Voorafgaand aan de onderhandelingen tussen Vivendi en de EU is in gedachten opeens alles mogelijk: zo speelt Richard Branson met de gedachte Virgin Records terug te kopen van EMI. Hij gaar daarbij uit van de gedachte dat het moment nadert, dat concessies moeten worden gedaan om de goedkeuring van de EU te krijgen.

Pikante detail is dat hij dat zou willen doen met Patrick Zelnik, de eigenaar van de Franse independent Naive en vice-president van de belangenvereniging van onafhankelijke labels IMPALA. Dat is dan de man die tot ieders verrassing op persoonlijke titel pleitte voor de overname, terwijl hij daarvoor namens IMPALA zich tegen de overname had verklaard…

Tweede bijzonderheid is dat hij Virgin zelf begon in zijn studentenkamer en groot maakte met onder anderen Bob Marley en Robert Palmer om zijn label vervolgens te verkopen aan … EMI.

Die verkoop legde de basis voor onder meer zijn immense rijkdom, een reeks waaghalzerijen, geprivatiseerde Britse spoorlijnen en een luchtvaartmaatschappij:

www.billboard.biz/bbbiz/industry/record-labels/updated-richard-branson-interested-in-buying-1007594952.story

http://www.billboard.biz/bbbiz/industry/record-labels/universal-music-s-concessions-grow-in-emi-1007603952.story