Honkvaste zwerver.

Lindell’s nieuwe dubbel-cd komt uit op blueslabel MC Records, maar is in feite een rerelease van twee door Lindell in eigen beheer uitgebrachte cd’s na het inleveren van zijn contract bij Alligator Records.

Ook dat is een gerenommeerd blueslabel, maar Lindell is onder meer door blues geïnspireerd, want hij speelt net zo enthousiast vroege rock ’n roll, soul, reggae en ballads. Daarvoor heeft de zanger/gitarist maar achttien songs nodig, want de cd die oorspronkelijk Cazadero heette, telt tien songs, waarvan twee instrumentals. Between Motion and Rest, nu de tweede, bevat slechts acht nummers.

De naar New Orleans verhuisde Californian moet zich in woonplaats even thuis voelen als in zijn geboortestaat, want hij nam de eerste op met vaste begeleiders Will McMains – drums en Myles Weeks – bas in New Orleans, maar de tweede in Californië met andere begeleiders.

In zijn met schorre stem gezongen nummers is een grote rol weggelegd voor blazers, die veertien tracks kruiden. In soleren om de solo’s is deze goede gitarist namelijk niet geïnteresseerd: de song gaat altijd voor.

Met verwante ziel Delbert McClinton op harmonica op een nummer en Ivan Neville op orgel en elektrische piano op alle acht songs van cd 2, veel eigen songs en covers van Curtis Mayfield’s Find Another Girl en It’s So Hard To Believe bewijst deze dubbelaar nog maar eens de rootsy veelzijdigheid van Lindell.

***1/2