Van te voren werd het zo categorisch ontkend, dat we het op onze vingers konden uittellen: Paul McCartney en Ringo Starr zouden vast samen optreden tijdens de uitreiking van de Grammy’s.

En inderdaad, McCartney schoof aan achter een regenboogkleurig keyboard en Starr nam plaats achter de drumkit voor McCartney’s Queenie eye. Dat is een nummer vn zijn recente cd New:http://www.youtube.com/watch?v=TUAy96tzkt8

Onder het publiek was Yoko Ono, die enthousiast op de muziek van het tweetal danste.

Ook Olivia Harrison was aanwezig, want de twee weduwen namen samen met McCartney en Starr namens John Lennon en George Harrsion de Lifetime Achievement Award voor de Beatles in ontvangst.

Eerder op de avond hadden McCartney en Starr trouwens ook nog apart van elkaar opgetreden en op maandagavond 27 januari doen ze dat weer samen tijdens de opnamen voor The night that changed America: A Grammy’s salute tot he Beatles. Dat programma wordt op 9 februari a.s. in de VS uitgezonden. Dat is de datum dat de Beatles vijftig jaar geleden voor het eerst op de Amerikaanse tv te zien waren in de Ed Sullivan Show.