elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site


Uitzending gemist

Category: Dossier Politiek en popmuziek (Page 1 of 16)

Donald Trump muziekrecensent?

In een nog niet gepubliceerd boek laat Donald Trump zich uit over het uiterlijk van fenomeen Taylor Swift, over haar politieke opvattingen én over haar muziek.

In het op 18 juni verschijnende ‘Apprentice In Wonderland: How Donald Trump And Mark Burnett Took America Through The Looking Glass’ poneert hij zoals gewoonlijk weer stevige meningen die hij nauwelijks of niet staaft met argumenten.

Wel stelt hij Swift ter discussie volgens het beproefde recept van twijfel zaaien om iemands geloofwaardigheid te ondermijnen.

Zo zegt hij in dat vraaggesprek in dat boek: ‘I think she’s beautiful – very beautiful! I find her very beautiful.’, alsof iemand daarop zat te wachten na al de misselijkmakende verhalen over zijn gedrag tegenover vrouwen en de daaruit voortvloeiende veroordelingen.

Ook probeert hij een bom te leggen onder haar populariteit met deze vragen, daarmee haar oprechtheid in twijfel trekkend: ‘She is liberal, or is that just an act? She’s legitimately liberal? It’s not an act? It surprises me that a country star can be successful being liberal.’

Het blijft een gotspe dat Trump vragen durft te stellen over iemands principes, juist doordat de man geen enkel algemeen geldend principe heiligt.

Over haar muziek weet hij dan weer niets te vertellen: ‘Don’t know it well.’ Dat laatste klop dan weer wel, want Swift heeft al geen countryalbum meer gemaakt sinds 2012 en pas daarna uitgegroeid tot de wereldster die zij is met haar moderne versie van popmuziek voor meisjes.

Het Amerikaanse ‘Variety’ publiceerde alvast een gedeelte en dat is geen wonder, want de schrijver van het boek is een van de hoofdredacteuren van dat blad:

Continue reading

Palestijnse sticker op halsketting standbeeld Amy Winehouse

Onbekenden hebben een sticker met daarop een sticker van de Palestijnse vlag geplakt op de halsketting van het beeld van Amy Winehouse in het Londense Camden Market. De hanger bevatte de beeltenis van een davidsster.

De sticker bleek op maandag 19 februari op de hanger te zitten en werd vervolgens verwijderd, doordat het bedekken van het joodse symbool wordt beschouwd als antisemitisch.

Camden Market zette vervolgens dit bericht op X:

Continue reading

U2 eert Aleksej Navalny

U2 heeft tijdens hun concert op zaterdag 17 februari de in Russische gevangenschap omgekomen oppositieleider Aleksej Navalny herdacht. Dat blijkt uit een door en fan geschoten filmpje.

Tijdens het concert inThe Sphere in Las Vegas sprak Bono het publiek toe voordat de groep  ‘Don’t Dream It’s Over’ van Crowded House inzette, een nummer dat ze daar blijkbaar tijdens elk concert spelen.

Bon vertelde hoe hij en The Edge in Kyiv in een station van de ondergrondse hadden staan spelen, een paar maanden voordat Rusland Oekraïne binnenviel:

Continue reading

David Gilmour promoot documentaire over Roger Waters’ vermeende antisemitisme

Ex-Pink Floyd-gitarist David Gilmour heeft via zijn X-account een post doorgezet over een documentaire die het antisemitisme van ex-Pink Floyd Roger Waters zou aantonen.

Die documentaire is gemaakt door een organisatie die ‘Campaign Against Antisemitism’ heet.

Waters heeft die documentaire eerder al afgedaan als een ‘flimsy, unapologetic piece of propaganda’, een dun, niet op feite gebaseerd brok propaganda dus, maar daarin zijn getuigenissen te zien en te horen van saxofonist Norbert Statchel en producer Bob Ezrin over discriminerende uitlatingen van Waters over Joden.

De documentaire is te zien op X:

Continue reading

gitarist Ted Nugent ‘kalmeert’ aanhangers Donald Trump

Ted Nugent zag in de door Donald Trump zelf verspreide geruchten over zijn aanstaande arrestatie weer een mooie kans om zichzelf maar weer eens in de schijnwerpers te zetten.

De al lang in zijn eigen waarheid verdwaalde rocker dringt er bij de Trump-aanhangers op aan, dat ze ‘vredelievend’ moeten blijven in zijn eigen dagelijkse ‘The Nightly Nuge’.

Die is op diverse plekken op het internet terug te vinden.

De reden is volgens Nugent de volgende: ‘Because Antifa, Black Lives Matter and these imported Chinese nationals and Somali nationals who are coming across our open border, as orchestrated by Biden Satan gang, they are ready to do battle. ‘

Daaruit blijkt natuurlijk al een duidelijke stellingname, maar wie die er nog onvoldoende uit heeft weten te kristalleren, geeft Nugent nog een reden waarom de Trump-getrouwen nu nog niet aan het vechten moeten slaan.

