Champagne Charlie is een Zeeuwse bluesformatie die al zo’n twintig jaar bestaat.

Zij brengen inmiddels hun negende cd uit met daarop vijftien songs. Die werd opgenomen in opdracht van het jubilerende Roosevelt Study Center in Middelburg.

Wie hen Kent, zit morgenmiddag dus om twee uur klaar met de radio aan en voor wie hen nog niet kent, is de Jabo Gumboshow een mooie gelegenheid om die schade te herstellen:  Peter Lenselink – drums, percussie en zang, Peter Bout – bassen, Theo de Koning – gitaren, slides, banjo’s en zang, Gait Klein Kromhof – harmonica’s en zang, Geert de Heer – gitaren, mandoline, banjo en lapsteel en Sjef Hermans – leadzang zingen en spelen bekende en onbekende klassiekers over het leven van de hobo’s: de werkloze arbeiders die vooral per trein door de VS zwierven.

Dat doen ze in met hoorbare liefde voor Amerikaanse rootsmuziek, vanzelfsprekende instrumentbeheersing en authentieke meerstemmige zang.

Over de andere gast, Lianne La Havas, kunnen wij je niet meer vertellen dan het persbericht zegt. Die jonge Engelse ‘maakte in 2011 haar eerste EP, maar wordt nu al overal getipt als een van de internationale artiesten om in de gaten te houden voor 2012 (en wie weet ook wel 2013).’

Jabo Gumboshow, zaterdag 14 januari, radio 6, 14:00 – 16:00 uur

http://gumbo.radio6.nl/2012/01/12/champagne-charlie-en-lianne-la-havas-live-in-jabo-gumbo-show/?ns_service=mail&ns_robot=partner-webpower&ns_mail_uid=3529&ns_mail_job=57&ns_campaign=Radio%206%20Soul%20%26%20Jazz%20Nieuwsbrie&category=radio6&po_source=email