Terwijl er met het kampioenschap van Feijenoord en de plaats in de finale van de Europa League van Ajax een milde vorm van voetbaleuforie in Nederland hangt, zijn er blijkbaar nog meer voetbalwedstrijden die ertoe doen.

Dat geldt bijvoorbeeld voor de finalewedstrijd om promotie naar of degradatie uit de tweede divisie tussen Rijnsburge Boys en Spakenburg om half acht, terwijl om acht uur vanavond ook nog Valken ’68  uit speelt tegen Nieuwenhoorn in de nacompetitie voor promotie de eerste klasse.

Dat zou dus betekenen, dat de voetballers allemaal weer in de kleedkamers zitten om tien uur en wij in ieder geval tussen tien en elf voor een mooie derde helft kunnen zorgen, complete met incidentele vreugde-uitbarsting, maar toch vooral vol weemoed en verlangen.

Die mooie Rode Draad die we hebben voorbereid, blijft nog wel een weekje goed: traditioneel doen we die min of meer aan het einde van het tweede uur en een uitzending van slechts een uur heeft toch onbedoeld een ander, jachtiger ritme…..