘Riding with the king’ opnieuw uit. Dat door Eric Clapton en B.B. King is inmiddels twintig jaar geleden uitgebracht en dus is het blijkbaar tijd voor een feestje.

Om die rerelease te rechtvaardigen, komen er twee niet eerder uitgebrachte songs uit de sessie van destijds op te staan.

Het gaat om ‘Rollin’and tumblin’’een bluestraditional die in 1950 al door Muddy Waters werd opgenomen en in 166 door Clapton’s band Cream: (more…)

Graham Nash: bezig met nieuw album

dinsdag, mei 19th, 2020

In een interview met CBS Sunday morning heeft Graham Nash gezegd dat hij niet zo’n  sociaal dier is.

Hij is in zijn New Yorkse appartement dan ook bezig is met het opnemen van demo’s voor een nieuw album. Hij heeft al zo ongeveer de helft van het aantal songs klaar, zo zegt hij.

Dat is misschien geen groot nieuws, maar Nash’ vorige, ‘This path tonight’, sateert uit 2016.

Dat album verscheen veertien jaar na ‘Songs for survivors’, zodat erop lijkt dat Nash haast heeft.

Dat kan kloppen, want hij is inmiddels 78.

Anderzijds is het dan weer zo dat zijn soloalbum daarvoor, ‘Innocent eyes’, maar liefst zestien eerder eerder uitkwam…

In ruim vijf minuten slaagt CBS Sunday morning er trouwens ook nog in Nash’ hele loopbaan samen te vatten: (more…)

tweede keer 24 uur Bruce Springsteen te horen

dinsdag, mei 19th, 2020

Op zaterdag 2 begon de eerste Bruce Springseen-marathon op het internet: de organisatoren van feesten waarop de muziek van Springsteen centraal draaiden 24 uur lang zijn songs in de hoop geld op te halen voor drie goede doelen.

Hannah Summers en Jon Beck van de Hungry Heart Club Night zamelden zo meer dan 32.000 pond (zo’n 36.000 euro) in.

Op zaterdag 23 mei herhalen ze dat kunststuk vanaf 8 uur ’s avonds en zijn ze dus tot zondagavond onder de pannen, maar er is wel een verschil: deze keer vragen ze om verzoeken.

Deze keer is het doel aandacht te vestigen op de Mental Health Awareness Week. Springsteen is in het verleden zelf vrij open geweest over zijn depressies.

Springsteen-fans kunnen vanaf zaterdagavond a.s. om 8 uur dus hier terecht: (more…)

Neil Young probeert ‘Homegrown’ uit.

vrijdag, mei 15th, 2020

Neil Young heeft een eerste song van zijn onuitgebrachte album ‘Homegrown’ online gezet op zijn website.

‘Try’ loopt zo vooruit op de release van dat album, dat de opvolger had moeten worden van ‘Harvest’.

Zoals bekend vond Young het verslag van een liefde te aangrijpend om het uit te brengen, reden waarom het hele album op de plank verdaagde.

Hij beschreef het eerder al als ‘a record full of love lost and explorations,’ en  ‘A record that has been hidden for decades. Too personal and revealing to expose in the freshness of those times…’

‘Homegrown’ moest daardoor dus wijken voor het ook niet écht gezellige ‘Tonight’s the night’, maar zou volgens Young muzikaal de brug zijn tussen ‘Harvest’ en ‘Comes a time’.

‘Try’ neigt echter meer naar ‘Comes a time’dan naar Harvest, maar bij Young weet je het nooit.

We blijven dus hoop houden: (more…)

Gretchen Peters’ tribute-album Mickey Newbury uit en te horen

vrijdag, mei 15th, 2020

‘The night you wrote that song – the songs of Mickey Newbury, het tribute-album dat singer-songwriter Gretchen Peters maakte, is uit in digitale vorm.

Vanwege de coronacrisis komen de lp en cd pas op 19 juni uit.

Toch promoten zij en toetsenist-echtgenoot Barry Walsh het album al wel: zij spelen live via de facebookpagina van de Americana Music Association om 1 uur Amerikaanse tijd. Dat is om acht uur vanavond.

Peters heeft aangekondigd samen met Walsh wat songs van dat album te spelen, de week van de op 19 mei geboren Newbury te vieren (sic!) en vragen te beantwoorden: (more…)

Jethro Tull’s Ian Anderson: te hete soep

vrijdag, mei 15th, 2020

Blijkbaar serveerde Jethro Tull’s Ian Anderson gisteren een soep die heter wordt opgediend dat gegeten, maar toch baarde het veel opzien.

Dat leiden wij tenminste af uit het feit dat Anderson een verklaring heeft uitgegeven waarin hij zijn eigen uitspreek relativeert dat zijn dagen geteld zijn.

Dat zei hij in een interview met Dan Rather voor diens ‘The Big Interview’, een serie interviews met muzikanten op AXS TV, maar nu zegt hij te hebben bedoeld dat zijn dagen als zanger geteld zijn: hij wordt tenslotte 73 in augustus.

Daaraan voegt hij toe dat hij ondanks zijn COPD en astma al veertien maanden geen infectie heeft opgelopen of een aanval heeft gehad, zodat het vorig jaar de eerste keer was dat hij geen last had sinds hij in de twintig was.

Als hij maar niet verkouden wordt of groep krijgt, zo schrijft hij, is er niets aan de hand zegt hij: het goede nieuws is namelijk dat hij geen aambeien heeft of erectieproblemen.

Hij besluit zijn persbericht dan ook met: ‘So, things are looking up, not down. (Puns fully intended).’

 

Eerdere berichten over Ian Anderson en Jethro Tull vind je in de categorie Nieuws

Mike Love en Al Jardine: reünie van de Beach Boys aanstaande?

donderdag, mei 14th, 2020

Volgend jaar is het zestig jaar geleden dat de Beach Boys werd opgericht en dus duiken nu de geruchten op over een tournee van de nog in leven zijnde leden van de originele bezetting, Brian Wilson, Al Jardine en Mike Love, met de nodige hulptroepen.

Of dat muzikaal de moeite waard wordt, staat te bezien, want de jongens naderen inmiddels de tachtig, maar dat ze weer allemaal samen op het odium zouden willen staan, is al nieuws op zich.

Sinds jaar en dag zijn de Beach Boys immers verdeeld in twee kampen die elkaar met verve bestrijden, waarbij Mike Love de anderen het recht ontzegt de bandnaam te gebruiken.

Eerdere berichten over het gekibbel van de Beach Boys vind je in de categorie Nieuws.

zoon Melissa Etheridge en Julie Cypher (én David Crosby) overleden

donderdag, mei 14th, 2020

Beckett Cypher, de zoon van zangeres-gitariste Melissa Etheridge en Julie Cypher, is overleden aan ‘de gevolgen van zijn drugsverslaving’, zoals Etheridge het op Twitter formuleerde. Hij was 21 jaar.

Beckett was net als zijn zus Bailey verwerkt met sperma van David Crosby. Crosby’s vrouw Jan stelde dat voor toen in een gesprek tussen de vier bleek dat Etheridge en Cypher kinderen wilden, maar er niet konden bedenken wie de zaaddonor moest zijn.

 

Eerdere berichten over Melissa Etheridge en David Crosby vind je in de categorieën Nieuws, Rootsmuziek op radio, tv en internet en Concertrecensies.