Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Archive for the ‘De Rode Draad’ Category

De rode draad van Kippenvel 668 van 13 april: wapens en daaromtrent

dinsdag, april 13th, 2021

Verleden week maakte president Joe Biden zijn plannen bekend om het wapenbezit aan banden te leggen: voor Nederlandse begrippen een voorbeeld van een eekhoorntje op een lange weg, om Simon Carmiggelt maar eens te parafraseren, maar voor Amerikaanse begrippen revolutionair.

Dus hebben we songs over wapens of daaromtrent met Steely Dan, Tom Waits, Ani DiFranco en Marike Jager.  Dat is dus weer twee uur muziek voor wie wil luisteren.

 

Tot vanavond om acht uur, tot Kippenvel!

 

De rode draad van Kippenvel 667: de kunst van het vergeten….

dinsdag, april 6th, 2021

In De rode draad van Kippenvel 667 stellen we de kunst van het vergeten centraal.

Aan de directe aanleiding hebben we geen directe herinnering, écht niet, je moet me geloven, maar zonder veel moeite stelden we overigens toch een rijtje samen van songs die op of andere manier van vergeten een kunst maken.

Het zijn er maar liefst zes, een aantal dat we normaal gesproken door twee delen. Deze keer doen we dat echter niet, want wat nu actueel is, kan volgende week zomaar weer vergeten zijn…..

Daardoor hoor je in het tweede uur songs van David Sylvian, Thomas Dolby, Chris Whitley, David Byrne,  Spinvis  en Divera. Ze willen iets vergeten of zijn dat inmiddels, al weten ze soms zelf niet meer wat ….

 

tot vanavond, tot Kippenvel!

 

deel III van de Kippenvel Top Zoveel 2020

dinsdag, januari 19th, 2021

In Kippenvel 665 draaien we songs uit de derde en laatste aflevering van de Kippenvel Top Zoveel 2020. We staan dus nog steeds met de rug naar het al bijna drie weken op streek zijnde jaar, nou ja: muzikaal dan. We kijken ook deze twee uur nog terug op vorig jaar met de muziek die wij de moeite waard vonden en meer dan dat. Dat betekent na songs van Jeroen Kant, VanWyck en de Mighty Ya Ya, Dan Tuffy, Olivier’s Army, Poor Man Richie, de Reverend Shawn Amos & the Brotherhood en Greg Copeland, de Sunshine Cleaners en Spinvis vanavond onder anderen de Matthews Southern Comfort, Mariecke Borger, Wolter Bosch, Eysir, Marten de Paepe  en nog een paar meer. We draaien namelijk twee songs van al  die albums die jij ook al lang had moeten kopen.  Dat is dus ook vanavond weer twee uur muziek voor wie wil luisteren.

Tot vanavond om acht uur, tot Kippenvel!

deel II van de Kippenvel Top Zoveel 2020

dinsdag, januari 12th, 2021

In Kippenvel aflevering 664 draaien we songs uit de tweede aflevering van de Kippenvel Top Zoveel 2020. We staan nog steeds met de rug naar het nieuwe jaar en kijken terug op de muziek van vorig jaar met de muziek die wij de moeite waard vonden en meer dan dat.

Dat betekent na songs van Jeroen Kant, VanWyck en de Mighty Ya Ya, Dan Tuffy, Olivier’s Army in de aflevering van verleden week vanavond nummers van onder anderen de Poor Man Richie, Reverend Shawn Amos & the Brotherhood en van Greg Copeland, de Sunshine Cleaners en Spinvis  en nog een paar meer. We draaien namelijk alweer twee songs van al die albums die jij vorig jaar had moeten kopen, al kun je de schade nog inhalen.  Dat is dus ook vanavond weer twee uur muziek voor wie wil luisteren.

Tot vanavond om acht uur, tot Kippenvel!

 

deel I van de Kippenvel Top Zoveel 2020

dinsdag, januari 5th, 2021

In Kippenvel aflevering 663 draaien we songs uit de eerste aflevering van de Kippenvel Top Zoveel 2020. We draaien ons dus om en kijken terug op vorig jaar met de muziek die wij de moeite waard vonden en meer dan dat.

