Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Archive for the ‘Dossier Politiek en popmuziek’ Category

Ted Nugent doktert erop los

woensdag, mei 12th, 2021

In een livestream heeft gitaarrocker en corona-ontkenner Ted Nugent uitgelegd hoe hij het ‘Wuhan-virus’ in een week tijd heeft verslagen, terwil vrienden van hem nog altijd aan de zuurstoftanks liggen, hoewel ze afstand tot anderen hielden.

Alle reden voor Nugent om dus de Centers for Disease Control and Prevention  en Anthony Fauci, de directeur van het U.S. National Institute of Allergy and Infectious Diseases in diskrediet te brengen.

Hij was naar eigen zeggen succesvol met een combinatie van supplementen, hydrocholoquine en ivermectine en het eten van wild en biologisch-dynamische groenten.

Het eerste is een malariamedicijn en het tweede een middel tegen darmwormen en tegen rivierblindheid.

Die worden gepropageerd door America’s Frontline Doctors, een rechtse organisatie die dat doet zonder medisch bewijs.

Wel werden oprichtster Simone Gould en hoofd communicatie John Strand beiden in staat van beschuldiging gesteld in verband met de bestorming van het Capitool in Washington op 6 januari, toen daar de overwinning van Joe Biden werd vastgesteld.

 

Eerdere berichten over Ted Nugent vind je in de categorie Dossier Popmuziek en politiek.

 

Van Morrison: slachtoffer van censuur?

woensdag, april 28th, 2021

De dwarse Ierse bard Van Morrison heeft in een interview met The Sunday Times haarfijn uitgelegd waardoor het kwam dat hij zoveel kritiek kreeg op zijn serie songs tegen de  door de Britse regering afgekondigde lockdown.

Hij vraagt zich erin af of poëtische vrijheid en de vrijheid van meningsuiting niet langer geaccepteerd zijn.

Daaraan wijt hij dan ook de vele negatieve reacties op zijn toch niet mis te verstane teksten: in ‘No More Lockdown’ zong hij bijvoorbeeld dat de maatregelen rond de lockdown er waren om de Engelsen tot slaaf te maken en veroordeelde hij de ‘crooked facts’.

 

Een eerder bericht over Morrison’s coronastandpunt vind je in de categorie Dossier Politiek en popmuziek.

 

 

Ted Nugent: strijd tegen satanisten

woensdag, april 28th, 2021

Ted Nugent ontkende ooit de ernst van de corona-epidemie: zo zouden artsen in heel Amerika de doodsoorzaak vervalsen door ten oprechte corona op te geven als oorzaak van het overlijden van mensen die stierven aan de gevolgen van andere ziekten.

Hoe het ook zij, Nugent kreeg uiteindelijk zelf ook corona.

Dat leidde tot vreugde in het kamp van de Nugent-haters, van wie sommigen hem toewensten dat hij aan de gevolgen ervan zou overlijden.

Dat is uiteraard niets minder dan verwerpelijk, maar Nugent kon dat niveau blijkbaar makkelijk aan, of misschien ging hij er nog wel onderdoor.

Hij noemt hen ‘satanisten’ en een ‘satanische bende die duivels is in hun haat en het vieren van  het lijden van anderen’.

Hij weet wel wie daar achter schuilgaan: (more…)

Neil Young: toch proces tegen Donald Trump

woensdag, augustus 5th, 2020

Neil Young heeft er lang over nagedacht, maar op 4 augustus heeft hij toch een aanklacht ingediend tegen Donald Trump, en dan in het bijzonder tegen diens gebruik van songs van Young zonder diens toestemming tijdens verkiezingsbijeenkomsten.

Aanvankelijk sprak Young alleen zijn afkeuring over dat feit uit via Twitter en later herhaalde hij dat in een open brief, eraan toevoegend dat hij geen proces zou aanspannen omdat de president het druk genoeg had met het bestrijden van de corona-epidemie.

Daarna twijfelde hij via zijn website aan zijn beslissing en nu is het er dan toch van gekomen.

Young klaagt Trump aan voor het bewust negeren van het feit dat hij heeft aangegeven niet te willen dat zijn songs zouden worden gebruikt tijdens verkiezingsbijeenkomsten en het bewust draaien ervan ondanks het gebrek aan toestemming daarvoor.

