Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

vormgever Gary Burden overleden

maart 11th, 2018 at 16:53

Gary Burden, de vormgever van talloze lp-hoezen is overleden. Hij was 84 jaar oud.

Burden werd vooral bekend als vaste vormgever voor albums van Neil Young, voor wie hij bijna vijftig jaar werkte. Het eerste album waarvoor hij de hoes ontwierp was ‘After the goldrush’, maar ook de twee aanstaande albums van Young zijn nog door hem ontworpen: de soundtrack voor Darryl Hannah’s film ‘Paradox’ en ‘Roxy’.

Ook ontwierp hij hoezen voor albums van Young die nooit uitkwamen. In totaal heeft hij zo’n veertig albums voor Young ontworpen.

Young’s favoriete ontwerp is dat van ‘On the beach’ uit 1974.

Daarnaast ontwierp hij bijvoorbeeld de hoes van Joni Mitchell’s ‘Blue’, voor ‘Morrison Hotel’ van The Doors, ‘Déjà vu’ van Crosby, Stills, Nash & Young, ‘Desperado’ van de Eagles en America’s ‘Homecoming’ maar ook voor ‘Evil urges’ van  My Morning Jacket en Conor Oberst’s ‘Upside down mountain’:

http://www.cbcmusic.ca/posts/11645/from-neil-young-to-joni-mitchell-artist-gary-burde

Dat Neil Young Burden als een vriend beschouwde, blijkt wel uit het stuk dat hij op zijn website zette. Daarin schrijft hij behalve over hun samenwerking ook over hun vriendschap:

https://www.neilyoungarchives.com/#/news-article?id=Gary_Burden&_k=o3rdma

Burden kreeg in 2010 een Grammy voor de Best Boxed or Special Limited Edition Packaging in 2010 voor de ‘Neil Young Atchives Vol. 1 Box set’.

Comments zijn gesloten.