Afgelopen weekeinde maakten de broers Wendell en Sherman Holmes bekend te stoppen met The Holmes Brothers.

Misschien was dat al een tijd onvermijdelijk na het overlijden van drummer Willie ‘Popsie’ Dixon. Hij was namelijk niet alleen de drummer van de band, maar ook de man met de karakteristieke falsetstem, want alle drie de leden zongen leadzang.

Kort geleden werd bovendien bij gitarist/pianist Wendell een te hoge bloeddruk in de slagader van de longen vastgesteld.

Doordat deze ziekte niet te genezen is, kan hij niet langer optreden, zodat de tijd en The Holmes Brothers heeft ingehaald.

Alle reden dus om de groep centraal te stellen in De Rode Draad. Tenslotte lees je de naam van de groep vaker dan je een nummer van ze hoort op de radio…

We draaien dan ook songs van hun debuut In the spirit, van het album dat definitief hun naam vestigde, Jubilation, Marc Cohn’s If I were an angel, waarin de drie de onheilspellende koortjes zongen en een nummer van wat hun latste album zou blijken te zijn, Brotherhood.

Het bericht over het stoppen van The Holmes Brothers en de muzikale plannen van Sherman Holmes vind je in de categorie Nieuws.