Young wil dan ook de maximale schadevergoeding voor het moedwillig inbreuk maken op zijn copyright.

 

Eerdere berichten over Neil Young’s politieke stellingname vind je in de categorie Dossier Politiek en popmuziek. Ander nieuws over hem vind je in de categorie Nieuws. De recensie van ‘Colorado’ vind je in de categorie recensies rock en die van ‘Homegrown’ onder recensies singer-songwriter.

Neil Young actualiseert ‘Lookin’ for a leader’

zondag, augustus 2nd, 2020

Neil Young heeft nu ook officieel zijn ‘Lookin’for a leader’ geactualiseerd.

Eerder paste hij de tekst al  enigszins aan in zijn zesde ‘Fireside sessions’, die bol stond van de politiek getinte nummers.

Nu heeft Young het nummer nog een keer apart op zijn website gezet met de herziene tekst, waaraan hij een laatste couplet heeft toegevoegd: (more…)

Neil Young: toch proces tegen Donald Trump?

dinsdag, juli 28th, 2020

Neil Young heroverweegt zijn beslissing geen proces tegen Donald Trump aan te spannen wegens het gebruik van zijn songs tijdens politieke bijeenkomsten.

Eerder nam hij die beslissing ondanks dat hij niet wilde dat Trump songs als ‘Rockin’ in the free world’, ‘Like a hurricane’ en ‘Cowgirl in the sand’ nog langer zou gebruiken tijdens en na afloop van verkiezingsbijeenkomsten.

Young vond dat Trump zijn energie hard nodig had voor het bestrijden van de coronacrisis.

De reden dat hij inmiddels die beslissing heroverweegt is dat Trump ‘ordered thugs in uniform onto our streets. His idea. He ordered it himself. This all DJT. en ‘Trump has no respect for our military. They are now to be used on the streets of America against law-abiding citizens for a political charade orchestrated by a challenged President.’

Even verder op is Young heel stellig over wat er met deze militairen zou moeten gebeuren: ‘These are thugs with no IDs shooting Americans on the streets. They are not our police. Our police should arrest these untrained thugs for breaking our laws.’

Ook in de rest van zijn boodschap spuwt hij vuur: (more…)

open brief van Neil Young aan Donald Trump

woensdag, juli 8th, 2020

Nadat Neil Young eerder al via Twitter zijn woede had geuit over Donald Trump’s gebruik van Young’s songs tijdens verkiezingsbijeenkomsten heeft hij nu een vlammende open brief gepubliceerd

In de praktijk refereert Young opnieuw aan het spelen van drie van zijn songs bij Trump’s toespraak bij Mount Rushmore aan de vooravond van 4 juli, de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag.

Young schrijft dat hij ervan afziet een rechtszaak tegen Trump aan te spannen vanwege het draaien van zijn muziek zonder toestemming daarvoor, hoewel hij vindt dat dat zeker zijn recht is.

Hij wil echter niet de aandacht van de Amerikaanse regering afleiden van het beschermen en redden van levens van de Amerikanen tijdens de coronapandemie: (more…)

Neil Young veroordeelt Donald Trump’s muziekkeuze.

zaterdag, juli 4th, 2020

Dat Neil Young het gebruik van zijn songs daar Donald Trump veroordeelt, is algemeen bekend sinds een jaar of vijf.

Dat hij dat nu opnieuw heeft moeten doen, is misschien gezien de karakterstructuur van Donald Trump ook niet verrassend,maar toch…

Truump liet namelijk voorafgaand aan zojn speech te rgelegenheid van de fourth of Jyly, Amerika’s Onafhankelijkheidsdag, niet een, maar maar liefst drie songs van Young uit de spreakers schallen: Rockin’ in a free world’, ‘Like a hurricane’ en ‘Cowgirl in the sand’.

Young liet via Twitter zijn afkeuring blijken: eerst postte hij ‘This in NOT OK with me’ en daarna nog en keer: ‘I stand in solidarity with the Lakota Sioux & this is NOT ok with me’.

Mount Rushmore is het Amerikaanse monument waarin een berg de portretten van de Amerikaanse presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theordore Roosevelt en Abraham Lincoln zijn uitgehakt.

