Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Popmagazine Heaven: misschien alweer het mooiste popblad van Nederland…

december 14th, 2014 at 8:52

Het nummer van januari-februari 2015 van Heaven is inmiddels in de tijdschriftenwinkels te koop.

Prominent op de cover staat een foto van de nog altijd intrigerende Lucinda Williams. Zij krijgt dan ook een lang interview en duikt bovendien bij veel recensenten op in de jaarlijsten van beste albums over 2014 met haar dubbel-cd Where the spirit meets the bone.

In die 21 lijstjes komen nog andere albums meer dan een keer voor: David Crosby’s Croz, Sharon Jones & the Dap Kings’ Give the people what they want, John Fullbright’s Songs, Robert Plant’s Lullaby and… the ceaseless roar, Jackson Browne’s Standing in the breach, Chuck Prophet’s The night surfer, Rob Ellis’ The lights from the chemical plant, Pink Floyd’s The endless river, War on drugs’ An ocean in between the waves, Rob Jungklas’ The spirit and the spine, Henny Vrientens En toch…

De meeste moeten het echter doen met twee of drie vermeldingen, zodat het ontbreken van een gemeenschappelijke eindlijst verstandig lijkt: de verscheidenheid overheerst overduidelijk.

Ook zijn er interviews met zulke uiteenopende figuren als Thurston Moore, Jolie Holland, Chuck Prophet, Joep Pelt, Christian Scott, Lake Street Dive, King Creosote, Dave & Phil Alvin en Dhobet Gnahoré.

Spoon, Phil Spector en Supertramp komen aan de orde in artikelen over hen, terwijl er ook nog columns te lezen zijn en recensies van nieuwe albums van onder anderen Foo Fighters, Paulusma, Alt-J, Jonatha Brooke, Eric Bibb, Robert Wyatt, Justin Townes Earle, Richard van Bergen, Mirah, Michael De Jong, Hadewych Minis, Bebel Gilberto, Rory Block, Underworld, Queen, 16 Hirsepower, Bonnie ‘Prince’ Billy, Chip Taylor, Bill Frisell, Anaïs Mitchell en Sido Martens.

Popmagazine Heaven no. 1, januari-februari 2015 kost € 6,95 en is te koop bij de beter gesorteerde boekhandel en tijdschriftenzaak of via:

www.popmagazineheaven.nl

Comments zijn gesloten.