Johnny Depp, Alice Cooper en Joe Perry van Aerosmith zijn afgelopen week blijkbaar samen een groep begonnen, die uiteraard direct de status van supergroep meekrijgt.

Dat gebeurt nog niet op basis van de gezamenlijke muzikale prestaties, maar van de reputatie van de afzonderlijke leden, waarbij een plus een duidelijk meer is dan twee.

Dat blijkt ook wel uit het feit dat de band direct is geboekt voor  het Rock in Rio Festival in september van dit jaar. Daar staan zij geprogrammeerd op dezelfde avond als Queens of the Stone Age en System of a Down en daarmee staan zij dus op het hoofdpodium.

Naar verluidt was Cooper in de jaren zeventig ook een van de drinkmaatjes van John Lennon tijdens diens Lost weekend. Samen met Harry Nilsson, Keith Moon en Ringo Starr vormden zij toen al de Hollywood Vampires.

Depp, Cooper en Perry zouden samen ook al een album hebben opgenomen. Hoe dat zich allemaal verhoudt tot Depp’s recente opmerkingen dat hij ziek werd van filmsterren die hun muzikale bekendheid ontleenden aan het bekendheid als acteur, laat zich voorlopig raden…www.smh.com.au/entertainment/movies/mortdecai-star-johnny-depp-says-actors-making-music-off-the-back-of-movies-is-sickening-20150120-12tsku.html