Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Eerbetoon voor Dr. John in New Orleans

maart 6th, 2014 at 11:56

Tot onze verrassing ontbreekt Dr. John dit jaar op het New Orleans Jazz and Heritage Festival.

De reden daarvan is onduidelijk, maar tijdens Jazz Fest wordt hij wel geëerd in New Orleans.

Op 3 mei vindt namelijk The musical mojo of Dr. John: a celebration of Mac & his music plaats. Dat is een concert waar niet alleen hij optreedt, maar ook onder anderen Gregg Allman, Lucinda Williams, Widespread Panic, The Blind Boys of Alabama, Ryan Bingham, en Jimmie Vaughan. Ook Allen Toussaint en Mavis Staples geven acte de présence.

De muzikale leiding is in handen van Don Was, producer en hoofd van Blue Note Records.

Was zei in een toelichting dat Dr. John de genres overstijgt met een echt kenmerkend geluid dat de rijke muzikale erfenis van New Orleans belichaamt en dat hij de ontwikkeling van de muziek geweldig heeft beïnvloed.

Het concert wordt opgenomen en later op dvd en cd uitgebracht.

Comments zijn gesloten.