In Seattle wordt begonnen met de aanleg van het Jini Hendrix-park, hoewel de hoofdmoot ervan in 2015 zal worden gerealiseerd.

Dat komt in het Central District naast het Northwest African American Museum en heeft volgens de Jimi Hendrix Park Foundation de verheven doelstelling mensen van verschillende achtergronden de motivatie te laten vinden muziek en kunst te ontdekken, terwijl zij de culturele erfenis van Seattle vieren, gemeenschapszin ervaren en kennis nemen van de tentoonstellingen in het museum.

Het park wordt in twee fasen aangelegd: de eerste heet Little wing, inderdaad naar de Hendrix-song en de tweede fase heeft nog geen naam.

In Little wing zal onder meer een tijdslijn van Hendrix’ leven worden gerealiseerd, maar er zal ook een vlindertuin worden aangelegd.

De financiering van die tweede fase probeert men te financieren met sponsors. Tot nu toe is al meer dan een miljoen dollar (750.000 euro) ingezameld en bovendien gaf Seattle 500.000 dollar (375.000 euro).

Daar zijn een podium en een schaduwmuur voorzien die silhouetten van Hendrix zal laten zien.

De aanleg van het park heeft al vertraging opgelopen, want oorspronkelijk zou het in november 2012 geopend worden. In dat jaar zou Hendrix zeventig geworden zijn.