De door ons gekoesterde formatie Olivier’s army aanbidt de stilte.

Dat deden ze al op de prachtige albums ‘A certain blue’ (2008), ‘Deal with demons’(2012) en ‘Back in command’ (2015), die alleen te koop zijn via hun website.

Ook treedt de formatie uit Leiden en omstreken zelden of nooit op en is de website niet langer op te roepen, al blijft je zoekmachine eindeloos rondjes draaien.  Het laatste nieuws op de facebookpagina dateert ook alweer uit mei 2017.

Wij waren dan ook bang dat drummer/achtergrondzanger Lodewijk Schutte, contrabassist Dan Simon, toetsenist/gitarist Martijn Vogten, toetsenist/gitarist Oliver Schutte trompettist Ruud Peper en zanger Floris van der Klein meer door de tijd uiteen waren gedreven dan uit elkaar waren gegaan.

Het tegendeel is echter waar: ‘in alle rust’ werkt de groep aan een vierde album. Daarvan zouden de opnames inmiddels bijna zijn afgerond, meldde Olivier Schutte desgevraagd.

De vergelijking met muzikale monniken dringt zich onafwendbaar aan ons op, bouwend aan alweer een kathedraal….

De recensies van ‘A certain blue’, ‘Deal with demons’en ‘Back in command’ vind je in de categorie Jazz. Dat is bij gebrek aan beter, want hoewel hun muziek jazzinvloeden heeft , is het dat zeker niet.