Het maart-aprilnunmer van Heaven is inmiddels in de tijdschriftenwinkels te koop.

Op de cover van deze  editie kijkt alleen de jonge Kate Bush ons aan, terwijl Stromae en Jacques Brel van ons wegkijken.

Brel lijkt zich af te vragen wie toch die artiesten zijn van wie de namen op de cover staan: Daryl-Ann, Rowwen Hèze, Suzanne Vega, Joris Linssen, Sharon Jones en Jonathan Wilson worden geïnterviewd, terwijl er overzichtsartikelen zijn over Pearl Jam, Kate Bush én het fenomeen Stromae.

Dat is weer een bonte stoet, van wie alleen de alom tegenwoordige Linssen ons zo langzamerhand de keel uithangt. Misschien beantwoordt hij echter zelf de vraag toch, of zijn band ook de moeite waard was geweest, als hij niet een zeer succesvol tv-programma had gepresenteerd.

Ook Liesbeth List haalde deze aflevering, net als Wild Beasts, A.J. Groce, Angel Olsen, Damien Durado, Bruut en Johny Lang.

Heaven laat zo maar weer eens zien, hoe breed en diep de popmuziek van vandaag is, met ruime aandacht voor rock, pop, country/roots, folk/singer-songwriter, wereldmuziek/reggae en blues/soul/jazz.

Verder zijn er columns te lezen en tientallen recensies van cd’s van onder anderen Bruce Springsteen, Cave, Throwing Muses, Vandenbergh’s Moonkings, Badfinger, Sophie Ellis Bextor, Neil Finn, Bottle Rockets, Rosanne Cash, Rob Jungklas, Krista Detor, Patty Larkin, Sido Martens, Dave Van Ronk, Anthony Joseph, Lee Perry, Tinariwen, Zara McFarlane, Donny Hathaway, My Baby en vele anderen.

Popmagazine Heaven no. 2 2014, maart-april € 6,95. Te koop bij de beter gesorteerde boekhandel en tijdschriftenzaak of via:www.popmagazineheaven.nl