Voor het inheemse Amerikaanse indianenvolk de Lakota hadde de Black Hills een belangrijke spirituele betekenis en zij beschouwen het erin uitgehakte monument dat ook als een schending van de berg.

Uit protest gaven de Lakota opdracht voor het bouwen van een monument voor opperhoofd Crazy Horse op ongeveer dertig kilometer afstand.

Crazy Horse leidde een opstand van de Lakota, Cheyenne en Arapho-volkeren tegen de komst van kolonisten en goudzoekers in de Black Hills.

Aan dat monument werkte kunstenaar Korczak ZiolKowsky tot zijn dood, maar alleen als er geld voor was. Doordat de financiering afhankelijk was van giften van particulieren, lag de bouw vaak stil.

 

Eerdere berichten over Neil Young’s politieke stellingname vind je in de categorie Dossier Politiek en popmuziek. Ander nieuws over hem vind je in de categorie Nieuws. De recensie van ‘Colorado’ vind je in de categorie recensies rock en die van ‘Homegrown’ onder recensies singer-songwriter.

Neil Young roostert Donald Trump.

donderdag, juli 2nd, 2020

Neil Young heeft de zesde aflevering van zijn Fireside sessions gewijd aan de Amerikaanse president Donald Trump.

Deze verzameling songs noemde hij ‘Porch episode’, maar een beetje melancholiek op de veranda voor het huis zitten is er niet bij.

Young speelt namelijk een hele serie politiek geladen songs: ‘Alabama’, ‘Campaigner’, ’Ohio’ en na wat richtingloze sfeerbeelden van een tipi in de regen speelt Young in die tent verrassend genoeg Bob Dylan’s ‘The times they are a’changin’’.

Daarna volgt ‘Lookin’for a leader’, een van de songs van ‘Living with war ’uit 2006.

Daarin zitten de duidelijkste verwijzingen naar Trump, maar ook een steunbetuiging aan Joe Biden, vicepresident onder Barack Obama:

Daarvan veranderde hij voor deze gelegenheid de tekst in de niet mis te verstane zinnen:

‘We had Barack Obama and we really need him now/The man who stood behind him now has to take his place somehow/America has a leader building walls around our house/Don’t know Black Lives Matter and we gotta vote him out/We got our election but corruption has a chance/We got to have a big win to regain confidence/America is beautiful/But she has an ugly side/We’re looking for a leader for this country far and wide/Just like his big new fence/This president’s going down/America is moving forward/You can feel it in every town/Scared of his own shadow building walls around our house/He’s hiding in his bunker/Something else to lie about.’

Ýoung besluit deze inhoudelijk geladen set met ‘Southern man’en ‘Little wing’.

Uiteraard werd Young’s optreden weer op kenmerkend amateuristische wijze gefilmd door Daryl Hannah met haar iPad, die in die hoedanigheid opnieuw een gretige leerling blijkt en Neil Young’s filmende alter ego Bernard Shakey zo voor de zesde keer eer aandoet: (more…)

Rolling Stones manen Donald Trump.

zondag, juni 28th, 2020

De Rolling Stones hebben Donald Trump gemaand te stoppen met het gebruik van hun songs tijdens campagnebijeenkomsten. Als hij dat niet doet, stappen ze naar de rechter.

Eerder stuurde de band al meerdere officiële aankondigingen met dezelfde inhoud, maar dat heeft niet geholpen.

Daarom hebben de Stones deze keer blijkbaar uit voorzorg de samenwerking gezocht met BMI (Broadcast Music Industry), een van de grote beheerders van muziekrechten.

BMI heeft Trump inmiddels laten weten, dat het draaien van Stones-songs tijdens verkiezingsbijeenkomsten een inbreuk zou zijn op de gebruiksrechten ervan.

In 2016 gebruikte Trump ‘You can’t always get what you want’ en ‘Start me up’ tijdens zijn campagne, terwijl bij zijn beëdiging in 2017 ‘Heart of stone’ klonk.

 

Eerdere berichten over het gebruik van popsongs door Donald Trump en andere politici vind je in de categorie Dossier: Politiek en popmuziek en eerdere berichten over de Rolling Stones vind je in de categorie Nieuws.