Nadat in januari Willie ‘Popsie’ Dixon overleed, de drummer en een van de drie zangers van de Holmes Brothers, is nu bij Wendell Holmes een te hoge bloeddruk in de slagader van de longen vastgesteld.

Deze ziekte is even zeldzaam als ernstig en is bovendien niet te genezen, zodat de inmiddels 72 jaar oude zanger, gitarist en pianist Wendell Holmes moest besluiten te stoppen met toeren en optreden.

Nu waren de Holmes Brothers zonder Dixon’s kenmerkende falset al moeilijk voorspelbaar, maar met dat besluit komt er een definitief einde aan een samenwerking die begon in 1967, al begonnen zij de Holmes Brothers pas in 1979.

Ook toen speelden zij nog elf jaar live, voor hun eerste album uitkwam.

Vanaf In the spirit combineerden zij op tien albums en de soundtrack Lotto land soul, rhythm ‘n’ blues, een beetje country en gospel tot een rootsy mix. Zo werden zij een gevestigde waarde tot en met Brotherhood, een albumtitel die de band tussen Willie ‘Popsie’ Dixon, Wendell Holmes en Sherman Holmes goed samenvat.

Bassist, pianist en zanger Sherman Holmes is inmiddels een nieuwe groep begonnen: The Sherman Holmes Project with Brooks Long.

Die laatste is een gitarist en het trio wordt gecompleteerd door drummer Eric Kennedy.

Even doorklikken levert behalve een uitvoerig persbericht ook al een optreden op van bijna een uur:

www.facebook.com/HolmesBros