Kim Dotcoms wil zijn muziekstreamer Baboom naar de beurs brengen door de uitgifte van aandelen.

Hij hoopt daarmee drie miljoen euro op te halen bij investeerders.

Baboom wil volgens Dotcom ‘een verzamelplaats zijn waar artiesten muziek gratis kunnen aanbieden, maar ook kunnen verkopen’. Dat kan in de vorm van streams of downloads.

Ook kunnen zij via Baboom concerten en merchandising verkopen. Bovendien wordt Baboom gekoppeld aan sociale-netwerkdiensten.

Dotcom vindt Baboom een win-winsituatie voor artiest en gebruikers: gebruikers hebben de mogelijkheid gerichte advertenties te bekijken en zo ‘credits’ op te bouwen waarmee ze gratis muziek kunnen downloaden. Ook krijgen zij 50 GB aan cloudopslag voor het veiligstellen van eigen muziektracks. Deze functie zou desktops, laptops en via mobie te benaderen zijn.

Volgens Dotcom is negentig procent van de inkomsten van Baboom bedoeld voor de deelnemende artiesten.

Blijkbaar heeft Dotcom in zijn Nieuw-Zeelandse gevangenis het licht gezien, want zijn nieuwe muziekstreamer zal zich volgens zijn zeggen in eerste instantie richten op markten waar piraterij hoogtij viert.

Dotcom realiseert zicht echter wel toe, dat de kans zeer klein is dat de grote muzieklabels licentiedeals zullen willen sluiten met Baboom. Met die platenmaatschappijen vecht hij immers een strijd op leven en dood uit over het massaal (laten) ontduiken van copyrights.

Baboom zou zich dan ook in de eerste plaats richten op onafhankelijke artiesten  richten. In de kringen van indie-labels zou veel belangstelling zijn voor Dotcom’s inititief.

Als alles gaat volgens plan, zou de nieuwe dienst al over enkele maanden toegankelijk worden in een bèta-versie.