Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

JP den Tex: Nacht van de vluchteling

juni 10th, 2018 at 6:56

JP den Tex’ hart slaat nog altijd links.

Dat blijkt bijvoorbeeld niet alleen uit de tekst van “On days like this’ op zijn recente, thematische album ‘Wolf!’, waar hij zingt: ‘Some folks have a lot/(That’s about 1 % of the people)/Some folks have enough/(That’s about 39% of the people)/Put together they possess/99% of the world’s riches/Which leaves the rest of us fighting/Over the remaining 1 percent/You know what I’m saying?’

Het blijkt ook uit zijn deelname aan de wandeltocht in de nacht van 16 op 17 juni: De nacht van de vluchteling en dat doet Den Tex ook niet voor het eerst.

Net als vorige keren wil hij daarmee geld ophalen voor het verlenen van noodhulp aan 65 miljoen vluchtelingen wereldwijd via Stichting Vluchteling, die in vluchtelingenkampen zorgt voor voedsel, medische zorg, schoon drinkwater en onderwijs.

Hij vraagt je hem te sponsoren:

https://www.nachtvandevluchteling.nl/jpdentex

en als je dat doet voor dertig euro of meer krijg je als teken van waardering van Den Tex zijn door hem gesigneerde cd-single ‘One world’ thuisgestuurd:

 

Daarvoor moet je dan mailen naar Mireille: mireille@jp-den-tex.com.

In zijn recentste nieuwsbrief doet Den Tex voor die sponsoring een vurig pleidooi:

‘Ik weet het, iedereen is een beetje moe van de discussie: zo langzamerhand is het politiek incorrect geworden om nog over vluchtelingen te praten. Toch zullen er de komende tien jaar alleen maar méér komen. Economische vluchtelingen, klimaatvluchtelingen, echte vluchtelingen, wat maakt het eigenlijk uit? Vluchtelingen horen eenvoudig bij de ‘human condition’: het is de ander-in-ons, iemand die we op dit moment gelukkig niet zijn, maar theoretisch elk moment zouden kunnen worden. En aangezien 1% van de wereldbevolking tegenwoordig meer dan de helft van de aardse rijkdommen bezit en 39% procent de daaropvolgende 49% mogen wij (die bij de zegmaar veertig procent genoeg-verdieners horen) niet aarzelen om onze hand uit te steken.’

Op die manier parafraseert hij zijn eigen tekst, maar verbindt hij die tegelijkertijd met een droeve werkelijkheid…..

Comments zijn gesloten.