Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Muziekbladen’ Category

Stevie Nicks: ‘We kunnen niets anders….’

vrijdag, januari 16th, 2015

In een interview met Rolling Stone heeft Stevie Nicks gezegd, dat ze Fleetwood Mac nooit opnieuw zou kunnen verlaten.

Dat geldt ook voor de andere groepsleden, want ze kunnen niets anders dan wat ze doen, zo zegt Nicks.

Ook zegt ze echter, dat de enige groep waarvoor ze Fleetwood Mac wel zou verlaten, Tom Petty and the Heartbreakers zou zijn. Als Tom Petty haar gebeld zou hebben met het aanbod lid te worden van zijn groep, had ze dat vermoedelijk wel gedaan, ook als hij alsnog zou bellen.

In totaal beslaat het vraaggesprek zo’n zevenduizend woorden in het nieuwe nummer, terwijl Nicks ook op de cover staat. Daardoor bevat de site slechts een aantal fragmenten, want het blad moet tenslotte ook nog worden verkocht.

Een andere min of meer gekruide uitspraak gaat over de nog altijd spelende animositeit tussen haar en Lindsey Buckingham: die zou nog precies hetzelfde zijn als toen de twee uit elkaar gingen en zal ook nooit veranderen, zo stelt Nicks, ook niet als ze tachtig zijn….: (more…)

Popmagazine Heaven: misschien alweer het mooiste popblad van Nederland…

zondag, december 14th, 2014

Het nummer van januari-februari 2015 van Heaven is inmiddels in de tijdschriftenwinkels te koop.

Prominent op de cover staat een foto van de nog altijd intrigerende Lucinda Williams. Zij krijgt dan ook een lang interview en duikt bovendien bij veel recensenten op in de jaarlijsten van beste albums over 2014 met haar dubbel-cd Where the spirit meets the bone.

In die 21 lijstjes komen nog andere albums meer dan een keer voor: David Crosby’s Croz, Sharon Jones & the Dap Kings’ Give the people what they want, John Fullbright’s Songs, Robert Plant’s Lullaby and… the ceaseless roar, Jackson Browne’s Standing in the breach, Chuck Prophet’s The night surfer, Rob Ellis’ The lights from the chemical plant, Pink Floyd’s The endless river, War on drugs’ An ocean in between the waves, Rob Jungklas’ The spirit and the spine, Henny Vrientens En toch…

De meeste moeten het echter doen met twee of drie vermeldingen, zodat het ontbreken van een gemeenschappelijke eindlijst verstandig lijkt: de verscheidenheid overheerst overduidelijk.

Ook zijn er interviews met zulke uiteenopende figuren als Thurston Moore, Jolie Holland, Chuck Prophet, Joep Pelt, Christian Scott, Lake Street Dive, King Creosote, Dave & Phil Alvin en Dhobet Gnahoré.

Spoon, Phil Spector en Supertramp komen aan de orde in artikelen over hen, terwijl er ook nog columns te lezen zijn en recensies van nieuwe albums van onder anderen Foo Fighters, Paulusma, Alt-J, Jonatha Brooke, Eric Bibb, Robert Wyatt, Justin Townes Earle, Richard van Bergen, Mirah, Michael De Jong, Hadewych Minis, Bebel Gilberto, Rory Block, Underworld, Queen, 16 Hirsepower, Bonnie ‘Prince’ Billy, Chip Taylor, Bill Frisell, Anaïs Mitchell en Sido Martens.

Popmagazine Heaven no. 1, januari-februari 2015 kost € 6,95 en is te koop bij de beter gesorteerde boekhandel en tijdschriftenzaak of via:

www.popmagazineheaven.nl

Popmagazine Heaven: misschien nog steeds het mooiste popblad van Nederland…

zaterdag, februari 15th, 2014

Het maart-aprilnunmer van Heaven is inmiddels in de tijdschriftenwinkels te koop.

