Swampgirl Music

Funky rootszangeres met NOLA-trekken

Beth McKee debuteerde in 2010 met I’m That Way, een cd waarop ze eer bewees aan songschrijver Bobby Charles. Ze beschouwde het ook meteen als een opleiding in songschrijven en trok de lijn door in de elf eigen composities op deze tweede.

Opener/titelnummer Next to Nowhere is nog opzwepende cajun, bepaald door McKee’s enthousiaste, stijlvast gespeeld accordeon en zang en voorzien van een swingend ritme door drummer/echtgenoot Juan Perez.

Vanaf de tweede song verbreedt zij haar muzikale horizon met een reeks mediumtempo songs, waarin ze rhythm ‘n’ blues, boogie woogie en zinderende ballads combineert tot een funky en soulvol geheel.

McKee zingt emotioneel en dreigend en speelt uitstekend toetsen, hoewel de meeste songs worden gekruid met gitaarsolo’s van onder anderen Subdude Tommy Malone op slide. Zo vormt McKee de verbindende schakel tussen Marcia Ball en Bonnie Raitt.

***1/2

Geplaatst op www.popmagazineheaven.nl bij Heaven no. 78, mei-juni 2012