Neil Young heeft nog een schat aan onuitgebrachte muziek, dat is algemeen bekend.

Hij brengt dan ook regelmatig albums uit in zijn ‘Archive series’, zoals recent nog ‘Tuscaloosa’, ‘Songs for Judy’ en ‘Roxy: Tonight’s the night live’, maar heeft er nog veel meer op de plank liggen.

Op zijn website schrijft hij nu over een plan al die nog niet uitgebrachte muziek in 2020 toegankelijk te maken voor abonnees op zijn website: die moeten dan wel bereid zijn meer te betalen dan het standaardtarief, maar in ruil daarvoor zouden ze dan exclusieve toegang krijgen tot al die albums.

Zo zouden echte fans tegen meerprijs alvast kunnen luisteren naar onder meer de nooit eerder uitgebrachte, maar vaak wel aangekondigde en vervolgens weer teruggetrokken studioalbums als ‘Homegrown’ (1975), ‘Chrome Dreams’ (1976), ‘Oceanside-Countryside’(1977), ‘Island in the sun’ (1982) en ‘Toast’(2000). Bovendien heeft Young een compilatie gemaakt van opnamen van Crazy Horse met DannyWhitten: ‘Early daze’.

Bovendien is er nog een hele serie live-abums, ‘Odeon Budokan’(1976), ‘Boarding House’(1978), ‘Live in a rusted out garage’(1986) en ‘Alchemy’(2012).

Young noemt het overigens een race tegen de tijd……

https://neilyoungarchives.com/news/1/article?id=Uncle-Eddies-NYA-New-Tier

 

Eerdere berichten over Neil Young’s ‘Archives series’ vind je in de categorie Nieuws