Blue Days, Song Days is de documentaire die regisseur Eric de Bruyn maakte van het opnameproces van Racoon’s nieuwe album All in good time.

Dat is de zesde plaat van Bart van de Weide, Stefan de Kroon, Dennis Huige en Paul Bukkens, die samen misschien wel Nederlands succesvolste popband vormen.

Toch kwam dat succes hun niet aanwaaien, want na een aanvankelijke doorbraak in 2000 met de single Feel like flying en optredens op Lowlands en Pinkpop, werd de band gedumpt door platenlabel Sony, doordat de verkoop van het tweede album tegenviel.

Daar zullen al die A & R-executives inmiddels misschien wel spijt van hebben, want hoewel Bart van der Weide en Stefan Kroon een jaar lang als vuilnisman werkten in hun woonplaats Goes, bleven ze optreden en opnemen, zij het nu in eigen beheer.

In 2005 kwam dan ook het derde album uit, Another day, met daarop de inmiddels klassieke single Love you more.

Daarmee veranderde Racoon in ieder geval de loop van de eigen geschiedenis, want met dat nummer vestigde de band definitief zijn naam.

Hoe de vier hun songs schrijven en opnemen, staat centraal in Blue days, songs days, een documentaire die door Bart van de Weide in De wereld Draait Door als volgt werd omschreven: ‘Ik schrok me kapot toen ik het zag. Het is echt eerlijk.’ en ‘Ik had er ook echt spijt van tijdens, Jezus, die camera moet nu echt opzouten. Die camera moet weg, die mensen moeten weg, het is geen fly on the wall, het is echt bloedirritant.’ Dat belooft dus wat….

Blue days, song days, NPO 3, zaterdag 14 maart, 21.35 – 22:30 uur.