Zanger en songschrijver Mac Rice is overleden in zijn woning in Detroit. Hij was 82 jaar oud en stierf aan de gevolgen van Alzheimer.

Hoewel Rice begon als zanger in The Falcons in de jaren vijftig, een groep waarin ook Wilson Pickett, Eddie Floyd en Joe stubbs zaten, werd Rice vooral bekend als songschrijver.

Hij was na The Falcons weliswaar enkele jaren actief als solozanger, , maar Mustang Sally werd in zijn eigen versie geen hit in 1965, maar twee jaar later wel in die van Pickett.

Veel later werd die song nog opgenomen door Buddy Guy en door The Commitments in de film van die naam, maar vooral door Bruce Springsteen.

Ook Etta James, Lynyrd Skynyrd, Albert King en Ike and Tina Turner namen songs van hem op.

Rice schreef songs voor zowel Motown als voor Stax, een zeldzaamheid, maar zal niet daarom herinnerd worden: misschien wel doordat hij de componist was van Rspect yourself van de Staple Singers.

Na zijn jaren als songschrijver was hij directeur van een asfalteerbedrijf in Detroit, maar probeerde het in 1992 nog een keer met zijn soloalbum Right now, waarop hij oude en nieuwe songs combineerde.