Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Nieuws’ Category

David Crosby: rereleases CPR inmiddels uit

maandag, augustus 3rd, 2020

Het naamloze debuut van David Crosby’s CPR en opvolger ‘Just like gravity’ zijn inmiddels niet alleen digitaal heruitgebracht, maar ook op cd.

De digitale versies verschenen al op 15 mei, maar op 31 juli jl. kwamen de cd’s ook weer uit.

CPR was een handige woordspeling op CSN, maar gitarist Jeff Pevar en toetsenist James Raymond zijn ook niet de eersten de besten, terwijl drummer Steve DiStanislao en bassist Andrew Ford met de besten meekunnen.

Dat beide albums nu zijn voorzien van lines notes van Crosby’s vriend Steve Silberman is niet de reden dat we die rereleases toeuichen, maar wel dat daarop een stel van de mooiste songs staan die Crosby ooit schreef.

Bovendien denken wij zomaar, dat die twee albums niet de waardering kregen die ze verdienden.

Iedereen die de vier soloalbums van Crosby daarna goed vindt, zou zichzelf een plezier doen door ‘CPR’ en ‘Just like gravity’ alsnog te beluisteren: (more…)

akoestische versie van Paul McCartney’s ‘Calico skies’ te horen

zondag, augustus 2nd, 2020

In de publiciteitsgolf die Paul McCartney probeert te ontketenen rond het uitkomen van zijn met alternatieve versies en demo’s uitgebreide versie van ‘Flaming pie’ kwam ook een alternatieve versie uit van ‘Calico skies’.

Het is een akoestische versie die jij opnam in de VS nadat een orkaan ervoor had gezorgd dat er geen elektriciteit was in het gebied waar hij zich bevond.

Hij combineerde daarbij inspiratie met ervaring, want hij wilde iets schrijven zoals ‘Blackbird’, een song waarbij je geen drums of arrangementen nodig had: (more…)

rerelease Fleetwood Mac’s albums van 1969 tot en met 1974

dinsdag, juli 28th, 2020

Van Fleetwood Mac ’s vroege werk komt een grote rerelease, hoewel de eerste lp’s daar dan weer geen deel van uitmaken.

‘Fleetwood Mac 19-69-1974’ zal bestaan uit acht cd’s en begint bij ‘Then play on’, het derde album van de groep, en loopt tot en met ‘Live from the Record Plant 12-15-74’.

Daardoor maken ook ‘Kiln House’,  ‘Future games’, ‘Penguin’, ‘Mystery to me’ en ‘Heroes are hard to find’ deel uit van de set.

Aan alle lp’s van destijds zijn ook niet eerder uitgebrachte bonusnummers toegevoegd.

Zo beslaat de box een periode van vijf jaar, die begint met werk uit de periode met de afgelopen zaterdag overleden Fleetwood Mac-oprichter en -gitarist Peter Green, maar ook met albums waarop Danny Kirwan, Cgristine McVie, Dave Walker, Bob Welch en Bob Weston meespelen: (more…)

postuum album plus boek van Peter Green?

maandag, juli 27th, 2020

De verleden week zaterdag overleden Fleetwood Mac-oprichter en -gitarist Peter Green zou eerder dit jaar nog hebben gewerkt aan een album.

De opnamen daarvoor zouden hebben plaatsgevonden in de Abbey Road-studio’s en het hele project zou afgelopen januari al bijna af zijn geweest.

Metallica-gitarist Kirk Hammett zou een versie spelen en zingen (!) van Green’s ‘Man of the world’ en ook David Gilmour zou aan het project hebben meegewerkt.

Dat Hammett zijn medewerking verleent is verrassend, maar hij speelt vaak op een Gibson Les Paul uit 1959 die Green ooit aan bluesgitarist Gary Moore verkocht en blijkt in recente tweets een bewonderaar van de overleden bluesgitarist.

 

 

Eerdere berichten over Fleetwood Mac vind je vooral in de categorie Nieuws en de necrologie van Peter Green uiteraard in de categorie Dossier: Ook al dood…

nieuwe ep Fridolijn

donderdag, juli 23rd, 2020

Fridolijn maakte in 2015 veel indruk met haar eerste soloalbum ‘Catching currents’.

Daarop zong de zangeres van Finn Silver onderkoeld over een mislukkende liefde op muziek die folk en jazz combineerde en waarin solo’s ontbraken.

