Op 23 juli 2012 overleed Amy Winehouse.

Misschien doordat dat bijna twee jaar geleden is, zendt de NTR op Nederland 3 in Het uur van de wolf nog maar eens de documentaire The final goodbye uit, een documentaire van Maureen Goldthorpe die ook al op 23 juli 2013 te zien was.

Het persbericht dat destijds werd verspreid, kondigde het programma als volgt aan: “The Final Goodbye is een intieme kijk in het sensationele leven van Amy Winehouse. Deze speciale docu vertelt het verhaal over haar leven en haar opmars tot pop-icoon!

Amy Winehouse was voorbestemd om beroemd te worden. Maar Amy had ook een donkere kant, haar wilde levenstijl werd vaak verweten aan haar relatie met Blake Fielder-Civil, de liefde van haar leven. Hun zelfdestructieve persoonlijkheden leidden tot drugs- en alcoholverslaving. Amy kon hier niet meer tegen en het werd uiteindelijk haar voortijdige dood.”

Nu weten wij ook wel, dat Winehouse juist door haar ontijdige dood tot een soort moderne heilige is geworden, maar onze nieuwsgierigheid wordt nu niet direct geprikkeld oor deze omschrijving:

zaterdag 19 juli, NTR, Nederland 3: Amy Winehouse: the final goodbye, 21:40 – 22:40 uur

Amy Winehouse of de media onmatig? vind je in de categorie Columns.