Op de cover van deze  editie kijkt alleen de jonge Kate Bush ons aan, terwijl Stromae en Jacques Brel van ons wegkijken.

Brel lijkt zich af te vragen wie toch die artiesten zijn van wie de namen op de cover staan: Daryl-Ann, Rowwen Hèze, Suzanne Vega, Joris Linssen, Sharon Jones en Jonathan Wilson worden geïnterviewd, terwijl er overzichtsartikelen zijn over Pearl Jam, Kate Bush én het fenomeen Stromae.

Dat is weer een bonte stoet, van wie alleen de alom tegenwoordige Linssen ons zo langzamerhand de keel uithangt. Misschien beantwoordt hij echter zelf de vraag toch, of zijn band ook de moeite waard was geweest, als hij niet een zeer succesvol tv-programma had gepresenteerd.

Ook Liesbeth List haalde deze aflevering, net als Wild Beasts, A.J. Groce, Angel Olsen, Damien Durado, Bruut en Johny Lang.

Heaven laat zo maar weer eens zien, hoe breed en diep de popmuziek van vandaag is, met ruime aandacht voor rock, pop, country/roots, folk/singer-songwriter, wereldmuziek/reggae en blues/soul/jazz.

Verder zijn er columns te lezen en tientallen recensies van cd’s van onder anderen Bruce Springsteen, Cave, Throwing Muses, Vandenbergh’s Moonkings, Badfinger, Sophie Ellis Bextor, Neil Finn, Bottle Rockets, Rosanne Cash, Rob Jungklas, Krista Detor, Patty Larkin, Sido Martens, Dave Van Ronk, Anthony Joseph, Lee Perry, Tinariwen, Zara McFarlane, Donny Hathaway, My Baby en vele anderen.

Popmagazine Heaven no. 2 2014, maart-april € 6,95. Te koop bij de beter gesorteerde boekhandel en tijdschriftenzaak of via: (more…)

Joni Mitchell veroordeelt vrije liefde jaren zeventig.

vrijdag, november 8th, 2013

Joni Mitchell neemt in een interview in de nieuwe Uncut stelling tegen dé uitvinding van de jaren zestig: de vrije liefde.

Zij noemt het in dat vraaggesprek een list voor kerels die daarvoor ‘drooggelegd’ waren. Dat is een verwijzing naar de periode dat sterke drank in de VS vrijwel verboden was, maar er tegelijk een enorme smokkelindustrie ontstond, gerund door de maffia.

Voor vrouwen gold de vrije liefde niet, stelt Mitchell. Zij zegt door haar verhoudingen in de jaren zeventig een slechte reputatie te hebben overgehouden: in de Summer of love werd zij voor haar gevoel afgeschilderd als ‘love bandit’.

Voor de rest van het interview moet je het nieuwe nummer van Uncut kopen, of belusiteren natuurlijk.

De basis ervoor is een vraaggesprek dat Canadian Broadcasting Corporation’s Jian Ghomeshi met haar had.

Dat is nog altijd in zijn geheel te zien: (more…)

Popmagazine Heaven: misschien nog steeds het mooiste popblad van Nederland…

zondag, oktober 20th, 2013

Het november-decembernummer van Heaven zal inmiddels wel in de in de winkels liggen.

De cover van deze aflevering laat direct zowel de veelzijdigheid als de diepte zien van het ‘Popmagazine dat de oren spitst’: de namen van Anna Calvi, Agnes Obel, Alela Diane, Eefje de Visser, Tony Allen, Gov’t Mule en Venice sieren het omslag, terwijl ook een special wordt aangekondigd over de vijftig beste singer-songwriters van de wereld.

Daarnaast is er een artikel over Beck  en een uitgebreid interview met de voormalige straatmuzikant Willis Earl Beal.

Het blad besteedt daarmee dus weer als altijd aandacht aan rock, pop, country/roots, folk/singer-songwriter, wereldmuziek/reggae en blues/soul/jazz.