Inmiddels is van haar een ep uit met drie songs: ‘Chapter one: Above the fray’.

Daarop staan drie songs: ‘Merry go round’, ‘Truth or dare’ en ‘Above the fray’.

Fridolijn schreef die songs met Dave Austin en Danny Fisher, net als de songs op ‘Catching currents’: (more…)

Jenee Halstead: ep ‘Solitary people’

donderdag, juli 23rd, 2020

Op 4 augustus verschijnt van singer-songwriter Jenee Halstead de ep ‘Solitary people’.

Die vijfde release gaat vooraf aan het uitkomen van haar album ‘Disposable love’.

De gelijknamige single komt op ‘Solitary love’, samen met ‘I’ll be your man’ en ‘The crying game’. Ook komen er twee nieuwe singles op: (more…)

Bowie: doowop-demo te koop

woensdag, juli 22nd, 2020

Op 23 juli week worden diverse opnames van David Bowie geveild door Wessex Auction Rooms, waaronder een demo uit 1966.

Toen werd de jonge Bowie gecontracteerd als songwriter door Orbit Music.

Het is een zwaar door doowop geïnspireerd nummer, dat 5000 pond zou moeten opbrengen, zo’n 5500 euro: (more…)

Chris Frantz: ‘Remain in love’, maar niet met David Byrne

woensdag, juli 22nd, 2020

Dat Talking Heads-drummer Chris Frantz veel kabaal maakt is voor een drummer niet ongewoon, maar deze keer gaat het om publiciteit voor zijn autobiografie ‘Remain in love’.

Behalve dat hij daar de loftrompet steekt over zijn vrouw en Talking Heads-bassiste Tina Weymouth, doet hij uiteraard diverse boekjes open over de punkscene bij CBGB en de (on)hebbelijkheden van bijvoorbeeld de Ramones, Patti Smith en Lou Reed, maar vooral ook over de gang van zaken binnen Talking Heads en dus over zanger David Byrne.

Frantz sprak eerder al de gedachte uit dat een reünie van de groep leuk zou zijn, maar de kans dat het daarvan alsnog komt, wordt door Frantz nog aanmerkelijk verkleind door zijn beschrijving van Byrne’s optreden en karakter.

Op basis van een interview met de Engelse krant ‘The Guardian’ kun je het dan ook gerust een eindafrekening noemen.

Hij zegt niet alleen nare dingen over hoe Byrne zich diverse malen alle copyrights op gezamenlijk geschreven song probeerde toe te eigenen, ook schrijft hij Byrne een aantal kwalijke karaktereigenschappen toe, terwijl het interview wordt afgesloten met een krasse uitspraak, geheel volgens de wetten van het genre: (more…)

geen Kippenvel op 21 juli

dinsdag, juli 21st, 2020

Vanavond is er geen Kippenvel van acht tot tien en trouwens ook niet op een ander tijdstip.

Gerhard en ik lassen een korte onderbreking is waarin ik in ieder geval ga luieren naar mooie muziek en ga nadenken over nieuwe onderwerpen voor De Rode Draad: heiligen, revolutie, Italië, broers, de stad, wapens en moeilijkheden zijn voorbeelden van thema’s die we al in de grondverf hebben staan, maar waarbij nog een enkel puntje op de spreekwoordelijke i moet worden gezet.

Als je wordt overvallen door muzikale onthoudingsverschijnselen, kun je tot en met maandag 27 juli a.s. de aflevering van 14 juli nog eens terugluisteren. Ook kun je je troosten met de gedachte, dat Kippenvel terug is op dinsdag 28 juli a.s., want langer dan een week kunnen wijzelf ook niet zonder.

 

Tot volgende week, tot Kippenvel!

nieuw album singer-songwriter Kris Delmhorst

dinsdag, juli 21st, 2020

Op 25 september komt ‘Long day in the Milky Way’ uit, het nieuwe album van singer-songwriter Kris Delmhorst.

Zij is al jaren een gevestigde naam met zeven albums, drie ep’s en een verrassend album met covers van de groep The Cars van Rick Ocasek.

In het verleden kwam ze bovendien ook al weleens naar Europa voor optredens.

Inmiddels zijn twee songs te horen via YouTube.

Opener ‘Wind’s gonna find a way’ was de eerste song die ze schreef, al beschrijft ze het alsof de song tot haar kwam.

De tekst ademt optimisme ondanks alles, zoals de teksten van veel van de andere songs ook doen: (more…)