Tijdens de de grote RTV Katwijk marathonuitzending op radio en TV op 14 januari wordt zoals bekend geld ingezameld voor een goed doel: Stichting Kids Say No.

Tijdens die uitzending van 10:00 tot 22:00 uur voor een stichting die wensen van mishandelde of misbruikte kinderen vervulling laat gaan, treedt tussen 18:00 en 20:00 uur ook een live-band op in de studio van RTV Katwijk.

De hele uitzending kunnen luisteraars natuurlijk tegen betaling verzoeknummers aanvragen, een actie op touw zetten om geld in te zamelen of bieden op de artikelen in de marathonveiling. Niels vander Gulik brengt zijn nummers echter gratis in de tv-studio van het complex van de Rahusenstraat.

Van der Gulik bracht onlangs zijn debuut-cd In Goed Gezelschap uit. Op die plaat zingt hij eigenlijk over zijn eigen leven, want veel van zijn nummers zijn in feite autobiografisch.

Hij gaf zijn baan namelijk op toen Ramses Shaffy hem een aantal jaren geleden toestemming gaf zijn nummers te zingen. Zo kreeg Van der Gulik naam, terwijl hij intussen eigen songs schreef en langzaam zijn focus verlegde.

Hij blijkt in zijn teksten een compromisloze romanticus, voortgejaagd door heimwee naar wat was èn naar wat nog komen moet.

Invloeden van Shaffy, Boudewijn de Groot en Bram Vermeulen, maar ook uit jazz en vooral rootsrock en pop versmelten in de handen van Van der Guliks klasseband:  Richard Heijerman – drums, Auke Haaksma – bas,contrabas en zang,  Erik Bogers – piano, Hammond, Wurlitzer, accordeon, mondharmonica en zang en Jos Kolenberg – akoestische en elektrische gitaar.

Bij RTV Katwijk marathonuitzending spelen ze in een iets andere bezetting:Freek Kroon -drums, Auke Haaksma -basgitaar, contrabas en zang, Erik Bogers – piano, hammond en zang en Niels van der Gulik -zang.

Als je die live-songs tussen 18:00 en 20:00 uur niet alleen wilt horen, maar ook wilt zien, ben je van harte welkom in het studiocomplex, want daar kun je op 14 januari van 10:00 tot 22:00 uur binnenlopen.

Een recensie van Niels van der Guliks cd In Goed Gezelschap vind je in de categorie recensies pop deze site.