Verder zijn er columns te lezen en tientallen recensies van cd’s van onder anderen Arctic Monkeys, The Beach Boys, Frankie Miller, Mark Lanegan, Emiliana Torrini, The Polyphonic Spree, Gerry Griffin, JP den Tex, Bob Dylan, Maerten de Paepe, Grainne Duffy, Ry Cooder and Corridos Famosos, Laura Veirs, Dayna Kurtz, Sly and the Family Stone en Elvis Costello and The Roots.

Popmagazine Heaven no. 6 2013, november-december € 6,95. Te koop bij de beter gesorteerde boekhandel en tijdschriftenzaak of via: (more…)

Popmagazine Heaven: misschien wel het mooiste popblad van Nederland…

zondag, juni 9th, 2013

Het juli-augustusnummer van Heaven ligt deze week in de winkels.

Zoals altijd zoekt het blad de breedte en de diepte, want in een poging de plotseling exploderende  populariteit van (feest)folk te verklaren, deed Heaven interviews met Mumford & Sons, Richard Thomson en John Fullbright, terwijl er ook en overzichtsartikel over The Pogues te lezen is.

Het ‘Popmagazine dat de oren spitst’ besteedt overigens zoals altijd aandacht aan rock, pop, country/roots, folk/singer-songwriter, wereldmuziek/reggae en blues/soul/jazz.

In het nieuwe nummer staan dan ook vraaggesprekken met Vampire Weekend, Wende, JJ Grey, Kurt Vile, Lucky Fonz III, Texas-zangeres Sharleen Spiteri, Mister and Mississippi, Teresa Salgueiro, Stevie Ann, Anaïs Mitchell, Bassekou Kouyate, Nynke Laverman, Meschiya Lake en Hans Theessink.

Verder zijn er columns te lezen en tientallen recensies van cd’s van onder anderen The Rhythm Junks, Iron and Wine, Van Dyke Parks, Kim Richey, Otis Taylor, Ethan Johns, Shane Alexander, Laura Marling, Sido Martens, Caetano Veloso, Samba Touré, James Cotton, Guy Davis, Mavis Staples en The James Hunter Six.

Popmagazine Heaven no. 3 2013, mei-juni, € 6,95. Te koop bij de beter gesorteerde boekhandel en tijdschriftenzaak of via: (more…)

Rolling Stone : Jagger en Richards broers of stiefbroers?

donderdag, mei 9th, 2013

Her en der werden op internet al kleine stukjes uit het interview geplaatst als zelfstandige nieuwsfeiten, maar dat waren slechts details, al blijft het een lekkere kop: ‘Excuses Keith Richards ‘eerste vereiste’ voor Stones-tournee.’

Dat bericht gaat dan over het feit dat Mick Jagger de verontschuldigingen van Richards wilde over diens opmerkingen over Jaggers geslacht in zijn autobiografie Live.

In feite serveert zo’n bericht een inmiddels afgekoeld gerecht, want die excuses bood Richards al maanden geleden aan, min of meer onder dwang.

Jagger zei echter nog veel meer en bovendien veel interessantere dingen in een artikel dat het midden houdt tussen een carrièreoverzicht, een concertrecensie en een interview met Rolling Stone’ Mikal Gilmore, dat het blad in het huidige nummer afdrukte, maar ook op de eigen website zette.

Gilmore beschrijft de geschiedenis van Jagger en Richards en concentreert zich daarbij op de periode waarin de Stones al de grootste rockband ooit waren, zodat de ego’s alle ruimte namen en zorgden voor een verwijdering.

Jagger wil daarop echter niet erg ingaan, maar spreekt wel over de hoogte van de prijzen voor hun concertkaatjes, hoe hij in conditie blijft, hoeveel verschillende rollen hij heeft binnen de Stones en over het nut van het schrijven van een autobiografie.

