Dichter/librettist Ruben van Gogh (tekst) en singer/songwriter Rick Treffers (muziek) hebben speciaal voor Football Maties een lied geschreven: Alle schoenen Op Die Hoop.

Inmiddels is het Football Maties-lied opgenomen in de studio van Rob Berends van het Amsterdamse Hippo Records. Hij stelde zijn studio gratis ter beschikking.

Acteur Kenneth Herdigein (Amandla Mandela) zong. Hij werd en muzikaal ondersteund door Rick Treffers, Ruben van Gogh en bassist Cor van Ingen (van o.a. Spinvis) plus de Zuid-Afrikaanse band Bantu Continua Uhuru Consiousness.

Het lied is te beluisteren en gratis te downloaden op http://www.footballmaties.nl/download-lied

Football Maties is het idee van de twaalf-jarige Mick Van Zon. Hij kwam op het idee om hier in Nederland voetbalschoenen voor kinderen in Zuid-Afrika in te zamelen nadat zijn vader vertelde over zijn ervaringen als voetbaltrainer in dat land: Iedereen houdt van voetbal, maar niemand heeft schoenen.

Voetbal wordt als middel in Zuid Afrika gebruikt om kinderen van de  straat te houden, voor te lichten over aids, agressie, drugs en  drank en geweld op straat.

Football Maties wil tijdens het WK Voetbal 2010 in Zuid-Afrika voetballende  kinderen schoenen geven. Ook vindt Football Maties het waardevol om de kinderen hier, gewend aan overvloed, bewust te maken van de waarde van voetbalschoenen voor mensen die ze niet hebben. Daarom worden kinderen van voetbalverenigingen er zo veel mogelijk bij betrokken.

Bij diverse voetbalverenigingen in heel Nederland worden voetbalschoenen verzameld van 22 mei t/m 01 juni a.s. Vervolgens worden ze in Zuid-Afrika gedistribueerd door partnerstichting Stars In Their Eyes.

Daarnaast is er een ambassadeurselftal van Football Maties opgericht waarvan komiek en acteur John Jones, Marcel Rözer (voetbalauteur en journalist), Iwan van Duren (Voetbal International), Michael Uchebo (VVV-Venlo), Alexander Büttner, Piet Velthuizen (Vitesse) en Kenneth Herdigein (acteur) deel uitmaken.

Football Maties wil dit doel bereiken zonder geld. Er zijn immers genoeg goede wil en daadkracht in Nederland om dit voor elkaar te krijgen. Door iets kleins te doen, krijg je met z’n allen veel voor elkaar. Wel zijn donaties welkom om de kosten te dekken.

www.footballmaties.nl

www.bcuc.co.za/

www.starsintheireyes.nl/

www.rubenvangogh.nl

www.ricktreffers.nl