Phil Collins kwam er zelf mee, anders had de wereld er niet van geweten: hij heeft ruzie met Paul McCartney.

Dat is op zich al verbazend, want McCartney wordt over het algemeen gezien als een van de meest bescheiden en aardigste muzikanten die er zijn, maar ook de reden is verrassend: McCartney zou een keer arrogant hebben gedaan tegen Collins.

McCartney zou hebben uitgestraald dat hij een Beatle was dat het daardoor moeilijk was voor Collins om een gesprek met hem te voeren.

Bovendien onthulde Collins ook nog, dat McCartney contact met hem had gezocht om de zaak uit te praten, maar dat had niet veel geholpen. McCartney was weliswaar ontzet geweest door Collins’beschuldiging, maar had niet veel gegegd dat ‘Zand erover.’ en dat was niet naar Collins’zin.

We herinneren ons, hoe Collins een tijd geleden het nieuws naar buiten bracht dat hij materiaal voor Adele zou schrijven en hoe zij nadien niets meer van zich had laten horen. Ook dat had een hoog gehalte van verongelijktheid…..

Toevallig promoot Collins op dit moment zowel zijn memoires als de tournee die hij wil geen maken. Zou het daar iets mee te maken kunnen hebben?