Naar verluidt zal Neil Young op donderdag 16 oktober PonoMusic lanceren tijdens een speech op de Salesforce dreamforce-conferentie in San Francisco.

De website is inmiddels online, maar er kan nog geen muziek worden gekocht. Of dat vanaf 16 oktober wel zal kunnen, blijft onduidelijk, want PonoMusic heeft een verklaring uitgegeven waarin staat dat geen muziek zal worden verkocht tot de bètaversie van de ste succesvol is getest.

Wel verwacht het bedrijf de complete catalogi van Sony, Universal en Warner te kunnen aanbieden met een totaal van meer dan twee miljoen songs.

Intussen is de PonoPlayer voorlopig uitverkocht, maar nieuwe komen beschikbaar in januari 2015, want de productie wordt opgeschroefd.

In een recent interview met CNBC’s programma Mad money vertelde Neil Young dat PonoMusic in onderhandeling is met twee autofabrikanten: in de Lincoln Continental zo de PonoPlayer vanaf 2016 ingebouwd worden en Tesla, febrikant van exclusieve elektrische auto’s, heeft toegezegd Pono in te bouwen zodra de site van het bedrijf klaar is:https://ponomusic.force.com/ccrz__HomePage

Eerdere berichten over PonoMusic vind je in de categorie