Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Nieuws’ Category

nieuwe single Gretchen Peters

woensdag, april 1st, 2020

Singer-songwriter Gretchen Peters kondigde al eerder de release aan van haar album vol covers van Mickey Newbury-covers. Die zou uitkomen op 15 mei a.s.

Hoewel ze nu overweegt die release uit te stellen vanwege het coronavirus, heeft ze inmiddels wel een single van ‘The night you wrote that song – the songs of Mickey Newbury’ uitgebracht.

Wij mogen onszelf toch overtuigde Gretchen Peters-fans noemen, maar snappen op basis van dit straighte, uptempo countrynummer haar fascinatie voor Newbury niet.

Wel horen we, dat ze muzikaal en tekstueel teruggrijpt op haar countrygetinte debuut ‘The secret of life’, precies het enige album dat wij niet goed vinden: (more…)

Elton John’s tv-concert tegen corona: een miljoen dollar

woensdag, april 1st, 2020

Het door Elton John georganiseerde tv-concert dat zondagavond in de VS werd uitgezonden, heeft een miljoen dollar opgeleverd voor de strijd tegen het coronavirus.

Dat komt in eerste instantie door tv-zender Fox en door Proctor and Gamble. Beide bedrijven schonken 500.000 dollar (rond de 457.000 euro).

Ook kijkers konden overmaken, maar hoeveel dat opleverde, is niet bekend gemaakt.

Sterren van allerlei kaliber deden mee: Billie Eilish, Dave Grohl, Mariah Carey, Alicia Keys, Sam Smith en de Backstreet Boys waren erbij. Zij zongen allen vanaf een andere locatie.

Elton John deed dat ook: hij sloot of met ‘Don’t let the sun go down on me’.

 

Eerdere berichten over Elton John vind je in de categorie Nieuws.

John Prine opgenomen met coronavirus

maandag, maart 30th, 2020

John Prine is besmet met het coronavirus en ligt sinds donderdag 26 maart in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Dat hebben familieleden van de 73-jarige singer-songwriter bekend gemaakt in een verklaring via Twitter: (more…)

Bob Dylan’s ‘Murder most foul’: beroemdheden turven….

zondag, maart 29th, 2020

In Bob Dylan’s nieuwe ‘Murder most foul’ bezingt de bejaarde bard de moord op John F. Kennedy, al doet hij daar ruim zeventien minuten over.

Dat komt ook doordat hij in die voort meanderende ballade heel wat namen laat vallen die daarmee nu niet direct iets te maken hebben.

NPR’s Bob Boilen en Anne Powers hadden blijkbaar niets beters te doen en turfden niet alleen het aantal, maar zetten ze ook nog allemaal in een lijst.

Ze kwamen tot 74 en dat aantal zal vast kloppen, al schrijven ze open te staan voor aanvullingen.

Wij hebben geen greintje zin dat te controleren, maar constateren wel dat het nogal een bonte verzameling is, variërend van Charlie Caplin tot Charlie Parker, Little Richard tot Little Walker en van Billie Holiday via Billy Joe Royal tot Billy Joel: (more…)

Jackson Browne: coronavirus én opbeurende song

donderdag, maart 26th, 2020

Singer-songwriter Jackson Browne heeft bekend gemaakt dat hij besmet is met het coronavirus.

Hij vermoedt dat hij het heeft opgelopen tijdens zijn recente reis naar New York voor een optreden tijdens het benefietconcert Love Rocks NYC waar ook onder anderen erkende gitaarbeulen als Warren Haynes, Susan Tedeschi en Derek Trucks optraden, maar weet dat ook niet helemaal zeker.

In een interview met Rolling Stone zegt hij dat de symptomen hem meevallen en dat hij geen medicijnen nodig heeft.

Inmiddels heeft hij ook een opbeurend bedoelde song uitgebracht.

Voor ‘A little soon to say’ vond de inmiddels een pluizige, oud makende baard dragende Browne zijn inspiratie bij de protesten van de jeugd van tegenwoordig als de studenten van Parkland High School en Greta Thunberg.

Hij bezingt in feite de plicht optimistisch te blijven, ook al is dt niet eenvoudig. Daardoor kan de tekst ook makkelijk slaan op de wereldwijde coronapandemie: (more…)

Lucinda Williams: ‘Lost girl’

woensdag, maart 25th, 2020

Lucinda Williams heeft een nieuwe song uitgebracht via YouTube.

Dat is niet een opwarmertje voor haar komende album ‘Good souls better angels’, want daarop is het niet te vinden.

Het is de titelsong van de serie ‘Lost girls’, die op 20 maart in première is gegaan op Netflix.

Williams nam de betrokken song niet op met haar liveband, maar met twee Heartbreakers, namelijk drummer Steve Ferrone en toetsenist Benmont Tench, plus gitaristen Val McCallum en Blake Mills: (more…)

gitaren Jimi Hendrix, Eric Clapton, Keith Richards én Jimmy Page naar de veiling

zondag, maart 22nd, 2020

Wie alles al heeft, maar nog wel tegen een lege muur aankijkt, kan overwegen een bod uit te brengen via de website Gotta have rock and roll.

Daar worden begin april gitaren geveild van Jimi Hendrix, Eric Clapton, Keith Richards, Duane Allman, Lindsey Buckingham, Richei Sambora en Kirk Hammett.

