De achtergrondmuziek in supermarkten en andere winkels was ons ooit een doorn in het oog en verbijsterde ons daarna, toen tussen de schappen Elvis Costello’s Watching the detectives bijvoorbeeld werd gevolgd door Steely Dan’s Babylon sisters. Tegelijkertijd verdween de term ‘muzak’ uit het spraakgebruik, hoewel nog niet definitief uit het woordenboek.

In de Engelse filialen van supermarktketen Co-op kan het blijkbaar nog gekker: daar is het personeel verontwaardigd over de verandering in de muziekkeuze die de supermarktketen heeft doorgevoerd.

Co-op heeft namelijk besloten vanaf nu nog alleen muziek te draaien van acts die nog geen platencontract hebben en geen bekende popsongs meer.

Het personeel klaagt echter dat het nu de hele dag moet luisteren naar  ‘verschrikkelijke’ muziek en eist dat onmiddellijk zal worden overgegaan op het draaien van herkenbare namen en songs.

Ook klanten zouden bekende nummers willen horen, zo stellen personeelsleden. Zelfs ‘hipsters’ zouden niet naar de nu gedraaide ‘rommel’ willen luisteren…..

Sommige personeelsleden vinden bovendien, dat de beleidswijziging alleen wordt ingegeven door de wens minder geld te hoeven afdragen…..http://www.thegrocer.co.uk/people/people-news/co-op-in-store-radio-drops-pops-for-flops/369849.article

http://www.telegraph.co.uk/culture/music/music-news/10995950/Not-music-to-our-ears-Co-op-staff-launch-supermarket-radio-protest.html