De Fender Telecaster die Bob Dylan bespeelde tijdens zijn eerste elektrische tournee komt te koop op 19 mei a.s. tijdens de Music Icons Sale van Julien’s Auctions.

Het Amerikaanse veilinghuis verwacht, dat de gitaar tussen de 400.000 en 600.000 dollar ( 325.000 tot 485.000 euro) zal opbrengen.

Een gedeelte van de opbrengst is bestemd voor het American Indian College Fund, een organisatie die studiebeurzen geeft aan indiaanse jongeren.

Dylan bespeelde de gitaar tot ergens in de jaren zeventig, al was hij al die tijd van Robbie Robertson.

Het was dan ook Robertson die al in 1970 de oorspronkelijke zwarte lak eraf schuurde en die niet verving, zodat die gitaar houtkleurig werd.

Dylan gebruikte de gitaar op “Blonde on blonde’. “The basement tapes’ en Roberson deed dat op de eerste twee albus van The Band, ‘Music form Big Pink’ en “The Band’ en beiden bespeelden haar tijdens de concerten van ‘Rock of ages’ in 1971.

Daarmee houdt het nog niet op, want ook Eric Clapton, George Harrison en Levon Helm bespeelden haar.

Voorafgaande aan de veiling op 19 mei worden allerlei te veilen items tentoongesteld van 14 t/m 18 mei in het Hard Rock Café in New York, waar ook de veiling plaatsvindt, al kun je ook online bieden:

http://www.juliensauctions.com/auctions/2018/music-icons/index.html