Voor Hendrix’ Starfire V uit 1967 is het minimumbod bepaald op 250.000 dollar (233.000 euro).

Uiteraard wordt een hoge opbrengst verwacht, namelijk het dubbele bedrag.

Of dat ook komt doordat Hendrix erop speelde tijdens een spontaan optreden in een bar met Frank Zappa? Het feit dat een Fender Stratocaster van Jimmy Page uit de jaren negentig wordt geschat op 150.000 dollar (140.000 euro) met de aantekening dat hij daarop speelde toen hij meedeed met een anonieme barband doet dat vermoeden: (more…)

Neil Young’s eerste kampvuursessie online

zaterdag, maart 21st, 2020

Neil Young heeft zoals kortgeleden aangekondigd zijn eerste kampvuursessie op zijn site gezet.

Waar er in zijn bijdrage aan de online verkiezingsbijeenkomst van Bernie Sanders op 17 maart nog een open haard aan te pas kwam, zochten Young en Darryl Hannah nu de buitenlucht op voor opener ‘Sugar mountain’.

Daarin ontbreekt dat kampvuur overigens, net als Hannah’s visie op de regie van de door haar geschoten beelden: Young wandelt al zingend en spelend wat heen en weer en loopt daarbij ook af en toe ook gedeeltelijk of geheel het beeld uit.

Young speelt het tweede nummer, het nog altijd fascinerende ‘Vampire blues’ van zijn desolate ‘On the beach’, dan weer wel voor de open haard in Hannah’s beelden, die op zijn best herinneren aan films die hij regisseerde onder zijn pseudoniem Bernard Shakey.

Daarin lapte hij zo ongeveer alle cinematografische wetten aan zijn laarzen, die in ‘Sugar mountain’ al paars-grijze regenlaarzen bleken te zijn.

Hannah toont zich een waardig opvolger van Shakey, doordat zij er bijna voortdurend in slaagt Young slechts gedeeltelijk in beeld te krijgen tijdens zijn songs en de vijf binnen opgenomen songs ook worden geteisterd door een gebrek aan goede belichting. Of zij dit talent van zichzelf heeft of de expliciete instructies van Young opvolgde, is onduidelijk.

Behalve een paar stuurloze tussendoortjes over bijvoorbeeld zijn door henzelf gefabriceerde mondharmonicahouder valt vooral het in eigen beheer gemaakte reclamespotje voor water op. Dat ziet er dan weer wel uit alsof er een commercieel product verkocht moet worden.

Young  speelt ook ‘Love/Art blues’ van ‘Homegrown’, ‘Tell me why’ van ‘After the goldrush’, ‘Razor love’ van ‘Silver & gold’ en ‘Little wing’ van ‘Hawks & doves’.

Het laatste nummer speelt hij op een piano, zittend met zijn rug naar de camera.

Dat hoeft niet te verbazen, want als de gordijnen open gaan voor het miniconcert wordt het gepresenteerd onder de naam ‘Hearse theatre movie night’.

De tijd lijkt met andere woorden te hebben stilgestaan als Young refereert aan de lijkwagen waarin hij reed met Bruce Palmer toen hij in Los Angeles in een file Stephen Stills weer tegen kwam: (more…)

nieuw album Iain Matthews

zaterdag, maart 21st, 2020

Eind maart verschijnt een nieuwe album van folklegende Iain Matthews.

Net als ‘Like a radio’ nam hij het op met Hij nam het opnieuw op met zijn Nederlandse band: B.J. Baartmans en Eric DeVries – gitaren, Bart de Win – piano en Sjoerd van Bommel – drums.

Op het album staan twaalf songs. Tien ervan scheef Matthews alleen of samen met zijn bandleden. Verder nam hij Joni Mitchell’s ‘Ethiopia’ en Ed Snodderly’s ‘Working in the new mine’ op.

Op YouTube staat inmiddels ‘Feed it’: (more…)

levensteken Duffy

vrijdag, maart 20th, 2020

Na Duffy’s huiveringwekkende communiqué van eind februari over de reden van haar jarenlange stilte was er gisteravond weer een levensteken.

Ze stuurde een e-mail aan een van de presentatoren van BBC’s Radio 2.

In de e-mail aan Jo Whiley schrijft ze dat ze zich weliswaar vrijer voelt dan voorheen, maar dat het door haar aangekondigde interview haar moeilijker valt dan ze dacht.

Binnenkort komt ze daarom met een schriftelijke verklaring, maar gisteravond gunde ze Whiley een première in de vorm van een song die ze bij de e-mail had gevoegd.

Ze schreef dat haar platenmaatschappij daar niets van wist en dat ze ook niet van plan is het nummer uit te brengen.

‘Something Beautiful’ was alleen bedoeld om op de radio te worden gedraaid in deze moeilijke tijden, als mensen thuis moeten zitten: ‘If it lifts spirits.’

Verbazend is dan weer, dat het geen thuis gemaakte niemendalletje is, maar een zwaar georkestreerd nummer: daar moeten toch haast technici, muzikanten, studiobazen en anderen aan te pas gekomen zijn.

Het fragment uit Jo Whiley’s programma staat inmiddels op YouTube: (more…)