Als een oudtestamentische profeet stelt Nugent: ‘Remain peaceful and shine a positive, loving, patriotic light on the darkness, as perpetrated by this Satan Manhattan D.A., and let them show their cards, because if it all goes down as it’s already headed for, the trajectory is that… we will win this election with this great President Trump in a landslide. Because Satan has made his move; now Michael The Arcangel can make ours.’

Daarna strooide hij nog meer soortgelijke praat over zijn luisteraars uit:

Continue reading

petitie om Roger Waters toch te laten optreden van Eric Clapton, Nick Mason en anderen

Het besluit van het gemeentebestuur van Frankfurt om Roger waters te verbieden in die stad op te treden vanwege zijn als antisemitisch omschreven meningen heeft een reactie veroorzaakt bij een aantal collega-muzikanten.

Onder hen zijn niet de minsten, want gitarist Eric Clapton, Pink Floyd-lid Nick Mason en Rage Against The Machine-gitarist Tom Morello horen tot de initiatiefnemers.

Inmiddels hebben Brian Eno, Peter Gabriel, Soft Machine’s Robert Wyatt en actrices Susan Sarandon en Jullie Christie en filmregisseur Ken Loach hun steun betuigd en is de petitie meer dan tienduizend keer ondertekend.

De petitie stelt dat Waters’ standpunten passen in zijn jarenlange protest tegen de ‘illegale en onrechtvaardige’ manier waarop Israël de Palestijnen behandelt en dat die kritiek nu opzettelijk wordt bestempeld als antisemitisme:

Continue reading

concert Roger Waters door stadsbestuur Frankfurt geannuleerd

Het stadsbestuur van Frankfurt heeft voor 28 mei het geplande concert van Roger Waters geannuleerd.

Dat kan de stad doen, doordat het samen met de deelstaat Hessen eigenaar is van de Festhalle, waar het concert zou plaatsvinden.

Waters heeft een ‘voortdurende anti-Israëlische houding’ die volgens Frankfurt neerkomt op antisemitisme. Het verbod is daartegen een signaal, juist doordat Waters vanwege zijn bekendheid invloedrijk is.

Zo vergeleek Waters de manier waarop Israël zijn Palestijnse inwonders behandelt met het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime.

In die Festhalle werden na de Kristallnacht in 1938 drieduizend joodse mannen gevangen gehouden en afgevoerd naar concentratiekampen. Een gedenkplaat op het plein voor de zaal herinnert daaraan.

Dat maakte Waters’ Israël-standpunten extra gevoelig.

Eerdere berichten over Water’s politieke standpunten vind je in de categorie Dossier Politiek en popmuziek.

Polly Samson en David Gilmour lijnrecht tegenover Roger Waters

Polly Samson en haar man David Gilmour hebben op twitter een frontale aanval geopend op Roger Waters.

Het echtpaar vindt al langer dat Water vijandig staat tegenover Israël, maar beschuldigt hem er nu opnieuw van ‘antisemitic to (his) rotten core’ te zijn.

Daarvoor is ook wel reden, want Waters laat zich al minstens tien in krasse taal uit over hoe Israël de Palestijnen het leven zuur maakt, terwijl hij recent ook zonder enige nuancering de kant van Rusland koos na de inval van dat land in Oekraïne.

Dat doet hij opnieuw in een interview met de Berliner Zeitung van 4 februari jl..

Met de inhoud daarvan is hij het zonder enig voorbehoud eens, want hij bedankt de krant voor haar moed om hem aan het woord te laten en zet het vraaggesprek in vertaling op zijn site.

Daarin noemt hij de belangrijkste reden voor het leveren van wapens aan Oekraïne de winsten voor de wapenindustrie, vraagt hij zich onder meer af of Putin een grotere gangster is dan Joe Biden ‘en allen die de leiding hadden in de Amerikaanse politiek sinds de Tweede Wereldoorlog.’ Ook zegt hij:  Putin viel toch niet Vietnam binnen of Irak, of wel?’

Ook suggereert hij dat er nazi’s zijn in Oekraïne, dat de Russische invasie is uitgelokt en dat iedereen in het westen is gehersenspoeld door de westerse media en vergelijkt hij Israël met nazi-Duitsland:

Continue reading

Rod Stewart neemt stelling

Rod Stewart heeft zich in een interview in The Sunday Times gekeerd tegen het wereldkampioenschap voetballen in Quatar en tegen Iran.

Stewart vertelt dat hij meer dan een miljoen dollar (zo’n 961.000 euro) kreeg aangeboden om er vijftien maanden geleden een optreden te geven, maar dat hij dat aanbod heeft afgeslagen gezien de rumoer die er is ontstaan rond het WK. Steward zegt dat het niet juist zou zijn geweest te gaan. Ook zegt hij dat Iran zou moeten worden uitgesloten van het toernooi vanwege het leveren van wapens.

Daarmee zal hij de drones bedoelen, die Iran aan Rusland verkocht om Oekraïne mee te bestoken.

Stewart heeft zich al eerder tegen Rusland uitgesproken en ook Oekraïnse vluchtelingen onderdak verschaft.

Eerdere berichten over Rod Stewart vind je in de categorieën Nieuws en Dossier Politiek en popmziek.

« Older posts