Dat betekent onder anderen Jeroen Kant, VanWyck en de Mighty Ya Ya, Dan Tuffy, Olivier’s Army en nog een paar meer. We draaien namelijk twee of soms zelfs drie songs van die albums die jij ook al lang had moeten kopen.  Dat is dus ook vanavond weer twee uur muziek voor wie wil luisteren.

 

Tot vanavond om acht uur, tot Kippenvel!

De rode draad van Kippenvel 662 van 29 december: Ook al dood 2020…

dinsdag, december 29th, 2020

Vanavond draaien we in De rode draad songs van de muzikale doden van dit jaar die we vaak al eerder herdachten en dat betekent dus songs van Robert Parker, Bill Withers, Alfred ‘Uganda’ Roberts, Little Richard, Sweet Pea Atkinson en Bonnie Pointer. Die zijn niet allemaal even bekend, maar hadden dat wel moeten zijn.

In het eerste uur hebben we ook nog een Een-tweetje hebben over Oudjaarsavond met Brian Cullman en Tom Waits. Dat is dus ook vanavond weer twee uur muziek voor wie wil luisteren.

 

tot vanavond, tot Kippenvel!

De Rode Draden van Kippenvel 661 van 22 december: Jezus én Kerstmis

dinsdag, december 22nd, 2020

Vanavond draaien we in het eerste uur in de eerste Rode Draad van vanavond met Jezus als onderwerp veel gospel zonder die vermaledijde kerstbellen van onder anderen Candi Staton and the Jewel Gospel trio, Zijlstra, Jim Byrnes en Horace Sprott en een een-twwetje met Sherman Holmes en de Legendary Ingramettes.

In het tweede uur hebben we dan ook nog een Rode Draad over Kerstmis, uiteraard ook al zonder die gekmakende kerstbellen, maar met songs van onder anderen Lyle Lovett en Jim White, Spottiswoode and his Enemies en Hidden Agenda Deluxe.

Dat is dus in de aanloop naar een groene kerst juist ook vanavond weer twee uur muziek voor wie wil luisteren.

Wie zich wil verbazen en ergeren aan de door anderen in deze dagen gedraaide muziek, kan terecht in ons Dossier: Kerstmis in de muziek…

 

Tot vanavond, tot Kippenvel!

De Rode Draad van Kippenvel 660 van 15 december: heiligen I

dinsdag, december 15th, 2020

In De Rode Draad van vanavond hebben we het eerste deel over heiligen, want het is tenslotte december. Vanavond zingen Dr. John, Shawn Colvin, Randall Bramblett en Gretchen Peters over heiligen van allerlei soort in de donkere dagen voor Kerstmis.

Om in de stemming te komen draaien we in het eerste uur bovendien al een Een-tweetje met Bethlehem als thema, al is dat in figuurlijke zin in songs van Patti Scialfa en Joni Mitchell.

Dat is dus zeker weer twee uur muziek voor wie wil luisteren..

Tot vanavond om acht uur dus, tot Kippenvel!

De Rode Draad van kippenvel 659 van 8 december: de trein – eindstation?

dinsdag, december 8th, 2020

Vanavond pakken we voor de voor de vierde week achter elkaar de trein. We reisden de al met de Staple Singers, de Eagles, John Findlay, Henk & Melle, Tom Waits, Ciara Sidine, Hans Theessink, Malford Milligan and the Southern Aces, Rich DePaolo en Keb’ Mo’ en vanavond hebben we alweer gezelschap van de Staple Singers en Tom Waits, maar ook van Joni Mitchell, Los Lobos en Amos Lee.

 

Vermoedelijk is dat trouwens wel de laatste keer voorlopig, want de treinen lijken op in onze cd-collectie….

De Rode Draad van Kippenvel 658 van 1 december: de trein, de trein, de trein III

dinsdag, december 1st, 2020

Vanavond gaan we alweer voor de derde week achter elkaar met de trein. We zaten al in dezelfde coupé als de Staple Singers, de Eagles, John Findlay, Henk & Melle, Tom Waits, Ciara Sidine en Hans Theessink en kregen er daardoor nog lang niet genoeg van.

Daarom is Tom Waits er vanavond weer bij, maar ook Malford Milligan and the Southern Aces, Rich DePaolo en Keb’ Mo’ rijden mee.

Dat is dus ook vanavond weer twee uur muziek voor wie wil luisteren tussen acht en tien.

Tot vanavond, tot Kippenvel!