Ook Ron Wood, Charlie Watts, Mick Taylor en zelfs Bill Wyman komen (kort) aan het woord, al dan niet via citaten uit andere recente interviews. Zo valt er dus nog heel wat te citeren…

Natuurlijk kun je het geheel ook in en keer lezen:

(more…)

Popmagazine Heaven: misschien wel het mooiste popblad van Nederland zoekt God…

zondag, april 14th, 2013

Het mei-juninummer van Heaven ligt inmiddels in de winkels.

Zoals altijd zoekt het blad de breedte en de diepte, want in de tijd tussen Pasen en Pinksteren gaat het op zoek naar God, althans in de popmuziek.

Daarom maakte Heaven interviews met Nick Cave en Wovenhand’s David Eugene Edwards, terwijl ook Jeff Buckley en Leonard Cohen aandacht krijgen en Bert van de Kamp een essay schreef met als titel inderdaad: Op zoek naar God.

Het ‘Popmagazine dat de oren spitst’ besteedt als altijd aandacht aan rock, pop, country/roots, folk/singer-songwriter, wereldmuziek/reggae en blues/soul/jazz.

In het nieuwe nummer staan ook vraaggesprekken met Steven Wilson, Janne Schra, John Grant, Daniël Lohues, Kareyce Fotso, Amira Kheir, Bryan Ferry, Robben Ford en Jesse Dee, terwijl er stukken zijn over Emmylou Harris & Rodney Crowell en Steve Earle.

Veder er columns te lezen en tientallen recensies van cd’s van onder anderen David Bowie, Claw Boys Claw, Frank Boeijen, Graham Gouldman, Guy Forsyth, Billy Bragg, David Philips, Richard Thompson, Doug MacLoud, Charles Bradley en Sun Ra.

Popmagazine Heaven no. 3 2013, mei-juni, € 6,50. Te koop bij de beter gesorteerde boekhandel en tijdschriftenzaak of via: (more…)

Popmagazine Heaven: misschien opnieuw het mooiste popblad van Nederland…

zaterdag, februari 16th, 2013

Het maart-aprilnummer van Heaven ligt in de loop van deze week in de winkels, want als het aan het blad ligt kan de lente beginnen.

Dat nieuwe nummer bewijst eens te meer dat de ondertitel ‘Popmagazine dat de oren spitst’ terecht is.

Opnieuw is de inhoud zowel breed als diep met als altijd aandacht voor rock, pop, country/roots, folk/singer-songwriter, wereldmuziek/reggae en blues/soul/jazz.

In het nieuwe nummer staan onder meer vraaggesprekken met Bettie Serveert, Steve Lukather, Yo La Tengo, Aimee Mann, Gretchen Peters, Fela Kuti en Cosy Chestnutt.

Ook zijn er columns te lezen, een biografie van Eva Cassidy en recensies van tientallen recensies van cd’s van onder anderen Eels, Nick Cave, Pere Ubuu, Allez Soldaat, Elliott Brood, Rob Lutes, Ron Sexsmith en Sophie Letitre.

Popmagazine Heaven no. 2 2013, maart-april, € 6,50. Te koop bij de beter gesorteerde boekhandel en tijdschriftenzaak of via: (more…)

Tom Waits in nieuwe nummer Uncut

dinsdag, januari 29th, 2013

 Het leven van Tom Waits is al uitgebreid gedocumenteerd en door meer dan een schrijver bovendien.

Toch komt er op zijn minst een kleine opleving, want dit jaar is het veertig jaar geleden dat Waits’debut Closing time uitkwam.

Uncut lijkt de eerste die die handschoen oppakt, want in  het nieuwe nummer wordt zijn leven rond het jaar 1973 beschreven en het opnameproces van dat debuut.

Mensen die toen met Waits samenwerkten, vertellen hoe hij veranderde van een teenager in de ban van de Beat poets tot de singer-songwriter op Closing time. Onder hen zijn ook muzikanten die op die plaat meespeelden.

 De nieuwe Uncut is te koop vanaf 31 januari a.s.